הגדה השמאלית

במה ביקורתית לחברה ותרבות


מאת: ב-9 במרץ, 2008 27 תגובות

שישה שבועות לאחר שפצחו עובדי בית הקפה "הקופי-בין" מסניף אבן גבירול בת"א בשביתה ייחתם השבוע הסכם בין ההסתדרות ונציגות העובדים לבין הנהלת הרשת. ההסכם, אשר מוגדר כהסדר קיבוצי, יחול על כל עובדי וסניפי הרשת. הישג זה מרשים במיוחד לאור העובדה שמספר השובתים היה 15 בעוד מספרם של כלל עובדי הרשת הוא כ-350.

בהסדר הקיבוצי מצהירה הרשת כי היא מכירה בנציגות העובדים בסניף אבן גבירול ובהסתדרות כצד ליחסי העבודה הקיבוציים ברשת. בנוסף מצהירה החברה כי היא תאפשר לנציגות העובדים ולהסתדרות לנקוט בצעדים להשלמת התארגנות העובדים בכל סניפי הרשת.


בינואר 2007 החלו העובדים בסניף אבן גבירול בהקמתו של ועד העובדים. היוזמה הראשונית להקמת הוועד היתה בעקבות אי קבלת כספי הטיפים ולקיחתם ע"י ההנהלה, ובנוסף אי תשלום על שעות נוספות ואי תשלום על החזרי נסיעות. כאשר ניסח הוועד רשימת דרישות והחתים כ-50 מעובדי הרשת על מסמך ההתארגנות, גילתה הנהלת הרשת על קיומו של הוועד ופיטרה את יוזם הוועד ויושב ראשו, אלון-לי גרין בטענת "המרדת עובדים". גרין, חבר המפלגה הקומוניסטית מסניף ת"א, פנה להסתדרות לסיוע ויחד הגישו בקשה לצו מניעה לפיטורים בבית הדין לעבודה. חודש אחר כך פסק בית הדין כי הפיטורים נבעו מניסיון ההתארגנות ועל כן בלתי חוקיים הם. כך הוחזר גרין לעבודה ונמשכו הניסיונות לארגן את עובדי הרשת ולהסדיר את תנאי העבודה.


כאשר בחודשים דצמבר 2007 – ינואר 2008 נודע לעובדים מאבן גבירול כי בכוונת ההנהלה לפטרם ולהחליפם בעובדים אחרים, הצטרפו כל עובדי הסניף להסתדרות והכריזו על סכסוך עבודה. הדרישות אותן הציגו העובדים למשרד התמ"ת ולהנהלת הרשת כללו בין השאר פיצוי על לקיחת הטיפים, תשלום על שעות לילה ושעות נוספות, החזרי נסיעות בלילה, העלאת שכר וזכות ישיבה במהלך ההפסקות ברצף העבודה. ההנהלה מצידה סירבה לדבר עם העובדים בפרט ועם ההסתדרות בכלל, וכך בתום שבועיים ימים יצאו עובדי הסניף לשביתה מתוקשרת מלווה במשמרות מחאה מחוץ לסניף.

במהרה התפשטו משמרות המחאה לשאר סניפי הרשת בארץ (14 סניפים) זאת הודות לכוחם המשותף של ההסתדרות, פעילי בנק"י ומק"י וכן חניכי תנועת הנוער העובד והלומד. לאחר שבועיים וחצי של שביתה נשברה הנהלת הרשת והסכימה לדון עם ההסתדרות על הסכם לעובדי הסניף. בשיחה עם עופר עיני, אליה זומנו בעלי ומנכ"ל הרשת, התוודו האחרונים כי השביתה גרמה לרשת לספוג הפסדים עצומים בכסף ובתדמית, וכי הם מוכנים לדון על הסכם שיסדיר את תנאי ההעסקה של כל עובדי הרשת ולא רק של עובדי הסניף באבן גבירול. בעקבות זאת החלו שבועות מפרכים של משא ומתן מפותל שבו לא הושגו הבנות בין העובדים להנהלה. ביום ראשון שעבר הגיע לארץ הבעלים של הרשת העולמית, ישראלי לשעבר. בישיבת משא ומתן, שהתקיימה ביום רביעי האחרון בהשתתפותו, הגיעו הצדדים להבנות והוסכם כי בתמורה לכך שהעובדים יוותרו על דרישות השכר שלהם ייחתם ההסכם כבר ביום ראשון, ובנוסף העובדים יהיו זכאים ל-10% מרווחי הרשת.


ההסכם מסדיר את כל תנאי ההעסקה של עובדי הרשת. חלק מן הזכויות החדשות שמעניק ההסכם לעובדים הן:


מענקי התמדה שנתיים, תשלום על החזרי נסיעות ביום ובלילה, תשלום על הטיפים שלא שולמו במשך שנה, תשלום על שעות לילה, פנסיה, דמי הבראה, חופשה ומחלה, הגנה מפני פיטורים לחברי הוועד ולעובדים אשר לקחו חלק בשביתה, הפסקות ארוכות יותר ועוד.


יש לציין כי זה הוא הסכם העבודה הקיבוצי הראשון אשר נחתם בענף המלצרות אשר מעסיק עשרות אלפים של עובדים צעירים ומבוגרים כאחד, אשר עד כה לא היו מאורגנים.

תגובות
נושאים: מאמרים

27 תגובות

  1. רון הגיב:

    בקופי טו גו מדובר ב 50 עובדים ולא ב 20 כפי שכתבו פה חלק מהמגיבים
    קופי טו גו פועל תחת "כוח לעובדים".
    שהוא ארגון עובדים דמוקרטי.

    מי שרוצה לפעול במסגרת ההסתדרות שיהנה. רק שיזכור שהוא אחראי בעצם שיתוף הפעולה שלו לחיזוק גוף הנעדר לחלוטין דמוקרטיה פנימית, ובעקפין הוא מסייע גם להלבנת עוולות ההסתדרות של עייני. ועוולות אלו רבות, רבות מאוד.

    כמו כן היה פה ניצול ציני של 10 עובדים ששבתו עבור 200 עובדים אדישים וזאת בלי שמשהו שאל את אותם עשרה עובדים אם הם יודעים שכל מטרת השביתה אינה שיפור תנאי עבודתם ושכרם אלא מתן אפשרות לעייני וחבריו להגיד ש "הנה נחתם הסכם קיבוצי ראשון ברשת בתי קפה ע"י ההסתדרות הכללית".

  2. יובל הלפרין הגיב:

    כל הכבוד לאלון-לי ולחבריו, כן ירבו כמותם.

    בהצלחה לעובדים הנאבקים בבורסה. אין כיף גדול יותר מלשמוע על סכסוך עבודה בבורסה.

  3. אבי הגיב:

    חלק מהתנאים הם פשוט מה שכבר מגיע בחוק:החזרי נסיעות, תשלום על שבת, שעות נוספות, דמי הבראה, חופשה ומחלה.

  4. יוסי ונטורה / בהחלט ראשון הגיב:

    קודם כל: כל הכבוד לאלון-לי גרין ולחבריו. כתושב נתניה הייתי רוצה שעשרות בתי קפה בעירי אף הם יתארגנו. שנית, ההסכם בקופי-בין חל על כל הרשת ולא רק על בית קפה בודד. זהו הסכם קיבוצי בגיבוי ההסתדרות. בקופי-טו-גו נערך הסכם בודד בבית קפה אחד (עשרים עובדים) וללא ההסתדרות. זהו כל ההבדל.

  5. יובל ד. ש. // בקופי טו גו אין הסכם קיבוצי הגיב:

    לפני הכל: כל הכבוד לאלון-לי ולעובדים בקופי-בין!

    המלצריות בקופי טו גו לא חתמו על הסכם קיבוצי, אלא על הסכם לסיום שביתה, לפיו יקבלו לידיהן את רוב הטיפים שעד אז נלקחו מהן. זהו הישג מרשים בזכות עצמו, בעיקר בגלל שלא נגרם נזק לשובתות בעקבות השביתה, אבל זה אינו הסכם קיבוצי.

  6. הסכם העבודה הקיבוצי הראשון? הגיב:

    מה בקשר להסכם בעלית קופי טו גו?

  7. דוד החפש /כל הכבוד הגיב:

    אלון גרין הוא אולי האור בקצה המנהרה, אבל תכלס רק שינוי כוללני וגדול מצד הכנסת דרך הקלפי. ואת השינוי הגדול יותר נעשה אנו כשנקנה בחנויות הקטנות ולא ברשתות ,ואת השינוי הקטן הזה נרגיש בכיס (מחירם של מוצרים בעסקים הקטנים זול מן הרשתות למעט במוצרי מזון)ולהפחית את המס על עסקים קטנים ולהגדיל את המס על חברות בע"מ.

  8. ששטין סדרגרן הגיב:

    כל הכבוד.צריך עוד הצלחות רבותכאלו. העובדים צריכים לדעת שזה משתלם להתארגן

  9. יואב לוי הגיב:

    ברכותיי. הסכם קיבוצי לכלל עובדי הרשת זהו דבר מבורך.
    אמנם מרבית התנאים שפורטו כאן אמורים להתקיים ממילא, מאחר וזהו החוק במדינה, אבל הכרה של הרשת בועד והתחייבות שלא להפריע לשאר העובדים להתארגן, זה דבר חשוב.

    אני קורא להסתדרות להפריש כספים מקרן השביתות שלהם, אל עובדי הקופי בין ששבתו, בגין ימי השביתה שנמשכו שבועות מספר.

  10. אורי עבדה הגיב:

    שלום לכולם,
    ברצוני לברך את עובדי בית הקפה על עמידתם
    מול עושקייהם,ועם זאת איני רואה בזה,
    הישג גדול מכיון שמדובר בזכויות יסוד של העובדים,ומוטב שתרבות העושק תחלוף במהרה
    ממדינתנו הקטנה,ותעבור לתרבות של העסקה הוגנת לעובדים באשר הם.

  11. אבל רון הגיב:

    באמת נחתם הסכם קיבוצי ראשון ברשת בתי הקפה על ידי ההסתדרות הכללית.

  12. ניצן אביב הגיב:

    בהמשך לתגובתם של רון ושל יואב לוי:
    מתבררים עתה פרטי ההסכם בין הנהלת ‘קופי בין’ לבין ההסתדרות והדברים אינם נראים, על-פניהם, כניצחון של העובדים וההסתדרות, כפי שזו מנסה להציג בציבור:
    "דה מרקר" מהיום, על ההסכם ב"קופי בין":
    רוב סעיפיו של ההסדר בין ההסתדרות להנהלת הרשת, שהושג לאחר מאבק ארוך של העובדים, מ-ע-ו-ג-נ-י-ם [הדגשה שלי נ.א.] ממילא בחוקי התעסוקה.
    "ידיעות-כלכלה": מה בדיוק השיגו עובדי "קופי בין"? –
    מסתבר, כי שניים מהסעיפים המרכזיים בהסכם, חסרי משמעות. גם סעיף מענק ההתמדה אינו רלוונטי, כי הוא ניתן לאחר שנה, ורוב העובדים עוזבים לאחר פחות משנה. כמו כן, אין מדובר בהסכם קיבוצי מחייב, אלא בהסדר שתלוי ברצון שני הצדדים. סעיף אחר בהסדר קובע, כי כל עובד יתחייב ל-5 משמרות לפחות בשבוע, אבל חלק מהעובדים מעוניינים בפחות משמרות. בנוסף, העובדים יזכו לארוחות מסובסדות, אלא שעד עכשיו אכלו בחינם.
    עפ"י כתבה של רותי סיני ב"הארץ" מהיום:
    "ההסתדרות התחייבה לקנות מהרשת כיבוד בסך 250 אלף שקל בשנה. !!!???
    לסיכום: זריעת חול בעיניים ובכך מתהדרים עופר עיני וההסתדרות!

    .

  13. לששתין הגיב:

    אמירתי כאן אישית. ששתין, שמחתי לראות את שמך. מיליטנטית לזכויות עובדים כתמיד. אני זוכר אותך מסוף שנות ה-80. פיזיוטרפיסטית מוערכת בבי"ח בחדרה. היו בך דברים שניראו לי אניגמטיים כלפי, אבל הערכתי את רוחך הנחרצת.

    חילקנו פעם פמפלטים של ר"ץ בבחירות המוניציפליות, וזה היה הוילות בהרצליה פיתוח, כאשר כמעט בכל חצר היה כלב טרף עתיר נביחות – בעזרת אלו קיוותה הבורגנות הגבוהה לקפד את זעם העשוקים לממדי ניפחדות פיזית פשוטה לגורל הצוואר, הצוואר הזה, יעדו הברור של כלב הדם.

    התנהגות הכלבים הללו היתה אחידה, הנביחות, הזינוק, המאבק הגורלי בשרשרת במטרה להגיע לצוואר הניכסף, והמחשבה שהעסיקה את מוחי היתה, מה אם יהיה גם אחד לא קשור, או כזה אורב ומזנק לפתע כשהשרשרת מספיק ארוכה הפעם לסיפוק תאוותו נוזלת הריר, מחשבות כאלה. אחרי זה אני זוכר שאמרתי לעצמי שלא אעסוק יותר בפוליטיקה מוניציפאלית…
    אהבת חתולים, כמוני, והיית מעודדת את חתולך במרץ לתפוס בפיו המעוצב והחינני, הבנוי לתלפיות כמו אצל נמר בזעיר אנפין, איזה ג’וק שחרחר ובעל מידות שחלף לו.

    מיכאל שרון

    טלפון 077-2002336 אם פעם תרצי לדבר עם קשיש מקריח לאחר שני התקפי לב, בן 58. אבל עדיין פי נוטף מרגליות לפעמים בשיחה טלפונית.

  14. אחמד פילגר / כח לעובדים? הגיב:

    לחבר רון שלום! מזה "כח לעובדים"? מעולם לא שמעתי על דבר כזה. לפחות באזור נצרת והגליל. ומה זה "קופי טו גו פועל תחת כח לעובדים". מזה בדיוק "פועל תחת…" האם המעיסקים הם חברים בארגון? כלל לא ברור לי מה הכוונה. מה שברור לי הוא שאתה מנסה לפלג את מעמד העובדים לקבוצות קטנות ובלתי משעותיות. אני לא מסכים עם מר עופר עיני, אני תומך בחד"ש, אבל רוב חברי ההסתדרות בחרו באיש הזה כדי לעמוד בראשם. במקום להקים עוד NGO יש לחזק את העובדים המאורגנים במסגרת האיגודים המקצועיים על מנת שיפעילו את כוחם המעמדי.מה שאתה עושה הוא לא אחרת מהפרטת מאבק העובדים וזה עצוב. ונכון הוא מה שעשה חברינו אלון-לי גרין, מראשי בנק"י (הנוער הקומוניסטי) בתל-אביב. כל כבוד.

  15. אלון-לי גרין הגיב:

    היי כולם,
    קודם כל תודה רבה על התמיכה גם לפני גם בזמן וגם אחרי המאבק.
    שנית הייתי רוצה להתייחס לכמה מן הערות והדברים שנאמרו כאן.
    לגביי הסכם – לדעתי אחד ההשגים הגדולים של ההסדר הוא ההסדר עצמו. נכון שחלק ניכר מסעיפי ההסכם הם בעצם זכויות המוקנות לנו כעובדים על פי חוק. אך מי שמכיר רק קצת את ענף המלצרות יודע שגם את הזכויות האלו, שמגיעות לנו בלי שום קשר לכלום, רוב העובדים לא מקבלים. גם אנחנו בקופי בין לא קיבלנו את זכויות אלו לפני ההסכם, כך שיש כאן שיפור משמעותי באכיפת חוקי העבודה ברשת. (אפשר לציין שאחד מתפקידיו של ועד העובדים הוא אכיפה של הסכמים וחוקי העבודה). בנוסף יש לפרט את הסעיפים שמקנים לעובדים זכויות שהן מעבר לחוק: 10 אחוז מרווחי החברה (לא משהו שקל להקל בו ראש), מענקי התמדה שנתיים (עוד משכורת בשנה – מה רע?), החזרי מוניות בלילה, התחייבות למינמום משמרות מצד ההנהלה (עד עכשיו היו מקרים שעובדים לא קיבלו בכלל משמרות בשבוע מסויים).
    הגנה מפני פיטורים לכל העובדים השובתים ועוד..
    כך אני מגיע לכוח לעובדים. עם כל הכבוד שיש לי אליכם (בעצם אני פונה אליך, רון – מי שלא תהיה). לועד העובדים הנבחר (בצורה דמוקרטית כמובן טפו טפו) יש אחריות כלפי העובדים אשר בחרו אותו. במיוחד בתקופת מאבק. הראיה שלנו אמרה שנכון שיש בעיות בהתנהלות ההסתדרות, ונכון שהיא לא גוף דמוקרטי באמת. אך אנו חייבים ללכת, לפחות חלק מהדרך, עם הגורמים שיחזקו אותנו ויעזרו לנו להגיע לסופה של הדרך, המטרה שלנו. גם אם מטרתנו אינה זהה למטרתה של ההסתדרות. מה רע בזה שהם יקדמו אותנו ויתנו לנו עזרה וכוח ארגוני? האם עליי כיו"ר ועד לקחת עמדה כ"כ אולטרה ולסרב לשיפור תנאיהם של 300 עובדים אחרים רק בגלל שהם היו קצת אדישים? האם זוהי ההשקפה של כוח לעובדים? בשילוב כוחות של העובדים מסניף אבן גבירול, הנוער העובד והלומד, בנק"י, מק"י, חד"ש ופעילים חברתיים נוספים הצלחנו להוביל מהלך חזק ארגונית שחייב את הנהלת הרשת לדון עמנו גם על תנאיהם של שאר עובדי הרשת. בעקבות זאת הלכנו ואספנו עובדים מסניפים אחרים ועמלנו מחדש על רשימת הדרישות כך שתתאים רשת כולה. הסבר נא לי מה פסול בכך? מה לא דמוקרטי כאן? בנוסף אל מול כוח לעובדים ומאבקן המצלח בסופו של דבר של מלצריות קופי טו גו, הססתדרות העמידה לרשות העובדים השובתים את קרן השביתה שלה בתנאים מיוחדים. כך שבסופו של דבר, אנו כעובדיםפ השכלנו להשתמש בכוחה של ההסתדרות לטובתנו. ותאמינו לי – – רק הרווחנו!

  16. יוסף: צר לי להעיב על החגיגה, אבל… הגיב:

    … בימים אלו ממש נמצא מפעל "פולגת" בקרית-גת בהליכי סגירה ועובדיו נלחמים על מימוש ההבטחות שניתנו להם ע"י ההנהלה בנוגע לתנאי הפיטורים.
    כפי שניתן לקרוא בלינק הבא:
    — קישור —
    צביקה בארינבוים (הבעלים החדש של פולגת)
    משך לא פחות ולא יותר מאשר 34 מליון דולר דיבדנדים לטובת בעלי המניות וכנראה שצעד זה מוטט את "פולגת".

    איך אומרים? צעד קדימה – שניים אחורה.
    הישג קטן בקופי-בין לעומת מכה אדירה לעובדי קריית-גת.

  17. מיכאל: הכלבים כמשל הגיב:

    רימום הרוח מול השפלת הגוף (מאויר)
    — קישור —

    ועכשו להרהורי. מול שאיפות של צדק חברתי, ודברים גבוהים, לעיתים מציבים את הפחד הבסיסי ביותר. כששכבתי באיכילוב לאחר התקף הלב בדצמבר 2006, צפיתי ) בטלויזיה קטנה שהותקנה שם) בסרט על תקופתה האחרונה של ז’אן ד’ארק לאחר שנאסרה.

    גילוי החמלה והחסד הממשי בימיה האחרונים היתה דמות מזוקנת שניגלתה אליה (דסטין הופמן הניפלא), הוכיחה אותה על משוגתה, על הזיותיה המשיחיות, אימתה אותה אל מול הממשות. ההיה זה השטן לכאורא? אלא שלא היו כאן דברי שיטנה וקיטרוג, אלא רק מישהו שייסר וקיפד את מחשבותיה הגבוהות, היציבה מול ממשות אנושית פשוטה, היתה כאן חמלה עצומה. הכנסיה המפוחדת והפרגמטית נטשה אותה מול הכובש האנגלי. אלא שלכנסיה נותר עוד תפקיד שייעד לה הכובש, לגמד את דמותה, תמורת הבטחה לקבלת וידוי אחרון, שהיה כל משאלתה, בדרך לגאולה. אלא שלא זה העניין, אלא המוקד, האש. חשבתי לעצמי שגדולי הרוח, מקדמי המין האנושי מתקופות קדומות, יועד להם ריסוק גופם, עימות עם השחתת הגוף והעינוי הגדולים ביותר, עם הכאב החד ביותר, אין כאן אפשרות ביניים.

    מול הרוח הממריאה, מציבים את ההיפוך הקוטבי ביותר, את הוולגריות הבוטה ביותר של פרורו וריסוקו של הגוף. לתוך ההגות הניפלאה משרבבים אלמנטים בוטים ביותר של השפלה וביזוי, אין כאן שום דרך ביניים, אלא קוטביות בי-פולרית: גובה רוחני המעומת כמעט מייד עם הנמכה לתחתית הביזוי הכאב, ההשפלה ולבסוף ריסוק הגוף. גדולי הרוח היו צריכים להתנסות במבנה המפואר, המשוכלל והניפלא והיפה של גופם, עובר השחתה, מתפלש בחול מלוכלך, ניסדק ולבסוף נישחת. ג’ורדנו ברונו, ישוע, ז’אן דארק ורבים אחרים.

    יש כאן איזו אניגמה אטאויסטית. הערתי זאת לידיד, בתפקיד ממסדי מכובד שבא לבקרני, ומבטו קיבל לפתע איזה מימד של אש קצת זרה, מבע מפחיד לשבריר שנייה, ואני נישבע שלא דימיינתי זאת, יש כאן אינסטינקט היתקרנפות ורשע מיידי מצד בעלי שררה, הסבורים שדרך העולם אינם הגובה אלא דברים אחרים לגמרי. הכלבים בהרצליה-פיתוח היו תזכורת.

    מ.ש.

  18. מרים ג’ונס / כל הכבוד הגיב:

    כל הכבוד לאלון-לי גרין ולנוער הקומוניסטי בתל-אביב שעמלו קשות כדי לארגן את מקום העבודה "קופי-בין" והצלחה בהמשך הדרך!

  19. :) הגיב:

    הגדה השמאלית כאתר הכרויות

  20. עמי וטורי הגיב:

    מצאתי לנכון להגיב בשם "כוח לעובדים" לפני שהדיון פה יגלוש לפסים מכוערים.

    "כוח לעובדים" הוא אכן ארגון עובדים חדש ובקופי טו גו פועל אחד הוועדים שלנו. מטרות "כוח לעובדים" הן: א- לקיים מודל נכון,דמוקרטי, ומליטנטי! של ארגון עובדים. ב – לסייע למי שעדיין מאמין ביכולת לשנות את ההסתדרות מבפנים ע"י הצבת אתגר מתמיד להסתדרות ותמיכה (כולל מתן אפשרות לחברות כפולה בהסתדרות ו"בכוח לעובדים") במי שפועל לשנות את ההסתדרות מבפנים.
    אני מזמין את אחמד פילגר ופעילים נוספים להכנס לאתר שלנו ולהבין מי אנחנו ושאין מדובר באיזה NGO

    באשר לעייני. הוא לא נבחר על ידי רוב העובדים אלא ע"י רוב מבין 32 האחוזים של חברי ההסתדרות שמצאו לנכון להצביע בבחירות האחרונות. וזאת כאשר מולו התמודד מועמד שהצליח לעמוד במשימה הבלתי אפשרית כמעט של להיות ידיד פוטנציאלי של ההון אפילו יותר מעייני.

    אישית אני מלא הערכה למאבק של אלון לי גרין.
    "ככוח לעובדים" יש לנו ביקורת חריפה על ההסתדרות ועל עייני. לא על אלון לי וחבריו.
    בנוסף חשוב לי לומר שלמרות שההסכם רחוק מאוד מלהיות מושלם הוא משרת הן את "כוח לעובדים" והן את מי שיארגן דרך ההסתדרות. זאת משום שהוא משדר מסר למעסיקים שנסיון להתנכל או לסרב להענות לדרישות לגטימיות של נציגות עובדים בענף המסעדנות נדון מראש לכישלון ומוטב להיכנע כבר בהתחלה. ולראיה שתי תבוסות ברצף לשתי רשתות חזקות עלית שטראוס (קופי טו גו) וקופי בין.

  21. נורי עאלם הגיב:

    כל הכבוד לאלון-לי גרין ולעובדי קופי-בין בסניף אבן-גבירול בתל-אביב.

    בזכות וועד העובדים שהקימו,ובזכות תמיכת הסתדרות העובדים (שהיא הארגון החברתי הגדול בישראל), הם (ללא עזרת שום עמותה רשומה) הביאו באמת כוח לעובדים.

  22. רונית מבאר-שבע הגיב:

    אני עובדת בסניף ארומה באוניברסיטת בן-גוריון והייתי רוצה לחזק את ידיו של אלון-לי גרין וחבריו. אני מקווה שגם לנו יהיה הכוח להתארגן ולתת "פייט" למעסיקים.

  23. עופר לדוד החפש הגיב:

    אולי אתה מתכוון להפחתת המס על עסקים קטנים ולהגדלת המס על עסקים גדולים (בלי קשר לשאלה אם הם נרשמו חברה בע"מ או לא).

  24. פיליפ במקור מקרית באיליק הגיב:

    גם אני מועסק בסניף של ארומה, אבל באזור המרכז וגם אני רוצה לחזק את ידיהם של אלון-לי גרין ונציגות העובדים. בשבילי העבודה הזו היא הפרנסה ולא תחביב למספר חודשים בהתמנה לנסיעה לדרום אמריקה. אני מקווה שגם חברי ברשת ארומה ברחבי הארץ יקחו את הדוגמה של ההתארגנות בקופי-בין.

  25. מור סטולר הגיב:

    קודם כל, כל הכבוד ותודה לאלון לי גרין ולעובדי הקופי בין. יישר כח על מאבק סולידארי וראוי.
    תודה גם לחברי ברית הנוער הקומוניסטי הישראלי (בנק"י), וכן גם להסתדרות ופעיליה – על אירגון המאבק הנחוש, עד לחתימת הסכם קיבוצי. ההסתדרות אכן התגייסה והיה הדבר בבחינת באר מיים חיים הן לה (וטוב הדבר) והן למאבק.
    לכל המזלזלים נזכיר, כי המאבק להפוך עובדים לא מאורגנים לעובדים מאורגנים, היכולים לזקוף את ראשם – ולצאת מנקודה זו למאבק על זכויות נוספות – הוא שלב קריטי.
    הלוואי ויהיו עוד מאבקים שעופר עייני יוכל לקחת עליהם קרדיט ושיגדילו את הכח של ציבור העובדים המאורגן בישראל.
    כל מאבק כזה – מחזק את אימונם של העובדם שכבר מאורגנים בהסתדרות – בתועלת האירגון, נחיצותו והרלבנטיות של התארגנות עובדים ושל סולידריות עובדים.
    ההסתדרות היא הארגון שמייצג את העובדים מול ההון – ויש לחזקה כמו גם לדרוש ולעמוד על כך כי היא תפעל לטובת העובדים – בנחישות, בתקיפות ובנחרצות.

  26. ירון זהבי הגיב:

    לאיחוד מעמד העובדים – לפוליטיזציה של הפעילות האיגוד מקצועית. לא לפירור ההתארגנות. לא לעמותתיזציה של ארגוני העובדים. כן למעמד עובדים לוחמני הרואה בעצמו מנהיג השינוי המתקדם.

  27. שי כהן הגיב:

    מרתק לצלול אל העבר.
    הפרספקטיבה- אפילו זו של תקופה קצרה, יש בה משום עוצמה.

    כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי מנהל כעת משאים ומתנים להסכמים קיבוציים במספר מקומות עבודה- כמו למשל כ1,200 נשות ואנשי סגל ההוראה של האוניברסיטה הפתוחה

    בארגון חברים 2,000 חברים והוא יציג בעבור כחמשת אלפים עובדים. נשים מהמשולש, בני ברק ועיירות פיתוח בדרום נפגשות יחד לנהל באופן דמוקרטי ומשותף את איגוד מטפלות המשפחתונים,המונה מאות רבות של חברות. מרפאות כללית רפואה משלימה ועשרות מקומות עבודה קטנים ברחבי הארץ מגלים מחדש או לראשונה את התקווה של עבודה מאורגנת.

    ובהסתדרות מה? באמת שהייתי שמח לומר שהגל האדיר של ארגון מקומות עבודה ומאבק על זכויות העובדים באשר הם שהתחיל בפעילות המבורכת של אלון-לי גרין כבר נגע באלפי מלצרים, מאבטחים ועובדי שירותים אחרים, אבל… יש מציאות אחרת בהסתדרות (וגם, נדמה לי שכבר אין שם חדש)

הגיבו כאן

אורך תגובה מקסימלי: 1000 תווים

הרשמה לעדכונים בדוא"ל

Subscribe via Email

מומלצים