יש גבול – אך הגבול אינו פיסי, הוא אינו גיאוגרפי. הוא לא עובר לאורך גדרות, גבולות חלוקה, קווי שביתת-נשק, הסכמים או מפות כאלה ואחרות. "יש גבול", והוא אינו בין חבל ארץ אחד לשני או בין מחוז אחד לאחר. הגבול, כמאמר המשורר, הוא בלב כל חייל. זהו גבול הציות, גבול המצפון. זהו גבול שאינו מבחין בין אתר לאתר או בין חלק אחד של הארץ לחלק אחר שלה. זהו הגבול האומר, מן המועמד לגיוס והטוראי ועד לגנרל, מה מותר ומה אסור. זה הגבול בין הזכות להיאבק בעושק ובדיכוי לבין החובה לסרב לקחת חלק בהם.
מאבק כנגד שלטונות כיבוש, שחיתות ועריצות הוא נכון וראוי בעולם כולו כשם שהוא נכון וחשוב כאן אצלנו: בבגדאד, בדמשק, בבירות, ברמאללה ובירושלים. רבים רבים מייחלים לקץ הכיבוש, העושק והדיכוי בעולם כולו וגם כאן, אצלנו: בכנען, בעבר הירדן, בלבנון, בסוריה, במדבר ובארץ הנהרות.
אך שלטון כיבוש ועושק אחר הבא מעבר לים אינו תחליף הולם, אינו תרופה או מזור ולא יביא הקלה למצבנו כאן. גם אם כוונות טובות (ולא רק נפט, נשק וממון) עומדים לנגד עיני היושבים בוושינגטון – לא עליהם המלאכה להתחיל, ממילא לא עליהם המלאכה לגמור, ורשאים גם רשאים הם להיבטל ממנה ויפה שעה אחת קודם!
אנחנו לא לבד. לפני כחצי שנה פגשתי חייל מילואים יווני, בן גילי. הוא לא מוכן להישלח למקדוניה. לפני מספר ימים קיבלתי הודעה בדואר האלקטרוני מחייל נורווגי צעיר: לו אין שום רצון להישלח לאפגניסטן. שניהם, ועוד חיילים רבים אחרים, הבהירו את מה שאומרים חיילים ואזרחים רבים בכל העולם: "יש גבול"! זהו מסר כלל עולמי, אוניברסלי, הנכון לכל אדם, בכל מקום ובכל זמן.
היום מתקימות עצרות כנגד מלחמה מיותרת במקומות רבים בעולם. נציגים של קהילת הסירוב הישראלית נמצאים גם שם: איתי ריב ברומא, עמית משיח בניו יורק, עופר שור בסן-פרנסיסקו. קראתי בעיתון ששר החוץ בנימין נתניהו החזיר ארצה את אחד משגרירי ישראל באירופה, שגריר ישראל בבלגיה. הנה למר נתניהו שלושה שגרירים טובים וראויים, המייצגים אותנו במסירות ובכבוד.
אי שם בנגב, ברחבת המסדרים של בית הספר לקצינים של צה"ל, חרותה אמירתו של גדעון מספר שופטים, פרק ז’: "ממני תראו וכן תעשו…". היוזמה והדוגמה האישית הן יסוד להתנהגות צבאית ואזרחית רצויה. בשנתיים וחצי האחרונות נתנו כאלף ושלוש מאות אזרחים ואזרחיות, חיילים וחיילות במדינת ישראל, פרשנות חדשה ונכונה לאמירתו של גדעון. יותר ממאתיים נדונו על כך למאסר, חלקם למאסרים חוזרים ונשנים פעם אחר פעם. בערב זה ממש יושבים בבתי האסורים של צה"ל שנים עשר מהם:
- נעם בהט
- דרור בוימל
- עמיקם בלוקו
- יונתן בן ארצי
- שחר בן הר
- אלון בן עזר
- אורי יעקבי
- אדם מאור
- חגי מטר
- שמרי צמרת
- מתן קמינר
- ניר רכב
ואם החסרתי מישהו – ברכות ואיחולים גם לו.
בהליכתם אחר צו מצפונם, בסירובם לקחת חלק במלחמה מיותרת ובסירובם למעשים לא חוקיים ובלתי מוסריים הם נותנים דוגמה אישית ומהווים מופת לכל חייל וחיילת בעולם כולו. כמו סרבני אלג’יר הצרפתים, כמו סרבני ויטנאם האמריקאים: הם הם המפרשים והמיישמים האמיתיים והנכונים של הכתוב בבית הספר לקצינים. מהם נראה וכמותם נעשה!
יש האומרים: "אתם מיעוט מבוטל!". אך אנו זוכרים היטב שני דברים: ראשית, שלא תמיד צודק הרוב והמיעוט טועה. ושנית, שהמיעוט של היום בהחלט יכול להפוך לרוב של המחר. ובנו תלוי הדבר.
אנו אומרים: "יש גבול"! גבול בין מאבק כנגד שלטון כיבוש ודיכוי אחד לבין מלחמה בשירותו של שלטון כיבוש ודיכוי אחר.
אנו אומרים: כן למאבק בשלטון הכיבוש והעריצות בארצנו, מבצרה דרך תדמור, עד לתל-אביב ועזה; לא למלחמה בשירותו של שלטון זר מאירופה או מאמריקה.
אנו אומרים: יש לנו מספיק עריצים, רודנים ושליטים מושחתים כאן אצלנו: בבגדאד, בדמשק, בבירות וגם ברמאללה ובירושלים. אנו, תושבי האזור, יודעים להיאבק ולהילחם ויכול נוכל להם. ולכן לא תודה, איננו זקוקים ליבוא של שלטון דיכוי נוסף תוצרת ארה"ב או אירופה.
אנו אומרים: לא מלחמה אירופית או אמריקאית תביא שחר יום חדש מתוך אפלת העושק בעיראק. רק פתרון שלנו, כאן מאזורנו, יביא מחר טוב יותר לארצנו הגדולה והרחבה.

סיכום קצר של ההפגנות כנגד המלחמה המזוהמת נגד עיראק.
ביום שבת האחרון צעדו עשרות מיליוני בני אדם ב600 ערים בכל היבשות. להערכת הסי.אנ.אנ מספר המפגינים הגיע ל110 מיליונים בכל העולם. השוו מספר זה לאומדן של הסמרטוט של הבורגנות הציונית "הארץ", שקבע כי רק שישה מליון הפגינו. קשה כמובן לאמוד את המספר המדויק אך הפגנות בגודל זה באותו יום בכל העולם עוד לא היו בהיסטוריה האנושית וזאת עוד בטרם נפתחה המלחמה. המפגינים צעדו במדינות האימפריאליסטיות כשם שבמדינות הנחשלות, נהר של בני אדם שזרם מאוסטרליה, דרך אסיה דרך אירופה, דרך צפון ודרום אמריקה. חצי מליון צעדו בניו יורק, חצי מליון בברלין, שנים עד שלושה מליון ברומא, בספרד בלבד שישה מליון, בסוריה 200 אלף אפילו בתל אביב לפחות 2000. בהפגנה האדירה באנגליה צעדו לפחות מליון וחצי מפגינים.
כוח אדיר ונפלא אולם עדיין ברובו אינו מבין את מלוא התמונה כאשר הריפורמיסטים למיניהם מרעילים את ההכרה ברעיונות פציפיסטים ובאשליות בממשלות אימפריאליסטיות כצרפת, גרמניה ובלגיה. בעוד מדינות אלו עצמן כבר ליום המחרת הוכיחו כי אלו שביקשו מההמונים לתלות את אמונם במדינות אירופה, אימפריאליסטיות, סיפרו והפיצו אשליות.
ובארץ זאת לקח על עצמו לא אחר מאורי אבנרי, שחגג את קריסת ברה"מ, את התפקיד הזה של קשירת ההמונים לחלק מהאימפריאליזם שכן כציוני אין הוא יכול אלא לעבוד עבור קבוצה זו או אחרת של אימפריאליסטים.
ההמונים עדיין נאיבים ובולעים את התעמולה הרפורמיסטית עדיין לא הוציאו את כל המסקנות כיצד להלחם באימפריאליזם, עדין לא הגיעו למסקנה ההכרחית כי המלחמה נעוצה באופי הקפיטליסטי של החברה וכי הפתרון היחידי הוא סוציאליזם ובכל העולם. אולם הם ילמדו את הלקחים מתוך הניסיון שלהם ובעזרת המהפכנים שיספקו להם את הניתוח המרקסיסטי. הם ילמדו כי האומות המאוחדות אינן אלא ביטוי לשליטים והמנצלים. לא ייקח להם זמן רב והם יגלו כי בלייר אינו שונה משרודר ושניהם משרתי השיטה האימפריאליסטית. הם ילמדו כי אומנם צאדם חוסין הוא דיקטטור וידיו מלאות דם, אולם לעומת בוש הוא אינו אלא זרזיר. כי האויב הגדול של האנושות הוא בעלי ההון הגדולים המוכנים להצית את כל העולם כדי לשמור על מערכת הרווחים שלהם. כי בוש אינו שונה מנרון זה שהצית את רומא בשנת 64 לספירה , בעודו שר ומנגן בקתרוס.
האנרגיה הספונטנית של ההמונים היא מופלאה אולם אם היא תישאר בלתי מאורגנת ובלתי מודעת למטרות של עצמה, היא תעלם כקיטור ללא שסתום. התקופה הבאה תהיה תקופה של הפגנות ושביתות, תקופה בה תפקיד המהפכנים יהיה להעלות תביעות מעמדיות שתכוונה את התנועה למטרה אחת כיבוש השלטון על ידי מעמד הפועלים כדי לארגן מחדש את החברה על בסיס סוציאליסטי. מבלי שמעמד הפועלים בתמיכת ההמונים יתפוס את השלטון, המלחמות האימפריאליסטיות תמשכנה ותגענה לתבערה עולמית כפי שכבר היו שתיים במאה הקודמת. מלחמות טבועות באופן השיטה הקפיטליסטית. קפיטליזם בשלב זה של ההיסטוריה פירושו מלחמות הרסניות. לא ייתכן שלום על בסיס שיטת הניצול, כדי לעשות שלום יש ליצור את הבסיס שיאפשר שלום ובסיס זה הוא הסוציאליזם, שכן רק בשיטה הסוציאליסטית אין צורך במלחמות.
התנועה העולמית האדירה מוכיחה שיש הכרח בארגון עולמי מאוחד של האוונגרד של מעמד הפועלים המהפכני. ארגון עולמי שיספק את הרעיונות ואת הפרוגרמה ויאבק להרחיב להעמיק ולתאם את צורות הארגון הספונטניות של ההמונים עצמם.
להבסת המלחמה האימפריאליסטית.
להגנת העם העיראקי
לא לתוכניות הטרנספר הציוניות.
לבנייתו מחדש של האינטרנציונל הרביעי מפלגתו המהפכנית של אוונגרד מעמד הפועלים.
. יוסי שורץ
ברית הפועלים הסוציאליסטית
שוורץ, למעריץ הכי חנון של "מסע בין כוכבים" יש יותר חיים משיש לך.
עד שחשבנו שאולי נרגעת קצת אתה חוזר "לאנוס" את אתר הגדה עם תגובה באורך קילומטר.תגובה שכרגיל אין לה
קשר למאמר שעליו אתה כביכול מגיב.
אין לך חיים? אתה רק יושב מול המחשב כל היום וכותב
את המאמרים המשעממים שלך ואחר כך רב עם הקוראים?
מה אתה עושה למען העניים והמובטלים חוץ מכתיבת מאמרים משמימים באינטרנט?
קום התנערה עם חליכה,
התקוממו נגד הפלישה האמפריאליסטית של שוורץ לאתר שלנו, כוחות השחור (שוורץ)מנכסים לעצמם את אתר-העם.
אתר חדש נקימה – אם המערכת לא תסלק את הפגע שהפך
למפגע.
הלאה השוורץ !
השוורץ לא יעבור (יכתוב).
קוראי האתר התאחדו !
הועד הבינלאומי נגד פלישת שוורץ לגדה השמאלית.
שוורץ, זמנך עבר. בהרבה מאמרים באתר שלנו מופיע אחד שקורא לעצמו שוורץ. אנשים באתר יודעים מיהו שוורץ באמת. בבינתיים הוא מרגיז רבים וטובים. שוורץ אני קוראת לך חדל.
אני שוב מפנה את תשומת לב עורכי האתר לאסון שקרה להם. הם הקימו אתר כדי לקרב את הציונים הליברלים אל השמאל והפכו את האתר לכלי ביטוי של הציונים.
כדאי לעורכי האתר לעשות חושבים היכן הם טעו. האם הם נאבקו במשך שנים למען רעיונות יותר טובים כדי להפוך לכלי שרת של ציונים? אני מקווה שתסיקו את המסקנות.
יוסי שורץ
לשוורץ – אם הדעות הנכתבות באתר זה הן ציוניות . מה הן הדעות ה " נכונות " . מה הוא ה" אסון " לקרוא דעות אחרות . שוורץ עורה ! עידן הפראבדה עבר !
האסון היחיד שארע, עד כה, לאתר: יוסי שוורץ
הצילו אותנו, הקוראים והאתר,מהשחור השוורצי המתימר
להיות "אדום". די !
מר שווארץ ,יהודי חכם,פנוי לכתיבה והוא, כנראה ,מנסה ללעוג לאנשים האמיתיים של האתר. כלומר לשונו היא לשון סגי נהור (= נהפוך הוא ) והוא מצליח להרגיז רבים וטובים מבאי האתר.מספר התגובות הזועמות הוא לגביו מדד ההצלחה שלו.
ושוב על השאלה הלאומית בפלסטין.
מאחר והכותבים באתר זה רובם ציונים, מה שמעיד על הסכנה הממשית האורבת למק"י אם תיפרד מחד"ש, אשיב לאלו הרוצים להבין דבר מה על העולם.
שוב ושוב אנו נאלצים לנתח אספקטים שונים של השאלה הלאומית בפלסטין, שכן זאת שאלת המפתח להבנת התהליך המהפכני במזרח התיכון כולו.
בעבר עסקנו לא אחת בשאלה האם יש עם יהודי ישראלי. תשובתנו הייתה כי עם כזה לא קיים מהסיבות הבאות:
בניגוד למיתוס הציוני הטוען כי יש בנמצא עם יהודי עולמי קבענו כאשר אנו משתמשים בקנה מידה מטריאליסטי פשוט לפיו אין עם ללא קיום על טריטוריה ספציפית כי זוהי טענה חסרת כל שחר המשקפת אידיאולוגיה ריאקציונרית. היהודים הם קסטה עירונית עם עיסוקים היסטורים ייחודים. אין עם ישראלי יהודי חדש משום שהיהודים בארץ זאת לא ניתקו עצמם מהתנועה הציונית הקולוניאליסטית . אין בנמצא עם אשר אינו בעל האדמות עליו הוא חי והאדמות של ארץ זו הן בבעלות "העם היהודי העולמי", דהינו התנועה הציונית. מדינת ישראל עצמה מספקת את ההוכחה כי אין בנמצא עם ישראלי יהודי וההוכחה היא תעודת הזהות הכחולה בה מופיע בשיבוץ לאומי" המושג יהודי או שהמשבצת נותרת ריקה, אך לא ישראלי.
היישוב היהודי בארץ זו, הוא חברה קולוניאליסטית מתיישבת, בדומה ללבנים בדרא"פ,. יש לו את הפוטנציאל להפוך לעם, אך הוא לא יכול לממש פוטנציאל זה מבלי שינתק ויאבק כנגד התנועה הציונית.
בניגוד לאלו הטוענים כי לחברה היהודית הקולוניאליסטית שתפקידה בחלוקת העבודה העולמית היא תפקיד של מבצר צבאי של האימפריאליזם באזור,יש זכות הגדרה עצמית, אנו שוללים טענה זו משום שהמדינה הציונית שוללת בפועל את זכות ההגדרה העצמית של העם הפלסטיני, העם היליד במולדתו.
עבור מרקסיסטים אין תמיכה אוטומטית בכל קבוצה הטוענת שיש לה זכות הגדרה עצמית. אין אנו מקבלים את ההגדרה הליברלית כי כל קבוצה הרואה עצמה כעם היא עם. התמיכה בזכות ההגדרה העצמית של קבוצה כל שהיא מותנית בצרכים של המהפכה הסוציאליסטית העולמית. קבוצה שתפקידה הוא לשמר את הסדר האימפריאליסטי אינה זכאית לתמיכה של מהפכנים בטענתה זו, שכן היא מנוגדת לצורכי המהפכה הסוציאליסטית העולמית.
אין כל אפשרות לפתור את השאלה הלאומית דהינו את היחסים בין היהודים והפלסטינים על בסיס הקפיטליזם והסדר האימפריאליסטי העולמי.
על בסיס המהפכה הסוציאליסטית ייתכנו יחסים שוויוניים בין פלסטינים ליהודים. מאחר והפלסטינים הם העם היליד והרוב( כעשרה מליון) לו זכות על הארץ ויהפוך לרוב ממשי כאשר הפליטים יחזרו, המדינה הסוציאליסטית שתוקם תהיה מדינה פלסטינית בה ליהודים יהיו זכויות שוות לעם הארץ.
ליהודים תהיה במסגרת המדינה המהפכנית זכויות תרבותיות ולשוניות, משמע סוג של אוטונומיה מוגבלת תרבותית, אשר אינה זהה לזכות ההפרדה, אוטונומיה שאינה מפלגת את מעמד הפועלים.
מרקסיסטים לא יכולים לתמוך בזכות ההפרדות של ישוב יהודי , גם לא אחר מהפכה סוציאליסטית, שכן לא רק שאין מקום ריכוז בלבדי טריטוריאלי רק של יהודים בארץ זו, שכן האוכלוסייה בתוך הקו הירוק מעורבת, אלא במקום שיש ריכוז גדול של יהודים דהינו בשפלה, בין גדרה לחדרה, רוב השטח שייך לפליטים שיחזרו.
מסיבה זו בדיוק, אנו דוחים את הרעיון לא רק של שתי מדינות סוציאליסטיות שכן פירושו קבלת החלוקה, אלא גם מדינה דו לאומית בין אם מדובר על מדינה בורגנית או מדינה סוציאליסטית, כרעיון פרו ציוני.
בשעתו הייתי חבר בהנהגה של הזרם הידוע בעולם כספרטקיסטים או בשם "הברית הקומוניסטית הבינלאומית". נפרדתי מהם בין השאר על שאלת המתודולוגיה המרקסיסטית שכן בסופו של דבר הם פרגמטיסים ולא מטריאליסטים עקביים.
העמדה של זרם זה היא שיש בפלסטין המונים דוברי ערבית ודוברי עברית ועל כן הפתרון הוא במדינה סוציאליסטית דו לאומית ערבית-עברית. זאת עמדה שכטמניסטית פר אקסלנס, שחוזרת על העמדה של "ברית שלום" ועל עמדתה של מפ"ם.
עיתון הספרטקיסטים "האוונגרד הפועלי" מה19 באפריל שנה שעברה תוקף עמדה הדומה לשלנו, אשר קוראת למדינת פועלים פלסטינית בה יחיו, יהודים, וערבים: מוסלמים ונוצרים, ולכולם זכויות שוות. עמדת הספרטקיסטים הנה כי עמדה זו שוללת את זכות ההגדרה העצמית של דוברי השפה העברית להם זכות לטריטוריה משלהם. לטענת הספרטקיסיטים זו טענה השוללת מסיבות מוסריות את זכות ההגדרה העצמית של עם מדכא. וכך הם כתבו:
The doctrine that an oppressor nation forfeits its right to self-determination has nothing in common with socialism and democracy; it is the ideology of genocidal irredentism. The Zionist state was created by crushing the national rights of the Palestinians. But securing national justice for the Palestinians does not mean reversing the terms of oppression and denying the democratic rights of the Hebrew-speaking people. Basic to the Leninist position on the national question — the only consistently democratic position — is that all nations have a right to self-determination.
אולם בניגוד לעמדת הספרטקיסטים, הרי אין כל משמעות לזכות ההגדרה העצמית של העם הפלסטיני מבלי שהפלסטינים יקבלו בחזרה את אדמתם שהתיישבות הקולוניאליסטית גזלה מהם על מנת להקים מדינה משלהם. מדינת פועלים בהנהגה לניניסטית כמובן ובניגוד למדינה בורגנית תגן על הזכות של קבוצה כיהודים לחיות בארץ זו ואפילו תעניק להם אוטונומיה תרבותית אם יחפצו בכך, מבלי להכיר בפיקציה של עם יהודי או יהודי ישראלי.
הספרטקיסטים צודקים כאשר הם קובעים כי זכות ההגדרה העצמית פרושה הזכות עד וכולל הפרדות על טריטוריה בה שולטת קבוצה זאת. בדיוק מסיבה זו זכות ההגדרה העצמית של העם הפלסטיני, פרושה להחזיר את האדמות הגזולות ולהחזיר את הפליטים שנושלו מאדמות אלו.
אלו המגינים על זכות ההגדרה העצמית של הישראלים למעשה תומכים בזכות הישראלים לשמור על האדמות הגזולות ובמניעת שיבת הפליטים.
במשך שנים הספרטקיסטים טענו ובצדק כי אין אפשרות להקים שתי מדינות בפלסטין, ולכן קראו למדינת פועלים ערבית עברית. אולם מה עומד מאחורי עמדה זו מתברר כאשר הם כתבו בשנה שעברה:
we raised the call for a bi-national workers state encompassing both the Palestinian Arab and Hebrew-speaking peoples, but we have not since raised that tactical perspective. We cannot project the particular national configuration which would best express the democratic aspirations of both peoples under conditions of proletarian power in the region. This might well take the form of a bi-national workers state or two or more workers states.
משמעותה של עמדה זו הנה פשוטה, זוהי הגנה על המבצר האימפריאליסטי בצורת המדינה הציונית כנגד העם הפלסטיני וזכותו להגדרה עצמית.
.
יש לאומר גם שכאן גם הויכוח שלנו עם "סוציאליסט אפיל", של טד גרנט וודוס, אשר עמדתם היא מדינה סוציאליסטית פדרטיבית עם אוטונומיה טריטוריאלית ליהודים ולערבים במסגרת פדרציה סוציאליסטית של המזרח התיכון. כאמור אנו מגינים על הזכויות התרבותיות ולשוניות של היהודים עד וכולל הזכות לאוטונומיה מוגבלת, דהינו תרבותית שאינה כוללת את זכות ההפרדות הטריטוריאלית, שכן אין היהודים עם בעל זכות הגדרה עצמית ואין אפשרות שיעשה הפרדה מבלי שזו תעשה על חשבון הזכויות להגדרה עצמית של העם הפלסטיני בארצו.
אין אנו מקבלים את הגדרתו של הציוני השמאלי בנבנישתי שהמריבה היא בין שני שבטי רועים, שכן השואה זו משרתת את הציונות משום שמטשטשת את ההבדל בין הציונות הקולוניאליסטית לבין העם היליד.
II האספקט החדש אותו מעלה השמאל במק"י והוא מהו הציר של המהפכה הסוציאליסטית..
בויכוח זה עלה לאחרונה אספקט חדש והיא הטענה כי יש סיטואציה מהפכנית בשטחים שנכבשו ב67 ועל כן המהפכה הסוציאליסטית תתחיל רק בשטחים אלו ולאחר שמעמד הפועלים יגיע לשלטון בחלק זה מהפכה זו תשפיע על מהפכה בתוך הקו הירוק.
נקודת המוצא שלנו היא שאין כל אפשרות למהפכה סוציאליסטית מתוך הסתירות בין הפועלים היהודים ובין הבורגנות היהודית בחברה הקולוניאליסטית הציונית כשלעצמה ובמנותק מהחברה הפלסטינית והמזרח התיכון, כשם שלא הייתה ולא יכלה להיות מהפכה סוציאליסטית של הפועלים הלבנים כנגד הבורגנות הלבנה במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה.
הציר של המהפכה הסוציאליסטית הוא המאבק של הפרולטריון הערבי בראש ההמונים( הפלאחים, הפליטים, עניי העיר והכפר, הזעיר בורגנות המתרוששת). היהודים הסוציאליסטים והדמוקרטים, הפועלים כשם שהזעיר בורגנים יכולים לשחרר את עצמם מהביצה הציונית רק על ידי הצטרפות אל המאבק של מעמד הפועלים וההמונים הפלסטיני, הערבי בכלל ושל האזור כולו כולל האירניים, הכורדים ואולי גם הטורקים.
לעומת זאת האסטרטגיה המניחה מהפכה נפרדת בשטחים שנכבשו ב67, המנותקת הן מהפלסטינים בתוך הקו הירוק, הן ממעמד הפועלים וההמונים בכל האזור, ואף החלק הדמוקרטי והסוציאליסטי של היהודים, לא רק שאינו מוליך למהפכה, אלא בסופו של דבר משקף את ההנחה שהסתירות של החברה הקולוניאליסטית עם קצת עזרה מבחוץ יביא למהפכה סוציאליסטית בגבולות יוני 67. עמדה זו עדיין אינה מפרידה עצמה מההגנה על זכות היהודים למדינה משלהם בגבולות הרביעי ביוני 67. ובדיוק מסיבה זו לא מקרה הוא שבעלי עמדה זו מתייחסים לעצמם כאל קומוניסטים ישראלים, ולא כאל קומוניסטים החיים בישראל.
קומוניסט ישראלי פירושו קומוניסט עברי וכדאי למי שרוצה להרהר בדבר להיזכר באטינגר וב"קומוניסטים העברים" ומה קרה להם.
יוסי שורץ
ברית הפועלים הסוציאליסטית
מסכן דן תמיר, אף אחד לא מתייחס למאמר שלו כי כולם
עסוקים בשוורץ.
ואגב שוורץ,לא ענית על השאלה שלי: מה אתה עושה למען השכבות החלשות ומעמד הפועלים חוץ מלשבת מול המחשב?
רון וידמר( ZIONIZE THIS )
1.בתרגום ללשון הקודש אתה הוא מר שחור ואני לבן. 2. אתה פסימיסט ואני ריאליסט-אופטימי. 3.
אני בעל שורשים עמוקים בקרקע המולדת ואתה תלוש,ועוסק רק בדמגוגיה. 4.אבות אבותי הגיעו הנה לאחר 2000 שנות גלות ומצאו כאן ארץ חרבה אוכלת יושביה והפכו אותה לאור לגויים. 5.עכשו כשיעלה מנהיג אחר להנהגת הפלסטינאים יוכלו יחד 2 העמים להקים כאן את גן העדן הקדום 6. אנשים כמוך שווים כקליפת השום ולא יקבלו כל התיחסות מ-2 העמים.
קוראי האתר התאחדו!
נתאחד כולנו שמאל וימין, יהודים וערבים, נשים וגברים כדי למגר את כוחות הרשע והשחור (שוורץ)
שוורץ מביא חורבן על אתר הגדה ואין מי שיעצור אותו!
מערכת הגדה התמכרה כנראה לפטפוטיו והיא עומדת נגדו
חסרת אונים
לא הכל אבוד, הצטרפו למחתרת האנטי-שוורצית
יחד נעצור את פלישתו של שוורץ!
פרטיזנים נגד שוורץ
קדימה כה -לחי, יישר כח, עלה והצלח עלה-נעלה.
אני חושב שהמסע נגד יוסי שוארץ הוא מגוחך.מי שלא רוצה לקרא אותו שיחדל. אני לפחות איני מצטרף לשום חזית בינלאומית ובודאי לא להתאגדות של ימין ושמאל בענין. מיוסי אני מבקש לא לנצל את זכות האורח באתר מעל ומעבר לטעם הטוב.
שמואל שלום
שתי הערות קצרות.
מצער אותי מאוד שאתר זה שהקמתם על מנת לקרב את הציונים אליכם הפך להיות אתר המבטא את הארס הציוני. אחד הדברים המבטא ארס זה זו היסטריה חולנית אנטי דמוקרטית כנגד המרקסיזם.
שנית הייתי מבקש אולי לא כחבר תואר שנקבע ביחסים בין קוליגות פוליטים מאז 1917 אלא כאזרח תואר בורגני מקובל לסיסמה של שוויון ואחווה לזכות בזכות האזרחית הפוליטית ולכתוב מאמרים ולא רק תגובות. זה יהיה מכובד יותר מצד האתר.
בברכה אזרחית
חבר יוסי שורץ
שוורץ המגיב למאמר ותוכנו, בקצרה – יפורסם.
שוורץ, המנצל לרעה את היכולת להכנס לאתר ולפרסם בו
את המאמרים הארוכים שלו, ללא כל קשר למאמר עליו הוא
"מגיב" – יש להסיר מיד את "תגובתו".
באתר שלו, אין זכות תגובה לקוראים.
את מאמריו, יוכל להגיש להחלטת המערכת, שתפרסם או
לא תפרסם, על פי שיקוליה המערכתיים.
אלכס מסיס,חבר מערכת :הגדה השמאלית"