מאת כתב "הגדה השמאלית"
חילוקי דעות התגלעו בהנהגת ההסתדרות שנערכה ביום ג’ (13 באוגוסט) סביב הצעתו של היו"ר ח"כ עמיר פרץ לחתימת "עסקת חבילה" עם הממשלה והמעסיקים הפרטיים. חבר ההנהגה מטעם חד"ש, אפרים דוידי, דרש להפסיק את השימוש במונח "עסקת חבילה" והדגיש ש"לעובדים אין מה להציע במסגרת עסקת חבילה, שעל פי הניסיון המר שנצבר – תמיד פעלו לרעת מעמד העובדים". עוד הוא הציע, בהמשך שביתת האזהרה של יום שני, "לשחרר את הבלמים, לנסוע ב’פול גז’ – ולפתוח במאבקי עובדים רבים ככל האפשר". "הדיבורים על הקדמת הבחירות על רקע הצעת התקציב, ועוד ביום שביתה כללית במשק, רק מוכיחים שהחזית ממשלה-מפלגות גדולות-בעלי ההון מתחילה להיסדק וזה הזמן להעמיק את המאבק", הדגיש דוידי.
היה זה דווקא חבר ההנהגה מטעם מרצ, ישראל כהן, אשר תקף את דברי דוידי ואמר "שצריך לשלב בין בלימה לבין הילוך ראשון". חברי ההנהגה רבים העירו לכהן, ש"כך ניתן לעשות יופי של תאונה". כהן גם תקף את הצעתו של דוידי להקים חזית רחבה נגד תקציב המדינה והמדיניות הכלכלית של ממשלת האחדות הלאומית שתכלול את ההסתדרות, את הארגונים החברתיים ומפלגות בטענה, כי "למרות שפעילות הארגונים החברתיים היא מאוד רומנטית, אלה ארגונים קטנים ללא השפעה וללא מסר מאוחד".
ח"כ פרץ הגן במהלך דבריו על רעיון "עסקת החבילה" כי, לדבריו "זה מוכיח שההסתדרות היא אחראית. וכאשר אנו מציעים עסקת חבילה, דווקא הממשלה והמעסיקים הפרטיים הם אלה שבורחים ממנה". יחד עם זאת, חייב פרץ שיתוף פעולה ותיאום עם הארגונים החברתיים.
במהלך הישיבה מסר יו"ר חדר המצב (ויו"ר סיעת חד"ש בהסתדרות), ג’יהאד עקל, סיכום על השביתה שהתקיימה ביום שני. לדבריו, "השביתה היתה הצלחה מעל למשוער ובייחוד במגזר הפרטי – בו מפעלים גדולים שבתו ואף מעבר לזמן שתוכנן מראש". בין המפעלים שהאריכו בשביתה: מפעל הזכוכית "פניציה" שבבעלות אמריקאית. מנכ"ל של "פניציה" הוא נשיא התאחדות התעשיינים, עודד טירה. עוד מסר עקל על כמה אי-הבנות שהיו במהלך השביתה, כגון השבתת לשכות משרד הפנים ולשכות התעסוקה, שנסגרו בשעות הבוקר המוקדמות ולא בשעות שנקבעו מראש (מ-10.30 בבוקר עד לאחת אחה"צ). מדברי רוב חברי הנהגת ההסתדרות עולה כי מייד עם תום החגים צפויה שביתה כללית נוספת.
