התגובות הנזעמות בישראל על החרם שהטיל אגוד המרצים באנגליה על אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה, הצליחו כרגיל להסיט את הדיון מן השאלה המרכזית, שאלת הכיבוש, אל שאלה משנית, התגובות על הכיבוש. סגן שגריר ישראל באנגליה מצוטט כמי שאמר כי הפעם האחרונה שנערך חרם על מרצים יהודים היה בגרמניה הנאצית. מעניין, לא שמעתי שאגוד המרצים באנגליה מחרים מרצים יהודים; יתרה מכך, אם יש "יהודים" בפרשה הנוכחית אלה הם הפלסטינים. מי שסובל מכיבוש, הרג, הרס, נישול והשפלה יום-יומיים הם התושבים הפלסטינים; תושבים, ולא אזרחים, כי המדינה השולטת בשטחם אינה מעניקה להם זכויות אזרח בסיסיות ואפילו לא זכויות אדם בסיסיות.
נשיא אוניברסיטת חיפה הכריז כי על מרצה שתומך בחרם להתפטר מן האוניברסיטה, כיוון שלא ייתכן שיחרים אותה וימשיך "להינות ממנעמיה". טוב שנודע לנו מה עושה נשיא אוניברסיטת חיפה – "נהנה ממנעמיה". אולי משום כך הוא חושב שהאוניברסיטה היא רכושו הפרטי או הרכוש שלו ושל חבריו לעמדה; עמדה "לא פוליטית" כמובן; סתם עמדה בנאלית של השלמה ושיתוף פעולה עם משטר הכיבוש ומוראותיו, תוך כדי "הנאה ממנעמיה".
הייתי מצפה מהנשיא הנכבד שיקום ויאמר, למשל, "זוהי טעות נוראה. אוניברסיטת חיפה מתנגדת לכיבוש!". או למשל שיקום ויאמר "אכן טעינו; ועתה משהועמדנו על טעותנו נתקן את דרכינו ונתחיל להתנגד לכיבוש". הייתי מצפה שינקוט עמדה מוסרית נגד הכיבוש ולא עמדת "מנעמים" נגד צדיק אחד בסדום! והייתי מצפה לכך אף משאר נשיאי האוניברסיטאות ומוועד ראשי האוניברסיטאות. שכן בעתיד הם יישפטו לא על פי מספר הבוגרים או מספר המאמרים שהופקו במוסדותיהם, אלא לפי השאלה "איפה הייתם כאשר הכיבוש והדיכוי התחוללו?!". כמובן שאינני מצפה לדבר מאוניברסיטת בר-אילן – שותפה אידיאולוגית ופעילה בכיבוש באמצעות שלוחות שלה המתקיימות בו.
מן הראוי להזכיר את מה שנהוג להתעלם ממנו בישראל: הכיבוש הוא לא חוקי; ההתנחלויות הן לא חוקיות; כל פעילות של הכוח הכובש שאינה חלק מצורך ביטחון שוטף או מתחזוקת השטח באופן זמני עבור תושביו המקוריים אינה חוקית, ויותר מכך אינה לגיטימית ואינה מוסרית. הנה זה מה שאומר איגוד המרצים הבריטי: הכיבוש הישראלי של השטחים הפלסטינים אינו חוקי, אינו לגיטמי ואינו מוסרי. זה לא החרם, טמבל, זה הכיבוש.
ועכשיו אפשר להתחיל לדבר על החרם – למה דווקא חרם על ישראל ולא חרם על בריטניה הכובשת את עיראק?! למה להתחיל דווקא באוניברסיטאות ולא, למשל, בנציגויות המדינה או בתאגידים כלכליים?! ומה עם המרצים בתוך אוניברסיטאות ישראליות, כולל חיפה ובר אילן, המתנגדים לכיבוש, כולל ערבים, יהודים ואחרים (האם תהיה ועדת מיון פרסונלית; מחשבה מעוררת חלחלה)?! והאם אין כל משלם מיסים ישראלי – כולל כותב שורות אלה – שותף לכיבוש?! אין לי תשובה חד משמעית לשאלות הללו, אבל את הכיבוש ואת הכובשים יש להוקיע ולהחרים באופן חד-משמעי. הבעיה היא לא החרם, טמבל, הבעיה היא הכיבוש.
בתור דוקטור באוניברסיטה היושבת על אדמה כבושה ונוטלת חלק פעיל בנישול הבדואים מאדמותיהם ניתן היה לצפות ממך שתקום ותאמר ‘די!’, ‘הלאה הכיבוש!’, ‘להחזיר את באר שבע לבעליה החוקיים’ (רשימת הבעלים באתר ‘זוכרות’).
במקום זה אתה מתעלק על המטרה הקלה של בר אילן.
זה לא הכיבוש של אוניברסיטת בר-אילן באריאל, טמבל, אלא הכיבוש שאתה חלק ממנו בבאר שבע.
נשאלת השאלה, מי כן הטמבל?
ד"ר אורי רם האם בדקתה את גישתחה בנושא הבעלות על אזורי יהודה שומרון וחבל עזה?
למרות כול המנטרות המצוטטות בדברך ודיברי אחרים אינני מקבל זאת. אחת הסיבות לכך היא כי מאולם לא כבשנו שום שטח ממדינה פלסטינית אלה ממצרים ירדן וסוריה אם שתי המדינות הראשונות הגנו להסכמי שלום הכוללים הסדרי גבולות.(הנקדותות נוספות בקשר למה שנקרה הסיכסוך הישראלי פלסטיני יצוינו בהזדמנויות נוספות)
מאמר מעולה שמדגיש את העיקר. החרם הוא בעייתי, והטענות שגם אוניברסיטאות בריטיות משתפות פעולה עם פיתוח גרעיני ועם העוצמה האימפריאלית של בריטניה, למשל בעיראק, הן נכונות.עם זאת, החרם הוא אפקטיבי, וממחיש לאליטות שלנו שהתייצבות לימין המימסד כמוה כתמיכה בכיבוש. הזעזוע בשכבות מסוימות מבשר את העובדה, שקיימת הבנה לכך שהמשך הכיבוש ימיט על כולם בידוד בעולם וניתוק כל הקשרים עם התרבות העולמית. נראה אם כל ה"נשיאים" למיניהם יסכימו לשלם את המחיר.
אורי רם צודק, חבל שבאוניברסיטת חיפה לא מתמודדים קודם כל עם שאלת הכיבוש.
אך זה בדיוק הפגם של החרם הזה – העילה להטלת החרם על אוניברסיטת חיפה אינה הכיבוש כי אם "החופש האקדמי", כנגזרת של פרשת טנטורה-טדי כץ-אילן פפה.
השרבוב של הפרשה הזאת לעניין המאבק בכיבוש הוא שגיאה איומה. יש הרבה מקום לביקורת על אוניברסיטת חיפה על התנהלותה בעניין, ובעיקר על שלא תמכה בחוקר שנקרא לבית המשפט בגלל מחקרו האקדמי (גם אם היה זה מחקר רשלני). אך יהיה זה מגוחך להסיק שהחופש האקדמי בה פגום באופן קיצוני יחסית לאוניברסיטאות אחרות בעולם.
הכיבוש הישראלי, לעומת זאת, הוא פשע רב מימדי וארוך טווח, ההופך את ישראל למעצמה הקולוניאלית האחרונה.
מי שבחר לערבב בין שני הנושאים חיפש תירוץ להכניס עוד אוניברסיטה ישראלית למעגל החרם (כמו התירוץ הקלוש שניסו לחפש לגבי האוניברסיטה העברית) – אך בפועל גרם נזק אמיתי ליעילות הפוטנציאלית של החרם.
ברגע שהמטרה מעורפלת, משימתם של אלה המתארים את החרם כמזימה אנטישמית נעשית קלה יותר.
כמי שמאמין שסנקציות בינלאומיות על ישראל הן חיוניות ומוסריות כל עוד הן מיועדות לסיים את הכיבוש, אין לי אלא להצר על הגמל שהרכיבה הוועדה הבריטית.
ןכמו שחיים רמז, חבל גם שהחלטת החרם המשמעותית הראשונה מגיעה ממדינה שהיא בעצמה כובשת.
הבעיה עם החרם שההחלטה עליו מנותקת מהכיבוש עצמו. אונ’ חיפה מוחרמת בגלל סכסוך עבודה זניח עם מרצה אחד שהוצא מהנפטלין אחרי שנתיים של תרדמה.
בר אילן מוחרמת בגלל מכללת אריאל. היהלום בכתרה של המכללה הנ"ל הוא לייזר האלקטרונים החופשיים FEL שהוקם ומופעל ע"י המחלקה לאלקטרוניקה פיזיקלית בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת ת"א שאינה מוחרמת ואף לא מועמדת לכך.
נראה שכפשרה בין חרם טוטלי לאי החרמה בחר מישהו לבחור בהגרלה שני מוסדות ואחר כך ועדה כלשהי ניסתה להדביק לבחירה נימוקים מן הגורן ומן היקב כך שגינוי הכיבוש עצמו נזנח.
לעניין החרם, הריני מסכים בהחלט – ולדעתי, יש להחרים, בכל אומות-העולם כולן, את כל המרצים, המוכנים להמשיך ולעבוד במי מבין האוניברסיטאות, או המכללות בישראל, אחת היא, מהי "עמדתם הם האישית". אם אינך מסכים, עם מדיניות המוסד, בו אתה עובד – התפטר ותקוף! פרוש ממנו ופתח באש של נאומים! כך נוהג, אדם ישר. למרבה אסוננו, כל אותם מרצים "שמאלניים", לכאורה, בוחרים גם לזלול את כל העוגה (ואת הצלחת גם) וגם להותירה שלמה. אין: עם כל הסכמתי המלאה למאמר, הכותב עובד כמרצה, באוניברסיטת באר-שבע. אוניברסיטת באר-שבע, כך על-פי גורמים יודעי-דבר, אוסרת על כל פעילות פוליטית שהיא בתחומה – כאשר הסיבה לכך היא, כמובן: חששו של מנהיגם, ה?ר אבישי ברוורמאן המערכניק, מפני פתחון-פה כלשהו, לסטודנטים ה – שומו-שמיים!!! – ערביים. מאדם הגון הייתי מצפה, שיזרוק את המפתחות על שולחנו של הבוס, יגיד לו במדויק, מהי דעתו על כך (ועל מערכת הפסיכומטרי+בגרויות, שכל תכליתה: לחסום כליל ערבים, מזרחיים, שמאלנים ואתיופים), יתפטר וינהיג הפגנות, מול שערי האוניברסיטה, בתביעה, חדה ובלתי-מתפשרת, לשינוי מוחלט במדיניות המערכת האקדמית המושחתת בישראל. אבל כנראה, שבישראל של שנת 2005 – כמו תמיד – מעוניינים המרצים הללו, במשכורת נחמדה, בטחון פנסיוני, דירה משלהם ושאר תועבות בורגניות, יותר מאשר בעקרונות נעלים כלשהם. אז הם רק כותבים. הערכתי להם, לפיכך, זהה בתכלית לזו, שרוחש הנני למר משה נגבי – "פרשנה המשפטי" של רשת ב’, אשר הוסיף לעבוד, תחת עופר נמרודי – עבריין מורשע – עד שזה האחרון פיטרו, כיאות. אבל, להטיף לאחרים הוא יודע… אותו הדבר כאן. לא סתם המלה העברית ל"אינטגריטי" = יושרה – איננה מוכרת כמעט. אח, איפה הוא עמוס הנביא כשצריך אותו! איפה קונפוציוס!!
את הכיבוש יש להוקיע מעל כל במה אפשרית.
גם את החרם יש להוקיע מעל כבמה אפשרית.
את אילן פפה וטדי כץ צריך להציב בראש רשימת המתחסדים אלה שמוכנים להמשיך לעבוד במקום שאותו הם דורשים להחרים
כל הכבוד אורי.
..תמיד ימצאו הסופר-היפר-אולטרה כמו דניאל שיוסיפו כף זפת.
אורי שלום ,
נוקב ונכון . יחד עם זאת , תיקון טעות: הכיבוש על פי חוקים בינלאומיים אינו לא חוקי אם כי אין ויכוח על מוסריותו . ההתנחלויות הן בלתי חוקיות והכבוש ללא ניהול ולקיחת אחריות על חיי הכבושים הם הבלתי חוקיים.
:-))
כן, דוגמית מעריב היא נחמדה להמחשת האתיקה הציבורית בישראל והסחף המשעשע קצת (לולא המפגר היה שלי…כמו שאומרים). הנמרודי התורן קודם "בודק את השטח", רואה עם מי יש לו עסק, כלומר עד כמה אפשר להזנות את השמאלן העובד אצלו בדרישות קטנות, ולאחר שראה עם יש לו עסק (חסרי חוט שידרה שיזרקו לתנינים את הקולגות שלהם) הוא מעיף גם אותם, כיון שבאמת…אנשים כאלה, בלי חוט שדרה, לא ראויים להערכה אפילו במאפייה. זה גם מה שקורה באקדמיה בעשר שנים האחרונות. דו"ח דברת הוא מקרה מעניין מבחינת התמיכה מהאקדמיה, ומי תמך…ועוד ועוד. כפי שאמר מי שאמר מזמן, כאשר לקחו אותי כבר לא היה מי שימחה. אולי חוץ מאיגוד המורים הבריטים ששמח לעשות את המלאכה הזו…:-))
תמיד טוב לראות, שיש עוד מישהי אחת, שחושבת ומדברת לעניין, בתוך כל ים הפלישה הימנית באתר… קבלי חיזוק!!:-))
ה לא הכיבוש, טמבל, זה האנטיפטיות של אינטלקטואלים שמאלניים אנטיפטיים.
אם כבר מדברים על מעשיה הנוראיים של ישראל. האם, ד"ר רם, איגוד המרצים האנגלי הנ"ל הכריז על חרם נגד סין עקב כיבוש טיבט, או חרם על מדינות ערביות כגון סוריה עקב כיבוש לבנון או מצרים עקב דיכוי ההומואים.
כמובן שלא. למה? אולי בגלל שאנחנו מדינה דמוקרטית והדרישות מאיתנו יותר גבוהות?
מי שמאמין לטיעון הזה הוא אידיוט לא קטן. אנחנו פשוט מטרה נוחה!!
:-))
לזכותו של פפה אפשר לאמר שהוא עמד מאחורי סטודנט שלו ונתן לו גב, שזה יותר ממה שהאוניברסיטה כמוסד נוטה לעשות כאשר מאיימים עליה בקיצוץ הסנדויצ’ים בקוקטיילים, על ידי "אגודת ידידי האונירסיטה" בסיינט חרטה באיזו מדינה במערב התיכון בארצות הברית. הח"מ הודחה בצורה מכוערת על ידי קיצוץ תקציב תמוה של השופט הידוע (אשתי היתה צריכה מכונית כדי לנסוע להתנחלות) צבי טל, ומה עשתה האוניברסיטה ? ….נחש ? כלום. אולי שלחו מכתב אנונימי למבקר המדינה או למשטרה, אבל לא העזו לעמוד בגלוי נגד הכורת. אם זה היה היום – כבר הייתי יודעת לאן לפנות…לארגון המרצים בלונדון או משהו כזה.
חשוב לציין שבזמן שזה קרה, ה"קולגות אבירי השמאל" היקרים שתקו כמו דגים בתקווה לקבל את העצמות מן הגוויה. כפי שאמרתי "תסמונת מעריב" במיטבה.
החרם הוא לא על "ישראל" אלא על שתי אוניברסיטאות בתוכה.
שנית, אנחנו לא רוצים להיות סין או מצרים.
שלישית, בדרך כלל לא מבזבזים אנרגיה על מקרים אבודים כמו אלה שציינת. צריך לראות את החרם כהבעת אמון בחברה הישראלית ובדמוקרטיה וגם באקדמיה, באופן כללי.
רביעית, מה שעושה לנו ארצות הברית (כולל היהודים התורמים) במישור הזה, הוא יותר גרוע. לא חרם, אבל השחתה הדרגתית ובזויה והפיכת האקדמיה הישראלית לקבלן משנה לעבודות בזויות של המוסדות בארצות הברית. ככה זה, כמו שאמר בוב דילן, אתה תמיד משרת מישהו, כדאי שתבחר טוב את מי, או לפחות תשתדל לשמור על כמה אופציות וסלים, לכל מקרה שלא יבוא.
אנגליה זה לא כל כך נורא, הם עדיין מתייחסים לארצות הברית כ"קולוניה" ובמידה לא מבוטלת של צדק.
לדניאל,
האויב של הטוב הוא הטוב המוחלט. הדרישה שלך מאורי רם ושאר המרצים המתנגדים לכיבוש לזרוק את המפתחות ולהתפטר היא במקרה הטוב טעות ובמקרה היותר גרוע בלתי מוסרית.
ההמשך ההגיוני של התיזה שלך היא שכל הסטודנטים הערבים באוניברסיטאות צריכים להפסיק את לימודיהם בגלל האפלייה נגד ערבים וכך גם כל הסטודנטים המזדהים כאנשי שמאל.
ובהמשך כולנו חייבים לזרוק את המפתחות למדינת ישראל ולהגר מכאן, והאבסורד חוגג.
בענין זה של התפטרות, ההכרעות הן אישיות, והכל גם ענין של מינון. קשה למשל להיות חבר במטכ"ל וגם להיות נגד כיבוש. אבל כן אפשר להיות חייל בשירות חובה ולהיות נגד הכיבוש, מה גם ועומדות לרשותו מיגוון אפשרויות להביע זאת.
קשה להיות שר בממשלה ימנית הבונה בהתנחלויות ומזרימה אליהם מיליארדים וגם להתגדר בהתנגדות לכיבוש. אבל כן אפשר להיות פקיד באחד ממשרדי הממשלה, למשל במשרד התחבורה או במשרד לאיכות הסביבה ובה בעת להיות נגד הכיבוש.
כל עוד יכולים מרצים באוניברסיטאות להביע את דעתם נגד הכיבוש ולהיות פעילים בנדון מבלי שפרנסתם תקופח, תהיה זו טעות חמורה להפקיר את השטח למרצים ימניים בלבד.
ויש גם שיקולים "פרוזאיים" כמו פרנסה, ילדים, קיום של משפחה. כל אדם צריך להחליט בעצמו היכן קו השבר אותו לא יוכל לשאת יותר.
אין ספק כי אם תשתלט על ישראל דיקטטורה פשיסטית שתזרוק לבית הסוהר עשרות אלפי אנשי שמאל וליברלים, ממילא כל השיקולים משתנים. אולם כל עוד יש כאן מידה לא מבוטלת של חופש מאבק וביטוי, לא זורקים כל כך מהר מפתחות כדי לצאת למדבר הצחיח.
זהים מנחים גם את השופטים של טלי פחימה ומרדכי וענונו. לכולם יש ילדים. וכולם רוצים לאכול טוב וטעים.
ולחילופין, במקום להיות מרצה אפשר גם לעבוד במשהו אחר, והצליח בשוק הפרטי. לא ?
איגוד המרצים הבריטי היה רוצה שיותר מרצים, אנשי סגל ואוניברסיטאות יפעלו נגד הכיבוש, יפסיקו לשתף פעולה עימו ועם הממשלה הממשיכה בכיבוש. לכן הדרישה מאילן פפה או אורי רם שיתפטרו פועלת בכיוון ההפוך של מטרת החרם.
כפי שכתב אורי רם, זה לא החרם אלא זה הכיבוש. החרם נועד לאותת לרוב הדומם בעיקר מהשמאל שאי אפשר גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. אי אפשר גם להצהיר על התנגדות לכיבוש ולהמשיך להיות אדיש, להמשיך לשתף פעולה עם הממשלה הכובשת.
לכיבוש, רוצים המרצים הבריטים לומר, יש מחיר. ואם עד עכשיו חשבנו שזה מחיר נמוך, הנה אנו רואים שלאוניברסיטת חיפה ובר אילן הוא מתחיל להיות גבוה.
אם עוד אוניברסיטאות בעולם יצטרפו לחרם הזה, והוא אף יורחב לכל האוניברסיטאות, יש סיכוי שלפחות לאקדמיה בישראל המחיר יהיה בלתי נסבל והיא תאלץ לפעול נגד הכיבוש ולהפעיל לחץ על הממשלה.
נכון עשה האיגוד שבחר להחרים את המרצים מישראל שתומכים בכיבוש. כל מוסד טוב יעשה אם יפעל לחרם בתחומו שלו.
צריך להזהר עם פארפרזות על אנשים מפורסמים: כאשר הן מוצלחות הן עוזרות להדגיש את הנקודה והן גם בגדר הברקה למשתמש. כאשר הן לא במקום, כמו במקרה זה, הרי שהן מביכות יותר מאשר יעילות. אם כבר, הייתי מציע "מהומה רבה על לא דבר".
על הצביעות של האיגוד המרצים האנגלי כבר נאמר הכל, ואינני מתכוון לחזור על כך.
מענין, אגב, שאף איש אקדמיה לא התפלץ מהחוצפה שבהתערבות של אוניברסיטאות מחו"ל בענין פנימי של אוניברסיטה ריבונית עם אחד מעובדיה (חרם על חיפה בגלל, כביכול, יחסה לפפה). האם מישהו מעלה על הדעת שאוניברסיטה כל שהיא, תיהיה אפילו קטנה ולא חשובה כמו אונ’ חיפה, צריכה לתת דין וחשבון לאוניברסיטאות אחרות בחו"ל (או אפילו בארץ!) על סכסוכי עבודה פנימיים שלה או על החלטות אקזקוטיביות כאלה ואחרות?
גם על צביעותם של אלה הנמנים על סגל האוניברסיטאות שלנו וקורא להחרימן, אך לא מוכנים להתפטר בעצמם כפי שדורשת יושרה אלמנטרית, כבר נאמרו דברים. וכך גם על הלכלוך, הטימטום וההרס שבערבוב הפוליטיקה באקדמיה . (ממילא, הרי הרוב מוחלט של העוסקים בזאת לא שייך לפקולטות מחקריות, כך שקשה לראות בהם אנשי אקדמיה אמיתיים שהאקדמיה היא-היא מרכז עולמם).
מה שמפליא אותי יותר, זה הנאיביות (או טיפשות) של צעד החרם המוזר הזה, על כל תומכיו המחככים את ידיהם בהנאה. אתם באמת מאמינים שנזק כל שהוא יגרם לאותן האוניברסיטאות, ויותר מזה – למדינת ישראל? הצחקתם אותי. הרי שגם אם הוא יצא לפועל הוא לא יחזיק מים: אף חוקר (אמיתי) לא יסרב לגראנט משותף "שמן" עם ישראל! מי שלא מבין זאת, לא מבין איך הדברים עובדים. המדענים (האמיתיים) זקוקים לגראנטים אלה ע"מ לממן את מחקרם, וכיום גם להישרדות יומיומית באוניברסיטאותיהם. אני מכיר את האונברסיטאות האנגליות מקרוב. זהו חמצן החיים עבורם. רק הפסאודו-מדענים, שלא היו מזהים מחקר מדעי אובייקטיבי גם אילו היה נושך אותם בת…, (ועל כן לא זקוקים למימון) יכולים להרשות לעצמם לעשות צ’ילבות. אך מכיוון שהם לא חשובים ולא נחשבים – אף אחד לא ירגיש בכך ולא יתרגש.
למגיב או למגיבה לעיל בענין השופטים,
אכן, גם מקצוע השיפוט הוא דוגמא למקום עבודה, כמו באוניברסיטה, שניתן לעבוד בו מבלי לשתף פעולה עם הכיבוש. יש שופטים בבית הדין למשפחה, בבית הדין לעבודה, וכן בערכאות אחרות, שאינם משתפים פעולה עם הכיבוש.
באשר לשוק הפרטי, קיים מיגוון דומה של אפשרויות כמו בשוק הציבורי.
יחד עם זאת, יש מקצועות באקדמיה שמלכתחילה קשה למצוא בהם עבודה בשוק הפרטי. מה יעשה מרצה לאכדית, או לתרבות יפן, או אפילו למדע המדינה בשוק הפרטי?
הביקורת צריכה להיות מופנית כלפי אלה שמשתפים באופן פעיל פעולה עם הכיבוש, בוודאי במקומות עבודה שם יש אופציה לא לשתף פעולה מבלי שהדבר יהיה כרוך בסנקציות.
שופטי טלי פחימה הם דוגמה טובה. הם יכלו לשפוט אחרת, ושערה לא היתה נופלת מראשם. לכן הם ראויים לביקורת חריפה.
עובדה, היה שופט אחד שלא אישר את מעצרה, ושום סנקציה לא ננקטה נגדו.
אני מבין היטב את הנימוקים, העומדים מאחורי טיעוניך, אך – אני, מימי לא הסכמתי עם הטיעונים בנוסח, "נשפיע מבפנים". זה, פשוט, הפתרון הקל ביותר. רק חשוב – לו היו, כל השמאלנים האמיתיים באקדמיה מתאגדים יחדיו, מקימים אוניברסיטה חדשה, בה לא יהיו שום אפליות אתניות, דתיות או עדתיות שהן, מבטלים את כל מחסומי-הבחינות (שיעודם היחיד הוא: חסימת הערבים והעניים), קוראים לאוניברסיטאות במערב "אנו איננו כמו כל היתר, אנו שונים, אנא סייעו לנו" – אז, או קיי, היה קשה יותר – אבל, היינו מצליחים, בישראל היתה אוניברסיטה אחת הגונה, כל השאר היו חוטפות אש של סנקציות, מאת כל האוניברסיטאות ההגונות בעולם, וכתוצאה מכל אלה, היו גם הרקטורים הפשיסטיים מבינים, היכן מרוחה החמאה – ומשנים את דרכיהם! אבל, כל עוד מצויים, בכל אוניברסיטה ואוניברסיטה, גם כמה עלי-תאנה – הם מתפקדים ב?ד?י?ו?ק כמו שמעון פרס, בתפקידו כשר-לענייני-האו"ם, אצל שרון… הרי, גם מפלגת האבודה טענה וטוענת, ל"השפעה מבפנים"… כך אני רואה זאת.
גם פרופ’, גם לא קרא את המאמר לעיל, וגם כפי שנאמר 3 פעמים – טמבל. זה הכיבוש זה לא יחסי העבודה. בטח שאוניברסיטה בה פרופסורים כאלה יש להחרים.
רעיון יפה העלית, והיו כמה יוזמות קטנות דומות המכללה החברתית וכולי, בכיוון הזה.
בארצות הברית יש הניו סקול ודומיו, והם מצליחים למשוך מספיק סטודנטים כדי לשרוד יפה.
לגדעון ספירו, אין שופט שיכול לא לעסוק בכיבוש, בית המשפט למשפחה דן בזה בעקיפין, ובודאי בית הדין לעבודה (תביעות של עובדים מהשטחים, שקופחו וכולי). באשר להבחנה עכשיו, הדקה, אם שופט יכול או לא יכול להחליט כמו שאתה חושב שהוא יכול, נו, זה מצטבר. שופט כמו מינצר בבאר שבע שהפגין "יותר מידי" יושרה בענייני הבדואים עף ממש. יש להניח שזה נעשה בצורה מתוחכמת, ויש לניח ששופט שיפסוק כמו שאתה רוצה הקידום שלו ייעצר ודי מהר הוא ימצא עצמו מסובך עד צואר עם לשכת עורכי הדין, עם עורכי דין ימניים שיקליטו אותו ויחפשו אותו עד שימצאו. בוא לא נהיה תמימים. באשר לאוניברסיטאות. ובכן, גם שם אי אפשר לשים חיץ בין מי שמתעסק בכיבוש ומי שלא. בקיצור, או שאתה בפנים ואוכל טוב או שאתה בחוץ רעב ואומלל, ולא מקבל על זה שום פרס בטח לא מהשמאל שבסך הכל אוהב מצליחנים. (דוגמאות – גביזון גדלה בשמאל הפכה ל…אלוהים ישמור, רחל דולב מהצנזורה מככבת אצל יוסי בילין, עוזי אבן שעבד במקום שאינו ראוי למדינות תרבותיות, התקבל למקום כבוד במר"צ ועוד ועוד עכשיו יקפצו עלי ויגידו שמרצ ויחד זה לא שמאל, או קיי דב חנין גדל בקומוניסטים השמין אצל זכרוני ונחת באוניברסיטת תל אביב שבמזל לא מוחרמת כרגע).
בקיצור, חלאס צביעות.
מי זה הפרופסור שלא מעז לכתוב את שמו ? זה לא ממש אמיץ.
לגופו של עניין לכולם יש זכות להתערב ביחסי העבודה של האוניברסיטה אם הם במקרה טומנים בחובם הפרת זכויות אדם וחופש המחקר האקדמי. אם נאמר היו מפטרים מרצה כי הוא יהודי בארגנטינה, לא היית רוצה שתקום צעקה בעולם האקדמי על אותה אוניברסיטה ?
לכל הימנים המתלהמים על אנגליה…נא לזכור שאנגליה היא שעמדה מול היטלר, וארה"ב התערבה רק אחרי פרל הרבור.
המדענים "האמיתיים" הם אלו שלא יסרבו לפרוייקט עם מימון שמן ולא משנה מהי עמדתם העקרונית בסוגיות אלו ואחרות.
ואו, עם הגדרה כזו של המדע, בשביל מה אנחנו צריכים פוליטיקאים… ?
אבל אולי הוא צודק, ומדענים אמיתיים זה אנשים כמו ברנרד לואיס, האוריינטליסט הדגול, שמכחיש את השואה הארמנית כי הוא עובד בשביל מכון מחקר תורכי, או כמו אמציה ברעם שהפך לחוקר הבית של הCIA, הגורו של זרזירי האקדמיה שחקרו באותות ובמופתים את הנשק הלא-קונבנציונאלי של עראק ושאר מרעין בישין שלא נמצאו בה מעולם…
לטמבל שכינה אותי "טמבל",
למזלי, אינני עובד באף אחת משתי ה"אוניברסיטאות" המוזכרות. מילא בר אילן, אבל חיפה היא בוודאי לא אוניברסיטה: במקום מחקרים ראויים כל אשר היא מנפיקה הוא שערוריות! מגיע לה, במיוחד לאור תגובתה המתרפסת.
אתה מוזמן, אגב, להחרים את שאר האוניברסיטאות, כולל את זו שלי (נשארו שלושת הגדולות ומכון ויצמן) – זה יהיה משעשע.
לסבתא,
ברשותך, בכל זאת אעדיף בשלב זה את אנונימיות. על כל פנים, עליך ללמוד להתייחס לתוכן הדברים, ולא למעטפת. לגופו של ענין, השוואתך לא מתאימה. המרצה המדובר איננו שייך לאף אחד מהמיעוטים "המופלים". להפך. ולגבי אותה אוניברסיטה דמיונית בארגנטינה – התשובה היא שפיטורים על רקע דת, מין וגזע הם, כמובן, פסולים ולא חוקיים. אך אם מפתרים את אותו ה"יהודי" עקב זלזול בתפקידו, עקב היותו מרצה וחוקר גרוע, או עקב גרימת נזק מכוון לאותה האוניברסיטה – פיטוריו מוצדקים גם מוצדקים.
אינני "ימני מתלהם" ובטח לא על אנגליה או האנגלים. כפי שכבר ציינתי, אני מכיר אותם היטב, יש לי המון ידידים שם, והם לא מערבבים פוליטיקה במדע. כך צריך להיות. הבעייה היא לא עם הפרטים, כי אם ארגונים. מי שקובע את האג’נדה של ארגון המרצים שם (כמו בהרבה ארגונים וועדי עובדים אחרים) הם כמה צעקנים אנטי-ישראלים. בסופו של דבר, הלחץ יופנה דוקא אליהם לבטל את ההחלטה הגזענית והמטופשת.
החרם על אוניברסיטת חיפה הוא ניסיון גס ובוטה לפגוע בחופש האקדמי של האוניברסיטה
ולאלץ אותה לפעול בניגוד לאמת המדעית ומתוך שיקולים זרים .
ועכשיו לעובדות:
1.בעבודת המאסטר של תדי כ"ץ נכתב כך בפרק ד’:
" עפ"י עדויותיהם של יותר מ20- מרואיינים
מפליטי טנטורה וכן של מקצת מחיילי
חטיבת "אלכסנדרוני", עסקו עוד, במשך שעות
אחדות, במצוד קטלני אחר גברים בוגרים, על
מנת להרגם, ראשית בכל מקום בו מצאום,
בבתים, בחצרות ואף ברחובות, ולאחר מכן עשו
זאת גם בצורה מרוכזת, בבית הקברות של הכפר."
2.לוחמי חטיבת "אלכסנדרוני" הכחישו את דבר
קיומו של הטבח ובעקבות תביעה שהוגשה לבית
המשפט קיבלו לידיהם את תמלילי השיחות
שניהל מר כ"ץ ,ונדהמו לגלות כי מר כ"ץ
עשה מעשה נוכלות של ממש, וכי באופן
שיטתי וזדוני סירס וסילף את הדברים
שנאמרו לו על ידי מרואייניו, יהודים
וערבים כאחד, וכי עבודתו האקדמית אינה אלא
מארג צפוף של דברי מרמה, סילוף ושקר.
3. כאשר מר כ"ץ הבין כי הוא מתחיל להסתבך
חזר בו בית המשפט מטענת הטבח ככתוב
בפרוטוקול בית המשפט:
"אני מעולם בשום מקום לאף אחד לא אמרתי
שהיה טבח בטנטורה. גם כעת אני אומר
שלא היה טבח בטנטורה".
4. בעקבות כך הוחלט על ידי שני הצדדים להגיע
להסכם פשרה במסגרתו כתב וחתם מר כ"ץ על
המכתב הבא:
" ברצוני להבהיר כי לאחר ששבתי ובדקתי
את הדברים ברור לי מעל לכל ספק כי אין
כל יסוד לטענה כי בוצע בטנטורה הרג של
אנשים, לאחר כניעת הכפר, על ידי לוחמי
חטיבת אלכסנדרוני, או על ידי כוח אחר
של הישוב העברי."
5.בעקבות כך הוקמה (בצדק) ועדה על ידי
אוניברסיטת חיפה, לבדוק את האופן שבו
קיבל מר כ"ץ את הציון על עבודה המציגה
תזה שיקרית.
6.מר כ"ץ חזר בו מהסכם הפשרה שהושג וערער
בפני בית המשפט.
7.בית המשפט דחה את הערעור.
8.ערוותו של השמאל הקיצוני ונציגיו באקדמיה נחשפה ברבים.
9.מועדים לשמחה.
לפרופסור,
אוקיי הסגרת את התחום שלך, כניראה מדע, כיון שכתבת לא מערבבים פוליטיקה עם מדע, וגם מכון וייצמן הוא לא בדיוק אוניברסיטה אלא מכון טכנולוגי לכל היותר (בוא לא נכניס גם את קמ"ג והמכון הביולוגי בגדר "אקדמיה" או שכן?). אם אתה אכן מדען המסתתר תחת כינוי, אז אין לך שום קנה מידה לשפוט את העבודה של פפה מתחום מדעי הרוח. נכון, כל אחד היום מרגיש "היסטוריון", ומדענים בכלל חושבים שהם נזר הבריאה. במיוחד בישראל שבה חלה שחיקה במעמד הדיסציפלינות ההומאניות כי הצבא לא זקוק למומחים לספרות אנגלית, אבל בהחלט צריך עוד טכנאי לאלביט ואלתא ואל אופ וכל ה"אל המלחמה" הזה, ולבצע מחקרים עתירי גרנטים עבור הצבא האמריקאי ומשרד ההגנה. אנחנו יודעים את כל זה, וגם כמה כסף יושב שם ואיך זה השפיע על האתיקה על המדע בארץ, שלא לדבר על הרפואה. לכן במיוחד חשוב לשמור על מדעני הרוח, והלוחמים על חירות המחשבה, פן נסיים כולנו כנשוא מחקר גנום עבור המארינס. אל תשגה באשליות, "המדע" אינו כל כך נקי מפוליטיקה, להיפך, הוא כל כך נובע מפוליטיקה שאחת הדוגמות שהוא הבליע זה "מדע זה אובייקטיבי" ו"אני עיוור להנחת היסוד" תחת ההטייה המערבית הזו. כן, היום קונים מדענים בכסף, אבל זה לא "אקדמיה" טובה. זה טכנולוגיה בשירות הפוליטיקה. תן כבוד לרוח האדם ונכסיו התרבותיים ולא תראה ככסיל שאינו יודע מנין הוא בא ולאן הולך. מאחורי כל עוולה פוליטית ישבו גם מדענים, החל ממי שמצדיק אפליה גזעית, ועד מי שזקוק למחצבים מסויימים, וכלה בסתם אופורטוניסטים סקרנים שנהנים מהשמנת שנלקחה מאחרים.
אשמח לכל אינפורמציה על סיפור הקרקעות באוניברסיטה העברית, שניבדק גם הוא על ידי האיגוד הבריטי.
לפרופ’
מילא לא קראת את המאמר, אתה גם לא מקשיב מה שאומרים לך. לא פלא שאתה לא מערב מדע עם פוליטיקה וטומן את ראשך בחול. הכיבוש, אדוני, הכיבוש הבנת? לא פפה ולא שמפה. אוניברסיטת חיפה תומכת בכיבוש. נקודה. לא מתנגדת ולא מוחה. משתפת פעולה, נשמע לך מוכר? כמו שהיו משתפי פעולה עם הנאצים, כך יש, להבדיל, משתפי פעולה עם הכיבוש. האם אתה, אדוני הפרופ’, האם אתה משתף פעולה עם הכיבוש? האם אתה, כפרופ’, משתף פעולה עם מדיניות שמרעיבה למוות מיליוני אנשים? האם אתה כפרופ’ משתף פעולה עם ממשלה שמגרשת, הורסת וחומסת את שכנינו הפלסטינים? זאת השאלה. אתה יכול לקרוא לכל המגיבים כאן טמבל, זה לא יעזור לך. יום יבוא ותצטרך לתת דין וחשבון, ואם לא חשבון אז לפחות תיתן את הדין. איפה היית כשמדינת ישראל עסקה בטיהור אתני בשטחים? מה עשית כאדם, עכשיו לא כפרופ’, כבן אדם ובן אנוש, מה עשית להפסיק את הזוועה? תגובותיך כאן הן עדות לדרעון איפה היית ומה עשית בימים החשוכים ביותר של העם היהודי.
דג אילם
"החשוכים ביותר" נו, לא נגזים, היו יותר גרועים ואולי עוד יהיו.
נתן "הציג ערוותו של השמאל הקיצוני ברבים". אני מציע לכל המעונין להכיר את פרשת טנטורה והתנהגותה של האוניברסיטה בחיפה בענין לקרא את המאמר של אילן פפה ב"תיאוריה וביקורת" מס.20 שם ימצא תשובה לטענותיו של נתן.
אשר להתנהגותה של אוניבסיטת חיפה ולסובלנותה בה היא תתפארת עכשיו כל כך, רצוי לקרא מאמרו של אילן פפה באתר זה במאי 2003.
מועדים לשמחה
נתן הביא את עיקר העובדות החושפות את ערוות השמאל הקיצוני בפרשת טנטורה ואת הניסיון הנואל של תדי כץ ופטרונו אילן פפה לרקוח עלילת דם על מדינת ישראל במסווה של ‘עבודת מחקר’ עאלק.
כדאי להביא במלואה את הודאת תדי כץ בבית המשפט כאשר במהלך משפט הדיבה שהגישו נגדו לוחמי אלכסנדרוני נחשפו שקריו וזיופיו ב’מחקרו’:
"בחודש מרס 1998 הגשתי עבודת גמר אשר מהווה חלק ממילוי הדרישות לתואר מוסמך בהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת חיפה (להלן "עבודת הגמר").
בפרק העבודה העוסק בכפר טנטורה, נכתב על ידי, כי התמונה הכוללת העולה מתוך העדויות היא שחיילים מחטיבת אלכסנדרוני עסקו עוד במשך שעות אחדות לאחר סיום הקרב במצוד קטלני אחר גברים בוגרים על מנת להרגם, כאשר בסופו של היום היו בכפר לא פחות מ 250-200 גברים הרוגים בנסיבות בהן היו אנשי הכפר נטולי נשק ונטולי מגן לחלוטין.
ברצוני להבהיר כי לאחר ששבתי ובדקתי את הדברים ברור לי מעל לכל ספק כי אין כל יסוד לטענה כי בוצע בטנטורה הרג של אנשים, לאחר כניעת הכפר, על ידי לוחמי חטיבת אלכסנדרוני, או על ידי כוח אחר של הישוב העברי.
אני מבקש להבהיר כי גם הדברים שנכתבו על ידי הובנו ככל הנראה שלא כראוי, שכן לא התכוונתי לומר שהיה טבח בטנטורה וגם כיום אני אומר שלא היה טבח בטנטורה.
הנני מאמין לאנשי אלכסנדרוני אשר הכחישו את דבר הטבח מכל וכל, ואני חוזר בי מכל מסקנה משתמעת מהעבודה בדבר התרחשותו של הטבח או בדבר הרג של אנשים חסרי נשק וחסרי מגן.
לאור האמור לעיל, הנני מוצא לנכון להביע התנצלותי הכנה בפני לוחמי החטיבה, בפני משפחותיהם ובפני משפחות חללי החטיבה בכך שניתלו בהם האשמות שווא מסוג זה.
הודעתי זו תפורסם בעיתונות בגודל ובמיקום הולם".
— קישור —
‘ברור לי מעל לכל ספק כי אין כל יסוד לטענה כי בוצע בטנטורה הרג של אנשים’
‘לא התכוונתי לומר שהיה טבח בטנטורה וגם כיום אני אומר שלא היה טבח בטנטורה’.
‘הנני מאמין לאנשי אלכסנדרוני אשר הכחישו את דבר הטבח מכל וכל, ואני חוזר בי’
‘לאור האמור לעיל, הנני מוצא לנכון להביע התנצלותי הכנה בפני לוחמי החטיבה’
חבל להכביר מילים על הפרשה העלובה והמבישה הזאת.
תודה על הקישור למי שלא מתמצא בהיסטוריה של הפרשה הזו. מה שהכי מזעזע בעיני זה השימוש באנשי ביטחון באירוע כזה, וכל האלימות שזה משדר וההפחדה. מהחוויות באוניברסיטה העברית, אני זוכרת בשנת שמונים.שמונים ואחת את הסוסים והשוטרים שועטים לתוך הקמפוס כל שני וחמישי בגבעת רם, וכמה זה היה מפחיד. ואחרי כן, בשנות התשעים את התופעה של סטודנטים שעושים פרובוקציות פוליטיות במהלך הרצאות יותר מתוחכם אבל לא פחות מפחיד. ממש לא נעים, מדינת משטרה והנהלות האוניברסיטאות משתפות פעולה.
לסבתא’לה,
ברכותי, שרלוק, הצלחת לפענח אותי: אני מודה "מאה קולפה". כל הכבוד ש"הרמת" את הרמזים שפיזרתי ביד רחבה. ברכות גם על הלהט.
אינני מבין מה כל כך מהפכני ברצון לשמור על מדע כמשהו טהור ואוניברסלי? זה אמור להיות ברור כשמש לכל בר דעת. אין זה אומר, כמובן, שעל מדען להיות "בוק" ללא דעות פוליטיות. אלא שאלה צריכים להעלם בהכנסך למעבדה, כיתה, או אולם ההרצאות. כאשר אני מתארח בחו"ל או משתתף בכנס, אני נפגש גם עם מדענים ממדינות שאין לישראל איתם יחסים דיפלומטיים, ואנחנו עדיין מדברים אותה שפה – שפת המדע.
אין לי, בעקרון, בעיה עם עמיתי ההומנטירים(אני עצמי פילוסופ והיסטוריון חובב). יש לי בעיה גדולה עם צעקנים שקרנים שמתעקשים לחרבן לתוך הבאר ממנה הם שותים, אם ברמת מקום בו הם מועסקים ואם ברמת מדינה בה הם חיים. כפי שכבר אמרתי, אם ברצונך להשמיץ את המקום – זכותך המלאה, אך קודם תעשה צעד מתבקש ותתפטר!
תתפלא, יש לי את כל הכלים וכל קנה מידה לשפוט את עבודותיהם של, למשל, תדי כ"ץ ודומיו. הנושא, נידון בהרחבה וכל המסמכים האוטנתיים פורסמו ברשת "אקדמיה". קראתי את כולם בעיון. נתן (מתגובה מעלה) סיכם אותם עבורך.
בכלל, החברה ממדעים יכולים להבין את מחקריהם של עמיתיהם ההומניטרים ללא שום בעיה. מאחר והם לא מבוססים על מדעים בסיסיים, כגון מתמטיקה, פיסיקה או כימיה, כל שנדרש להבנת המלל הוא זמן והבנת הנקרא ברמת בית ספר יסודי, פחות או יותר. ההפך, כמובן, לא בא בחשבון. אני רק מציין עובדות, אז אל תעלב, אה?
כל החלק האחרון שבו אתה מנסה לרמוז שהמדענים לוקחים כסף ועל כן מסקנותיהם כפופות לממנים הוא פשוט שער עצמי. הרי מחקרינו הם בתחום המדעים וההנדסה, אז לאילו כיוונים פוליטיים כבר אפשר לתעל אותם? "טכנולוגיה בשירות הפוליטיקה"??? מגוחך. מאידך, לטענתך בהחלט ישנו בסיס בנוגע לעמיתי מה"רוח", כי מחקריהם א-פריורי נגועים בפוליטיזציה כך או אחרת, וחלקם (הקטן, אני מקווה) מטים אותם לפי נטייתם הפוליטית או לפי הרמזים של הגוף הממן.
כפי שאתה מציע, אני באמת נותן כבוד לרוח האדם, וכל הבוז לשקרנים שמעוותים ומכופפים את האמת ומוציאים שם רע למחקר ולאקדמיה כולה (ואני מתכוון גם לזייפני תוצאות מחקריות מ"המדויקים"). צריך לשלול מהם את כל התארים להעיף אותם לכל הרוחות!
אני מפנה את הקוראים לספר של וליד אל-ח’אלידי (עורך), "כל מה שנשאר: הכפרים הפלסטיניים שנכבשו ורוקנו מתושביהם בידי ישראל ב-1948″.
מי שימצא בספר הזה אזכור לטבח בטנטורה(כזכור לפי מר כ"ץ מדובר בטבח גדול בהרבה מהטבח בדיר-יאסין) יקבל מנוי חופשי ל"הגדה השמאלית" לכל חייו….
אם זו לא רדיפה פוליטית, מהי רדיפה פוליטית?
הדיקן וההיסטוריוגרפיה של מלחמת 1948 / אילן פפה
— קישור —
אני המום.
בשעתו, לא ידעתי על כך כלל ואף האמנתי, שאוניברסיטת חיפה היא שמאלנית!!
איזה מזל, איזה נ?ס, שהנבלות האלה ממשרד החינוך, זייפו את ציוני והכשילוני!! עוד הייתי עלול, להתקבל ללימודים ב – ב – מקום הזה.
ומה שנוגע ל"פרופסור" – ההימור שלי הוא, שהוא – או מן האוניברסיטה העברית (בה מרצה המפלצת, ארוסתו של המפלצת וחביבת-נפשו של הדיקן), או ממכון וייצמן (המפורסם היטב ברחובות בשל גזענותו, מיליטאריסטיותו והסוציופאטיה שלו).
הייתי רוצה לראות אותם עומדים מול תביעה של מיליון שקל נגד חיילנו האמיצים מאלכסנדוני בבית משפט ציוני…
אז שלא יבלבלו את המוח, האמת ההיסטורית לא תצא מבתי המשפט של טרנספריסטים ולא מאוניברסיטאות של משתפי"ם
כנגד ההערה האחרונה של נתן המפנה כעדות מפי הסוס לספרו של וליד אל-ח’אלידי, אני יכול להפנות לאתר של "בדיל" שם ימצא עדויות של פלסטינים שראו את הטבח במו עיניהם והעידו על כך באתר (אבל מה זה עדויות של פלסטינים לעומת הכחשותיהם של בחורינו מאלכסנדרוני…)
לפרופסור,
הבהר בבקשה:" יש לי בעיה גדולה עם צעקנים שקרנים שמתעקשים לחרבן לתוך הבאר ממנה הם שותים, אם ברמת מקום בו הם מועסקים ואם ברמת מדינה בה הם חיים".
האם היית מצפה מחוקר שישנה תוצאות מחקרו כאשר אילו לא תואמות את תמונת ה"מציאות" אותה ניסו להאכילנו שנים רבות בכפית? האם היית מצפה מהיסטוריון שיכחיש עובדות היסטוריות,או לחילופין יעלימן מידיעת הציבור, כאשר ברור שאילו עלולות לעורר שערוריה?
לגבי מחקרים. מהו עבורך מדע בסיסי? האם מדעי הרפואה שייכים למדע בסיסי זה? האם את "מחקריו" של דוקטור מנגלה ראוי להגדיר כמחקרים במדע בסיסי? האם לא היו "מחקרים" אלו בשירות הפוליטיקה הנאצית?
אין לי כוונה לתקוף אותך על רקע אישי, אך יש לי בעיה כללית עם אנשים שחושבים שאם הם ישבו על התחת שנים רבות, התמקצעו בתחום מאוד מסויים, קצרו תארים,זה הופך אותם ליותר חכמים. הכרתי מספיק פרופסורים בלימודיי האקדמאיים, שחוץ מבתחומם המסויים היו,לא נעים לאמר, אפסים לא קטנים.
אינני תומך בחרם של מוסדות אקדמיים, אלא רק בחרם כלכלי, אולם כאשר מרצה מתנגד לכיבוש, ועושה זאת במוצהר, זה מבחינתי דומה למרצה אשר מתגאה בשירותו הצבאי ,במסגרת המילואים, בשטחים. בשני המקרים מדובר באמירה פוליטית, הלא כן?
יצא המרצע מהשק – אנשי המדעים יכולים להבין את מדעי הרוח וההיפך לא…אז על מה יש בכלל לדבר ? אתה יודע הכל כבר.
אני חושבת שהעובדה שתקעת את התואר הזה בתור הניקניים פה מלמדת הרבה עליך. אתה מסתתר מאחורי התואר הזה, שלא שווה הרבה, כדי לנפח את עצמך. אם כתבת את זה כדי להבהיר שאתה "מן האקדמיה" אז לדעתי ירית לעצמך ברגל, כיון שאחרי שקוראים את דבריך חסרי הטעם באמת לא מצטערים כל כך אם גם אנשים כמוך יינזקו בגרנטים שלהם, אולי תעשה פחות נזקים ככה.
מה זה מהנדס ? זה בכלל לא בדיוק תואר אקדמי, רק לאחרונה הכניסו את זה, זה טכנאי עם תואר.
אתה נשמע לי סטריינג’לב לא קטן, ואני מרחמת עליך קצת כלוא בתוך הקופסא הקטנה של נשמה לא מפותחת. לא נעים להגיד מנגלה, אבל מדברר את האגף הזה לא רע. אנחנו, היהודים, אכלנו די הרבה מרורים מאנשים שנתלו במדע האובייקטיבי ובמהנדסים שהתפארו בתנורים משובחים וגזים בלי ריח עם יעילות גבוהה. אוניברסיטת חיפה עשתה טעות ובמקום לקחת אחריות מהר ולכבות את השריפה, כרגיל נתנה "תגובה ציונית הולמת" והסלימה את הברוך. במקום להוציא את חמתך על פפה, תעיפו את ההנהלה הכושלת שלכם שלא יודעת לטפל בבעיות בצורה נורמאלית. זה מה שעושים במוסד עם אנשים מבוגרים מבחינה אזרחית, ולא חבורת ילדים צעקניים כמוך. שהמנהל שלכם ייקח אחריות מיניסטריאלית, לא חשוב כרגע מה הדעות הפוליטיות של כולם, ויתפטר. הוא נכשל בניהול המוסד וגרם לו נזק. הערת סיום, את לא תגיד לאף אחד שרוצה לתקן את המסד של המקום הזה שהוא מחרבן על המדינה "שלו". זה קישקוש, כיון שיש פה הרבה אנשים שהמדינה מחרבנת עליהם. ומה הם צריכים לעשות ? להגיש לחי שניה?
זו לא הפתיחות. זו אטימות אדוני הצדק , אבירי המנדט על א"י-פלסטינה. זו השיטה הפרימיטיבית של הטלת סגר אקדמאי כתגובה על סגר בשטחים , זו ההימנעות מדו-שיח וההליכה לצעד ילדותי וקפריזי. ד"א , את חיפה לא החרימו ספציפית בגלל הכיבוש , אלא בשל העבודה של טדי כץ על טנטורה
מבחינה מוסרית ד"ר רם הנכבד צריך לענות לשאלה הבאה- כיצד ניתן להטיף להחרמת מוסד ציבורי בו עובד מרצה, הממשיך לעבוד במקום עבודתו?
ד"ר אילן פפה,מבלי להכנס לטענותיו, אינו יכול מבחינה מוסרית להמשיך לעבוד באוניברסיטת שהוא שותף להחרמתה.
היום בהארץ על המרצה בוקעי מחיפה, מסתבר שהחרם לוחץ החוצה את המוגלה שלא ידענו עליה.
הכתבה מצטטת "פנינים" שלא יאומנו. מן הכתבה עולה מסקנה שהשב"כ ממשיך לקנות תארים בלטביה, רק שעכשיו לטביה זה בחיפה. נותנים להם קורס שנקרא "האופי הערבי המחורבן", ותואר ראשון כדי שיקבלו תוספת שכר לפי הדירוג הציבורי. אנ פאקינג בליבאבל. זאת סיבה להחרים את אונ, חיפה עד שינקו את האורוות ונשתכנע שהם מלמדים ולא מוכרים תארים מזוייפים. מחר נשמע שאבן-חן, שהורשע בזיוף תארים, קיבל קתדרה בחיפה גם כן. אין סוף לחרפה.
— קישור —
מחריד מחריד מחריד.
ויותר מכל מחרידה העובדה, שחשבתי שהאוניברסיטה הזאת שמאלנית. האינטואיציה שלי כבר רקובה לגמרי, מה יש לדבר.:-((
והוא עוד כותב שם, האיל-פרופסורה המפלצתי הזה, "מעל לכל, הרצף החשוב ביותר להבנת האישיות הערבית הוא (הרצף) שבין כניעות והתרפסות בפני מי שיש לו כוח לכאורה מחד גיסא, ובין פראות אכזרית, אלימה, אנרכיסטית ובלתי מרוסנת מאידך גיסא" – אז, לא יודע מה אתכם, אבל – לי, זה נשמע כמו תיאור, מדויק לכל פרטיו, של היהודי ותרבותו… תרבות הגולה, המתרפסת לפני הפריץ (או אמריקה), לעומת הציונות, הרצחנית והמשתלחת…
טוב, נו – ככה זה ציונים.
האינטואיציה שלך בסדר, אלא שלא נשארו הרבה חלקות טובות בארץ. ניראה לי שחיפה עברה בשנים האחרונות תהליך של "רחובותיזציה" מואצת בעיקר בהשפעת הטכניון ומה שהוא מביא לחיפה, הצבא, ועוד כל מיני מרעין בישין, ויש כמובן זיהום האויר והמים. אני מאד ממליצה על יפו, בתור מקום מרפא, אין אוניברסיטה, יש איזו שלוחה של מכללת תל אביב.
בכל זאת, גם, צריך לזכור שפפה נמצא בחיפה, ויש להניח שלא היה שורד ככה באף אחת מן האוניברסיטאות האחרות הממוסדות יותר. כך שבכל זאת…לזכותם ייאמר שלא הצליחו לנטרל אותו. הניתוח שלך את ההשלכה של הציונות על הערביות הוא חביב, שים לב שזה קורה כל הזמן, מעין תמונת ראי הפוכה. לאחרונה עלתה בי מחשבה קצת מצמררת שגם תופעת המתאבדים-מחבלים היא תמונת ראי כלשהי, לא נעים אבל המוטיב של "טוב למות בעד ארצינו" עשה את שלו. כאשר הם עושים אותו דבר, זה מוצג כסטיה ועיוות תרבותי.
רחובותית לשעבר….:-))
:-)) מת עלייך.
ובהחלט אשקול את ההצעה… יפו נשמעת אחלה. נראה מה ייסגר, אוניברסיטת דברצן או מכללת רמת-גן. אם מכללת רמת-גן, אז בהחלט אגור ביפו. ואם אוניברסיטת דברצן… אז אגור במולדתי האמיתית (מאז… מאז).
דברצן ? מה זה ?