את כל מה שידענו עד עתה בעניין העוני, באה הוועדה הפרלמנטרית (שפרסמה לפני מספר חודשים את מסקנותיה) ואישרה מחדש: מדינת ישראל ניצבת במקום השני בעולם המערבי בפערים חברתיים. יש שלוש קבוצות עיקריות של עניים: החרדים, הערבים, ובראשם הבדואים ועולי אתיופיה. הקבוצות אינן שוות בגודלן וגם הסיבות למצבן העגום – שונות. החרדים הם עניים, בעיקר בגלל שחלק גדול מהם מעדיפים לא לקחת חלק בשוק העבודה, תוך עידוד מצד המדינה שמשלמת להם מתקציבה מלגות ותמיכות. הערבים והאתיופים הם עניים בגלל שהם מקופחים בכל מגוון ההזדמנויות והתקציבים: בחינוך, בהכשרה מקצועית, בשיכון, בבריאות וביתר תחומי החיים.
מתוך הדו"ח אפשר לראות בברור שבשנים בהן התקיים תהליך מדיני – 1995-1993 ובשנת 2000, היתה צמיחה כלכלית, התחלה של צמצום פערים חברתיים, ירידה באבטלה, שיפור בחינוך, בבריאות ועוד. שוב הוכח קשר הגומלין בין שלום ורווחה ולכן גם כיום מתבקש שינוי בסדר העדיפויות. שוב הוכח שחוסן לאומי טמון באדם ולא באדמה ורק המוח ולא הכוח יביאו אותנו לחוף מבטחים ולהגשמת חזונם של מקימי המדינה: שלום, שוויון וצדק חברתי.
במקביל לכורח בחידושו של התהליך המדיני, יש לנו חמש הצעות מעשיות לפעולה בתחום הכלכלי והחברתי: מה נחוץ לעשות ומהיכן יבואו המשאבים:
- הנהגת יום לימודים ארוך, החל מגיל 3, כולל אספקת כל הציוד הלימודי הדרוש, כגון ספרים, מחברות, טיולים, תוכניות העשרה, פעילות חברתית וכן מתן ארוחה חמה. המימון יבוא מהמרת חלק מכספי קצבת הילדים, על ידי קביעת שיעור קצבה אחידה לכל ילד במשפחה.
- לצורך יצירת מקומות עבודה יש להתחיל מיד בהשקעות מסיביות בתשתיות, במעשים ולא רק בדיבורים, תוך עבודה מסביב לשעון, 7 ימים בשבוע. עבודות אלו יכללו סלילת כבישים, הנחת רשתות מים וביוב, מתיחת קווי חשמל והקמת בתי ספר בעיירות הפיתוח וביישובים הערביים – וקודם כל ביישובים הלא מוכרים של הבדואים.
בנוסף לכך, יש להרחיב את רשת קווי הרכבת ובתוכם הקווים לירושלים ולאילת. המימון לכך, בסך 8 מיליארד שקל, יבוא מהטלת מס חד פעמי של 1% על 800 מיליארד השקל שבידי העשירון העליון. כמו כן יש לזכור שיצירת מקומות עבודה חדשים יכולה להחזיר למעגל העבודה 100.000 מחוסרי עבודה המקבלים דמי אבטלה וגמלה להבטחת הכנסה ולחסוך כ-4 מיליארד שקל מתקציבי העברה לטובת הגדלת ההשקעות בתשתית.
- הקמת מערכת למתן הזדמנות שנייה, להקניית חינוך בסיסי להכשרה מקצועית לזקוקים לכך ובראשם העולים מאתיופיה. המימון לכך יבוא מביטול הדרגתי של שיפוי מעסיקים, תשלום דמי הביטוח הלאומי על ידי המדינה במקום המעסיקים, המסתכם כיום ב-10 מיליארד שקל בשנה.
- בניית דיור ציבורי להשכרה, עבור עולים מאתיופיה, משפחות חד הוריות, זוגות צעירים וכן הקלה בתנאים למתן משכנתאות לזוגות צעירים ומחוסרי דיור אחרים – יהודים וערבים. המימון יבוא מהסבת כל התקציבים המיועדים כיום לבנייה ולתשתיות מעבר לקו הירוק.
- הקמת ועדת מומחים לבדיקת כל חוקי הביטוח הלאומי שנחקקו בתקופות שונות במשך 52 שנה, והתאמתם לצורכי הזמן, תוך התחייבות שהכספים שיחסכו יביאו לעידוד העבודה והטבת מצבן של האוכלוסיות החלשות, תוך הבטחת עצמאות המוסד לביטוח לאומי ועקרונות האוניברסליות של מדינת הרווחה".

אין ספק כי ההצעות המועלות הן מעניינות וראויות לדיון, אולם יש לזכור שללא פיתרון מדיני על בסיס של "שתי מדינות לשני עמים", סיום הכיבוש, פינוי כל ההתנחלויות וכן הטלת מס משמעותי על הכנסות מהון לא נוכל לצאת מן המשבר הכלכלי. מובן שיציאה כוללת ומוחלטת מן השטחים תאפשר הפניית משאבים עצומים הן לבטחון אזרחי המדינה והן לפיתוחה הכלכלי.
מדוע חברת בנייה ממשלתית לא תבנה בתים (עם כח עבודה ישראלי) ודירות של שלושה חדרים ותמכור אותם ב-60 אלף דולר. מחירי השוק אמנם ירדו, אבל זוגות צעירים יוכלו לרכוש דירות בקלות ללא התחייבות בלתי אפשרית למשכנתא ארוכת שנים וכח העבודה בישראל יזכה ב-30 אלף עובדים לפחות. עניין כזה יכול לחלץ מהמשבר הרבה פקקים.
העניין הוא שכבר אין חברות בנייה ממשלתיות כי הן הופרטו בחכמתה הרבה של ממשלת ישראל לדורותיה.
דיור לכל פועל עכשיו.
שי מקשקש משהו על חברות ממשלתיות.באמת הבעיות של ישראל יפתרו עם הממשלה תעסוק בבנייה…מספיק יש חוסריעילות ושחיתויות בגלל הקשר בין השלטון לבין מקורביו העשירים,בין אם מדובר בעשירי העבודה או הליכוד. צריך להבין כי הכרח לכל רווחה היא צמצום המעורבות הממשלתית בתחומים שבהם אל לה לפעול.
אם תהיה מדינה קטנה עם חברה אזרחית גדולה, אז ניתן לתת רווחה יותר מהיום.
השחיתויות הגדולות נמצאות בשוק ההון – בורסה מושחתת ולא תחרותית. אי מיסוי אמיתי וכולל. חברים מעסיקים חברים. אין ביקורת על שום דבר. והעובדים – העושים את מירב העבודה מנוצלים בשכר נמוך.
בנק לאומי השייך למדינה רווחי לא פחות מהלאומי (ואף יותר ביחס לגודלו). צריך לייעל את השיטה ולבקר אותה.
בנק הפועלים מפטר 900 איש כדי להעסיק אחרים בשכר ובתנאים נמוכים יותר. מדוע? מדוע זה כח השוק הנכון? מדוע זה עדיף על בירוקרטיה אחרת? ומדוע בנק הפועלים מופרט כמו שהופרט (לא בכסף אלא בהלוואה ממני לאנשי הון? כי השחיתות היא בכסף הגדול לא בקרב הבירוקרטיה (שגם לה לעתים לא חסר – אבל היא עדיין שלי).
כשההון ישלוט כמו בארגנטינה – שכבר תבוא הנפילה – אתה ושכמותך כנראה תברחו מפה. בעלי ההון מזמן כבר לא יהיו פה. ומי שישאר ללא הנכסים והמשאבים יהיו אנחנו (הקשקשנים).
אין פה שוק חופשי. גם לא באירופה ולא בארה"ב – המגינות על מדינותיהן באמצעות מכסים עצומים נגד יבוא זול יותר של חלק מהמוצרים. שוק חופשי אינו חופשי רק בהון אלא גם בסחורות ובני אדם. כל עוד זה לא קיים – ימוסה ההון לאלתר.
חברות כמו אנרון הן המושחתות באמת. לא משכורת של 15 אלף שקל לפקיד זה או אחר.
תתפקח ד"ר.
רווחי מהפועלים. שי.
תשובה לד"ר וגם למשיב לו:
קודם כל,אין תחרות חופשית או שוק חופשי.מושגים
אלה הומצאו כאקסיומות בתורת הכלכלה(שנה א בB.A)שאין להן כל קשר עם המציאות.נתוני יסוד ל"שוק חופשי"(ידיעה מושלמת,רבוי "שקחנים",אי-הגבלות מכל סוג ועוד)אלה
רחוקים מהמציאות שנות דור.
אבל נניח לרגע שהינו יכולים להגיע למצב זה.
אז הינו ממש בתקופה הפרהיסטורית של האנושות:חוק
החזק על החלש,התחרות הבלתי מרוסנת,ולמה לא,עד כדי
הרג,ניצול,עבדות.אפילו לעשרת הדברות לא תהנה כל ערך.
כפי שמארקס אמר,רק בסוציאליזם תתחיל ההיסטוריה
האנושית,עד אז,אנחנו בטרום-ההיטוריה האנושית.
ולמה?כי האנושי,כפי שבובר אמר,הוא בין ה"אני" והאתה"
ואף פעם לא ב"אני" לבד.
למבולבלים ולמקשקשים ראוי לחשוב בצורה פשוטה ראציונלית ושיטתית. ראשית יש לבקר את הקיים, אך לא להציב אוטופיות כהצעות אלטרנטיביות. המערכת בישראל שהוקמה על הבסיס המנדטורי של הישוב, הוקמה על בסיס של משק בושלביקי!! וישראל לא היתה טובה מאלבניה ושאר מדינות המופת של הקומוניזים!
המדיניות הכלכלית של הליכוד מאז שעלה לשלטון לא היתה מדיניות כלכלית של כלכלה פרטית חופשית של חברה אזרחית צודקת,אלא שילוב של מדיניות כלכליות שונות כאשר ההון הפרטי לא היה של קפיטליזים נאור אלא של פלוטוקרטיה,ומבחינה זו אין הבדל בין המיליונרים של הליכוד לאלו של העבודה.
הציונות יצאה נגד החלוקה של הישוב היש אך היא בעצמה סופר- שנור,ומאז הקמתה המדינה זו מדינת השנור הגדולה ביותר בהיסטוריה המודרנית!
את זה אתם שמאל "נאור"- שוכחים!!!
המסקנה ישראל צריכה להיות מדינה(ממשלה) קטנה עם חברה אזרחית גדולה, עצמאית. לא צריך שהממשלה תעסוק ב:מסחר ותעשיה,תיירות קליטה ודת, אין מקום לביטוח לאומי אלא לחובת המדינה שהאזרחים ע"פי חוק ידאגו לעתידם. יש לצמצם את הבירוקרטיה והשחיתויות שהיא מלווה בהם, ואולי כדי שגם אתם תקראו את דוחות מבקר המדינה על הביזבוזים של המדינה "שדואגת לכם"!!!
במקום דמגוגיה, נא להציע הצעות אופרטיביות!
יש טעות קטנה בעובדות.
בין השנים 1992 עד 2000, עלה הפער בין החציון של השכירים (הסכום שחצי השכירים משתכרים יותר ממנו וחצי פחות) למאיון העליון. הפער ב- 1992 היה פי 16
ובאוקטובר 2000 היה פי 90.
הדבר הכי עצוב הוא חוסר אלטרנטיבה רצינית. אם נעיף את הליכוד, נקבל את אותה מדיניות כלכלית רק בציפוי שמקל על הבליעה מהמערך.
צריך לזכור כי ב- 1975 קיבלה ממשלתו הראשונה של רבין, את רפורמת חיים בן שחר – ברפורמה פטרו את ההון ממסים והטילו מע"מ שהוא מס לא צודק (היו ברופרמה הזאת עוד כמה דברים גרועים לא פחות).
ברח מהדוב נפל אצל האריה ברח הביתה נשען על הקיר והכישו הנחש.