מאת כתב "הגדה השמאלית"
סיעת חד"ש שותפה בקואליציה בהסתדרות, יחד עם סיעת "עם" בראשות ח"כ עמיר פרץ – כך סוכם בשבוע שעבר, בתום מו"מ ארוך בין שתי הסיעות. בעקבות ההסכם, הנהגת ההסתדרות מורכבת מנציגי סיעת הרוב "עם" ומנציגי חד"ש. סיעות "העבודה" ו"עוז" נותרו באופוזיציה.
במסגרת ההסכם סוכם, כי שני חברי סיעת חד"ש יכהנו כחברי הנהגת ההסתדרות: יו"ר הסיעה ג’יהאד עקל ואפרים דוידי. עקל כיהן בעבר כחבר הנהגה ודוידי נכנס להנהגה, לאחר שיו"ר הסיעה הקודם, בנימין גונן ביקש לפרוש מתפקידו. עקל מונה למ"מ יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות וליו"ר חדר המצב, שהיה באחריות גונן. עקל סיים את תפקידו כסגן מזכ"ל הסתדרות עובדי הבניין, ולתפקיד זה ימונה האחראי על האיגוד המקצועי במרחב המשולש הדרומי, ג’מיל אבו-ראס, פעיל חד"ש ותיק.
ביום א’ (11 באוגוסט) נפרד גונן מחבריו הרבים באירוע שנערך בוועד הפועל של ההסתדרות בשעות הבוקר. את גונן ברכו סגן יו"ר ההסתדרות, יעקב שמאי; יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, שלמה שני; מזכ"ל הסתדרות האחיות, אילנה כהן; מזכ"ל איגוד העובדים הסוציאליים, אתי פרץ ורבים אחרים. יו"ר ועד אלקטרה לשעבר, נסים ברכה, הדגיש את פועלו של גונן כמדריך דור של לוחמים למען מעמד העובדים. עקל, אף הוא הצטרף למברכים ואמר ש"נכנס לנעליים גדולות" בתפקידו החדש כיו"ר חדר המצב. יו"ר ועד עובדי אתא לשעבר, פיני גרוב, הסובל ממחלה קשה התקשר בעת האירוע על מנת לברך את גונן.
גונן הודה למברכים הרבים, ובין היתר, אמר: "למרות חילוקי הדעות שהיו מדי פעם, השתדלתי לשמור על ערכים, בהם אני מאמין, והתייחסתי לכל אדם בשוויון ובאהדה, ללא הבדל בין יהודים לערבים, גברים ונשים, חילונים או דתיים או שייכות פוליטית. ראיתי תמיד את פעולתי בהסתדרות כשליחות. מה זה הסתדרות? זהו בניין, זו מסגרת – אך בליבה יש מעמד עובדים ואת העובדים אנו משרתים".
ההסתדרות ימ"ש בגדה בפועלי אתא אז ב 1985 ובגדה בעובדי אל על ב 1983 בהשבתה הגדולה וזאת היתה ראשית הנפילה שלה.