הגדה השמאלית

במה ביקורתית לחברה ותרבות


מאת: ב-29 באוגוסט, 2009 3 תגובות

"בבחירות שיערכו מחר צפוי מהפך פוליטי היסטורי ביפן והאזרחים יסלקו מהשלטון את המפלגה הליברל-דמוקרטית השמרנית, השולטת במדינה ללא הפסקה משנת 55″. כך אומר טדאטושי טאשירו, מראשי המפלגה הקומוניסטית היפנית לקראת הבחירות שיתקיימו מחר (א’) בראיון שנערך על ידי שליחת העיתון הצרפתי "הומניטה" בטוקיו, שארלוט בוסונה. על פי סקרי דעת קהל שפורסמו בימים האחרונים המפלגה הדמוקרטית, שישבה עד עתה באופוזיציה, תנצח בבחירות את המפלגה הליברל-דמוקרטית והמפלגה הקומוניסטית תזכה למושבים נוספים בפרלמנט.

ש. יפן מצויה במשבר כלכלי ממושך, האם המפלגה הדמוקרטית מסוגלת להוציא את יפן מן המשבר?
ת. ברור לנו שרצון העם הוא לשים קץ לשלטונה של המפלגה הליברל-דמוקרטית. אם אכן מגמות הסקרים יתורגמו לשפת המציאות – יהיה זה מהפך פוליטי מתקדם בעל מימדים היסטוריים. יחד עם זאת, אין אנו סבורים שהמפלגה הדמוקרטית שבאופוזיציה מסוגלת לתת מענה למשבר. קודם כל, כי היא מגינה על האינטרסים של החוגים הפיננסיים ושל התאגידים הגדולים. שנית, היא מצדדת בהמשך הברית הצבאית עם ארה"ב. יחד עם זאת, עם הדמוקרטים ינצחו בבחירות, הקומוניסטים היפנים יפעלו בשלושה כיוונים. קודם כל, נמשיך להיאבק למען הצרכים בסיסיים והדחופים ביותר של הציבור. לאחר מכן, ננהל מערכה עיקשת נגד כוונותיה של המפלגה הדמוקרטית להעלאת המסים הרגרסיביים, המסים המוטלים על סל המצרכים של העובדים ובני משפחותיהם. לבסוף, אנו דוגלים בהקמת ממשלה דמוקרטית אמיתית.


ש. אתה יכול לתאר במספר מילים את מצעם של הקומוניסטים בבחירות שיתקיימו מחר?
ת. אנו דוגלים בשיקום הכלכלה היפנית על בסיס הגנה על מקומות העבודה ועל הזכויות בסיסיות של אזרחי יפן. אחד הצעדים הראשוניים שיש לנקוט הוא לתקן את החוק המאפשר לבטל את הקביעות בעבודה והמקדם את העבודה הזמנית. בהקשר זה אנו דורשים השוואת תנאי השכר והעבודה בין העובדים הקבועים לבין העובדים הזמנים. עוד אנו דורשים לחוקק חוק המגביל באופן משמעותי את היקף השעות הנוספות. לעם היפני דרוש חיזוקם משמעותי של מערך השירותים החברתיים. יש לחזק שירותים אלה מבלי לייקר מוצרים או מבלי להטיל מסים נוספים על האזרחים. ניתן לתקצב את שירותי הרווחה על ידי ביטול ההקלות במס הקיימות – מהן נהנות התאגידים הגדולים ובעלי ההון; וגם על ידי ביטול שורה של הוצאות שאינן נחוצות – כגון ההוצאות בגין "אירוח" הבסיסים של צבא ארה"ב על אדמת יפן. באופן כללי, ממשלת יפן צריכה להפסיק את נוהג לפיו, ארה"ב מכתיבה מדי שנה את המדיניות הכלכלית והחברתית של יפן. כפי שנעשה עם הפרטת הדואר.


ש. האם הסוגיות הקשורות במדיניות החוץ של יפן הן חלק מהמצע?
ת. אנו דוגלים במדיניות חוץ עצמאית. זו צריכה להיות מדיניות חוץ של שלום המבוססת על הסעיף התשיעי בחוקה היפנית – לפיו "יפן אינה מוכנה להשתתף בכל סכסוך מזוין". עוד אנו מצדדים בפירוק הנשק הגרעיני בכל העולם. אנו גם דורשים להפסיק את הברית הצבאית עם ארה"ב.  

תגובות
נושאים: מאמרים

3 תגובות

  1. אחמד פילגר / ומה עם התוצאות הגיב:

    … ומה עם התוצאות? כוונה היא לתוצאות המפלגה הקומוניסטית היפנית, כמובן. בגרמניה בבחירות המחוזיות של סוף השבוע, מפלגת השמאל הפכה למפלגה השנייה או השלישית, מבחינת מפסר המצביעים – גם במזרח וגם במערב!

  2. ל. לשם ול. לפה הגיב:

    ראיון מרתק ומשכיל! שוב מתחוור כי רק הכלים המרקסיסטים-לנינים של הניתוח המעמדי מתוך ראיית האינטרסים של מעמד הפועלים במלחמת המעמדות מאפשרים לחזות את העתיד בצורה מדוייקת כל כך.

    ואם כבר הזכרנו לנינים, ראיתי תמונת פורטרט של הח’ דוידי בעיתון ידיעות אחרונות שנראתה דומה להפליא לפורטרט של הח’ לנין. גם אתם הבחנתם או רק אני?

  3. התוצאות עבור אחמד פילגר: הגיב:

    המ"ק היפנית קיבלה 9 מושבים, כמו בפרלמנט הקודם.

    זה פחות מ-2% מהמושבים בפרלמנט.

    גם מבחינת אחוז הבוחרים יש ירידה מתמדת בכוחה של המ"ק:

    It polled 11.3% of the vote in 2000, 8.2% in 2003, 7.3% in 2005, and 7.0% in the August 2009 election.

    שלא לדבר על שנות ה-70. ב-79′ למשל המ"ק קיבלה 10.4% מהקולות ו-39 מנדטים.

    וזה למרות המשבר הכלכלי הבי"ל שהקומוניסטים תלו בו תקוות כ"כ גדולות לתחייתה של תנועתם הגוועת.

הגיבו כאן

אורך תגובה מקסימלי: 1000 תווים

הרשמה לעדכונים בדוא"ל

Subscribe via Email

מומלצים