מה שנראה חשוד, הייתה ההסכמה המופלאה בין שר האוצר, יאיר לפיד, לבין יו"ר מפלגת העבודה וראשת האופוזיציה, שלי יחימוביץ'. כמי שלא הסכימו עד כה, לפחות בפומבי, על דבר וחצי דבר, אפשר היה רק להתפעל, כלומר לחשוד, כאשר השניים הסכימו שיש להדיח את אלון חסן שזה עתה הושב לתפקידו כיו"ר ועד עובדי נמל אשדוד. במובן מסוים זה די דומה לתגובה של מפלגת העבודה לנאום ראש הממשלה באו"ם. "בעניין איראן", אמר בוז'י הרצוג המתחרה ביחימוביץ' על תפקיד היו"ר, "אין קואליציה ואופוזיציה". כאילו שבעניינים אחרים יש מה-זה-מחלוקות.
נמל אשדוד (מקור)
מכל מה שהתפרסם ברור שחסן הוא לא עבריין. הנהלת הנמל לא התלוננה נגדו. במשטרה איש לא התלונן בעניינו. נכון, הוא שותף בחברות פרטיות שמקיימות קשרי עסקים עם הנמל. אבל זו בהחלט לא עבירה על החוק. כי אם זו הייתה עבירה, הרי שחצי ממנהלי התאגידים בארץ היו בבית סוהר. והם לא. אז מה הבעיה? הבעיה היא שעובד שכיר הוא גם קפיטליסט שעושה עסקים עם מעבידו. ולא סתם עובד אלא חבר ועד. ולא סתם חבר ועד אלא יו"ר של ועד עובדים. זו הסיבה שההסתדרות היא שהשעתה את חסן מתפקידו בוועד. ועתה משהוחזר לתפקיד יש להסיק כי מן הסתם לא היה בחוקת ההסתדרות ובתקנון ועדי עובדים סעיף האוסר על עובד לעשות לביתו בשותפות עם המעסיק שלו. לפני חודשיים תיקנה ההסתדרות חוקתה והעניין נאסר במפורש. הממשלה והנהלת הנמל, כמה לא מפתיע, לא תיקנו את החוק והנוהג.
העובדה שחסן עצמו לא חשב שמעשיו אינם תקינים מלמדת על אישיותו והשקפותיו. והעובדה שההסתדרות לא סילקה בעלי עסקים מתפקידים באיגוד העובדים, מלמדת על הארגון הבעייתי הזה. גם מי שתומך בהסתדרות וחושב שתחרות בין איגודים מקצועיים ("כוח לעובדים" ו"מען" מתחרים בהסתדרות הכללית) עלולה לפגוע בכוחה של העבודה המאורגנת מול בעלי ההון – יתקשה להגן על איגוד עובדים שכך מנהל את ענייניו.
חסן, אם כך, הוא לא העניין
אלא שזה החלק הקטן של הסיפור. מה ההבדל בין מעשיו של חסן לבין תאגיד שעושה עסקים עם בעל מניות שלו? מה ההבדל בין זה לבין תאגיד שעושה עסקים עם תאגיד אחר כאשר לשניהם אותו בעל שליטה? כל אלה שתוקפים את חסן מתעלמים מכך שמה שהם אוסרים על חסן הם מתירים לכל קפיטליסט שמתחבא מאחורי המילה תאגיד, משריץ תאגידים רבים נוספים, ומעביר עסקים ועסקות ביניהם? כמובן לצורך תכנון מס או מטרה נשגבת אחרת לטובת העם והמולדת. יו"ר רשות ניירות הערך,שמואל האוזר, עסוק עתה בקמפיין להפחית את שיעור מס רווחי הון. שר האוצר עסוק בלהצטלם בחו"ל. אף אחד מהם לא מתכנן לעשות סדר בעסקות המפוקפקות שנעשות בין תאגידים לבין בני המשפחה שלהם. אבל חסן? הוא גנגסטר.
יש כאן בעיה: חסן הוא הבורג הקטן בה. הפתרון אינו בלהדיח את חסן מתפקידיו הציבוריים – עניין ראוי בפני עצמו. הפתרון הוא בהסדר חברתי, בחקיקה, שתאסור לחלוטין ובכל תנאי עסקים בתוך המשפחה התאגידית. לאף תאגיד אסור לעשות עסקים עם תאגידים ששייכים לאותה משפחה. לשופרסל (של דנקנר) אסור לשכור שירותי טיסה מישראייר (של דנקנר). לסלקום (של דנקנר) אסור לקנות ביטוח בכלל (של דנקנר). ולחסן אסור לעשות עסקים עם נמל אשדוד כמו שלצבי קינן אסור לעשות עסקים עם בנק הפועלים. בטוח שיאיר לפיד לא ירים כפפה כזו. מה עם שלי יחימוביץ'? אילן גילאון? מוחמד ברכה?
- פורסם בבלוג של גדעון עשת

"אם זו הייתה עבירה, הרי שחצי ממנהלי התאגידים בארץ היו בבית סוהר"… כי "הקואל-או-פוזיציה" (פרפרזה על האופסימיסט של אמיל חביבי) היא משריצת התאגידים, בחסות המשפחה התאגידית שאנו נוהגים לקרוא לה "הון-שלטון". בקיצור מה שמותר להם, אסור לחסן. לכן צריך לחסן את המדינה נגד קבלת הכזבים שבאים מחבריו של מיסטר ספין.
הכותב מתפרץ לדלת פתוחה. יש חקיקה מפורטת שקובעת איך מאשרים עסקאות עם בעלי שליטה. בגדול, נדרש רוב בקרב בעלי מניות המיעוט. לכן אין להשוות בין העסקאות של חסן, שלא ברור איך אושרו, לבין עסקאות בעלי עניין בבורסה שכפופות לחקיקה האמורה.
מה שאתה מציע – לאסור עסקאות כאלו לחלוטין- ימנע גם עסקאות שהן טובות לתאגידים.
שלום רב .
איני מבינה מדוע צריכים להפנות אצבע מאשימה כלפיי אלון !
מדוע כל מילות הסרק אינן פונות להנהלה, אשר אישרה בפה מלא את המכרזים הללו, ביודעין שייתכן וקיים ניגוד אינטרסים מובהק.
היכן המחלקה המשפטית , יו"ר הדירקטוריון , המנכ"ל סגיס ו…. שלבטח ידעו זאת היטב.
אלון אינו עו"ד, אינו משפטן או מנכ"ל ו/או יו"ר , על מנת לאשר מכרזים אלו ו/או אחרים בנמל אשדוד.
לפיכך, הם אשר גרמו לניגוד עניינים והאצבע המאשימה והתקשורת , אמורים לעבור אל כל אחד מהם ולהניח לאלון ולבני ביתו . נקודה.
אילולא חתימתם ועמידתם על הליכי מכרז ציבורי תקין, בחברה ממשלתית, דבר לא היה קורה .
איני מבינה מדוע המלחמה נגדו ולא נגד אותם בכירים, אשר הובילו בחתימתם למצב זה הפוגע ומכפיש את שמו וכבודו, בעודם יושבים הם על כס המלכות ?
גדעון היקר, התנגדות אלון לטובת כלל העובדים, כיו"ר העומד בראשם וכן של ההסתדרות, לרצון לפתוח נמלים חדשים, הביאה לכדי "התנכלות" למען יראו מה נעשה בנמל "כביכול", כדי להצדיק את פתיחת הנמלים החדשים ,"כאילו" לטובת הציבור. וטובה שעה אחת קודם, למבקר המדינה לבדוק את עניין המטירונית קודם ל "נמלים החדשים" .
הבעיה האמיתית היא לא סילוקו והחזרתו של חסן אלא רקבונה של ההסתדרות – רקבון המחלחל מלמעלה אל האיגודים המקצועיים ומהם אל ועדי העובדים ואל העובדים עצמם
אין כאן שאלה של חוקי או לא חוקי אלא ערכי – ולערכים אין שוק במדינה של כלכלת השוק
הייתי חבר הוועד הפועל של ההסתדרות כשיהושוע פרץ יור וועד עובדי נמל אשדוד המרה את הוראותיהם
של המזכל בן אהרון וירוחם משל ראש המחלקה לאיגוד מקצועי – והכריז על שביתה כללית
היה ברור אז שלפרץ אין אינטרסים אחרים פרט לייצוגם האמין של פועלי הנמל – הערך העליון היה אז
להגן על שכרם וזכויותיהם של העובדים – ערך זה התמלא בתמיכתם של סיעות רק"ח מק"י והעולם הזה-
כוח חדש בשביתה בעובדים ובוועד כנגד המערך שכלל גם את מפ"מ
"הוא שותף בחברות פרטיות שמקיימות קשרי עסקים עם הנמל" – אם אכן זה המצב, מקומו בכלא, לא בראשות שום ועד.
תמיכתך בעבריינים, עשת, בוודאי לא תקדם את ענייניך; יותר ההיפך מכך. ומתקפתך משוללת-הרסן על שלי – עקב תמיכתהּ בטוהר-מידות!! – בהחלט מעלה סימני-שאלה.
מניח שקראת את מאמרה של מירב ארלזורוב (haaretz.co.il/1.2141495). מסתבר שהבעיה האמיתית היא רקבונה של המדינה, שראשיה מינו לרשות המיסים מנהלים ש"עשו הנחות" של 40,000.000.000 (ארבעים מיליארד) שקלים לתאגידים. אילו האמנתי שהחור בתקציב יחסוך לנו איזה מלחמה הייתי מוחא להם כפיים… אלא שזה "לא בדיוק כך", כי ממשלת סרבני השלום דאגה לצבא הגנת ההתנחבלויות, והוא יקבל (חראגיל) "חריגה תקציבית". . . תוספת קטנה של כמעט עשרה מיליארד – "רק" רבע מה"הנחה" שניתנה לתאגידים. והאזרח? יעשה עוד חור בחגורה.