אנו עדים לשתי תופעות חמורות. התופעה הראשונה היא העמקת הענישה הקולקטיבית בשטחים. יותר ויותר אנו שומעים על צעדים מינהליים כמו הריסות בתים של מחבלים וגירוש בני משפחות. לפשעים כאלה אין מקום במדינה דמוקרטית, אך כמובן, ממשלת שרון-פואד-ישי ממסמסת מדי יום את הדמוקרטיה שלנו. במדינה מתוקנת, פושעים מובאים בפני בית דין, ושופטים הם המחליטים על אשמתם או חפותם, ועל העונש, ויש לכך סיבה טובה. קוראים לזה הפרדת רשויות. אם יש עדויות שמר"איקס" עודד או עזר למחבל, אדרבא, יביאו אותו לפני בית דין, והלה יחיל עליו את העונש הרצוי, בשקיפות הראויה. מר שרון התרברב שהקמת הגדר ההפרדה מתעכבת כיוון ש"אנחנו חיים במדינה עם חוקים" (הוא התייחס לחוק המכרזים), כנראה שעל החוק הפלילי שרון לא שמע.
גירוש בני משפחות של מחבלים, כמו גם הריסת בתיהם, משמשים כניסוי. כך אמר השבוע אלוף פיקוד המרכז היוצא. אך זהו אמצעי נוסף בניסיונות להביא עלינו את הטרנספר. זוהי התחלה של טרנספר שקט, והמשכה הוא בהתעוררות של תנועות הימין הקיצוניות, וביסוס סיסמתם המאוסה.
התופעה השניה שאנו עדים לה היא הצורה בה הממשלה מנצלת את המצב לחקיקת חוקים וקבלת החלטות שישנו את פני החברה באופן קיצוני. סילבן שלום ואריאל שרון יעבירו תקציב (והם יעבירו אותו בעזרתן האדיבה של מפלגת הכסא – העבודה, והמפלגה החברתית ש"ס) שמבטל את רוב החוקים הסוציאליים המובנים מאליהם, תוך מחיקת שכבה שלמה בעם ודחיקת מעמד הביניים מטה. שרון מנצל את המצב הכלכלי הקשה (והוא אכן קשה, תודות להפסד תוצר של 50 מיליארד מאז אוגוסט 2000) כדי להעביר בכנסת שינויים מבניים, שישפיעו על החברה, ללא כל דיון ציבורי בנושא.
אותו חוסר במעורבות ציבורית משמש גם את אלי ישי, כדי לתת לגזענות הממלכתית, הפורמלית להרים ראש. ישי ניסה השבוע להשתמש בחוק שכוח מ-1935 כדי לשלול את אזרחותם של 3 אזרחים ערבים. מר ישי, גם הוא שכח שיש במדינה מוסד הקרוי בית משפט (או שמא התעלם ממנו, שהרי הוא אויבו הגדול), ושיש דברים שגם אם מופיעים בספר החוקים, זו לא סיבה להשתמש בהם. אין עוד מדינה דמוקרטית בעולם, מאז גרמניה של 1933 ששר הפנים (או כל פונקציה אחרת ברשות המבצעת) מוסמך לשלול את אזרחותם של אזרחים, בצורה מינהלית ללא מתן הזכות להתגונן בבית משפט. אין.
ויש דברים, מר ישי, שלא עושים. על אחת כמה וכמה כשהדבר מופנה רק כלפי תושבים מסוימים – ערבים, במקרה הזה. האם תושבי אדורה שעל פי החדש מכרו נשק לפלסטינים לא פגעו באמון המדינה? האם אחד שרוצח ראש ממשלה, לא פגע באמון המדינה? ובכל זאת מר ישי לא חשב אפילו על האופציה של שלילת אזרחותם. משום מה הדבר צץ בראשו רק כאשר מדובר באזרחים ערבים.
הדרך להתמודד עם הבעיות הקיימות עם הפלסטינאים אזרחי ישראל היא לקדם אותם למעמד של אזרחים שווים במדינה, דבר שממשלת שרון אינה יכולה ואינה רוצה לעשות.
ברור שבימים של משבר כלכלי, כשאנשים מפחדים לאבד את מקום עבודתם, וכל יום ישנם התרעות על פיגוע או "מגה-פיגוע", קל לממשלה לעשות כרצונה, בלי פחד מביקורת ציבורית. אבל אסור לעודד את זה. עלינו לצעוק מעל לכל במה אפשרית את עמדתנו, ולנסות למנוע בכל דרך את ההגעה לרגע שבו נעמוד מול עובדות מוגמרות, מול חברה שבה רק העשירים יכולים לחיות את חייהם בכבוד, מול מגזר מושפל ומאוים של פלסטינאים אזרחי ישראל, מול שכבות הולכות וגדלות בעם של עניים החיים בהרגשה שמבחינת המדינה הם מיותרים, ומול עולם שלא יקבל בהבנה את מדינת ישראל המממשת מדיניות גזענית ותוקפנית.

טרנספר בוצע ע"י מפ"אי והקיבוצים כמו כן נועם לא היית נמצא כיום בארץ ישראל אם לא היה טרנספר.
מי שביצע טרנספר היו הערבים ליהודים במאה ה-7 אך ליהודי מתכחש כמוך בוודאי אין אינטרס לדבר על זה אתה כבר בחרת בצד מסוים בסכסוך.