מאת כתב "הגדה השמאלית"
"בסוף השנה יהיו במדינת ישראל מיליון וחצי עניים" – כך הכריז ח"כ רן כהן (מרצ) בכנס הארגונים החברתיים שנערך בכנסת. כנס המחאה בהשתתפות מאות יהודים וערבים הפעילים נגד הצעת התקציב והמדיניות הכלכלית והחברתית של הממשלה נערך ביום שני (14 באוקטובר) בעת פתיחת מושב החורף של הכנסת. עוד אמר ח"כ כהן כי לצד הגידול הרב באבטלה "גדלו בהרבה רווחי ההון: 25 מיליארד שקל, מסכום זה לא נוכה כל סכום למס". בכנס השתתפו נציגי 80 ארגונים וחבריים וחברי כנסת מסיעות העבודה, מרצ, חד"ש, ש"ס, רע"מ, תע"ל והבחירה הדמוקרטית. הכנס התקיים תוך הפרעות בלתי פוסקות של חבר הכנסת לשעבר צ’רלי ביטון – שהרבה לתקוף את חברי הכנסת של חד"ש ולבסוף הוצא מן האולם על ידי סדרני הכנסת על פי בקשת הקהל.
ח"כ חיים רמון (העבודה) דרש "שינויים מהותיים בתקציב". אך כעבור כמה דקות הוא הוסיף כי "לא ניתן לעשות שינויים גדולים בתקציב". הוא קרא למפלגתו לצאת מן הממשלה ולבאי הכנס "להפעיל לחץ על מפלגת העבודה כדי לצאת מן הממשלה". מזכ"ל העבודה, ח"כ אופיר פינס הכריז כי "סילבן שלום צריך להתפטר" ועל כך השיבו רבים מבאי הכנס: "תפרשו מן הממשלה". יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ יאיר פרץ לא הצליח לשאת דברים בעקבות מחאות קולניות ולבסוף אמר כי "אנחנו תומכים בשכבות החלשות". משפט זה עורר זעמם של פעילים רבים. על כך הגיבה תושבת שכונת התקווה, לבנה שרעבי, "אומרים שאנו חלשים, אבל לא יודעים איזה כוח יש לנו. צריכים להתאחד. זהו הצעד הראשון לקראת מהפכה". יו"ר סיעת חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה ביקש מפעילי הארגונים החברתיים לעקוב אחרי אופן הצבעת חברי הכנסת על תקציב המדינה "ולהבחין היטב מי מדבר נגד התקציב אבל בסופו של דבר מצביע בעד". הוא גם הדגיש "אנו לא רק דורשים למנוע את הקיצוצים. אנו דורשים להוסיף משאבים רבים לסעיפים החברתיים. יש להפסיק לקחת מאלה שאין להם על מנת לתת לאלה שיש להם".
גם יו"ר שדולה החברתית בכנסת, ח"כ תמר גוז’נסקי (חד"ש) קראה להוסיף כספים לתקציבי הרווחה, הדיור והבריאות. היא הגדירה את צעדי המחאה שננקטים על ידי ההסתדרות, כולל השביתה ברשויות המקומיות, כ"חשובים מאוד" במאבק לשינוי המדיניות הכלכלית והחברתית של הממשלה. גוז’נסקי דרשה להפסיק ולהשקיע בהתנחלויות ובמלחמה. מסר דומה יצא מפיו של פעיל הארגונים החברתיים בנימין גונן.
