מאת כתב "הגדה השמאלית"
"המשבר הכלכלי החריף מלווה בשחיקת שכר דרמטית ברוב מגזרי המשק, הגדולה זה עשור, ובירידה משמעותית ברמת החיים של השכירים, הגמלאים וקצבאיי הביטוח הלאומי". כך נאמר בסיכום ראשוני של מצב המשק ב-2002 שנכתב על ידי שני כלכלני ההסתדרות שגיא ינקו ודליה עצמון. כותרת הסקירה המסכמת את מצב המשק היא "הפסימיות היתה אופטימית למדי…"
עוד נכתב בסקירה כי שנתיים רצופות של נסיגה כלכלית – תוצר, תעסוקה, השקעות, ייצור וייצוא תעשייתי – "מהוות איום ממשי על יציבות המשק ועל יסודותיו". התחזית לגבי הצפוי במשק ובחברה בשנה זו היא קשה יותר ולדברי שני הכלכלנים "שנה נוספת, שלישית, של נסיגה כלכלית עלולה להיות בעייתית מאוד למשק, ולמרות שיש סבירות די גבוהה לכך שזה אכן יקרה, אין בהיקף תקציב המדינה לשנת 2003 ובסדרי העדיפות שלו כל רמז ליוזמות של מדיניות כלכלית מרחיבה להתמודדות ממוקדת ומיידית עם תופעות המיתון".
לדעת שני הכלכלנים הנפגעים העיקריים של המיתון המתמשך הם השכירים והגימלאים, ובמיוחד בעלי ההכנסות הנמוכות. "השחיקה הריאלית בהכנסות השכירים והגימלאים היתה דרמטית, ולכך נוספה רשימה ארוכה של גזירות כלכליות בשיעורים חסרי תקדים. להערכתנו הירידה בהכנסה הפנויה וברמת החיים הכללית היתה בשיעור העולה על 10 אחוז", מדגישים כלכלני ההסתדרות.

אתם מסבים את "הגדה" לעיתון חדשות ?
קוראי הגדה מצפים לניתוחים כלכליים, חברתיים של
החדשות, אותן הם קוראים בעיתונים היומיים, שומעים
ברדיו ובטלביזיה.
מחצית כותרות האתר הן חדשות או "חדשות"- מדוע אינכם
מפרסמים את מאמריו של אורי אבנרי, שנעלם ונאלם לפתע.
אני מסכים עם מה שאומר אחד העם.
במיוחד למרכאות על המילה חדשות.