הגדה השמאלית

במה ביקורתית לחברה ותרבות


מאת: ב-19 בדצמבר, 2002 תגובה 1

תוצאות הבחירות של רשימת המועמדים לכנסת, שנערכו במרכז הליכוד בשבוע שעבר, הן תחילתו של סיפור עלילתי, שקשה אפילו להעריך לאן יגיע. החלטת היועץ המשפטי לפתוח בחקירה משטרתית של הגילויים שפורסמו עד כה לגבי קניית קולות של חברי מרכז הליכוד תמורת כסף וטובות הנאה אחרות, תוביל קרוב לוודאי לפתיחתה של קופסה מלאת שרצים.

לא ברור, האם המשטרה תחקור, למשל, את הפרסום הנוגע לשר צחי הנגבי, מי שזכה במקום ראשון בבחירות אלה, ולפיו הוא מינה 80 חברי מרכז הליכוד למשרות בתאגידים הקשורים למשרד לאיכות הסביבה שהוא עומד בראשו. פרשת הנגבי אינה עוסקת בתשלום במזומן, אך האם המינויים המפלגתיים אינם שוחד והתחנפות לחברי מרכז הליכוד?


אך המשטרה תחקור, ככל הנראה, את העדויות של המועמדים נחמה רונן ועקיבא נוף, אשר אמרו גלויות, כי נפגשו עם "מאכערים" שהציעו להם לקנות "חבילה" של הצבעת חברי מרכז תמורת סכומים נכבדים.


שאלה מעניינת במיוחד היא בחירתה של ענבל גבריאלי הודות להחלטת האב המסעדן שוני גבריאלי והדוד מעסקי הקזינו ראובן גבריאלי, כי "מגיע" להם נציגה של המשפחה בבית המחוקקים. כיצד בדיוק נסללה דרכה של הצעירה לבית גבריאלי לכנסת? ומדוע חברי מרכז רבים סברו, כפי שפורסם, כי "אי-אפשר לומר לא לגבריאלי"? הרי המושג "אי-אפשר לומר לא" שאול הישר מהווי המאפיה, כפי שהוצג בסרטים כה רבים?


הסיפורים הנלווים לבחירות שנערכו במרכז הליכוד מורים על קניית מקום ברשימה, על הווי של סחר בקולות חברי המרכז, ובעצם על קניית מקום בכנסת בכסף ממש. ומאחר שהליכוד הוא מפלגת שלטון, ועלול להישאר בשלטון גם לאחר הבחירות, אין מנוס מהמסקנה, כי במרכז הליכוד בעצם נקנה שלטון בכסף, בטובות הנאה (בילוי של המועמד ומשפחתו במלון 5 כוכבים), במינויים פוליטיים בחברות ממשלתיות, וכן הלאה.


הצד השני של שערוריית השוחד לחברי מרכז הליכוד הוא האירוע שכותרתו "ועידת העסקים", ואשר נערך לאחרונה בחסות היומון הכלכלי "גלובס", שבבעלות משפחת פישמן. "ועידת העסקים" התקיימה במלון המפואר "דייויד אינטרקונטיננטל" בתל-אביב בנוכחות חברי האלפיון העליון, ראש הממשלה ושרים, פקידים בכירים, בעלי השליטה בתקשורת הפרטית, ראשי ערים וכן הלאה. משתתפי הוועידה הזאת התכנסו, כדי לעצב יחד, וזה נאמר בגלוי, את המדיניות הכלכלית-חברתית של הממשלה הבאה, שתקום בעקבות הבחירות לכנסת.


ממה שפורסם עד כה אין רמז לכך, שמשתתפים בוועידת העסקים נמנים עם משלמי השוחד ונותני טובות ההנאה לחברי מרכז הליכוד. אך קשר כזה ייתכן שיתגלה במהלך החקירה המשטרתית. אך גם אם נניח, שהמשטרה לא תגלה אפילו משתתף אחד בוועידת העסקים הקשור לשערוריית הבחירות במרכז הליכוד, עדיין מהווה ועידה זו המחשה להתארגנות של ההון להשפיע על מדיניות השלטון, ובעצם להכתיב את המדיניות הכלכלית והחברתית, את מדיניות המיסוי והריבית, את הפשרת הקרקעות ושחיקת השכר, ושאר עניינים החשובים מאוד להון ולמעסיקים.


ראשי הביזנס הישראלי, מנהלי הבנקים והחברות והשולטים בענפי הכלכלה, מודאגים נוכח האפשרות שרווחיהם ייפגעו עקב המשבר הכלכלי המתמשך. למרות שהם יודעים, כי מצב המלחמה עם הפלסטינים הורס את הכלכלה הישראלית, לא נשמעה מוועידת העסקים קריאה לממשלה לבצע תפנית מדינית, להפסיק לירות ולהתחיל לדבר עם ההנהגה הפלסטינית. במקום זאת, תובעים ראשי עולם העסקים הישראלי מהממשלה לפצות אותם על המשבר הכלכלי בכמה דרכים: מתן הקלות במס הכנסה (וזאת בדיוק מטרת הרפורמה במס, הנכנסת לתוקפה בימים אלה); שחיקת השכר הריאלי של העובדים, לרבות שכר המינימום (אשר הוקפא למשך שנתיים); והמשך הבאתם של עובדים זרים. והממשלה כדרכה: עשתה ותעשה את רצונם.

תגובות
נושאים: מאמרים

תגובה אחת

  1. mel הגיב:

    מעניין אותי לדעת מאיפה המימון של מפלגתך חד"ש? ואיך מתבצעות הבחירות בתוך המפלגה ואיך בדיוק אחמד טיבי הצליח להיבחר, האם זה לא התאבדות מסויימת בהתחשב בכך שאין לכם כל כך תמיכה בקרב מעמד העובדים היהודי?

הגיבו כאן

אורך תגובה מקסימלי: 1000 תווים

הרשמה לעדכונים בדוא"ל

Subscribe via Email

מומלצים