חרף הטמפרטורות הנמוכות במיוחד, אלפים התאספו בברלין ביום ראשון האחרון בעצרת לזכרם של רוזה לוקסמבורג וקרל ליבקנכט. העצרת נערכה ליד המצבה המשותפת שבבית העלמין פרידריכספלדה. לפני 87 שנה, ב-15 בינואר 1919, נרצחו באכזריות על ידי אנשי צבא שני מנהיגי התנועה המהפכנית ברית ספרטקוס וממייסדי המפלגה הקומוניסטית הגרמנית.
לותר ביסקי הניח את הזר הראשון על קברם של הנרצחים ולידו עמד פאוסטו ברטינוטי, נשיא מפלגת השמאל האירופאי. ראשי מפלגת השמאל "לינקספארטי", גרגור גיזי ואוסקר לפונטיין, אף הם לקחו חלק בעצרת. "כל גרמניה חשה גאווה ממורשתם המהפכנית של לוקסמבורג וליבקנכט", אמר גיזי בעצרת. עוד הוא הוסיף: "התנגדותו של קרל ליבקנכט למלחמה האימפריאליסטית בשנים 1918-1914 היא מקור לגאווה. גם מאבקה הממושך של לוקסמבורג למען החירות והצדק החברתי הוא חלק מאותה מורשת". לדעת גיזי, דווקא בימים אלה בהם הפערים החברתיים נעשים קשים יותר, על הפעילים בכל העולם ללמוד מחייה של לוקסמבורג ומתרומתה להבנת הקפיטליזם. "דווקא המדיניות החברתית והכלכלית של ממשלת האחדות הלאומית דהיום היא ההופכת את לוקסמבורג אקטואלית מתמיד", הדגיש גיזי אשר ציין שזו הפעם הראשונה שהנשיא לשעבר של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, לפונטיין, מצטרף לאירוע לזכרה של לוקסמבורג.
לפני איחוד גרמניה היתה זו המפלגה השלטת בגרמניה המזרחית אשר קיימה מדי שנה עצרת לזכרם של שני המהפכנים. עם איחודה של גרמניה, והפעם תודות לפעילותם הנמרצת של אנשי שמאל, ממשיכה המסורת. כמו כן, בברלין פועלת "קרן רוזה לוקסמבורג" שהוקמה על ידי מפלגת הסוציאליזם הדמוקרטי – הפועלת עתה במסגרת מפלגת השמאל בשיתוף עם פורשי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית ובראשם לפונטיין. ביום העצרת נערכו במטה הקרן ישיבות רבות להכנת הפורום החברתי האירופאי שיתקיים בעוד מספר חודשים. כמו כן, רבים ממשתתפי העצרת לזכרם של לוקסמבורג וליבקנכט השתתפו מאוחר יותר בהפגנה נוספת שצעדה במרכז ברלין ובה לקחו חלק כעשרת אלפים מפגינים נגד המדיניות הכלכלית והחברתית של ממשלת גרמניה ובדרישה להקים ועדת חקירה לבדיקת שיתוף הפעולה של שירותי הביטחון הגרמניים עם סוכנות הביון האמריקאית (CIA) לפני כיבוש עיראק ואחריו.
ההערצה של הקומוניסטים ברחבי העולם לרוזה לוקסמבורג ראויה להערכה: לנוכח ביקורתה החריפה על השלטון הבולשביקי, סביר להניח שלו היתה שוהה באותה תקופה ברוסיה, לא היתה מאריכה ימים הרבה יותר…