בשעות הבוקר המוקדמות של יום שני, כאשר פורסמו התוצאות הסופיות של הבחירות לרשויות המקומיות בקולומביה, פעילי ה"החזית הדמוקרטית והאלטרנטיבית", לא ידעו האם להגדירן כ"היסטוריות", או כ"סתירת לחי לימין", או "צעד פוליטי ללא תקדים בתולדות המדינה". מפרסום התוצאות עולה כי השמאל נותר הכוח הגדול בבירה בוגוטה. כך, ה"חזית" תוכל לשלוט שוב בעירייה, אבל כוחה גדל בהרבה. יצוין שבבחירות אלה ברחבי קולומביה, רק מחצית הבוחרים מימשו את זכותם להצביע.
מנהיג השמאל בבוגוטה, סמואל מורנו, זכה לכמעט 900 אלף קולות, כ-44% מקולות הבוחרים. יריבו העיקרי, איש הימין ומראשי המפלגה הליברלית, אנריקה פניה לוסה, זכה רק בכ-28% מהקולות. פניה לוסה קיבל את תמיכתו הגלויה של נשיא המדינה, איש הימין הקיצוני אלווארו אוריבה, אשר קרא "להצביע עבור הפוליטיקאי היחיד המתמודד מול מועמד הגרילה".
חרף מסע הבחירות בו הימין תיאר את מורנו כ"מועמד הגרילה המרקסיסטית", אנשי החזית הגדילו את כוחם בכל 20 השכונות של הבירה הגדולה ואף הגדילו את מספר נציגיה במועצת העיר, מ-8 ל-11. במסגרת החזית יש לציין את התחזקות המפלגה הקומוניסטית הקולומביאנית, שאלפי מפעיליה נרצחו על ידי כנופיות הימין בעשור האחרון. מזכ"ל המפלגה, חיימה קאיסדו, זכה למספר הקולות הגדול ביותר בבחירות בבוגוטה. יש מקומות ובהם המפלגה זכתה להישגים חשובים, כגון במועצה האזורית הכפרית סומאפאז, בה המפלגה זכתה בכל המושבים שבמועצה. זאת חרף העובדה שהצבא השליט למעשה ממשל צבאי באזור.
בשעות הלילה של יום ראשון, ככל שהתקדמה ספירת הקולות, החלו להגיע מאות פעילים אל מטה המפלגה הקומוניסטית בבוגוטה. בתום ספירת הקולות, נערכה במקום אסיפה מאולתרת בה המזכ"ל קאיסדו קרא "לחזק את האחדות העממית מול הטרור של הימין הקיצוני. בחירות אלה מהוות נקודת אל-חזור עבור המשטר של הנשיא אוריבה. ניצחנו מול מדיניותו המלחמתית. העם בבוגוטה החליט שיש לנקוט במדיניות אחרת".
האתגרים העומדים בפני השמאל בקולומביה הם כבירים: להמשיך ולפעול במדינה בה הטרור הימיני-קיצוני פועל ללא הפוגה זה עשרות שנים, לתרגם את הניצחון בבוגוטה להישגים פוליטיים כלל-ארציים, להקים כוח פוליטי בעל משקל לאומי ולנהל את העירייה על פי עקרונות שונים מעקרונות הניאו-ליברליזם השולטים במדינה.
כל הפרשנים המקומיים סבורים שהבחירות המקומיות שנערכו בסוף השבוע שעבר היו למפלה פוליטית קשה עבור הנשיא המכהן, המרבה להגדיר את עצמו כ"הנשיא הפופולרי ביותר באמריקה הלטינית". כאמור, עבור השמאל האתגרים הפוליטיים העומדים בפניו הם עצומים. היעד הקרוב של השמאל: הבחירות לנשיאות שיתקיימו ב-2010.
כל אחד המכיר את התנאים הקשים בהם פועלים אנשי איגודים מקצועיים, ועדי העובדים ופעילי שמאל בקולומביה, חייב להצדיע לנצחון השמאל בבירה בוגוטה. זו מדינה כה כנופיות פאשיסטיות שולטות בערים ורוצחות מאות פעילי שמאל ופעילים באיגודים המקצועיים מדי שנה!
כמובן שפא"רק המרקסיסיטית אינה כזאת. כלומר, היא רוצחת בדיוק כמו ה"כנופיות הפאשיסטיות שולטות בערים ורוצחות" אבל פאר"ק עושים את זה למען האוטופיה המרקסיסטית המיוחלת . בינתיים, עד שזה יקרה היא מתקיימת מסחר לא חוקי בסמים, בנישול חקלאים מאדמותיהם, בסחר רחב היקף של נשק, בהטלת אימה וטרור, בהפעלת זרועות פשע שמררת את חייהם של התושבים, מחטיפות של חפים משפע ותיירים, (אם הכנופיות הפשסטיות היו חוטפות ישראלים סביר להניח שהיינו רואים כאן מאמר לתפארת הצדק החברתי) מזריעת אימה ברחובות, מזנות, הימורים, חטיפות נשים, מעבדות, כשראשי הכנופיה הארורה הזאת מתעשרת ומנחילה את ערכי הקומוניזם הנעלים מהווילות שנקנות על ידי כספי הסחר בקוקאין, כשחקלאים חסרי אדמות ושפחות מין הופכים לעבדיהם הנרצעים.
גם המתחרות האחרות במדינה עושות את הדברים האלה, המלחמה בסמים מייצרת אומללות פשע ועוני וזה הרבה בגלל ארה"ב, אבל כאן בגדה הפאר"ק זוכה להגנה מיוחדת, כי המטרה לשמה הם עושים את זה היא נעלה ותוביל את העם הקולומביאני שמתבוסס היום בדם, לאושר גדול.
כמי שמכיר את תנועת השמאל בבוגטה ומקסיקו סיטי הם מושחתות לא פחות מהשלטון .
רונן היקר: הכל אותו דבר, נכון? העיר מקסיקו, העיר בוגוטה, השמאל… הרי ה"נייטבס" האלה, ה"מקומיים" מהם מבינים? כולם מושחתים, נבחרים לשלטון כדי "לעשות לביתם", לשרת את בעלי ההון… אופסס. פתאום כתבתי על הנעשה בארץ. ובכל זאת: כ-3 אלף פעילים וחברים של המפלגה הקומוניסטית הקולומביאנית נרצחו על ידי כנופיות הימין הקיצוני העשור האחרון. כנראה שכל ההרג ההמוני נעשה במסגרת "מסע לטיהור השחיתות…"
למגיב האנונימי כנראה שאתה לא מבין את ההבדל בין השחיתות בישראל לבן דרום אמריקה ההשוואה לא במקומה .השחיתות שם היא גדולה במאות מונים,וזה תופעה שחזקה בשמאל כמו בימין ,רק היום התברר שצאווס שלח מתנקשים לאוניברסיטה בקרקאס על מנת שיפזרו הפגנה למען הדמוקרטיה.
לרונן היקר, חבל מאוד שאתה לא קורא ספרדית ואתה מסמתך אך ורק על דיווחי סוכנויות הידיעות (האמריקאית!) על הנעשה בוונצואלה. בעיתונות באמריקה הלטינית יש סיקור נרחב של התקריות באוניברסיטה בוונצואלה. מתברר שהן החלו כאשר שתי קבוצות של הימין (הפועלות נגד צ’אבס לטובת האינטרסים של בעלי ההון והאימפראיליזם האמריקאי) פתחו באש זו נגד זו. לאחר מכן הן גם תקפו פעילים מן השמאל (המצדדים בצ’אבס). אגב, באיזה מדינה בדרום אמריקה ראש הממשלה נחשד ב-4 מעשי שחיתות (כולל במסגרת הפרטת אחד הבנקים הגדולים במדינה) ושר האוצר שלו נאלץ להתפטר כי הוא שם את ידו הארוכה בקופה של הארגון בו שימש כיו"ר וגנב (כן, גנב, פשוטו כמשמעו) מיליוני דולרים? למדינה הדרום-אמריקאית הזו קוראים לה ישראל.
כנראה שאתה לא מכיר את המנטליות הדרום אמרקאית על שחיתות לא נשפטים זה נורמה גם בימין וגם שמאל ,רק שבתקופת שלטון השמאל המצב הופך לעגום יותר כי השוויון לא משאיר שכבת ביניים כולם הופכים לדלפונים.