הגדה השמאלית

במה ביקורתית לחברה ותרבות



זה קרה במחסום קלנדיה ב-8 במאי האחרון. כבר שנים לא שמעתי את האיום שאם לא נסתלק יוענשו הפלסטינים. אבל זה מה שאמר השוטר גרושקו, שכל עוד אנו "כאן" לא תתבצע כל פעילות במחסום, והדגיש שלא תהייה שום העברת גב-אל-גב של חולים, "אף אמבולנס לא יעבור", אמר.

ה"כאן" הזה לא נמצא ליד השוטר גרושקו או ליד המאבטחים או החיילים. "כאן" – הוא על המדרכה להולכי רגל, מעבר לגדר שמפרידה את ה"כאן" שבו אנו עומדות וה"שם" שבו הם עומדים. ה"כאן" הוא במתחם האוטובוסים הפלסטינים שהוא שטח ציבורי, ול"כאן" מגיעים האמבולנסים כדי להעביר בנוהל גב-אל-גב חולים ופצועים. רק שהאיום של השוטר גרושקו לא עמד במבחן המציאות. עמדנו קרוב לחצי שעה ב"כאן", אבל לא הגיע אף אמבולנס, לא ל"כאן", ולא ל"שם" – שטח המחסום שבקרבת ירושלים.

מחסום קלנדיה (צילום: מחוסם ווטץ' WATCH ) kalandya-mahsom

 

תגובות
נושאים: מאמרים

2 תגובות

  1. BLACK SASH נגד הדיכוי הלאומי ובעד הצדק החברתי הגיב:

    בדרום אפריקה הם נלחמו תחת הסיסמה : Making Human Rights Real
    זה החל כשש נשים ״לבנות״ החלו להפגין נגד שלילת זכויות ה״צבעונים״, ב-1955, וענדו סרט שחור רחב. הן הפסיקו להפגין עם שחרור נלסון מנדלה מהכלא, וסיום האפרטהייד. הן לא הצליחו לחסל את האפרטהייד, אבל הביאו לידיעת הציבור – והעולם בחוץ – את ההכרה וההבנה שההפרדה הגזענית תיכשל. כך יקרה גם כאן, במולדת החדשה של האפרטהייד. בהצלחה לכן במאבקכם שהוא מאבקנו – "נשים בשחור" נגד הגרושקאים למיניהם.

  2. אדם הגיב:

    זה גם אתן וגם הן
    האם תמר ותמר באו לפני כ- 5 שנים למחסום 300 וירקו בפני וקראו לי נאצי- באיזה סגר באיזה כתר השתתפת היום (נאצי, לכל המעוניין שאלח את תמונת ידו הממוספרת של אבי)
    האם לא אתן הן אלו שניסיתם למנוע הוצאת "פגוע ראש" מאמבולנס שבמקרה זוהה כמנוע כניסה שלא הורשה בבוקר לעבור לירושלים?
    אה, נזכרתי זה לא אתן אלו נשות מחסום ווטש,
    זה גם אתן וגם הן
    לגרושקאים, המשיכו לשמור גם עלינו וגם עליהן

הגיבו כאן

אורך תגובה מקסימלי: 1000 תווים

הרשמה לעדכונים בדוא"ל

Subscribe via Email

מומלצים