חגיגת גלעד שליט עברה חלפה לה, ואם יש לשבוי המשוחרר קצת מזל שמו ייעלם בהדרגה מהכותרות, ולכל היותר יזכה לאייטֶם קטן במדורי הרכילות. אני חייב לומר שהתנהגותו הייתה בהחלט מרשימה והוא דיבר בשׂוּם שׂכל ובשיקול דעת מדהימים כאשר התראיין בטלוויזיה המצרית. לפני שמניחים לשליט ולסאגה התקשורתית כולה, אין מנוס מאִזכור הצביעות האדירה בתקשורת שלנו. הפרשנים שהתלוננו על המראיינת שהירה אמין, שנהגה בשליט באדיבות ואפילו בחיבה, שכחו לגמרי את הדרך שבה רִאיינו עצירים פלסטינים בערוצי החדשות הישראליים. כזכור ראינו פלסטינים מבוהלים שהגיעו לריאיון ישר ממרתפי העינויים של השב"כ והופגזו בשאלות קשות, בטון מתנשא ועוין. הריאיון היה אולי מטריד ומיותר אבל ממי צריכה המצרייה לקבל שיעור באתיקה עיתונאית, מאהוד יערי?
גרפיטי הקורא לשחרורו של מרואן ברגותי על חומת האפרטהייד (צילום: alternativenews.org)
גם האופטימיסטים שבינינו כבר מבינים, שהשלום איננו באופק המיידי ואולי גם לא באופק הרחוק יותר. לכן אנחנו עוסקים כעת בניהול הסכסוך ולא בתהליכי שלום. מותו המזוויע של שליט לוב מועמר קאדפי התקבל בברכה בלונדון, אפילו בתשואות, אבל הנשיא ברק אובמה מתח ביקורת עדינה על מעשה הלינץ', שאולי הזכיר לו ולאחיו השחורים בארצות הברית את מיסיסיפי ואת אלבמה בתקופות החשוכות ביותר של הגזענות הלבנה נגד צאצאי העבדים מאפריקה. בארץ הפעילו, כרגיל, את נשק הצביעות והמוסר הכפול: גם השתמשו בפורעים כדי לאפיין את "העם הערבי" וגם חגגו את מותו של העריץ. כאשר המאבק בסוריה הוא עדיין בעיצומו, מופצות בכל העולם התמונות הפורנוגרפיות למחצה מלוב ולנו נוצרה הזדמנות מצוינת להתנשא ולאהוב את עצמנו. זה רקע אידיאלי לפעילות הפוליטיקאים שמתברכים בלִבם על כך שעצם רעיון השלום, הכרוך מטבע הדברים בוויתור על הכיבוש, ירד לזמן רב מאוד מסדר יומה של הקהילייה הבינלאומית.
ניתן היה להתנחם בקיומם הזהיר של מגעים כלשהם עם תנועת חמאס, ולקוות שהם יגוונו ויעשירו את יכולותיה של ישראל לפעול בכלים דיפלומטיים ולא רק באלימות, כמו זו המתוכננת ברגעים אלה ממש נגד איראן. אבל ישראל הממסדית, שהתעלמה בעבר מתוצאות הבחירות הדמוקרטיות ברשות הפלסטינית מתוך קוצר ראות אופייני, זונחת את אופציות ההידברות עם שליטיה האיסלמים של עזה מצד אחד, ומפקירה את הרשות בראשות הפתח מן הצד האחר. גם ישראלים שמתנגדים להידברות עם חמאס, אבל מייחלים לפחות למראית עין של משא ומתן עם הרשות כדי להקל במקצת את הבדידות הבינלאומית של ישראל (שיש לה מחיר כלכלי, תרבותי, פוליטי ואף צבאי), חייבים להבין שהממשלה איננה מסוגלת לנצל את הטעויות של הנהגת חמאס כדי ליצור מרחב חלופי למדיניות יותר מקובלת בעולם. היה והוחמץ חלון הזדמנויות למדיניות עתירת מעוף ודמיון מצד נתניהו, כי בפרשת מרואן ברגותי עשתה חמאס טעות חמורה ואומללה מבחינתה.
הטעות נעוצה, כמובן, ב"וויתור" של החמאס על שחרורו של ברגותי, החבוּש בכלא הישראלי מאז שנת 2002. המילה "ויתור" נתונה במירכאות, כיוון שברור לכולנו שהאיסלמים לא רצו לשחרר לרחוב הפלסטיני איש פתח מהמחנה הלאומי, לא הדתי, איש שאמנם לחם נגד הכיבוש אבל האמין במשך שנים רבות ומאמין גם היום בפתרון מדיני לסכסוך עם ישראל. יש לו אולי "דם על הידיים" (כמו שהיה, למשל, ליצחק שמיר מימי הלח"י) אבל ישראל שחררה מאות אנשים כאלה רק לפני שבועיים. אנשי חמאס לא הבינו את השלכות המחדל שלהם וישראל יכולה גם עתה לנצל את אדישותם של אנשי עזה לגורלו של ברגותי ואת האווירה השוררת כאן אחרי שחרורו של שליט, כדי לשחרר אותו באורח חד-צדדי, על פי החלטה ריבונית ולא בלחץ של פיגועים או חטיפות. היא נרתעת מחמת הדוגמטיות שלה, שמלוּוה למרבה האירוניה דווקא ברפיסוִּת, שבגינה מאמינים כולם שישראל מבינה רק את שפת הכוח. דווקא שחרור חד-צדדי של ברגותי היה מעביר את היוזמה המדינית וההסברתית לידי ישראל.
קראנו לאחרונה מאמרים רבים, כולל מאמר מערכת ב"הארץ", שהתלוננו על יחסה העוין של ממשלת ישראל לרשות הפלסטינית, על רקע חגיגות הניצחון של אנשי תנועת חמאס לא רק בעזה, אלא גם בגדה. רבים הביעו הפתעה ואכזבה מהתנהגותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כלפי הרשות, ואף נזפו בו במילים חריפות. לדעתי, אין מקום לרגשות כאלה. נתניהו מנהל מדיניות עקבית לשיטתו הנִצית, כדי לגרום להדרת כל גורם פלסטיני משמעותי מתהליך מדיני כלשהו. למי שרואה בקיום ההתנחלויות ובשגשוגן את חזות הכול אין שום סיבה מיוחדת לעודד את אבו-מאזן ואת אנשיו, המתחרים עם ישראל על אהדת ארצות הברית ואירופה. נתניהו איננו מדינאי נאור שגדל על ערכי המאה ה-18 אלא ליכודניק צר אופקים מירושלים, שחיבר להשקפת עולמו הלאומנית את השמרנות הקיצונית האמריקאית. במציאות הישראלית, שבה נחשבת מפלגת האופוזיציה העיקרית "קדימה" למתונה ואפילו ל"שמאלנית", נתניהו יכול למצוא לעצמו מליצי יושר גם בתקשורת הנחשבת לשפויה. הרי גם "קדימה" איננה דורשת את שחרורו של ברגותי וראשיה אינם מבינים כלל את התועלת שישראל יכלה להפיק בפלסטין מבניית חלופה לאומית לזרם האיסלמי! הצהרותיו ומעשיו של ראש הממשלה מדברים בעד עצמם. הרטוריקה שלו, בנוסח אלעזר בן-יאיר, תוביל אותנו למצדה; לאנשים מהזן הליברלי, בעשור השני של המאה ה-21, אין מה לחפש אצל נתניהו.
ניתן היה לראות במבצע שחרורו המסודר יחסית של גלעד שליט (למעט ההיסטריה בכלי התקשורת שלנו) משום סימן מבשר טובות לבאות. היכולת של חמאס לשתף פעולה עם גורמים אזוריים ובינלאומיים והתפקיד שמצרים מילאה בהחלפת האסירים היו מעודדים במידה ידועה. למרבה הצער, אין אצלנו שום זרם פוליטי משמעותי (מבחינת ייצוגו המספרי בכנסת) שיכול להשפיע על קבלת ההחלטות ולהביא לצעדים בוני אמון ומעודדי שלום. קשה למצוא אפילו מנהיג ישראלי רציני אחד במרכז המפה הפוליטית, שמסוגל לבחון את האינטרס האמיתי של אזרחי ישראל על רקע ההתפתחויות באזור.
הקריאה לשחרור ברגותי איננה חייבת לבוא דווקא מהחוגים של השמאל העקבי. לשמאל יש חשבונות רבים ומורכבים עם הנהגת הרשות הפלסטינית הפרו-אמריקאית, שאין טעם לדון בהם כעת. דווקא ראשי האגף השפוי במרכז הלאומני היו צריכים לנהל את המאבק הזה, וחבל שדן מרידור איננו מבין זאת. על מרידור וחבריו מוטלת המשימה לקדם את האינטרסים החיוניים של ישראל כדי למנוע אסון ובכייה לדורות. ביטול האופציה ההתקפית באיראן ושחרור ברגותי הם רק חלק מהאסטרטגיה שצריכה לאמץ הבורגנות המתונה, כדי למנוע מלחמת נצח ולהציל את המשטר הדמוקרטי-ליברלי בתוך המדינה.
- פורסם ב"כל העיר"
שוב ההשואה הנואלת בין הרוצחים הפלשתינים לבין המחתרות לפני קום המדינה. אפילו ארגון הלח"י שנחשב לקצוני ביותר היה ארגון זכויות אדם לעומת הפלשתיני המתון ביותר. הלח"י פגע מספר פעמים באזרחים אבל האידיאולוגיה שלו ראתה ברצח ואפילו של אנגלים, שנגדם היו מכוונות רב פעולת הלח"י, הכרח ולא מעשה ראוי. לעומת זאת הפלשתינים רואים ברצח אזרחים ישראלים מעשה אידיאולוגי. לפלשתינים אין דרך פעולה אחרת ואפילו הפניה לאו"ם ע"י הרשות הפלשתינית נעשתה כי היא יותר יעלה מאינתיפדה ולא משום שרצח אזרחים הוא מעשה לא ראוי.
שולחי המחבל המתפוצץ במלון פארק בנתניה נידון ל31 מאסרי עולם כמספר הקורבנות הפיצוץ במלון "פארק" ,שולחי ומפקדי הפיצוץ במלון "המלך דויד"שגבה 103 קורבנות נהיו ראשי ממשלה ואחד מהם קיבל פרס נובל לשלום לכן אני אומר לךלהפסיק להיות צבוע
אם כבר קנטרנות הסטורית, אז עד הסוף –
אני לא זוכר ששולחי המחבל במלון "פארק" התקשרו להנהלת המלון והתריעו על מתאבד שעומד להתפוצץ בעוד שעה. אנשי האצ"ל דווקא עשו זאת במלון המלך דוד, ורק גאוותם וטפשותם של המפקדים הבריטים הביאה להתעלמות מהאזהרה. העובדה הזו מדגישה את הטפשות שההשוואה – אצל האצ"ל והלח"י רצח היה הכרח, אצל הפלסטינים הוא אידיאל.
ואותי מעניין, בתור אדם רציונלי, מהו מקרה הבוחן בו תגיד "טעיתי"? מהו הקו האדום מבחינתך שבו תגיד "עד כאן" אני מוכן ללכת"? ספר לי.
הבורגנות המתונה – כבר כמעט קבוצה ריקה.. לצערי, מהלכי רוח שאני שומע מחברים, השמאל הוא מיעוט בטל בשישים. קריאה לשחרור הרוצח ברגותי (ויש להודות שהוא אכן רוצח) לא תתקבל בישראל של היום.
יש בעיה אחת..קשה בתאוריה שלך מר ברעם, אבו מאזן לא ממש רוצה שלום. אחרת הוא היה נענה ולוקח בשתי ידיים את התוכנית שהציע ראש הממשלה הקודם אהוד אולמרט.
מה לעשות זה קשה להפנים ומאכזב אבל גם אבו מאזן ותנועתו הפתח אינם רוצים בפתרון של שתי מדינות לשני עמים מדינה ערבית פלסטינאית ומדינה לעם היהודי.
ישראל צריכה לשחרר את ברגותי? מה עם מערכת המשפט? מה עם הצדק? אם אדם ממשפחתך היה נרצח באחד מפיגועיו של ברגותי, האם עדיין היית טוען שיש לשחרר אדם שלפי הצהרות העבר יחזור למעשיו?
ההשוואה ליצחק שמיר היא יותר ממגוכחת בעיניי, ומציגה נקודת מבט צרה מאוד של אדם עייף שלא מסוגל להבין את המציאות הקיימת היום וזו שלא ניתן להימנע ממנה בעשורים הקרובים.
צריך…חובה, לשחרר את כול מי שמחר,ממילא נצטרך לדבר איתו. ברגותי בראש וראשונה. שחרורם של 25 בדווים, מבריחים, אינו מהווה כול השקעה, הוא פשוט הוצאה המזקיפה את קומתם של המצרים ומחזירה לארה"ב חייל ישראלי(?), שמוטב היה אילו לא שירת בצה"ל. כך יהיה עם שחרורו של פולארד ועם כול אחד שאיננו מזיז לאיש. הגיע הזמן לעשות "תג מחיר" לשלום. רווחיותו של ברגותי, אינה מוטלת בספק. יהיה עם מי לדבר,כאשר ישב הוא מולנו,חופשי ומשפיע. ולא בכלא.
"לקדם את האינטרסים החיוניים של ישראל כדי למנוע אסון ובכייה לדורות"
הם אינם מסוגלים למנוע אסון ובכייה לדורות. זאת משום שהאסון והבכייה לדורות הם כבר כאן, וגם משום שכל נסיון לעלות על נתיב שונה מהותית יגרום לזעזוע מערכתי רב מדי ועלול להפליל אותם. הם מוכרחים לכן להמשיך להוביל את הרכבת באותו הכוון ויהי מה. שלא לדבר על זה שלרובם אבד עמוד השדרה המוסרי או יכולת השיפוט על מצבם ובכלל. הכדור עובר לידי האזרחים.
חסר לי רק דבר בניתוח וזה הקשר למחאה והמשחק הציני להסיט אותה ובו בזמן להשתמש בקול האסרטיבי שלה בשיחרור שליט.
לשחרר את ברגותי? למה?
אין לפלסטינים מנהיגים פוטנציאלים שלא הורו על רצח מכוון וחסר הבחנה של אזרחים?
אני רואה בכך התנשאות מסויימת.
ולא, ברגותי איננו יצחק שמיר. שמיר לא הורה לרצוח אזרחים באופן חסר הבחנה, ואפילו אם נניח לרגע שכך עשה, איך בדיוק זה מכשיר את ברגותי? אם אתה נגד רוצחי אזרחים, אתה נגד רוצחי אזרחים. נקודה. הבעיה היא שאתה משתמש באותם מנגנוני סלקטיביות שבהם אתה מאשים את הציבור הישראלי והתיקשורת.
לשחרר את ברגותי וכל יתר העצירים הפלסטינים מהכלא הישראלי, לאלתר – צו השעה!!!
מרוואן ברעותי לא פקד על אף אחד לרצוח מתווך או"ם שבא להשכין פיוס ושלום.
בעוד יצחק שמיר (יזרניצקי) פקד על אנשי הלח"י לרצוח את הרוזן השבדי פולקה ברנדוט.
אין דן מרידור "אופזיציונר", כשם שאין "קדימה" תחליף לנהנתניהו. אילו הן רק אשליות שיש בהן יותר פופוזיציה [דרישה למקם את הישבנים, על כיסאות ממשלתיות] מאשר אופוזיציה.
מה השתנה בלילה הארוך של הכיבוש? שהפרובוקציה החדשה של ברק זכתה בקושי לתגובה.
אז ב-4.11.2008 שלח ברק את הצנחנים — נציגי החיל המובחר של "הצבא המוסרי בעולם" לרצועה, שם רצחו 5 וחזרו. הפרובוקציה אילצה את חמאס לסיים את הרגיעה. כך אילץ ברק את חמאס להגיב כדי שהוא יוכל לפתוח בהטלת ביצי העופרת ופגזי הזרחן על עזה.
היום השתנתה השיטה, והפרובוקציה החדשה בקושי זכתה לכותרת:
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1532313
"חיל האוויר תקף שלושה מוקדים ברצועת עזה בתגובה לירי הרקטה לעבר יישובי הדרום".
[המשך]
ב"הארץ" לא נכתב מה היו ה"מוקדים" שח"א תקף, ולמה שלושה מוקדים בתגובה לקסאם בודד שפיספס, כרגיל? והאם התוקפים השתמשו במטוס, במסוק, בכלי טיס בלתי מאויש? ומה מנסה הפרובקטור ברק לעשות? עוד פשע מלחמה?
לא הבנתי – אם צה"ל היה מגיב על מטרה אחת אז הכל בסדר?
ומדוע "טיל שפספס" הוא מתנה שיש לברך עליה ולא להגיב?
ואם לא היה מפספס?
נראה לי שקו ההגנה הזה לא תופס, ואתה צריך לסגת לקו ההגנה השני – קרי, צה"ל הוא צבא בלתי מוסרי בעליל כיוון שהוא משרת מדינה בלתי מוסרית בעליל….
את הראשון מהכלא, את השני מראשות הממשלה.
גם ברעם יודע זאת, ולמרות זה הוא מפנה בקשה לאזניים ערלות. וחבל שברעם ודן מרידור אינם מבינים את מה שהם כותבים, ו/או דורשים.
כמובן שצריך לשחרר את ברגותי… ומה עם כל שאר 9000 האסירים שיושבים בכלא הישראלי וכמעט רוב הישראלים לא מודעים לקיומם… לרובם אין שום דם על הידיים ולכולם משפחות החרדות לשלומם….
ע.ג. יודע ש"הלח"י שנחשב לקצוני ביותר" אבל באותה במשיכת קולמוס הוא טוען ש"הלח"י היה ארגון זכויות אדם לעומת הפלשתיני המתון ביותר"… נו באמת. "משה" קובע ש"ההשוואה ליצחק שמיר היא יותר ממגוכחת". רק בישראל של "או"ם שמום" יכול רוצח כשמיר להיות ר"מ! "עמי כהן": רצוי שתתעדכן. הלח"י גם ניסה לכרות ברית עם גרמניה הנאצית במהלך מלחמת העולם השנייה!
ראוי שתתדעכן שמי שניסה ליצור קשר בין הלח"י לגרמניה הנאצית היה דווקא נתן ילין מור הקומוניסט. בעצם זה די הגיוני לאור זה שבאותה תקופה בדיוק בריה"מ חתמה ברית עם הנאצים הידוע בשם ריבנטרופ מולוטוב. טול קורה וכו'
ההיסטוריה צועדת כנראה בכוון ברור אל עבר מדינה דו לאומית, וזה לא רע בכלל. ברעם יכול להטיף עד מחר לבורגנות הליברלית ולמרידור, אבל הם לא ישמעו בקולו. מה גם שאקט ההטפה למחנה האחר כיצד לנהוג הוא מהמגוחכים שיש. כמו לשמוע את גדעון עזרא מסביר לפלסטינים מה עליהם לעשות…
בעוד תגובתי משתהה, בגלל איטיות פרסום תגובות ב"הגדה", נראה שברק מכין מלחמה חדשה. – זה החל בפרובוקציה החדשה של "הצבא המוסרי בעולם".
האם העם עיוור, ואינו רואה נכוחה? —שברק מכין מלחמה חדשה. זה החל בפרובוקציה החדשה של "הצבא המוסרי בעולם", זה הדבר שהשתנה בלילה הארוך של הכיבוש — שהפרובוקציה של השבוע שעבר של ברק זכתה רק בקושי לתגובה במדיה. אז ב-4.11.2008 שלח ברק צנחנים — נציגי החיל המובחר של "הצבא המוסרי בעולם" לרצועה, להקצין את המצב. הם רצחו 5 וחזרו. הפרובוקציה אילצה את חמאס לסיים את הרגיעה. [המשך]
ברק הצליח לאלץ את חמאס להגיב כדי שהוא יוכל לפתוח בהטלת ביצי העופרת ופגזי הזרחן על עזה. בשבוע שעבר השתנתה השיטה, והפרובוקציה החדשה בקושי זכתה לכותרת:
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1532313
"חיל האוויר תקף שלושה מוקדים ברצועת עזה בתגובה לירי הרקטה לעבר יישובי הדרום". ב"הארץ" לא נכתב משום מה איזה "מוקדים" ח"א תקף, ולמה שלושה מוקדים בתגובה לרקטה בודדת שפיספסה? והאם התוקפים מחיה"א השתמשו במטוס, במסוק, בכלי טיס בלתי מאויש? ומה מנסים הפרובקטור אהוד ברק ושותפיו לעשות? להביא לנו עוד פשע מלחמה?
כן התגובה באה. אבל לא מחמאס. מסתבר שחמאס עדיין מנסה לשמור את הסכסוך על אש קטנה. הפעם היו אלה "נערי הגבעות של הג'יהאד", שאותם חמאס לא הצליח לשכנע להפסיק לירות רקטות לישראל. כך מצא לו אהוד ברק שותף חדש-ישן לדיאלוג של אש. צריך לקוות שזה לא יימשך, ונחזור לרגיעה, ואולי (עם ממשלה אחרת) לשלום. העולם, והשופט גולדסטון מחכים!
בממשלה ובצבא יש מי שרוצים להצית את האש מחדש!
כשחלק מ"קודקודינו" מנועים מלתקוף את איראן הם מחפשים לה תחליף. בעוד חמאס "בחר ללחוץ על הבלמים" —כפי שמציין גם הארץ— פתחו "נערי הגבעות" הפלסטינים -הג'יהאד- ונערי חיה"א בחילופי אש. לאחר שראינו איך דירדר ברק את המצב בדרך ל"עופרת יצוקה", אהוד נוהג באותה דרך, ומכין מלחמה חדשה. וכדי שהעולם לא יאשים את ישראל — אהוד ברק נעזר בפרובוקציה חדשה של "הצבא המוסרי בעולם". גרסה של מסע ההסתה שלו מלפני חג המולד 2009.
החמאס ושאר הפלגים כולל החיזבאללה הציתו את האש מספיק פעמים, אך מסתבר שהצתת אש כשלעצמה אינה פשע כל עוד לא קוראים לך "צה"ל" או "ישראל".
את הסיבות לפרוץ מלחמת לבנון השניה כולם כאן שכחו, אבל אפילו בטלוויזיה הלבנונית האשימו את החיזבאללה באסקלציה.
מבצע עופרת יצוקה היה תוצאה של ירי אלפי קסאמים מעזה לישראל, שלא הותיר שום ברירה לממשלה אלא לפעול בצורה נרחבת.
יש לזכור את ההבדל המהותי בין פעולות צה"ל "המצית" (לכאורה) שמכוונות כנגד החמאס,
לבין פעולות החמאס שמכוונות נגד אזרחים, אבל למי אכפת? (כרגיל…)
"שום בצל": לא הבנתי – אם צה"ל היה מגיב על מטרה אחת אז הכל בסדר?
— הבעיה עם "הצבא המוסרי" שלך הוא שהוא מחפש שיטה כדי להצית את האש
"שום בצל": …"צה"ל הוא צבא בלתי מוסרי בעליל כיוון שהוא משרת מדינה בלתי מוסרית בעליל."
— אתה אמרת. ועל האמירה הזאת איני מערער.
נו באמת. ומדוע החמאס יורה? כדי לכבות שריפות בכרמל?
וכנראה שנפלת למלכודת שלך עצמך – הטיעון כי צה"ל/ישראל פועל/ת בלוחמנות יתרה לא תופס,
החמאס בשלטון, מאיים באופן מפורש על ישראל, מאיים ומקיים…
אין בכך כדי לוותר לצה"ל על פגיעה באזרחים – אבל הפגיעה היא מינימלית בהשוואה לכוח המופעל, בוודאי לגבי כל צבא אחר באותן נסיבות (קל וחומר החמאס).
לגבי המדינה הבלתי מוסרית בעליל – נו שוין, אם זה מה שאתה חושב, אז כנראה שאין לנו על מה לדבר…
יום טוב
המגיבים הטוענים לאשמה בלעדית של ישראל בדרדור המצב עם החמאס לוקים בשתי נקודות:
1. התייחסות מזלזלת לחלוטין באנשי החמאס, כאילו מדובר בחבורת בריונים הפועלים בשיטת "מכונת יום הדין" של דוקטור סטרייג'לאב. דהיינו שהחמאס מגיב לפרובוקציות בצורה אלימה ואוטומטית לחלוטין . אם אכן זה המצב אז יש לומר תודה עבור האבחנה הנ"ל ולהפנים עם מי יש לנו עסק.
2. אין התייחסות כלל לפרובוקציות של החמאס עצמו ולכוונות שלו לפגיעה באזרחים. אפילו הפיגוע המשולב בדרך לאילת פורש ע"י מגיבים מסויימים כאילו "הוזמן" ע"י ממשלת ישראל.
לאחר שנים של צפייה חיים ברעם אמר שאת מה שתמיד דענו כולנו – אין שלום הוא לא יגיע לא בימי חיי ולא בימי חיי אף אחד מהמגיבים בכתבה הזאת, לשחרר את ברגותי, לדבר עם החמאס איך אתה יכול להמשיך ולטעון את אותם דברים שחוקים לאחר שהצהרת ברש גלי – לא יהיה שלום ?
אם לא יהיה שלום דהיינו שברגותי ימשיך להיות אוייבנו אז עדיף שהוא ישאר בכלא…
הקשר עם נציג גרמניה הנאצית בסוריה שהייתה כבושה בידי כוחות וישי לא היה בלעדי לנתן ילין-מור, אלא מוסכם על כל הנהגת הלח"י. על כך ניטש עיקר הוויכוח בין קבוצת שטרן (לח"י) לבין האצ"ל הרביזיוניסטי. במכתב בהנהגת לח"י כתבה לנאצים הודגשה הקרבה האידיאולוגית שבין הלאומנים הקיצוניים כאן לבין הנאצים. הוא מופיע בסוף הכרך הראשון של ספרו של יוסף הלר על הלח"י.
ילין-מור היה אוהד ברה"מ בשלב מסוים, כמו שמיר עצמו, אבל לא הגדיר את עצמו כקומוניסט או כלניניסט. הלח"י כולו ראה בבריטים אויב מסוכן יותר מאשר הגרמנים הנאצים
כשהלח"י יזם הקשר הראשוני עם הנאצים, כולל המכתב המפורסם, שמיר היה באצ"ל. גם בנסיון השני ליצור קשר הרוח החיה היה נתן ילין מור. על כל פנים, לאור זאת שבריה"מ עצמה כרתה ברית עם היטלר ובמסגרתו כבשה ודיכאה עמים שכנים מוטב לאנשי השמאל לא לנסות לחבוט שוב ושוב בגוויה שלה הניסיון הכושל של קבוצה קטנה ושולית בציבור היהודי-ישראלי לכרות ברית עם הנאצים. נסיון שולי במיוחד ביחס לברית עם הנאצים מצד הצד הערבי במזרח התיכון.כולל סיוע בפועל מהמופתי חוסייני וגם מחסן סאלמה שניסה בשליחותם להרעיל את מקורות המיים של ת"א..
אני משוכנע שהתחרות "מי יותר גרוע" אינה מעניינת את חיים ברעם, אבל היא בהחלט מעניינת את ק.א,
ולכן אזכיר בפעם המי-יודע-כמה את המנהיג הפלסטיני הנאצי חאג' אמין אל-חוסייני, שהקשר והמגעים שלו עם הנאצים היו קרובים והדוקים עשרות מונים יותר מאשר הקשר הרופף והתיאורטי של הלח"י עם הנאצים.
זה מעמיד את הפלסטינים במקום גרוע הרבה יותר מאשר את המחתרות טרם קום המדינה.
נא לזכור זאת בכל פעם שמעלים מן האוב את "האידיאולוגית שבין הלאומנים הקיצוניים כאן לבין הנאצים"
או את הביטוי "יהודו-נאצים".