במהלך החודש האחרון נקטה מערכת עיתון "הארץ" עמדה ברורה וחד צדדית כנגד מאבק הסטודנטים. רק בעמוד הדעות של העיתון (חלק ב’) התפרסמו חמישה מאמרים חריפים כנגד המאבק והשביתה, מהם שני מאמרי מערכת. בעד השביתה פורסם רק מאמר אחד (13.4 מאת יוסי שריד), תוך כדי דחייה שיטתית של מאמרים נוספים. במאמרים הוצג מאבק הסטודנטים כגחמה של קומץ מפונק ונהנתן, והטיעונים נגד ועדת שוחט הוצגו כילדותיים ולא רציניים.
משיחות עם קוראים, שלא היו מעורים בפרטי המאבק והרפורמה, התחוור לי שהפרופגנדה של שטרסלר וחבריו מחלחלת ומשפיעה, ראוי וצריך להתנגד לה. אם אתם קוראים או מנויים של "הארץ", ומזדהים עם מאבק הסטודנטים או מתנגדים לסתימת הפיות בשירות האוצר ולחד צדדיות של העיתון בנושא זה, אנא הקדישו כמה רגעים וחתמו על עצומה, כמו גם העבירו לכל מי שלדעתכם ימצא בכך עניין.

אני מנוי על עיתון "הארץ" ,ונמאס לי כבר מההחרמות והנידויים שמארגנים על העיתון הזה חדשות לבקרים ,כל מי שלא מוצא חן בעיניו משהו שכתוב בו ,מימין ומשמאל כאחד.
עצתי לאותם מחרימים : יש בארץ שני עיתונים ברמה גבוהה ,נשכנים,מוסריים,חברתיים ולוחמי צדק ללא חת("ידיעות ו"מעריב") , למה שפשוט לא תתחילו לקרוא אותם במקום את "הארץ"?…
נתן, זה פשוט:
הכוח היחסי שלנו כקוראי הארץ גדול יותר מאשר כקוראי ידיעות אחרונות או מעריב.
ועכשיו ברצינות, בהצלחה לעובדי הארץ שמתכנסים מחר כדי להתאגד!!!
מייל שקיבלתי הבוקר מ’הטלוויזיה החברתית’ ונראה לי רלוונטי:
גוף אחד שבו לא טיפלה ועדת וינוגרד היא התקשורת הישראלית והשפעתה בזמן המלחמה (מתוך העוקץ). אורן פרסיקו, תיעד ב"גלובס" בפירוט רב מה כתבו בימים הראשונים של המלחמה אלו המכונים במקומותינו "עיתונאים בכירים". איתי רום ערך סקירה וניתוח דומים לפני מספר חודשים ב"העין השביעית". שניהם ליקטו פניני תבונה ונבואה מכתביהם של אמנון דנקנר, בן כספית, ירון לונדון, אלכס פישמן, דן מרגלית, סבר פלוצקר, יואל מרקוס ורבים אחרים בלהקת המעודדים הפטריוטית.
מנגד – אנחנו בטלוויזיה החברתית הבאנו סקירה שוטפת מקולות המחאה האמיתית שהושמעו בימיה הראשונים למלחמה.
תזכורת לקולות המחאה בישראל – שהושתקו ולא קיבלו במה בערוצי התקשורת הדמוקרטים של ישראל:
— קישור —
ליובל.
על מה אתה מדבר?
"הארץ" הוא עיתון עם 7 אחוז תפוצה,לעומת 20 ו40 אחוז למעריב וידיעות בהתאמה.
ועכשיו ברצינות, אני מצטרף לאיחולי ההצלחה לעובדי הארץ שמתכנסים כדי להתאגד.
השפעתם של עיתון הארץ ושל קוראיו גדולה בהרבה מכוחם המספרי. אבל זה לא אומר שתמיד הכוח הזה מנוצל לטובה – רק בשבוע האחרון הם פרסמו סקר בעניין כלשהו, ובאותיות הקטנות היה כתוב שנערך רק בקרב הציבור יהודי.
אם עובדיו החליטו להתאגד, זו בהחלט ידיעה חיובית הרבה יותר מאלה שמופיעות בו.
כמו שכוחם האדיר של היהודים היה בעיקר במוחם של האנטישמים ,כך כוחו האדיר של עיתון "הארץ"(או ליתר דיוק של השמאל-הציוני-האשכנזי-האליטסיסטי-רמתאביב-ג, וכו’ וכו’..) קיים בעיקר במוחם של "השמאלנים הרדיקליים המתקדמים".
על זה בדיוק אני מדבר. 100 אנשים המאיימים בחרם מהווים אחוז גבוה יותר מקרב קוראי הארץ מאשר מקרב קוראי מעריב, שלא לדבר על ידיעות אחרונות.
אמנם זה לא קשור ישירות לנושא המאמר, אבל זו הידיעה הכי מעודכנת באתר הזה שקשורה לנושא מחאת הסטודנטים, אז חשבתי שמן הראוי לשאול זאת כאן:
מה עמדת חד"ש לגבי הפסקת השביתה ע"י אגודות הסטודנטים? האם אתם הולכים להמשיך את המאבק, או שמא תשמרו על כללי המשחק הבורגנים, ותצייתו לצו האגודות הנבחרות?
חד"ש אינה גוף מוביל, בלשון המעטה, בקרב אגודת הסטודנטים. לכן לא אהיה מופתע אם לא יקראו למרד בקו של ההתאחדות.