מאת כתב "הגדה השמאלית"
רק שתי מדינות בעולם תומכות במצור האמריקאי הממושך על קובה: המדינה שהיטלה אותו – ארצות הברית ומדינת החסות של ארה"ב במזה"ת – ישראל. כך עולה מתוצאת ההצבעה שנערכה השבוע במסגרת האסיפה הכללית של האומות המאוחדות. 173 מדינות תמכו בהחלטה הנושאת את השם "הצורך לשים קץ למצור הכלכלי, המסחרי והפיננסי שהיטלה ארה"ב על קובה". יצויין שבניגוד לעמדת ישראל, רוב מדינות המזה"ת (אלג’יריה, סעודיה, בחריין, מצרים, נסיכויות המפרץ, איראן, ירדן, לבנון, לוב, מאוריטניה, עומן, קטר, סוריה, טוניס, כווית ותימן) תמכו בגינוי לארה"ב בעקבות המצור שטילה לפני שנות דור – לאחר המהפכה הקובנית. בין מדינות המזה"ת שתמכו בהחלטה פרי-יוזמת קובה, משטרים המצדדים במדיניות החוץ של ארה"ב. גם כל מדינות אמריקה הלטינית תמכו בהחלטה האנטי-אמריקאית.
זו יותר מעשר שנים שקובה דורשת לקבל החלטה במסגרת האסיפה הכללית ומקבלת את תמיכת רוב מדינות העולם. במשך השנים המדינות המצדדות בחרם הולך ופוחת ובשנים האחרונות רק שתי מדינות תומכות בעקביות בעמדת הממשלים האמריקאים השונים: ארה"ב וישראל. בהצבעה שנערכה השבוע הצביעו נגד ארה"ב גם שתי מדינות הצטרפו באחרונה לארגון האו"ם: שוויץ וטימור המזרחית.
העיתון הקובני "גראנמה" פרסם מאמר מערכת ארוך בעקבות ההצבעה באו"ם תחת הכותרת: "ניצחון היסטורי וחד-משמעי של קובה באומות המאוחדות". בין היתר נכתב בעיתון כי "הקהילה הבינלאומית, באמצעות ההצבעה באו"ם, הפגינה אהדה והערכה למאבק העם הקובני למען ריבונות מולדתו ולהגנת הזהות הלאומית וברצונו להמשיך ולבנות חברה צודקת יותר ואנושית". להערכת "גראנמה", החרם הכלכלי על קובה גרם לנזקים הנאמדים בכשבעים מיליארד דולר.