היוזמה החדשה להקמת כוח צבאי כלל-ערבי, שהודעה עליה נמסרה בפסגת הליגה הערבית שננעלה בשארם א-שייח ביום ראשון, מהווה התפתחות שלילית ומסוכנת עבור השלום והביטחון במזרח-התיכון.
מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, הודיע כי בחודש הבא תתקיים פגישה בין הרמטכ"לים של המדינות החברות בארגון, כדי לדון במנגנונים ובדרכי העבודה של הכוח הצבאי הזה, שעתיד למנות 40 אלף חיילים.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, נפגש עם מלך ערב הסעודית, עבדאללה, יולי 2014
מי ישתתפו בכוח הצבאי הזה ומה תהיה מטרתו? רמז לכך אפשר היה למצוא בדברים של מוחמד עלי בילאל – לשעבר סגן הרמטכ"ל של צבא מצרים, שהיה אחד המפקדים במלחמה האמריקאית-הערבית נגד עיראק ב-1991 – שאמר כי "הכוחות שכיום מהווים חלק מהקואליציה הערבית הפועלת בתימן יהוו את הבסיס לכוח הצבאי המשותף" (לפי דיווח באתר "מדא מסר", 30.3).
המתקפה שמתנהלת כיום נגד העם התימני היא בהובלת סעודיה, ומשתתפות בה מצרים, כווית, בחריין, קטאר, איחוד האמירויות, סודאן, מרוקו ופקיסטאן. אין מדובר בשיתוף פעולה יחיד מסוגו בין ארצות ערב, לשם השגת מטרות צבאיות ומדיניות. לפני שנתיים פורסם ב-"ניו יורק טיימס" (24.3.2013) כי 160 טיסות של מטוסים סעודים, קטארים, וירדנים, בפיקוח של ה-CIA, יצאו מבסיסים בטורקיה כדי להעביר 3,500 טונות של נשק לקבוצות הטרוריסטיות הפועלות על אדמת סוריה. גם אין מדובר בביטוי הראשון של התפיסה האקטיביסטית במדיניות החוץ הסעודית, לפיה בית המלוכה בריאד רואה עצמו כרשאי להתערב מבחינה צבאית במדינות שכנות, כדי להגן על האינטרסים האזוריים שלו. כך למשל, פלשו חיילים סעודים במארס 2011 לממלכה השכנה בחריין, כדי להטביע בדם את ההתקוממות העממית שביקשה להפיל את המשטר הרודני במדינה, בדומה להתקוממויות העממיות שהפילו את הדיקטטורים בן-עלי בתוניסיה ומובארכ במצרים.
חברתי מבחריין, העיתונאית הקומוניסטית נ.ס, סיפרה לי על הדיכוי האכזרי שהנהיגו השלטונות של הממלכה, בגיבוי החיילים הסעודים, כדי לנסות ולשים סוף לשאיפה של העם הבחרייני לדמוקרטיה ולצדק חברתי: היא נעצרה, נחקרה באלימות, עברה עינויים, וכמוה רבים אחרים בשמאל הבחרייני. זהו המשטר שהצבא הסעודי נזעק להגן עליו, ואינטרסים אפלים דומים עומדים מאחורי המתקפה האחרונה על תימן.
צבי בראל – הפרשן לענייני מזה"ת של עיתון "הארץ" – מאיר את הזווית הישראלית: "בין אם ייחתם ההסכם ובין אם לאו, אפשר כבר לציין אירוע היסטורי שכמותו לא ראה האזור זה עשרות שנים. מדינות ערב מתכוונות להקים כוח ערבי גדול וחזק, וישראל, לראשונה, אינה מבוהלת. ולא סתם אינה מבוהלת, ממש יוצאת מגדרה מרוב אושר. משך דורות נשענה תפיסת הביטחון הישראלית על השאיפה להתמודד בהצלחה מול כל קואליציה ערבית, ולא רק מול מדינות בודדות. והנה, קואליציה כזאת קורמת עור וגידים וישראל רואה בה חלק בלתי נפרד מיסודות ביטחונה. גם אם איש לא הזמין אותה להשתתף בקואליציה הזאת, היא כבר רכשה בה מניות בכורה" ("הארץ", 30.3).
המשמעות היא, שהקמת הכוח הצבאי הזה היא לא דבר המנוגד לאינטרסים של ישראל הרשמית, של ממשלת נתניהו, אלא עולה בקנה אחד איתם. והקמת הכוח הצבאי הזה היא לא דבר המנוגד לאינטרסים של ארצות-הברית, של הבית הלבן, אלא עולה בקנה אחד איתם.
מה צריך להיות היחס של השמאל הישראלי לברית צבאית-פוליטית משולשת בין משטרי הריאקציה הערבית, האימפריאליזם האמריקאי והממשלה בישראל?
במילותיו של אלכסנדר פן: "אֲנִי… מְמַצֶּה אֶת כֻּלִי בְּמִלָּה אַחַת: נֶגֶד!".
אחת האמונות הטפלות הנפוצות בשמאל הישראלי היא התפיסה של ארה"ב כמדינה שוחרת שלום. לרבים מדי יש ציפייה כי דוד סם החביב יבוא מבחוץ, יציל אותנו מעצמנו, ישכין שלום, ויוביל לחתימת הסכם צודק בין ישראל לבין הפלסטינים. אין לעמדה הזו על מה להתבסס. ארה"ב היא לא מדינה שוחרת שלום, אלא המחרחרת מספר אחת של מלחמות וכיבושים בעולם. וארה"ב היא לא ידידתם של העם בישראל ושל העם הפלסטיני, אלא המשענת האסטרטגית של הכיבוש, שהוא אסון עבור שני העמים.
לכן, ברית צבאית-אזורית שהיא בהשראת ארה"ב ובתמיכתה, ושנתניהו וממשלתו "יוצאים מגדרם מרוב אושר" על כך שהיא עומדת לקום – היא לא דבר עליו יש לברך, אלא דבר שמפניו יש להזהיר.
ישנה תפיסה, המשותפת לרוב חלקי המערכת הפוליטית בישראל, מהשר יובל שטייניץ מימין ועד לזהבה גלאון משמאל, לפיה על ישראל להטיל יהבה על "ציר המדינות המתונות באזור". במילים אחרות, להשתלב בסדר האמריקאי החדש במזרח-התיכון. לא מפתיע שהליכוד והימין מחזיקים בתפיסה זו, אולם מדאיג שהיא פושה גם במפלגות שמאליות הנמנות עם מחנה השלום.
העתיד של העם בישראל, של העם הפלסטיני, של כל עמי האזור, הוא לא בהישענות על ארצות-הברית, על בית המלוכה הסעודי, או על משטר ארדואן בטורקיה, אלא בהשתלבות במאבק העמים לשחרור מהתלות הזרה ומהרודנים המקומיים. לא עם האימפריאליזם נגד העמים הערביים, אלא עם העמים הערביים נגד האימפריאליזם.
הכשלון של ארה"ב במדיניות הכוח, התערבות ישירה במדינות סוררות, עירק אפגניסטן ולוב (ע"י נאטו שלא זזה בלי ברכת ארה"ב), כמו כן משבר הקפיטליזם בארה"ב ובעולם, הביאה את הממשל של אובמה לנסות לחתוך הפסדים ולבסס את המדיניות האימפריאליסטית על התערבות המדינות משתפות הפעולה שלו באזור. סוריה היתה בתור אלא שהמורדים בסיוע סעודיה וקטאר התפרקו מהר ואת מקומם תפסו הקבוצות האיסלמיות הרדיקליות תוצאת הכאוס שנגרם באזור כתוצאה מהתפרקות המדינה העירקית.
תכנית זו כוללת גם יצירת איזה שהוא סטטוס קוו עם אירן מה שמפחיד את נתניהו יותר מכל פצצה גרעינית.
הרצון של ארה"ב להביא לידי סיום נומינלי רופף את הסכסוך הישראלי פלסטיני משתלב בתכנית, על מנת לנטרל את העוקץ הזה שעלול לחבל בקואליציה, וכן לצרף אל ישראל החזקה והמושקעת ביותר מבחינת ארה"ב בגלוי לקואליציה הטמאה הזאת.
הבעייה היא שכל המשטרים המשתתפים בתכנית הזאת הם עצמם מעורערים מבפנים ולכן ישראל עדיין יסוד מוצק במדיניות האימפריאליסטית האמריקאית ומשום כך אין לצפות ללחץ של ממש אפילו להסדר קלוש. על זאת בונה נתניהו לעומת השמאל הציוני. כנראה שהוא צודק.
קשה להאמין שאפשר לכתוב מאמר על הקואליציה הערבית הפועלת בתימן ("נגד העם התימני"!!) מבלי לומר מילה וחצי מילה על הפיל בחדר – הלא הוא איראן.
השם "איראן" (עם או בלי א') לא מופיע ולו פעם אחת במאמר, וזה פשוט לא רציני.
אורי וולטמן מדבר על תימן ועל הקואליציה הערבית, והספיק להגיע בסדרת ההיקשים שלו אפילו עד נתניהו והליכוד אבל לא מצא לנכון לכתוב על מי שעומד מאחורי הבלגאן שם.
ולא, לא מדובר בהתקוממות של העם היושב בתימן אלא באיראן – מדינה שמטרתה הברורה להגדיל את השפעתה וכוחה באזור, מדינה שחרטה על דגלה את עקרונות הטרור והחתרנות,
הואשמה כבר ב-2013 כדלקמן:
Iran accused of sending missiles, explosives to insurgents in Yemen.
אין פלא שההפיכה נגדה יוצאת הקואליציה הערבית היא הפיכה שיעית בזמן שהסונים הם למעשה הרוב במדינה (כ-53%).
יוצא מכאן שמי שמעוניין ב"מאבק העמים לשחרור מהתלות הזרה ומהרודנים המקומיים" חייב לתמוך בקואליציה הערבית, שכן איראן היא היא הגורם הזר הבוחש בקלחת.
ואסיים בדבריו הנצחיים של חבר הפרלמנט האיראני עליראזה זקאני – שהתפאר בכך שצנעא היא הבירה הרביעית באזור, הנמצאת בידיים איראניות
רצה לקלל ונמצא מברך…
אכן הדימוי של אירן לפיל הוא די מדוייק. פיל היא חיה עצומה ורבת כוח אלא שבמטבעה היא צימחונית ושקטה עד שהיא מרגישה מאויימת…
אירן היא המדינה המאויימת ביותר באזור ואולי בעולם כולו. לא רק מאויימת אלא שכבר חוותה מלחמה תוקפנית מצד עירק של סדאם חוסיין בעצה אחת ובתמיכת ארה"ב (אלא כשהפשע נכשל הפושע הגדול נפרע מהקטן). מאז היא מאויימת ומוטלים עליה סנקציות במטרה אחת למוטט את המשטר.
המשטר האירני אינו כליל השלמות, הדמוקרטיה וכיבוד זכויות אדם ואזרח, אלא שלא משום כך הוא מאויים ומותקף ע"י ארה"ב וגרורותיה, שהרי המשטר הסעודי גרוע אף יותר והוא גדול ידידיה של ארה"ב באזור אחרי ישראל.
זה לא סוד שהמשטר האירני מותקף משום שמרד בהשתלטות של האימפריאליזם בחסות משטר הזוועה של השאח וסילק אותם משם.
כמובן שבתנאים אלה אירן ככל משטר מאויים אחר יחפש בעלי ברית ויתמוךבהם ואמצעים לחזק את עצמו ולהרתיע את המאיימים על קיומו. כמובן שאין להצדיק טירור כאמצעי התגוננות לגיטימי אלא שאירן אינה שונה מישראל בעניין זה ולרוב הטירור שהיא נוקטת בא כתגובה לטירור שישראל מבצעת בה או בבעלי בריתה.
המשך…
לצערי תגובתך מלאה (שוב) באותן קונספציות שגויות:
איראן אינה מאויימת אלא מאיימת. עובדה היא שאיראן טוותה את קוריה נגד ישראל עוד לפני שהחל עניין הגרעין והסנקציות, וגם לאחר שהחל – בחירתה של איראן לפגוע (בעצמה או ע"י חיזבאללה) באזרחים ישראלים או יהודים ברחבי העולם – מדברת בעד עצמה.
הרי לך רשימה של מדינות המאשימות את איראן וחיזבאללה (והרי לא תכחיש שחיזבאללה הוא למעשה איראן) בטרור וחתרנות על אדמתן:
תימן, ארגנטינה, קנייה, בולגריה, קפריסין, אזרבאיג'אן, ניגריה, הודו, תאילנד… ומדובר על השנים האחרונות(!) ולא על עניינים מלפני 30 שנה כמו מלחמת איראן-עיראק שהעלית, שאינה רלוונטית כלל לימינו.
חוסר הרלוונטיות של הגודמה הזו מתבטא בכך שבמלחמה ההיא ישראל סייעה דווקא לאיראן…
תוסיף לזה את העובדה שלאיראן רשת טרור ענפה בכל רחבי אמריקה הלטינית (ע"פ התובע הארגנטינאי ניסמן ז"ל) – ותקבל מדינה אגרסיבית ומסוכנת שהיא הכל מלבד "מותקפת".
המשך…
המשך:
האמירה לפיה המשטר האיראני "מותקף משום שמרד בהשתלטות של האימפריאליזם" היא מגוחכת, קודם כל מפני שאיראן בעצמה נוקטת אימפריאליזם באמצעים הישנים והטובים של המלחמה הקרה (חימוש מליציות ועידוד חתרנות במדינות שכנות) ולכן אינה טובה מארה"ב.
כמה אירוני שאתה מלין על מדיניות תוקפנית של ארה"ב נגד עירק וסוריה בזמן שאיראן בעצמה השתלטה על מדינות אלה לטובת האינטרסים שלה. ושוב אני מחזיר אותך לדברים של חבר הפרלמנט האיראני עליראזה זקאני. איראן תמכה בבשאר אסד נגד ההפיכה בסוריה *עוד כשהיתה עממית, אותנטית ולגיטימית* , ובכך הוכיחה שהיא מדינה מסוכנת ופושעת.
מלבד זאת ארה"ב נמצאת בנסיגה ברורה לטובת סין , ומין המפורסמות היא שלאיראן יחסים טובים עם סין ורוסיה (קרא בבקשה: Iran-Russia-China Axis to Fight Western Sanctions). לכן איראן רחוקה מלהיות הגיבור הנלחם בבריון השכונתי. היא היא הבריון השכונתי וחברתו של הבריון העולמי (סין).
מה שאני רוצה לומר הוא שבזמן שמאזן הכוחות בעולם משתנה – שני דברים נשארים כפי שהיו:
– מדיניותה ופעילותה האלימה והמסוכנת של איראן
– הארגונמטים בפיהם של תומכיה
–
מי יגלה עפר מעל עיניך?
Georgy my boy, אתה תמיד מוזמן לנסות.
אשמח לדון בעניין הזה.
מאוד מעניין אותי למשל על סמך מה טוען פלוני שמשטר האייתולות באיראן משול לחיה שהיא "צימחונית ושקטה מטבעה"?
פיל היא חיה שקטה מטבעה עד שהיא מאויימת. אירן של האייטולות (שאינה טלית של תכלת) לא תקפה אף מדינה עד היום. היא החלה להתנהג כפיל מאויים לאחר שהותקפה ע"י הברית הטמאה בין עירק של סדאם חוסיין וארה"ב
במטותא, ארשום שוב טענה שלי מתגובה קודמת:
הרי לך רשימה של מדינות המאשימות את איראן וחיזבאללה (והרי לא תכחיש שחיזבאללה הוא למעשה איראן) בטרור וחתרנות על אדמתן:
תימן, ארגנטינה, קנייה, בולגריה, קפריסין, אזרבאיג'אן, ניגריה, הודו, תאילנד…
תוסיף לזה את ההתערבות הגסה והבוטה של איראן בענייני לבנון ועיראק, וכמובן את הפגיעה בישראל וביהודים בכלל ע"י החיזבאללה והחמאס (ע"ע הפיגועים בארגנטינה) – והרי לך מדינה תוקפנית ואגרסיבית להחריד שמנפצת את הקלישאה הריקה לגבי "לא תקפה אף מדינה עד היום".
אירן לא תקפה ובודאי שלא כבשה אף מדינה.
הפיל משתולל כשהוא מרגיש מאויים
טירור וטירור נגד טירור (של ישראל) עדיין אינם תקיפת מדינה כפי שישראל תקפה את לבנון או עירק תקפה את אירן או ארה"ב תקפה בעירק (איפה לא?) ונאט"ו תקפו בלוב
אין כאן לגיטימציה לטירור כלשהו אך מי שמצדיק טירור של ישראל אל יאשים אחרים בטירור.
ההתערבות של אירן בעירק ולבנון? מה שונה מההתערבות של סעודיה , קטאר ו"הכח הערבי" ובראש וראשונה ארה"ב. וישראל שמאיימןת בהתקפה על אירן (כל האופציות על השולחן)
טול קורה מבין עיניך והרי לך מדינות תוקפניות להחריד..
אהה.. אז עכשיו תקיפה זה רק "boots on the ground"?
אז תרשה לי להעמיד אותך על טעותך: איראן תקפה את תימן ע"י עידוד, מימון וחימוש האופוזיציה. כמו כן איראן תקפה את ישראל תוך תכנון, אימון וחימוש החיבאללה ועידודו לביצוע פשעי מלחמה.
ושוב תרשה לי להזכיר לך שהחות'ים בתימן כמו גם החיזבאללה בלבנון הם שלוחות של איראן ולכן מדובר בתקיפות איראניות לכל דבר ועניין החורגות הרבה מעבר למושג "טרור".
אז הבה נעשה סדר בבלגאן שבתגובתך, בעיקר בעניין תימן:
המתקיף הוא איראן והמגיב הוא הכוח הצבאי הכלל-ערבי, ולא להיפך.
אגב, כתבת משהו על "מי שמצדיק טירור של ישראל" וכו' ואין לי מושג מדוע העלית זאת בדיון איתי..?
לגבי תחושת ה"איום" אותה חש הפיל השקט שלך:
מדובר במשטר שאמור להיות מאויים מעצם קיומו וזאת בשל טבעו הפנאטי והאלים. להזכירך פשעיהם של משמרות המהפיכה החל מהרגע בו המהפכה צלחה ובכל רגע מאז.
פשעיה של איראן מחוץ לגבולותיה הן עניין טבעי לחלוטין בהינתן אופיו הפסיכופטי של "הפיל השקט" שלך. החיזבאללה למשל הוקם ע"י איראן בתחילת שנות השמונים כשלוחה אלימה שמטרתה קידום האינטרסים האימפריאליסטים של הפיל האומלל
מדוע תמיכה במורדים נגד אסד בסוריה זה לא תקיפה נגד סוריה ע"י סעודיה וקטאר? ומדוע תמיכה והתערבות של נאט"ו נגד שלטונו של קדאפי בלוב זה לא תקיפה של נאט"ו את לוב? רק תמיכה במורדים נגד השלטון בתימן זאת תקיפה של ארן את תימן ?!
מי שהקים את חיזבאללה היא ישראל ע"י שלטון האימים שלה בדרום לבנון. אירן תומכת בהם כי מחפשת בריתות עם מי שכמוה חושש מישראל וארה"ב. בדיוק כפי שיראל עושה לא יותר.
ומי שחושב שטירור לא יענה בטירור נגדי הוא או טיפש או צבוע.
כל הקשקוש הזה על טבעו הפאנטי והאלים של המשטר האירני אפילו אם הוא נכון, לא מעניין את שוחרי המשטרים "המתקדמים" כמו סעודיה , מדינות המפרץ והמשטר של סיסי במצרים. ברובו הוא תעמולה שמכשירה את הקרקע לתוקפנות, לחרם ולאיומים על אירן
דינו (סליחה על ההתפרצות לדיון) – בא נעשה עסק. האימפריה תסיג את הכוחות האימפריאליסטיים (אלף בסיסי צבא ברחבי העולם), תסגור את מחנות העינויים הנאציים שלה, תעמיד לדין את הארכי-רוצחים שלה, וכן את פושעי הכלכלה והפיננסים שלה, תוריד את ההשקעה באמצעי משחית ו WMD למיניהם, תחדל להתעמר במדינות שמפריעות לדומינציה מוחלטת שלה בעולם, שמימלא כבר עומדת על 98% – ואז אחרי כמה שנים של ניסיון יבינו כולם שהאימפריה (לשעבר) בעצם אינה מעוניינת יותר בחניקת העולם, הינדוסו ושיעבוד יושביו לתאגידי הפשע הקרימינליים. אז מה אתה אומר חובב ציון יקר?
אתה עושה חסד עם איראן בכך שאתה מציג אותה כמדינה שרק לוקחת צד בסכסוכים פנימיים במדינות שונות.
המציאות מראה שאיראן היא זו החותרת מלכתחילה ויוזמת שינוי של מערך הכוחות:
מתוך ויקיפדיה:
"חיזבאללה הוקם בעקבות רצון השלטונות האיראנים אחר כוח שיעי חלופי לתנועת אמ"ל ששינתה את דרכיה ולא שימשה עוד שופר למנהיגות האיראנית"
(אני מתנצל במחילה על הציטוט מויקיפדיה. אם יש לך מקור מידע אחר הסותר את הדברים – אנא הצג אותו).
לגבי תימן:
איראן לא סתם "תמכה במורדים" בתימן אלא יזמה ועודדה את המרד, ובהחלט אשמה בפריצתו בסדר הגודל הנוכחי כפי שאתה יכול לקרוא כאן (כתבה מ-2013):
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-21378072
לגבי ההתקוממות בסוריה: במקרה הזה איראן פושעת בדיוק כמו רוסיה בתמיכה בפשעי המלחמה של אסד וצבאו, אשר בלמו באלימות רצחנית את השאיפות הלגיטימיות של העם הסורי. כל הטרוף העכשווי בסוריה הוא באשמתם.
נ.ב. אם אתה מסכים לגבי טבעו האילם והפנאטי של המשטר באיראן, מדוע אתה טוען שמדובר בקשקוש?
או שזה נכון (ואז חייבים להחרים אותו) או שזה לא נכון. תחליט.
בכל מקרה דוגמת "הפיל השקט" אינה קשורה בשום צורה לאיראן
לק.א.
על חלק מטענותיך כבר ניהלנו דיון, מה גם שאתה סותר את עצמך:
מצד אחד (כמו אפרים דוידי) אתה שמח על נפילה כביכול של ארה"ב וקורא לה "אימפריה (לשעבר)" אך מצד שני טוען ששליטתה בעולם עומדת על 98%…
"אוחז את החבל משני קצותיו?"
לגבי מחנות העינויים "הנאציים" – טענה מגוחכת בהתחשב בעובדה שיקיריך (איראן, סוריה וכו') עוצרים ומענים פי כמה ובשיטות גרועות הרבה יותר. ספק אם בגוואנטאנמו תעבור במאה שנה כמות אומללים כמו במרתפיו של הרופא הטוב בשאר אסד במשך שנה אחת.
"השקעה באמצעי משחית ו WMD למיניהם" –
טוב, אם אי-פעם תהית מהו רובה הסער הפופולרי והנמכר ביותר בעולם, ומופיע במיוחד באזורי משבר הומיטרי – הרי זהו הקלצ'ניקוב הרוסי, כמו גם ידידו ה-RPG (הרוסי) בתחום ברקטות נגד שריון ורק"ם. זה המקום לציין שרוסיה מפגרת מעט מאוד אחרי ארה"ב ביצוא נשק, והם גם די מתגאים בזה:
http://rt.com/business/241005-russia-second-arms-exporter/
המדיניות התוקפנית של ארה"ב ובחסותה נגד עירק, לוב וסוריה, משטרים וגם תנועות שלא הולכים בתלם, נכשלה וגרמה לכאוס באזור. ארגונים פונדמנטליסטים שהיו זעירים הפכו לבעלי כוח כשהמונים שנושלו ממעמדם מצטרפים אליהם ומהווים איום על ההגמוניה של ארה"ב והמשטרים בעלי בריתה. כעת מנסה משטר אובמה ליצור שיווי משקל חדש שיחזיר את יציבות ההגמוניה של ארה"ב באזור. תכנית זו מכילה גם סטטוס קוו חדש עם אירן ומכך חוששים קברניטי ישראל הציונית שתצטרך לשלם את חלקה בויתור לפלסטינים עבור הארגון מחדש שארה"ב מתכננת לאזור, וגם תאבד את מעמדה כראש וראשונה בחוד המחץ הצבאי התוקפני כפי שהיא עד עכשיו..
ע"י החייה הצמחונית והשקטה, שהרגישה מאויימת…
ואז העמידה את בעלי בריתה הקומוניסטים אל הקיר…
זה נכון?
אני לא מבין מה הסכנה בכוח הזה מדינות ערב מאוימות עי ארגוני איסלם קיצוני דעא"ש או מאירן השואפת להיתפש בכל המרחב הערבי הסוני תראו מה עושים אותם טרוריסטים בסיני למצרים זו דוגמא קטנה בעזרת האחים מעזה
יצרני הנשק וחברות הנפט הן המובילות את קלקלת ארה"ב. ולכן השפעתן כה גדולה על מדיניות ארצם. בישראל תעשיות הנשק (הממשלתיות כרפא"ל והתעשייה האווירית, והפרטיות כאלביט) משתמשות במלחמות וב"מבצעים" כגורם מקדם מכירות, ויחד עם "הצבא המוסרי" מנסות את הנשק החדש ברצועת עזה. את התוצאות ראיתם, ואת הגינויים שזה יביא לישראל עוד תראו.
גם העמים הערבים השכנים לנו לא מרוצים משלטון הדיקטטורים והמלכים שהאימפריאליזם שם עליהם. גם הם ימרדו במאלכים, ובאמירים, ובסולטנים — בעושי דברם של האימפריאליזם האמריקאי. זמנם קצוב! הם וגם אנשי "המוסד" מודעים לכך. חבל שהם פועלים נֶגֶד האינטרס של העמים ומאריכים את חיי המדכאים. זה יתנקם בנו, האזרחים!
כמו במאמר עצמו, גם התגובה הנ"ל מציגה קונספציות ישנות ומוטעות.
כדאי מאוד לקרוא מאמרים (אפילו רק את דף ויקיפדיה הרלוונטי) על כלכלת ארה"ב כדי ללמוד ש"יצרני הנשק וחברות הנפט" ממש לא מובילות את כלכלת ארה"ב (או "קלקלת", כפי שכתב במגיב) . זה פשוט לא נכון.
מלבד זאת אין כל צידוק לוגי או ענייני באיזכור תעשיית הנשק הישראלית וצה"ל במאמר שנושאו "פעילות הקואליציה הערבית בתימן", בוודאי שלא "גינויים להם תזכה ישראל". בעיקר כשהמדינה הראויה לגינויים כאן היא דווקא איראן…
הדבר המוזר ביותר הוא ההידבקות לקונספט השגוי לפיו יש קשר בין מרידות של עמים ערבים לבין אימפריאליזם מערבי. אם כבר, אז באופן אירוני ההפיכה בתימן היא תוצר של אימפריאליזם איראני.
שלא לדבר על ההפיכה בסוריה שהחלה בהפיכה עממית והפכה למרחץ דמים מטורף בגלל אותו אימפריאליזם איראני בסיוע אימפריאליזם רוסי, ועושה דברם בשאר אסד.
נראה שמכת החושך עדיין כאן והיא גורמת לליקוי מאורות חמור בכל הקשור למושגים "אימפריאליזם" ו"עמים מדוכאים באזורינו".
'מאזן הכוחות הבי"ל נוטה בהתמדה לטובת כוחות השלום והקידמה ונגד מחרחרי המלחמה האימפריאליסטיים ומשרתיהם באזור. תחי ברית המועצות, מבצר השלום, עצמאות העמים והסוציאליזם בעולם'.