בית המשפט דחה את עמדת המדינה וקבע: יש מקום לדון בשאלת הלאום הישראלי. בדיון בעתירת עמותת "אני ישראלי" שהתקיים השבוע טענה נציגת המדינה שהנושא "אינו שפיט". שופט בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים, נועם סולברג, הורה לנציגת הפרקליטות להשיב תוך עשרה ימים להצעתו שהדיון יועבר מבית המשפט לעניינים מינהליים לבית משפט מחוזי, בטרם תינתן החלטתו.
השופט סולברג הציע בדיון כי העתירה המינהלית של עמותת אני ישראלי בנושא רישום הלאום תועבר לפסים של תביעה אזרחית ותידון בבית משפט מחוזי. הצעתו של השופט התקבלה על ידי באי כוח העותרים, עו"ד יואלה הר שפי ועו"ד יוסף בן משה, המייצגים קבוצת עותרים שבראשם פרופסור עוזי אורנן.
באת כוח היועץ המשפטי, עורכת הדין אפרת קרונברגר, הודיעה כי היא מתנגדת נמרצות להצעה זו, והשופט קבע כאמור כי המדינה מתבקשת להשיב תוך עשרה ימים להצעתו. החלטתו תינתן בהתחשב בתשובה זו ב-4 במרץ השנה.
עורכת הדין הר שפי הביעה שביעות רצון רבה מהדיון. "כבוד השופט סולברג פתח היום את דלת בית המשפט באופן בלתי מותנה לדיון בשאלת ההכרה בלאום הישראלי", אמרה הר שפי. העתירה מבקשת הכרה בלאום הישראלי של העותרים ושל כל אזרח ישראלי הרוצה בכך. "המדינה התנגדה באופן נחרץ ועקרוני לקיום הדיון לגופו בעתירה זו שלדעתה אין מקומה בבית משפט כלשהו בישראל", הוסיפה עו"ד הר שפי.
רוב הדיון הוקדש לשאלות פרוצדורליות של התאמת העתירה לדיון בבית משפט לעניינים מינהליים, המכונה "בג"ץ קטן". העותרים הסכימו שאין דרך סלולה מבחינה מינהלית לעתירתם והעלו חלופות בפני בית המשפט. הראשונה היתה שבית המשפט ידון בשבתו כבית משפט מחוזי רגיל, ולחלופין שישתמש בסמכותו על פי סעיף 79 לחוק בתי המשפט ויעביר את הדיון לבית משפט אחר שלא יוכל להעבירה עוד ויצטרך לדון בה לגופה. "השופט סולברג הביע תמיהה ואכזבה מעמדת המדינה שגרסה שאין מקום לעתירה זו בבית משפט כלשהו ויש לסלקה על הסף", אמרה עו"ד הר שפי.
פרופ’ עוזי אורנן הביע שביעות רצון מהעובדה שהשופט פתח בפני העותרים את דלתות המערכת המשפטית.