השם סרבד"ה אומר לך משהו? והמילה BRICS בלועזית? אז, זהו, כדאי להתחיל ולהתרגל לארגון הכלכלי ששמו מורכב מראשי התיבות של סין, רוסיה, ברזיל, דרום אפריקה והודו. המדינות הפריפריאליות של הקפיטליזם הגלובלי עומדות להקים את הבנק הציבורי הגדול בעולם. יהיה זה בנק ללא תספורות ועם הון התחלתי של 50 מיליארד דולר. לדברי שר האוצר של ברזיל, הבנק העולמי "הדרומי" והחדש יתחרה בבנק העולמי "הצפוני" ובקרן המטבע הבינלאומית הקיימים תחת שליטה אמריקאית. "יהיה זה הבנק העולמי של המדינות העניות. באמצעותו הן יוכלו להגיע לידי שיאים של שיתוף פעולה וכל תושבי אותן המדינות יחושו בכך", אמר השר גידו מנטגה לפני מספר שבועות. חמש המדינות מחזיקות כבר עתה ביתרות מטבע חוץ של 4.4 טריליון דולר ואוכלוסייתן מהווה 43% מאוכלוסיית העולם. הן חותרות למצוא דרכי השפעה גדולות יותר בכלכלה העולמית שיתאימו לכוח הכלכלי העולה שלהן. הן קראו בעבר לשינוי המבנה של הבנק העולמי וקרן המטבע שנוסדו בארה"ב ב-1944, אך ללא הועיל.
שרי האוצר של הכלכלות הפריפריאליות הגדולות בעולם – ברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום אפריקה התכנסו בסוף מארס האחרון והחליטו על הקמת בנק פיתוח למימון פרויקטים בתחום התשתיות והחברה, שיהווה חלופה לבנק העולמי ולקרן המטבע הבינלאומית. ההחלטה, שהתקבלה בפסגה השנתית של מדינות סרבד"ה שנערכה בעיר דרבן שבדרום אפריקה, נועדה להביא לשינוי בכללי המשחק הפיננסי העולמי, ולאפשר לכלכלות בפריפריה לסייע בסגירת הפערים בינן לבין הכלכלות הקפיטליסטיות המרכזיות.
"אנו זקוקים לשינוי באופן שבו העסק מתנהל במוסדות הפיננסים הבינלאומיים", אמרה השרה לקשרי החוץ ושיתוף פעולה בינלאומי של דרום אפריקה, מאיטה נקואנה-משבאנה, בנאום שנשאה ביוהנסבורג ב-15 במארס. "הם צריכים לעבור רפורמה מן היסוד" הדגישה. יצוין שלמרות ההסכמה העקרונית על הקמת הבנק של מדינות סרבד"ה, נותרו אי הסכמות בנוגע לאופן שבו הוא ימומן ויפעל. הפסגה בדרבן לא הניבה הסכם מפורט בשאלת מימון הבנק, אמר מיכאיל מרגלוב, שליחו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לדרום אפריקה. בראיון שהעניק ב-15 במארס אמר מרגלוב כי רוסיה מעדיפה שכל אחת מחמש המדינות תישא במימון של 10 מיליארד דולר. מהמגעים שנוהלו בימים האחרונים עולה כי ייתכן מאוד וזה יהיה ההון ההתחלתי של הבנק. על פי הדוחות של ממשלת ברזיל, בשנה שעברה, גודל המסחר בין אותן המדינות שבגוש הפריפריאלי לבין עצמן, הגיע לשיא של 282 מיליארד דולר. התחזית היא שהמסחר יצמח ל-500 מיליארד דולר בשנת 2015. וחשוב עוד יותר: המשקים במדינות הקפיטליסטיות הגדולות אינן מצליחות להתגבר על המשבר שפרץ בקיץ של 2007 בארה"ב, ואילו מדינות סרבד"ה מוסיפות לצמוח ואף לאתגר כלכלית את הגלובליזציה שבמשבר.
הקמת בנק סרבד"ה עשויה (או עלולה, תלוי באיזה צד של הגלובליזציה מסתכלים) לתרום תרומה נוספת להתפוררות ההגמוניה המערבית על הכלכלה העולמית. ועד כאן החדשות הטובות. השאלה הנשאלת היא האם הבנק החדש וארגון סרבד"ה מהווים חלופה לקפיטליזם המתפורר או שזהו רק ביטוי לקפיטליזם "דרומי", ושבסופו של תהליך תחולל חלוקה שונה של העושר העולמי אבל רק לטובת האליטות החברתיות של הפריפריות.

אין שום סיכוי שבנק יתרום משהו לכלכלה. בנק מעצם היותו בנק מטרתו לקפח לעשוק ולעוות. מה שמגוחך הוא שרוסיה וסין מעורבות בכך חחח. ממש דמוקרטיות השומרות על זכויות האדם,מדינות הנקיות משחיתות שטובת אזרחיהן וכדור הארץ עומד לנגד עיניהן. אני ממש רואה את האזרחים עומדים בתור ומריעים.
ההגמוניה המערבית נשחקת לאט ובטוח,
אבל גם במדינות סרבד"ה יש רק אנשים ,ורדיפת הבצע כמדרון חלקלק יהיה גם שם
כל יוזמה כזאת שמבטיחה פסגות חדשות או עולם כלכלי טוב והגון יותר מתעלמת מהאופי הבסיסי של האדם שיש בידו מעט כח…..הוא תמיד יחתור להכפילו ולשלשו
יפה עשה דוידי שסיים מאמרו המצוין בשאלת מליון הדולר.
כמו כן:
הקמת הבנק החלופי הזה, הייתה כבר צפויה ונחזתה לפני כמה שנים, השאלה הייתה רק מתי זה יקרה?
הסינים יודעים היטב שבארה"ב מושמעות דעות (בעיקר מכוון הימין, זוכרים את רומני?), על כך שסין לא עומדת בהסכמי סחר הוגנים עם ארה"ב ומפרה את מאזן הקניה מכירה בין שתי הארצות. כלומר לא כדאי להרגיז הפריץ יותר מדי, משום שהוא זה שחיב דולרים רבים לסינים, בלעדיהם תקרוס כלכלתם כמגדל קלפים. בנית בנק חלופי כזה תאיץ את עלית הרפובליקנים לשלטון בארה"ב ובעקבות כך תחזק הדרישה האמריקנית לקבל מהסינים פיצויי ההפסדים העסקיים, הן בצורת הגברת היבוא של מוצרים מארה"ב ו/או חליטתם מסך החוב הכולל לסין. בשני המקרים סין תפסיד. עם רוסיה הענין סבוך יותר. לכן הם מתחילים בקטן, ע"מ שיוכלו להתקפל בהמשך מבלי להפסיד הרבה.
מדינות סרבד"ה מושחתות לא פחות סין השחיתות שם זועקת לשמים מדינה קומניסטית עם כלכלה קפיטליסטית בניני פאר חניות פאר של מיטב המותגים העולמים והאדם הפשוט חי שם בעוני מחפיר כנ"ל הודו ברזיל וברית המועצות התאוריות תמיד יפות ונשמעות טוב המציאות [ראה קומנזים נפילתו ]
שלא נדבר על זכיות האדם באותן מדינות [ בעקבות הפיתוח המואץ בסין נהרסים שכונות שלמות של בתי פועלים ואנשים הללו נזרקים לכלבים ואין מי שיפצה אותם או יפצה פה ] כ"ל ברזיל דרום אפריקה ורוסיה מדינות עם אחוז ענק של אוכלוסיה החיה בדוחק ובעוני רק שכבה קטנה נהנת מהעושר שם תמיד נחמד לעטוף את הסוציאלזים/ קומנזים/ בצלופן ורוד ולבקר את הקפיטליזים החזרים אלה נבלות ולאה טרפות
מעניין שהכוב שם את יהבו האנטי-קפיטליסטי דווקא על אותן מדינות, שעל פי כל מדד אובייקטיבי אימצו דגם של היפר קפיטליסטי תוך כדי רמיסה של כל זכות שהכותב וכל בן תרבות מערבית יחשיב כאנושית. עושר אדיר המרוכז בידי מעטים בודדים, פערים אדירים בין עשירים לעניים, ממשלה אשר במקרים רבים מדכאת כל נסיון ביקורת מקרב האזרחים, פשע ושחיתות (רק אצל העניים כמובן, אצל העשירים זה מותר). אותן מדינות לא "מאתגרות" שום כלכלה ובטח לא כזו קפיטליסטית מערבית, הן רק מוכיחות שכאשר מוכנים להקריב זכיות אדם, דמוקרטיה, סביבה ושויון מינימלי, אפשר גם לצמוח בשעת משבר.