מאמציה של העיתונות הישראלית לתאר את החלטת מועצת הביטחון כניצחון של הנשיא בוש – הם: שקר. המשווה את דרישות התכתיב של בוש מלפני חודש עם הנוסח שאושר – רואה בעליל, כיצד אילץ הציר רוסיה-סין-צרפת לכפות את עמדותיו, על כל חברי מועצת הביטחון. אפילו מכסיקו אמרה לא לבוש, וגם בריטניה בת-בריתו, הודיעה מפורשות כי ראשית יש לפעול דרך מועצת הביטחון ולאפשר לפקחי האו"ם לעשות את עבודתם.
הניצחון החד-משמעי של מדינות אירופה ורוסיה במועצות הביטחון – צריך לנטוע תקווה גם לגבי הסכסוך באזורנו. בכתבה יוצאת-דופן בעיתונות האמריקאית, פירסם ה"וושינגטון-פוסט" ב-10 בנובמבר, את תיאור הקרע המתחולל בין ארה"ב לאירופה בנושא המזרח התיכון. הכותב, גלן פרנקל, מתאר בפרטי פרטים, את הרוגז ואי-ההסכמה באירופה לעמדות ארה"ב באשר לישראל-פלסטין.. הוא מתמצת את ההבדלים בין הצדדים כך: האמריקאים אומרים כי "קודם נפתור את בעיות עירק ואחר כך נטפל בישראל-פלסטין", ואילו האירופאים דורשים התערבות בסכסוך הישראלי-פלסטינאי, לפני הטיפול בעיראק.
עד כה לא עשו האירופאים דבר לממש את אי-הסכמתם למדיניות האמריקאית, אם כי אילצו את ארה"ב לשתפם בתהליך באמצעות יצירת הרביעייה האמריקאית-אירופאית-רוסית, שהוסכם כי תוביל את המו"מ לפתרון הסכסוך. אולם עתה, לאחר שהצליחו לגבור על האמריקאים בנושא העיראקי, עשויים האירופאים לרדת מן הגדר. "נמאס לאירופאים לראות כיצד ישראל מחריבה בנשק אמריקאי, את כל התשתיות שאירופה תורמת לפלסטינאים". נאמר במאמר בוושינגטון פוסט: " אירופה מממנת כל חודש את הפלסטינאים ב-20 מיליון דולר". והוא מספר על מה שהעיתונאים הישראלים הממושמעים, אינם מדווחים מלונדון ומהבירה האמריקאית: "אפילו טוני בלייר, ידידו הנאמן של בוש, חולק עליו בחריפות…"
עכשיו,כאשר הנושא העיראקי נרגע לשלושה-ארבעה חודשים לפחות, יש לצפות שהאיחוד האירופאי יחד עם רוסיה, ינסו באמצעות "הרביעייה" לסכל את הדחייה וההשהיה האמריקאית בטיפול באזורנו כשם שהצליחו במאבקם המנצח, לכפוף את האיום האמריקאי על עיראק, לסמכותה של מועצת-הביטחון, שהחלטותיה מופרות בזו אחר זו, בידי הממשלה הישראלית. בחסות ממשל בוש.