מאת כתב "הגדה השמאלית"
בשכם נפגשו ביום א’ (20 באפריל) פעילי איגודים מקצועיים ישראלים ופלסטינים ובתום הדיונים סוכם לקיים הפגנה משותפת, לציון יום העובד הבינלאומי, בצומת א-ראם – צפונית לירושלים. המפגש נערך במטה הפדרציה הכללית של האיגודים המקצועיים הפלסטינים שבמרכז שכם ולקח בו חלק: יו"ר האיגודים הפלסטינים, שאהר סעד, יו"ר חד"ש ח"כ מוחמד ברכה, שני חברי הנהגת ההסתדרות ג’יאהד עקל ואפרים דוידי וקבוצה גדולה של פעילים פלסטינים ופעיליה של חד"ש בהסתדרות.
סעד מסר למתכנסים שבאחד במאי הקרוב הפדרציה תפרסם מסמך מיוחד הסוקר את מצבם של העובדים הפלסטינים מאז פרוץ האינתיפאדה באוקטובר 2000. לדבריו "מצבם של העובדים הפלסטינים בכי רע. מעמד העובדים הפלסטיני הוא הקורבן האמיתי של המשך הכיבוש הישראלי. על פי הערכות שלנו, העובדים הפלסטינים איבדו מאז פרוץ האינתיפאדה הכנסות ישירות בכמיליארד דולר. אובדן הכנסות כה קשה, גרם ליצירת שכבת עובדים עניים ומובטלים שאין ביכולתם לפרנס את משפחותיהם". עוד אמר סעד כי העובדים משלמים קורבנות רבים בנפש בניסיונם להגיע אל מקומות העבודה למרות סגרים. "מאז תחילת האינתיפאדה 23 עובדים נהרגו מירי חיילי צה"ל בקרבת מחסומים. אלה היו עובדים כל רצונם להגיע אל מקום העבודה. עובדים אלה לא נשאו נשק או תחמושת. אלה היו עובדים שכל מבוקשם היה להשיג עוד יום עבודה".
עוד התלוננו מרות פעילי האיגודים הפלסטינים על כך שרבבות פועלים פלסטינים פוטרו ממקום עבודתם בישראל ולא שולמו להם פיצויים כחוק. הם גם הצביעו על כמה משפטנים מישראל שטיפלו במקרים של עובדים שפוטרו מעבודתם ואף זכו במשפטים, אך כספים אלה לא הועברו לעובדים הפלסטינים. עוד הם מסרו כי ההסתדרות פיטרה את משפטנים שמטעמה פעלו כדי להגן על העובדים הפלסטינים שהועסקו בישראל, חרף ההסכם קיים בין האיגודים הפלסטינים לבין ההסתדרות.
סעד מסר פרטים על תכניות העבודה של הפדרציה הכוללים מסע להרחבת השורות ומתן סיוע במזון ובכספים – בייחוד למשפחות המובטלים. לדבריו, 287 אלף עובדים פלסטינים חברי באיגודים ומשלמים מס חבר, בייחוד במגזר הציבורי. עוד מאה אלף עובדים חברים באיגודים אבל אין ביכולתם לשלם דמי חבר. "כך שאנו נאלצים לסבסד את השירותים הניתנים למובטלים ולבני משפחותיהם, בייחוד ביטוח הבריאות, על חשבון דמי חבר הנגבים מעובדי המגזר הציבורי" הדגיש סעד.
בתום הפגישה עם בין פעילי האיגודים הישראלים והפלסטינים, נערכה מסיבת העיתונאים עם נציגי כלי התקשורת הפלסטינים ומפגש נוסף עם פעילי כל הסיעות הפועלות במסגרת איגודים הפלסטינים. לאחר מכן, ביקרו אנשי סיעת חד"ש בהסתדרות וח"כ ברכה בביתו של הצלם הפלסטיני שנהרג מירי חיילי צה"ל בשבת. בביתו של נזיה דרווזה, הם נפגשו את אביו וקרוביו ועם ראשי אגודת העיתונאים הפלסטינים בשכם. ראשי העיתונאים בעיר התלוננו על כך שצה"ל יורה במכוון לעבר הכתבים על מנת לנסות ולמנוע את סיקור הדיכוי האלים של האינתיפאדה. ח"כ ברכה דיבר על חיזוק המאבק המשותף הישראלי-פלסטיני נגד הכיבוש ועל הצורך לחזק את "המאבק המשותף למען השלום בתל-אביב ובשכם".