הגדה השמאלית

במה ביקורתית לחברה ותרבות


מאת: ב-9 בדצמבר, 2011 16 תגובות

רק מתי מעט משרידי השמאל הישראלי הישן נותרו בהנהגה הראשית של מועצת הפליטים, שהתכנסה בדצמבר 2017 בעיר החוף לרנקה באי קפריסין. הקִרבה הגדולה לישראל קצת הקלה על שלוש מאות אלף הפליטים, אבל המנהיגים הכריזמטיים מהעבר, שנוכחותם באי הסמוך לישראל התפרשה אצל המשקיפים הבינלאומיים הרבים שהגיעו להתכנסות  כ"סימבולית", היו כבר מבוגרים מאוד ועייפים.

larnacaלרנקה

כמה מהם נפטרו מאז הכריזה הממשלה, בראשות גדעון סער, שכל אנשי השמאל שיעזבו את ישראל מרצונם יקבלו חנינה מיידית ולא יועמדו לדין. החלטת הממשלה לא נבעה רק מהלחץ הבינלאומי, אלא גם מהתלונות הרבות על התנאים במחנות המעצר של העצירים הפוליטיים, שגרמו למותם בלא עת של כמה אנשי רוח חשובים. שר הפנים צחי הנגבי התנגד לחנינה וגם ליציאה ההמונית לקפריסין וסבר שריכוז כה גדול של פוליטיקאים, אקדמאים, אמנים ואנשי רוח ישראלים במדינה שכנה במזרח התיכון תזין את ההסתה נגד המדינה היהודית. הנגבי, שכבר השתחרר מתלותו באליטות ומהבוז האדיר שרחש לעצמו עקב ההתרפסות שלו בפני המערכת המשפטית בעבר הלא רחוק, ראה בעבודתו במשרד הפנים משום שליחות היסטורית גדולה. אִמו הישישה, גאולה כהן, שכנעה אותו שעליו לכפר על חטאו כלפי ארץ ישראל השלֵמה וכלפי המתנחלים, בעיקר אנשי גוש קטיף לשעבר, ולשנות את המציאות הדמוגרפית בתוך המדינה במהירות עצומה, לפני שיתערבו שונאי ישראל מהאו"ם.

השדולה הציונית בכנסת הצליחה להעביר בשלוש קריאות את הצעת החוק של ח"כ יריב לוין מהליכוד, לשלול מכל האזרחים הערבים את האזרחות הישראלית אלא אם כן יישבעו אמונים ל"מדינה יהודית המושתתת על אדני הציונות". רק 17000 אזרחים ערבים הסכימו להגיע לבית משפט השלום הסמוך למקום מגוריהם ולחתום שם על ההצהרה בפני שופט. בכך סוכלה סופית השתתפותם של רוב הערבים בתהליכים הפוליטיים בתוך מדינת ישראל. אלה שהסכימו להישבע נחשבו ל"יהודים של כבוד" (HONOURARY JEWS) וקולותיהם התפזרו בין המפלגות הציוניות. ניטרול יותר ממיליון ערבים מהמשחק הדמוקרטי הקֵל מאוד על השלטונות לבודד את אנשי השמאל, עד שוועדה לזכויות האדם של האו"ם גיבשה את הרעיון להגירתם לקפריסין. בתוך שנתיים יצאו לקפריסין יותר מרבע מיליון אזרחים יהודים, שנקלטו באי הקטן בסיוע בינלאומי מסיבי. הסיוע הזה הציל את כלכלת קפריסין מתלאות המשבר הכלכלי העולמי ומאתיים אלף המהגרים מיוון הבטיחו שהאופי המדיני והתרבותי של האי לא ישתנה כתוצאה מהנוכחות הישראלית הגדולה שם.

השגשוג בקפריסין נוכח המתרחש בכל המדינות השכנות גרם לאזרחים לקבל את הישראלים מבלי להתלונן. היו אמנם גילויים בודדים של שנאת זרים, אבל החשש ההולך וגובר מהתהליכים הפנימיים בטורקיה ובעיקר מעליית כוחות איסלמיים קיצוניים שקראו בגלוי לכיבושו של כל האי קפריסין ולהשתלטות על המים הטריטוריאליים שלו, גרמו לחוגים רבים באליטות שם להזדהות עם הישראלים. הצעירים מקרב המהגרים מישראל למדו במהירות את השפה היוונית והשתלבותם בכלכלת האי הייתה די מהירה; הוותיקים יותר הקשיבו בעיניים לחות לשירו של אריק איינשטיין, "יושב בסן-פרנסיסקו על המים", צפו בטלוויזיה הישראלית ועדיין ניהלו ויכוחים סוערים על הדרך לתיקון המצב בישראל. ביום העצמאות הפילוג הדוֹרי בקרב קהילת המהגרים היה גלוי: הצעירים סירבו לחגוג, וכמה מוותיקי תעיו"ש, שהיו עדיין מתחת לגיל 35, אף שרפו בפומבי את דגל ישראל. אחרים חלמו על שיבת ציון חדשה, שתחזיר לישראל את הכוחות הנאורים האנטי-פשיסטים, ותגיע לשלום מלא עם הפלסטינים ועם שאר מדינות ערב.

כל הפלגים ליקקו עדיין את הפצעים מאירועי 2014. שנה אחרי שישראל הרסה את מתקני הגרעין באיראן וגרמה שם לאבידות כבדות מאוד החל גל פיגועים גדול, שהפעם זכה לתמיכתם של אזרחים ערבים רבים שהגיעו למסקנה שמדינת ישראל איבדה את הלגיטימיות שלה ברחבי העולם, ושאין להם שום סיבה להיות נאמנים ל"יישות בוגדנית ורצחנית כזו". התזוזה הזו בעמדתם פגעה מאוד בחד"ש, אבל הממשלה החלה בצעדים נקמניים נגד יהודים שרצו על אף הכול בהמשך שיתוף הפעולה היהודי-ערבי. באוגוסט 2014 סגרה הממשלה את "הארץ" לעשרה ימים, וקנסות כבדים אילצו את ההנהלה להחליף חלק מן העורכים. העורך גדעון לוי פרש, ולהפתעתו של ראש הממשלה סער סירבו ותיקי העיתון להחליף אותו בתפקידו. בצו מיוחד של משרד הפנים נסגרו כל אתרי החדשות באינטרנט, ונפתחו מחדש בפיקוח ממשלתי צמוד. שר ההסברה אריה אלדד ושר-העל לנושאי ביטחון חוץ ופנים אביגדור ליברמן הקימו פלוגות עזר להחזרת הסדר על כנו, שריסנו בכוח כל ניסיון להפגין נגד סתימת הפיות. אהוד ברק, שאחרי התפטרותו של בנימין נתניהו קיבל על עצמו את תפקיד יו"ר הכנסת, רתם את בית המחוקקים לתפקיד הסייען של הרשות המבצעת.

בתחילת 2015 התקיימה ועידת הליכוד בבנייני האומה בירושלים, ולקול תשואות הקהל נגרר דן מרידור במסדרונות האולם הגדול, אחרי שסולק בכוח מבימת הנואמים. לימור לבנת שניסתה להגן עליו הושתקה, והשר אופיר אקוניס נזף בה בפרהסיה. "הליכוד למד לשלוט, למרות אנשים כמוך ולא בזכותם", אמר אקוניס וזכה למחיאות כפיים סוערות, "אם סילקנו מהתנועה את בני בגין, שלמשפחתו יש זכויות עצומות במחנה הלאומי, לא נהסס להוציא גם אותך". שבועיים קודם לתקרית זכה אקוניס למאמר מחמיא של ארי נוגה ב"הארץ", אחרי שסיכל את מועמדותו של ברוך מרזל לרשימת הליכוד לכנסת. "אקוניס הוכיח שאפשר להיות איש לאומי אפילו קיצוני, ובכל זאת להילחם בפשיזם", כתב נוגה. העיתונאי והשר נפגשו למחרת פרסום המאמר במזנון הכנסת לשיחה מבודחת, שבמהלכה טען אקוניס שהשבחים של נוגה מקעקעים את מעמדו במרכז הליכוד.

נוגה לא יצא לקפריסין עם רוב חבריו בעיתון, והבעלים עמוס שוקן הִפקיד בידיו, בידיים רועדות, את תפקיד העורך. מהדורה שבועית של "הארץ" יצאה גם בניקוסיה, והופצה בישראל בתנאים מחתרתיים. ראש הממשלה רמז לשב"כ להניח למפיצי העיתון. "העם איתנו בכל מקרה", כך אמר, "וצריך לאפשר לליברלים להוציא קצת קיטוֹר". הוא סיפר לנוגה, בשיחה השבועית שקיים עם עורכי העיתונים, שהנשיא האמריקאי החדש אמר לו, שהלוואי שהיה יכול להגלות את הליברלים שלו לאי כלשהו. נוגה לא חייך, אלא החמיץ פנים וטען שהגיע הזמן להחזיר לארץ לפחות מחצית מכלל הגולים, כי עזיבתם החלישה את החלק היצרני בקרב הציבור הישראלי. סער הבטיח לשוחח על הנושא הזה עם הנשיא דוד ליבאי, שהצטרפותו לליכוד בשנת 2013 הסעירה את דעת הקהל הליברלית בישראל.

הישיבה בלרנקה הסתיימה מבלי לקבל החלטות, אבל חלק מחברי ההנהגה החליטו לשאת ולתת עם ראש הממשלה סער, "לפני שגרועים ממנו יעלו לשלטון".

  • פורסם ב"כל העיר"
תגובות
נושאים: מאמרים

16 תגובות

  1. אורי הגיב:

    מאמר נחמד, אבל נראה לי קצת בדיחה שאתר אינטרנט קומוניסטי מפרסם מאמר שמפחיד מזה שיום אחד יהיו לנו הרבה גולים פוליטיים. בינתיים שיטת המשטר שמייצרת הכי הרבה גולים פוליטיים היא… רמז – לא ליברליזם (כולל לא ליברליזם עם אופי ימני קיצוני)…

  2. ק.א. הגיב:

    אין מדובר בעתיד אלא בהווה. כל עוד ממשלות העולם הופכות יותר ויותר לגופים קרימינליים לכל דבר כך גדל סיכויה של ישראל להמשיך לתפקד כפי שהיא. אפשר לראות שישראל בונה על "ישראליזציה" של המערב – וזו תהיה קטסטרופה אמיתית. יש לקוות שיקום גרעין אנטי-פסיכופתי במנהיגות העולם שיוכל להביא לעצירת גל הברבריות הסדיסטי וחסר הרחמים המתוכנן מכוהני ירושלים-סדום.

    • דניאל קלטי הגיב:

      אכן….בעידן סרקוזי, עליית הימין הפשיסטי, בכל רחבי-אירופה ובקנדה, דיכויה המפלצתי, של מחאת-האוהלים בארה"ב, "מפלגת התה" ועוד… הקיצוניות הישראלית, כבר נראית הסטנדרט.

  3. אנטק ליברמן הגיב:

    קצת הגזמת אבל הנקודה ברורה. שמאלנים לא יגורשו, רובם פשוט יעזבו לבד

  4. ע.ג הגיב:

    יש רק דבר אחד יותר מפחיד מזה – שהשמאל החום ינצח והוא ימסור את ישראל לפלשתינים. כי אז גם פליטים לא יהיו.

  5. ניצן אביב הגיב:

    2017??? עוד לא הגענו לשם!

  6. נתן הגיב:

    לדעתי אתה לא מעריך מספיק את ההשפעה שתהיה להתקפה על איראן על מדינת ישראל.
    ראשית ברור שהקפה כזא היא בלי נמע משי סיבות: 1.האיראנים החליטו להגיע ליכולת גרעינית.2.ישראל החילטה שלאיראן לא היה בשום מצב יכולת גרעינית.

    התקפה כזאת משמעותה מלחמה עם איראן. מלחמה כזאת לא תהיה דומה לשום דבר אחר שהציבור בארץ הכיר – בפעם הראשונה יאלץ הציבור הימני לשלם מחיר אמיתי וכואב על המדיניות התוקפנית והאלימה של ממשלתו ,לא מדובר עוד בגינוי רפה באו"ם או בחרם מהוסס של מרצים בבריטניה.אני מעריך שזה יהי סוף שלטון הימין לזמן רב.

    • דניאל קלטי הגיב:

      כתבת, "אני מעריך שזה יהי סוף שלטון הימין לזמן רב".

      לא – הוא פשוט ימצא, מקלט מפוקפק לנשמתו, בחסות האופיום של ש"ס.

  7. בטטה הגיב:

    סוף סוף ברעם הגיע למסקנה שלי שהעסק גמור ומי שיכול שידאג לעצמו לפני שיהיה מאוחר מדי.

    כשברעם מדבר על הנשיא האמריקאי הבא הוא התכוון ליצור הזה כנראה

    http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=852458

  8. shimbar הגיב:

    אפוקליפסה 2017.זו הכותרת. גם "מיין קאמף". ניבא ואיש לא קרא, עד שחולק לבוגרי התיכונים של 1934 ואילך. זה לא יקרה,מכמה סיבות. זה כבר קרה באירופה. המבצעים היו בני אומה מובילה דמוגרפית (60 מליון) וטכנולוגית. אומה הישגית ויעילה.העולם ,כולו התעורר באיחור ותוך 5 שנים חיסל את המארה.אנחנו 6 מליון(לאחר גירוש מיליון שמאלנים), בטלנים, לא יעילים. מחציתנו (ב2017)איננו משרתים בצבא.בעיקר מתפללים. לקנצלר ליבאי לא יהיו הכוח והכולת להגשים את "מלחמתו".ופרט לזה,לרנקה, תהיה טורקית, והטורקים אינם מעונינים בנו.

  9. דניאל קלטי הגיב:

    דברי-נבואה, שאם לא נפעל בנידון עכשיו – גם יתגשמו.

  10. רמי יובל הגיב:

    אני לא חושב שהאירנים ימתינו שנה שלמה.

  11. או אז קם יגעל עמיר השני ורצח את גדעון סער הגיב:

    כי הסער הזה לא היה מספיק סוער [בגרמנית Stürmer]
    אבל יש אלטרנטיבה >>> שהמדינה שברעם מתאר תקרוס הרבה לפני 1917 בלחץ אביב העמים, לאחר שגם העמים בחצי האי ערב ימרדו במלכים ובנסיכים התלויים ב- CIA

  12. בנציהו הגיב:

    קפריסין ? הצחקת אותי…"פועלי" השמאל הרדיקלי לא יתפשרו על פחות מברלין או ניו יורק

  13. טובה שיבר הגיב:

    איך הגיע חיים ברעם למספר 300 אלף לא ברור כלל:

    השמאל הקיצוני מונה לכל היותר 50 אלף איש ואישה וגם זו הגזמה.

    ההערכה הזו מתבססת על הגותו של ברעם עצמו כפי שהיא משתקפת במאמריו. לשיטתו, העבודה ומרץ הן "מרכז לאומני" ועל כן אין הן שמאל.
    מה שהוא מכנה "השמאל העיקבי" מסתכם בכמה אלפי ישראלים שאמנם השפעתם בתקשורת עולה לאין ערוך על משקלם האמיתי אבל גם אם נניח שאותם אלפים יצרפו אליהם את בני משפחתם נגיע למספר שהוזכר ברישא של תגובתי.

    ו

הגיבו כאן

אורך תגובה מקסימלי: 1000 תווים

הרשמה לעדכונים בדוא"ל

Subscribe via Email

מומלצים