האם אין גבול לעורמתם של האנטישמים המנוולים?
עכשיו הם החליטו לגולל על היהודים עלילת-דם חדשה. לא את העלילה הישנה על שחיטת ילדים נוצריים כדי להשתמש בדמם לאפיית מצות בפסח, כמו בעבר, אלא רצח המוני נשים וילדים בעזה.
ואת מי הם שמו בראש ועדת-החקירה, שהוטל עליה מראש לקבוע זאת? לא מכחיש-שואה בריטי ולא ניאו-נאצי גרמני, אפילו לא קנאי איראני, אלא דווקא שופט יהודי, בעל השם היהודי המובהק גולדסטון (בכלל גולדשטיין במקור). ולא סתם יהודי בעל שם יהודי, אלא ציוני, שבתו, ניקול, ציונית נלהבת, פעם "עשתה עליה" ודוברת עברית שוטפת. ולא סתם יהודי-ציוני, אלא דרום-אפריקאי שהתנגד לאפרטהייד ושהתמנה לבית-המשפט החוקתי העליון של המדינה.
כל זה כדי להעליל על הצבא הכי-הכי מוסרי בעולם, שיצא למלחמה הכי-הכי צודקת בעולם!
גולדסטון אינו היהודי היחידי המופעל על-ידי הקשר האנטישמי הבינלאומי. במשך כל שלושת השבועות של מלחמת-עזה נערכו בישראל הפגנות נגדה, שבהן השתתפו יותר מרבבת ישראלים. הן צולמו בהרחבה. המפגינים נשאו שלטים בנוסח "די לטבח בעזה", "להפסיק את פשעי-המלחמה", "ישראל מבצעת פשעי-מלחמה", "הפצצת אזרחים – פשע מלחמה". הם קראו במקהלה: "אולמרט, אולמרט אל תדאג / מחכים לך בהאג!"
מי היה מאמין שיש כל-כך הרבה אנטישמים בישראל?!
התגובה הישראלית הרשמית על דו"ח גולדסטון יכלה להיות משעשעת, אלמלא היה הנושא כל-כך רציני.
חוץ מן "החשודים הרגילים" (גדעון לוי, עמירה הס ודומיהם), היה הגינוי אחיד, מוחלט וקיצוני, משמעון פרס, הסניגור של כל תועבה, ועד לאחרון הכתבלבים בתקשורת.
איש לא נכנס לגופו של עניין. איש לא עיין במסקנות המפורטות. מכיוון שברור שזוהי עלילה אנטישמית, לא היה צורך בזה. בעצם, גם לא היה טעם בקריאת הדו"ח עצמו.
הציבור, על רבדיו השונים, התלכד כאיש אחד, כדי להדוף את המזימה, כפי שלמד לעשות באלף שנות הפוגרומים, האינקוויזיציה והשואה. מנטאליות של מצור, המנטאליות של הגטו.
התגובה האינסטינקטיבית היא הכחשה. לא היו דברים מעולם. זה לא קרה. הכול שקר וכזב.
כשלעצמה, זוהי תגובה טבעית. כשאדם עומד לפני מצב שאין הוא יכול להתמודד איתו, ההכחשה היא המפלט הראשון. אם זה לא היה, אין צורך להתמודד. אין הבדל בין מכחישי רצח-העם הארמני, מכחישי השמדת האינדיאנים באמריקה ומכחישי הזוועות בכל המלחמות.
מבחינה זו אפשר לומר כי ההכחשה היא כמעט "נורמאלית". אבל אצלנו היא מגיעה לרמה של תחכום מיוחד.
יש לנו שיטה מיוחדת: כאשר קורה משהו שאיננו רוצים להתמודד איתו, אנחנו מסיטים את אור הזרקורים לפרט אחד, שולי לגמרי, ומתחילים להתעקש אליו, להתווכח עליו, לטפל בו מכל הצדדים, כאילו היה עניין של חיים ומוות.
מלחמת יום-הכיפורים, למשל. זו פרצה מפני שבמשך שש שנים, מאז מלחמת 1967, שטה ישראל כמו ספינת-שוטים, שמלחיה שיכורים משירי-ניצחון ומאלבומי-ניצחון, בטוחים שצה"ל הוא צבא בלתי-מנוצח. גולדה מאיר התייחסה בבוז לעולם הערבי ודחתה את יוזמות-השלום של אנוואר סאדאת. התוצאה: יותר מאלפיים צעירים ישראליים נהרגו, ומי יודע כמה מצרים וסורים.
ועל מה התווכחו בחמת-זעם? על ה"מחדל". "מדוע לא גויסו המילואים? מדוע לא קודמו הכלים?" רעם מנחם בגין בכנסת, ועל כך נכתבו ספרים ומאמרים והתמנתה ועדת-חקירה ממלכתית.
מלחמת-לבנון הראשונה הייתה מטומטמת מבחינה פוליטית וכושלת מבחינה צבאית. היא נמשכה 18 שנים, הולידה את חיזבאללה והעלתה אותו לגדולה. ועל מה התווכחו? האם רימה אריאל שרון את מנחם בגין וגרם לו לחלות ולמות.
מלחמת-לבנון השנייה הייתה בזיון מתחילתה ועד סופה, מלחמה מיותרת שגרמה להרס עצום, להרג סיטוני ולגירוש מאות אלפי אזרחים חפים-מפשע מבתיהם, מבלי להביא לניצחון ישראלי. ועל מה התווכחו אצלנו? על מה מינו ועדת-חקירה? על הדרך שבה התקבלה ההחלטה. האם היה תהליך ראוי? עבודת-מטה מסודרת?
על מלחמת-עזה לא נערך דיון כזה, מפני שהכול היה מושלם. מבצע נהדר. ניהול מדיני וצבאי נהדר. ניצחון מזהיר. אמנם לא הצלחנו לגרום לאוכלוסייה להדיח את מנהיגיה, אמנם לא הצלחנו להחזיר את גלעד שליט הביתה, אמנם כל העולם מגנה אותנו – אבל הרגנו המון ערבים, שרפנו להם את המועדון ולימדנו אותם לקח שלא ישכחו.
עכשיו נערך דיון נוקב על דו"ח גולדסטון. לא על תוכנו, חלילה. מה יש כאן לדון? אלא על הנקודה האחת שהיא חשובה באמת: האם צדקה ממשלת ישראל כאשר החליטה להחרים את הוועדה? אולי היה כדאי בכל זאת להשתתף בדיוניה? האם נהג משרד-החוץ בטיפשותו הרגילה? (מובן שמשרד-הביטחון שלנו לעולם אינו נוהג בטיפשות.) על כך נשפכות רבבות מלים בעיתונים, ברדיו ובטלוויזיה, וכל פרשן המכבד את עצמו אומר את דברו.
אז מדוע החרימה ישראל את הוועדה? התשובה האמיתית היא פשוטה בתכלית: היא ידעה שהוועדה, כל ועדה, תגיע למסקנות שאליהן הגיעה.
למעשה לא חידשה הוועדה דבר. כמעט כל העובדות היו ידועות גם קודם לכן: הפצצת השכונות האזרחיות, השימוש בפצצות פלאשט (מסמרים) וזרחן לבן נגד מטרות אזרחיות, הפצצת מסגדים ובתי-ספר, מניעת הגישה של צוותי-הצלה לפצועים, הריגת אזרחים שניסו להימלט ושנשאו דגלים לבנים, השימוש ב"נוהל שכן", ועוד ועוד. אף שצה"ל לא נתן לעיתונאים לגשת לזירה, המלחמה תועדה על-ידי התקשורת הבינלאומית לפרטי-פרטיה, העולם כולו ראה אותה בזמן אמת בטלוויזיה. העדויות היו כל-כך רבות ועקביות, עד שכל בר-דעת יכול היה להגיע למסקנות אלה בעצמו.
אילו העידו קציני צה"ל וחייליו בפני הוועדה, יתכן שחבריה היו מתרשמים גם מזווית-הראייה שלהם – הפחד, הבלגן, חוסר האוריינטציה – והמסקנות היו קצת פחות חמורות. אך הן לא היו משתנות בעיקרן. שהרי המבצע כולו היה מבוסס על ההנחה שניתן להפיל את שלטון החמאס על-ידי גרימת סבל ללא-נשוא לאוכלוסייה האזרחית. הפגיעה באזרחים לא הייתה "תוצאת לוואי", נמנעת או בלתי-נמנעת, אלא מרכיב מהותי של המבצע עצמו.
זאת ועוד: שיטת-הלחימה נועדה להתקרב למצב של "אפס אבידות" לכוחותינו – מניעת אבידות בכל מחיר. זאת הייתה המסקנה שהסיק צה"ל, בהנהגת גבי אשכנזי, ממלחמת-לבנון השנייה. התוצאה מעידה על עצמה: 200 פלסטינים הרוגים על כל חייל צה"ל, 6:1400.
כל חקירת-אמת מוכרחה להוביל לאותן התוצאות שהגיעה אליהן ועדת-גולדסטון. משום כך לא היה כל רצון לקיים חקירה ישראלית אמיתית. ה"חקירות" שנערכו לא היו אלא פארסה. האיש האחראי, הפרקליט הצבאי הראשי, אל"ם עמיחי מנדלבליט חובש-הכיפה, ניצח על מלאכה זו, ועל כך הועלה השבוע לדרגה אלוף. הכול תלוי בטיב המינוי ובטיב העיתוי.
משום כך גם אין כל סיכוי שממשלת ישראל תורה עכשיו, במאוחר, על פתיחת חקירה אמיתית, כפי שדורשים פעילי-שלום בישראל.
כדי שתהיה אמינה, צריכה ועדה כזאת לקבל מעמד של ועדת-חקירה ממלכתית, בראשות שופט עליון. היא צריכה לנהל את חקירותיה בפומבי, לעיני התקשורת הישראלית והבינלאומית. היא צריכה לתת גישה חופשית לקרבנות, תושבי עזה, ולגבות מהם עדות, יחד עם עדות החיילים שהשתתפו במבצע. היא צריכה לחקור כל אחת מההאשמות שהועלו בדו"ח לגופה ולפרטיה. היא צריכה לבדוק את הפקודות שניתנו וההחלטות שהתקבלו, מדרג הרמטכ"ל ועד לדרג הכיתה. היא צריכה לעיין בדו"חות של טייסי חיל-האוויר ומפעילי המזל"טים.
די ברשימה זו כדי להבין שחקירה כזאת לא תהיה ולא יכולה להיות. תחת זאת יימשך המסע הישראלי בעולם להכפשת השופט היהודי ושולחיו.
לא כול הטענות נגד האו"ם בלתי-מוצדקות. למשל: מדוע חוקרים את פשעי ישראל בעזה (ואת הפשעים ביוגוסלביה-לשעבר ובדארפור – פרשות שבהן שימש גולדסטון כתובע ראשי) ולא את מעשי ארצות-הברית בעיראק ואפגניסטן ומעשי הרוסים בצ’צ’ניה?
אך הטענה העיקרית היא שהאו"ם הוא מוסד אנטישמי, ושהמועצה לזכויות-האדם היא אנטי-שמית בריבוע.
יחסה של ישראל לאו"ם מורכב מאוד. המדינה קמה על פי החלטת האו"ם, וספק אם הייתה קמה במועד ובצורה שקמה לולא אותה החלטה. מגילת-העצמאות שלנו מבוססת על החלטה זו לכל אורכה. כעבור שנה התקבלה ישראל לאו"ם למרות שלא החזירה את 750 אלף הפליטים הפלסטיניים (דאז).
אך ירח-הדבש התקלקל כמעט מיד. דויד בן-גוריון דיבר בבוז על או"ם-שמום והתעלם ממנו. מאז ועד היום הפרה ישראל כמעט את כל החלטות האו"ם שנגעו לה, בטענה שיש בו "רוב אוטומטי" של מדינות ערביות וקומוניסטיות. תרם לכך פינוי כוחות האו"ם מסיני ערב מלחמת ששת-הימים, כדרישת גמאל עבד-אל-נאצר. וגם החלטת האו"ם (שבוטלה בינתיים) שהציונות היא גזענות.
עכשיו עולה טענה זו מחדש. האו"ם, כך אומרים, הוא אנטי-ישראלי, כלומר אנטישמי. כל מי שפועל בשם האו"ם הוא שונא-ישראל. לעזאזל האו"ם. לעזאזל דו"ח גולדסטון.
זוהי מדיניות קצרת-רואי להחריד. העולם כולו שומע על הדו"ח, ונזכר בתמונות מעזה שראה בטלוויזיה בימי המלחמה. האו"ם נהנה בעולם מיוקרה מוסרית רבה. בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" יורד מעמדה של ישראל בדעת-הקהל העולמית בהתמדה, והדו"ח הזה מוריד אותו עוד יותר. לכך תהיינה השלכת מעשיות – מדיניות, ביטחוניות, כלכליות ותרבותיות. רק טיפש – או שר-החוץ אביגדור ליברמן – יתעלם מכך.
אם לא תיערך חקירה ישראלית אמינה, תעלה הדרישה לכנס את מועצת-הביטחון כדי שתעביר את העניין לבית-המשפט הבינלאומי בהאג. ברק אובמה יצטרך לשקול אם להטיל עליה וטו – דבר שיגרום נזק קשה לארצות-הברית, ושישראל תידרש לשלם עבורו ביוקר.
כפי שכבר נאמר: האו"ם-שמום עלול להתגלות כאו"ם-בום.
בקשר לפיסקה הראשונה בתגובתך – לא נכון. אף אחת מהמדינות ה"מצורעות" לא נאשמת בהרג אזרחים על רקע הפצצות מן האוויר, פשוט מפני שלרובן אין חיל אוויר בעל יכולת כזו. המדינות המופלות לטובה שבהן מדובר, רק להזכירך, הן ארצות הברית, בריטניה, רוסיה (הרי אתה עצמך מזכיר את דרזדן בסוף התגובה).
המדינות המנודות היחידות הן איראן, קוריאה הצפונית וקובה (ייתכן ששכחתי מישהו), ואף אחת מהן לא מנודה על רקע של "פשעי מלחמה". אדרבא ואדרבא – סין, שביצעה ומבצעת פשעי מלחמה איומים בטיבט, בנוסף לדיכוי האכזרי של אזרחיה שלה, דווקא זוכה למעמד מכובד בקרב העמים. עניין של אינטרסים פוליטיים, שהם בדיוק הסיבה להתנכלות לזכות ההגנה העצמית של ישראל בשם ה"מוסר".
בעניין סעיף 3 שלך, נכון שלא כל מדינה בעלת משטר חד מפלגתי היא מדינה מצורעת, אבל מצד שני זה יהיה מוגזם לכנות מדינה כזו בשם "דמוקרטיה", ולתאר אותה כדוגמא ומופת זה כבר עיוות חולני.
אסף הוא מאלה שמבינים מעט ומדברים הרבה. כל האמנות מתירות לחימה בשטח בנוי והרג אזרחים ולהפתעת "השמאל" אפילו אם הם מחבלים פלשתינים. השאלה היא עד כמה היתה נחוצה פעולת הלחימה שהביאה להרג האזרחים והאם לא שמוש בכח מופרז בזמן הלחימה הביא למות האזרחים. לכן כאשר ישראל אומרת יש עוד שעושים ככה זו טענה מאד רלוונטית כי אם מישהו אחר (נניח רוסיה)בגלל ארועים בודדים הורגת עשרות אלפים אזרחים וכמה אלפי חילים והורסת מדינה שלמה ואילו ישראל בגלל אלפי טילים ושמונה שנות לחימה הורגת רק 500 אזרחים לעומת 700 מחבלים אז על פי כל דין ישראל לא ביצעה פשע מלחמה. מי שחושב שישראל בצעה פשעי מלחמה הם "השמאל" הפשיסטי בישראל ומחוצה לה, קצת אנטישמים וכל מיני צדיקים בעיני עצמם שמחילים על ישראל סטנדרטים שאינם מחילים על אף מדינה או אומה אחרת בעולם.
כתב התביעה אנטישמי, גולדסטון אנטישמי, פקיסטון? פחחחחחחחח
אבנרי מבליע בדבריו כלאחר יד משפט משמעותי, אך ממהר לעבור מיד לנושא אחר. מדוע לא חוקר האו"ם פעולות של ארצות הברית, רוסיה, סין, בריטניה ואחרים, העולות בחומרתן בהרבה על אלה המיוחסות לישראל? השאלה הזו איננה משנית. היא מקפלת בחובה את הבסיס להאשמת האו"ם בצביעות ובאנטישמיות (אישית איני חושב שזו אנטישמיות, זו פשוט אינטרסנטיות צינית).
הדברים מגיעים לאבסורד כאשר מדובר בביה"ד הבינלאומי בהאג. הרי לו היתה עולה האפשרות שנציג ישראלי יישב כשופט בהרכב של בית הדין בהאג, היתה זעקתם של אבנרי ושו"ת עולה לשמיים. והנה, נציג של ממשלת סין, שביצעה בטיבט פשעים נגד האנושות ומעשי זוועה מחרידים, שלא לדבר על כיבוש בן 50 שנה המלווה בהתנחלות מאסיבית, נציג של ממשלה זו ישב באין מכלים בהרכב שדן בגדר ההפרדה הישראלית – והדבר לא הפריע לאבנרי כהוא זה.
בנוסף אליו ישבו בהרכב נציגי מדינות נוספות שכל אחת מהן היא בעלת מסורת ארוכה ועשירה של פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, שלא לדבר על נציגי "הדמוקרטיות הנאורות" החסודים כמו קובה וצפון קוריאה שבאו להביע את דעתם בעניין.
אשמח מאד אם מר אבנרי, או מי משותפיו לדעה באתר זה, ימליצו על הרכב שופטי בית הדין בהאג שישפוט את ישראל על פשעיה, כדרישתם. (אני מציע לעשות זאת בשיטת הרדוקציה – כלומר להוריד קודם כל את המדינות העברייניות, היוצאות מכלל חשבון, ולקבוע את ההרכב מבין חמשת הנותרות.)
הציונים הדמוגגים חושבים שאפשר לעבוד על העולם באומריהם "אלו צילומים מזוייפים" "אל ג’זירה מזייפים את ההלוויות" הרי שבעולם מלגלגים על זה הסגנון, ואת האמת אי אפשר להסתיר.
מה עושה את גולדסטון "ציוני"?
מה עושה את הבת שלו "ציונית"? הרי אחרי שעשתה עליה היא גם עשתה ירידה. לקנדה.
ונגיד שהיא ציונית, איך "מוכיחה" הציונות לכאורה של הבת את הציונות של האב?
אם למישהו יש בת צמחונית, זה מוכיח שאבא שלה לא אוכל בשר?
מדוע אנטי ציונים מתנגדי פשרה זוכים לתואר פעילי "שלום"?
יכול להיות שהחקירות של צה"ל הן פארסה עם שורה תחתונה ידועה מראש.
אבל ה-א-יינה-חקירה של גולדסטון סובלת בדיוק מאותה מחלה – פארסה עם שורה תחתונה ידועה מראש.
למה אתה צוחק מהראשונות ומתלהב מהאחרונה?
דרך אגב, על הראש של מנדלבליט יש כיפה בדיוק כמו על הראש של שמאי ליבוביץ’, וכמו על הראש של הקוקואים מנטורי-קרתא שהלכו להתלקלק עם אחמדינג’אד. מה "מוכיחה" הכיפה כשלעצמה?
לגבי המפגינים נגד המלחמה – רבבה זה עשרת אלפים, נדמה לי.
לפחות תשעים אחוז מהם היו ערבים.
זה משאיר לנו בערך אלף יהודים – רובם המכריע יהודים רק לפי מקריות הלידה, לא על פי התודעה – גם לשיטתם.
אוטו-אנטישמיות היא תופעה ידועה, בעיקר מתקופת ההשכלה באירופה. הגרמנים/צרפתים וכו’ בני דת משה של אז באמת האמינו שהם חלק מהעולם הנאור, ושנאו את הביטוי הבולט של המרכיב הפרטיקולרי – "הזר", "הפרימיטיבי" שבידל אותם מהכלל. הם שנאו את מה שרצה להשאר כשלעצמו, והתנגד להתמסמס ולהטמע באוניברסלי.
היה יהודי בביתך ואדם בצאתך. כי יהודי כנראה זה לא בנאדם…
אז הם התביישו בפיאות, בזקן, בתלבושות המכוערות, במנהגי הכשרות והאישות.
והיום הם מתביישים ברצון המוצהר לביטוי לאומי, ובמה שנדרש בכדי לאפשר אותו – מול ההתנגדות האלימה של הסביבה.
לא הערבים ולא היהודים בהפגנות ההן הביעו אותה רמה של שלילה לאלימות שיצאה מעזה נגד אזרחים ישראלים. נהפוך הוא. הם הרבו להביע "הבנה", להמעיט בערך הפגיעה, ובמקרים מסויימים אף נתנו לגיטימציה. בזמן מלחמת לבנון קבוצה של "אינטלקטואלים צעירים" ערבים אף הביעה שמחה מופגנת על הפגיעות שחיזבאללה הסב לישראל.
כך שלא מדובר כאן על איזה הומניזם אוניברסאלי חובק כל, שולל אלימות באשר היא, אלא על אנטי ישראליות בוטה.
בדיקה השוואתית של התגובה למקרים אחרים של אלימות בעולם מוכיחה בעליל – שנאה דיספרופורציונלית כזו יש לה רק הסבר אחד – אנטישמיות.
אני רק שאלה קטנה.
יש כמה מדינות באו"ם כמו סודאן-סוריה-איראן-לוב שחברות בועדות לזכויות האדם וכל הזמן שופטות את ישראל.
האם זה נשמע טוב ונכון וראוי?
ברור שאי אפשר היה להגיע למסקנות אחרות. יש לכך שתי סיבות. האחת – כתב הועדה היה לחקור את פשעי המלחמה שבוצעו בשטחים הכבושים ע"י ישראל במהלך הפעולות של עופרת יצוקה. כלומר גם קבעו מראש שישראל בצעה פשעי מלחמה וגם לא אפשרו לועד לחקור אם רצתה (והיא לא רצתה) מדוע היה צורך במבצע. מכיוון שאחד המדדים לקביעה האם בוצעו פשעי מלחמה הוא המידתיות מראש מנעו אפשרות לדיון במדד החשוב ביותר. שנית- מי הם חברי הועדה. האחד הוא יו"ר הועדה שהוא יהודי וזה הספיק לאבנרי להכתיר אותו כציוני.אבל הוא ציוני כמו שספירו או מוחמד בראכה ציונים. חבר נוסף בועדה הוא שופט בית המשפט העליון של פקיסטן. פקיסטן? הוא יהיה הסמכות לקבוע אם נעשו פשעים נגד האנושות? אולי כדאי שקודם יטפל בפשעים נגד האנושות שמבוצעים ע"י המשטר בפקיסטן באשור בית המשפט שבו הוא חבר? ממש ועדה אוביקטיבית לתפארת העולם. כשרואים מי הגועליציה העולמית והמקומית שמתלהבת מהדו"ח הזה אפשר להיות שקטים – אלה כל המדינות תומכות הטרור, הדיקטטורות הגרועות בעולם, המשטרים האפלים ביותר מבחינת זכויות אדם וכמובן כל צדיקי "השמאל" בישראל שתמיד תומכים בקבוצה הנאצלת שלמעלה בתנאי שהם בעד השמדת ישראל וארה"ב . שנה טובה.
מדוע לא חקר גולדסטון את הפצצות נאט"ו ביוגוסלביה? ואת המלחמה בסרי לנקה? ואת מלחמות צ’צ’ניה וגיאורגיה? ואת אפגניסטאן, פקיסטאן, טיבט, תימן, סהארה המערבית, הטבח של סוריה באל-חאמה, הטבח של צבא לבנון בנהר אל-ברד, את מסעות הרצח ההמוני של הטרור האיסלאמי במזה"ת וברחבי העולם ועוד אלף סכסוכים אחרים? מי ייתן לו לחקור, אפילו אם נניח שהיה לו רצון בכך?
אלה מקומות שגולדסטון בכלל לא נכנס אליהם וגם שולחיו מה’מועצה לזכויות האדם’ של האו"ם לא יתנו לו להיכנס לשם, כי כל מה שמעניין אותם זה לפגוע רק בישראל.
חוקר שבדק את פרטי גביית העדויות בוועדה חושף את האופי השערורייתי של התנהגות הוועדה הזאת שכל מטרתה היתה לחפות על הטרור הערבו-איסלאמי ולהעליל עלילות על ישראל.
בקיצור: ישבו בוועדה ‘שופטים’ הידועים ביושרם ובהגינותם מהסוג של אורי אבנרי וגדעון ספירו.
לדיון פרטני באופן ‘גביית העדויות’ בוועדה – מתוך פרסומיה שלה באתר האו"ם:
— קישור —
פשעי מלחמה הם פשע פלילי, לכן חקירתם אמורה להזכיר הליך פלילי.
בהליך פלילי יש נאשם אחד, והשאלה היא אם הוא אשם או לא.
ישראל היא לא היחידה שעושה פשעים, כמובן, אבל "לא רק אני זה לא תירוץ".
מה לעשות, רמת הטיעונים ב"הסברה" הישראלית היא של גנון, וכך צריך גם לענות לה.
עשרה גנבים זוהו בשעת מעשה. מי שרץ מהר בורח, מי שרת לאט נתפס, מה לעשות.
יש מדינות שמשתייכות לגושים מסוימים באו"ם שתומכים בהן אוטומטית, והן רצות מהר יותר ובורחות מהאשמות.
כל זה, כמובן, רק אם נקבל את ההנחה האווילית שישראל מופלית לרעה במוסדות הבינאומיים.
לגופו של עניין זו שטות מוחלטת.
ישראל היא-היא הגנב שרץ מהר ואינו נתפס. היא זו שמופלית לטובה ונהנית מחסות מוחלטת מצד הסנדק החזק בעולם.
התגובות לרצח חרירי היו קשות בהרבה מהתגובות לעשרות מעשים כאלה שהמוסד הישראלי או גורמים אחרים בישראל הם החשודים העיקריים בהם (סאברה ושתילה, רצח ערפאת ועוד).
תבדקו מי נהנה הכי הרבה ממוסד "זכות הוטו" במועצת הביטחון.
הסנקציות על מדינות אחרות שעושות מעשים דומים חמורות בהרבה. שום מדינה שאינה חברה באיחוד האירופי לא נהנית מקשרים כה הדוקים עם האיחוד, וישראל רק מקבלת פרסים וחיזוקים על הפשעים שלה.
חוקר שבדק את פרטי גביית העדויות בוועדה חושף את האופי השערורייתי של התנהגות הוועדה הזאת שכל מטרתה היתה לחפות על הטרור הערבו-איסלאמי ולהעליל עלילות על ישראל.
בקיצור: ישבו בוועדה ‘שופטים’ הידועים ביושרם ובהגינותם מהסוג של אורי אבנרי וגדעון ספירו.
לדיון פרטני באופן ‘גביית העדויות’ בוועדה – מתוך פרסומיה שלה באתר האו"ם:
— קישור —
יובל הלפרין מתפתל ומתעקל בדיאלקטיקה מוזרה, תוך כדי אמירת דבר והיפוכו, ועוד פעם היפוכו וחוזר חלילה. "מי שרץ לאט נתפס, מה לעשות" ומצד שני "דווקא ישראל היא שרצה מהר" – אם ישראל היא שרצה מהר אז מי נתפס? האמריקאים? הרוסים? הסינים? הפלסטינים? ואם ישראל היא היחידה (כמעט) שנתפסת, אז למה ההנחה שהיא מופלית לרעה היא "אווילית"?
ובעניין רצח ערפאת, צודק יובל. רצח ערפאת מצטרף לפשעים קודמים של ישראל כמו הרעלת סטאלין, ההתנקשות במרטין לותר קינג וכמובן הפיצוץ במגדלי התאומים ב-11 בספטמבר, וזאת עוד לפני שדיברנו על ווטרגייט רציחת שש נשותיו של הנרי השמיני. אז מה הפלא שכולם שונאים אותנו?
כרגיל אנשי "השמאל" לא יודעים לחבר אחד ועוד אחד. ישראל נהנית מהכי הרבה הטלת וטו במועצת הבטחון כי יש באו"ם רוב של מדינות מתקדמות שבהן אין זכויות אזרח אין מדע והתרבות היא של רצח ושנאה ובאורח פלא הארצות האלה הן ערביות/מוסלמיות ורוצות להשמיד את ישראל. לכן ארה"ב הלא מפותחת בעלת המשטר המנוון והמרושע כמו בישראל מגנה על ישראל הקולוניאליסטית. גם לארצות אירופה ברור לגמרי שלמרות השקרים הקורבן היא ישראל והרוצחים הם הפלשתינים ולכן במסגרת מגבלות הכסף והנפט הן מעדיפות את ישראל על הערבים.
לעניין האסטרטגיה של צה"ל ששאפה ל"אפס אבידות", קיים עוד נתון המעיד עליה מלבד הצהרות רשמיות והיחס בין הרוגים ישראלים ופלסטינים. נתון זה הוא שיעור הרוגי צה"ל מ"אש ידידותית" שהוא 4 מתוך 10 כלומר 40%, כאשר השיעור הרגיל במלחמה המודרנית הוא 10-15 אחוז.
אז אחד משניים: או שצה"ל היה מאוד לא זהיר ונגרמו יחסית הרבה מאוד אבדות כאלה, או- וזה מה שסביר – דאגו שמספר האבידות מאש פלסטינית יהיה נמוך באופן מיוחד, באמצעים כמו אש ארטילרית כבדה בתגובה על כל יריה בודדת של צלף.
מדוע אינך מגיב בנושא נאצר?
לעניין האסטרטגיה של צה"ל ששאפה ל"אפס אבידות", קיים עוד נתון המעיד עליה מלבד הצהרות רשמיות והיחס בין הרוגים ישראלים ופלסטינים. נתון זה הוא שיעור הרוגי צה"ל מ"אש ידידותית" שהוא 4 מתוך 10 כלומר 40%, כאשר השיעור הרגיל במלחמה המודרנית הוא 10-15 אחוז.
אז אחד משניים: או שצה"ל היה מאוד לא זהיר ונגרמו יחסית הרבה מאוד אבדות כאלה, או- וזה מה שסביר – דאגו שמספר האבידות מאש פלסטינית יהיה נמוך באופן מיוחד, באמצעים כמו אש ארטילרית כבדה בתגובה על כל יריה בודדת של צלף.
חליבאן, תעשה לי טובה, "האמת" האמיתית אותה אי אפשר להסתיר היא הפיברוקים החוזרים ונשנים של הפלסטינים בעזרת כתבים זרים.
כמו למשל מקרה הילד מוחמד א-דורה (עניין הפברוק שקיבל חיזוק בבית משפט הצרפת).
למשל אותה לוויה פלסטינית שצולמה ע"י מזל"ט ובה "המנוח" קופץ לפתע פתאום מהאלונקה ובורח, שלא לדבר על ההאשמות על "טבח" בג’נין שהופרכו ע"י וועדה האו"ם.
יאסר ערפאת טען לא פעם שישראל משתמשת ב"פגזי אורניום מדולל" ובכך מרעילה למוות את הפלסטינים…
שאני אמשיך?
חבל שאתה מציג רק צד אחד של המציאות, בצורה הגובלת בזריית חול בעיני הקוראים.
אתה אומר שישראל נהנית הכי הרבה ממוסד זכות הוטו, אבל אתה לא מזכיר (משום מה) שישראל גם "זוכה" לכמות גינויים אדירה ללא כל פרופורציה למעשיה (לעומת דיקטטורות ומדינות כובשות רבות).
מה גם שמועצת זכויות האדם של האו"ם קיבלה עד היום את כל החלטותיה כנגד פעולות ישראל בשטחים. כאילו אין דארפור, אין צפון-קוריאה, אין גוונטאנאמו, אין טיבט, אין מיאנמר.
באווירה כל-כך מוסתת ושקרית אין זה פלא שזכות הווטו פועלת שוב ושוב לטובת ישראל.
תרשה לנו להתנצל מעומק הלב שאנחנו תומכים באסטרטגית מינימום אבדות לכוחותנו.
זה כנראה משום שהקרובים לנו משרתים בצבא, לכן יש לנו אינטרס טבעי מובהק לראות אותם חוזרים הביתה בחתיכה אחת, אם אפשר.
מי שלא קשור לעניין- יכול להרשות לעצמו לדבר על מלחמה בצורה תיאורטית מנותקת – כאילו היא משחק וידאו.
(במאמר מוסגר – אם הצלף הפלסטיני עם היריה הבודדת התמקם דווקא מתחת לחצאית של פטמה, זה באמת עצוב מבחינתו. לא בגלל פטמה אללה ירחמה, כמובן, אלא בגלל שהוא לא עמד בסטנדרטים הגבוהים של אמנת האג או ג’נבה או ארגוני זכויות אדם אלו ואחרים. הלכה המדליה למצוינות מוסרית. לא חראם?)
לסטטיסטיקה שהבאת יש עוד הסבר –
אחוז גבוה של הרוגים מאש דו-צדדית הוא ביחס להרוגים מאש-אוייב. האוייב במקרה הזה מעיד בעצמו שהוא הסתמך יותר על טקטיקות של מילכוד ומיקוש מאשר קרב (הגיוני בהתחשב ביכולות ובחימוש שלהם ביחס למה שעמד נגדם). שני הצדדים העידו שהחמושים במקרים רבים בחרו לא להתעמת "עד הסוף" אלא לסגת ולהתחבא (אולי לא רק מפחד, אלא גם בנסיון למשוך את הכוחות שלנו למלכודות ממוקשות).
אצלנו התכוננו בדיוק לזה ודאגו במידת האפשר לפוצץ את המלכודות והמוקשים לפני שהכניסו חיילים חיים. ניתן להמר על כך שרוב ההרוגים הפלסטינים נפגעו לא מאש ישירה של צה"ל אלא מאותם מלכודות ומוקשים שהופעלו בזמן הלא נכון מבחינתם.
נשאלת השאלה אם לדעתך המלומדת היה מוסרי יותר להפעיל את המוקשים והמלכודות ע"י גופים חיים של חיילים, במקום על ידי צפעי-שריון,ארטילריה והפצצות אויריות.
היית מרגיש מוסרי יותר אם בנוסף ל 1400 פלסטינים היו נהרגים חמש מאות או אלף חיילים ישראלים?
כל הכבוד לכל המגיבים הזועמים פה
שוב פעם הצלחתם להסיט את הדיון מהשאלה האם הדו"ח נכון או לא נכון.
האם יש עוד מדינות שמבצעות פשעי מלחמה חוץ מישראל? כן יש. אז מה?
את התגובות של ישראל לדו"ח אפשר לסכם ככה: "אבל כולם עושים את זה" או "אבל הם התחילו"
כמו שהטיעונים האלה לא קבילים במשפט פלילי ככה הם גם לא קבילים במשפט על פשעי מלחמה.
אבנרי לא מסוגל לראות את המציאות
מה היה כותב אבנרי אם ישראל היתה משגרת 10000 טילי קאסם לתוך ריכוזי האוכלוסיה בעזה
???
צינורות חלולים ? או פשע נגד האנושות ?
המסקנות של אבנרי דומות לאלו של גולדסטון
אלו מסקנות שנקבעו מראש ללא קשר למציאות
אין בכלל ספק
המלחמה בחמס היא מלחמה צודקת
חיסול החמס הוא תנאי לשלום
מי שלא רואה את זה אינו יכול לקרוא לעצמו
פעיל שלום
לידיעת אבנרי
לאחר ששת הימים פרצה מלחמת ההתשה
לאחר מלחמת ההתשה היה אוקטובר השחור בירדן
לאחר זאת פצחו הפלסטינים במסע טרור ששיאו
רצח הספורטאים במינכן
בנוסף התקיימה מלחמה קרה כך שלישראל לא
היה שום מרחב תמרון לפני 1973
למי שלא קרה נזכיר כי בסיפרו זה טורח ומפרט אבנרי כיצד נכבשו על ידי מחלקתו כפרים ערביים שלא היו בהם כוחות לוחמים וכיצד בוצעו בתושביהם מעשים שכיום היו מוגדרים כפשעי מלחמה לכל דבר ועניין.
על כן צריך אבנרי לנקוט משנה זהירות בנסיעותיו לאירופה מחשש שאירגון פרו פלסטיני יבקש להעמיד אותו לדין בפני בית המשפט לפשעי מלחמה בהאג על מעשיו בנכבה של 48…
שוב הצלחת לא להתייחס למי שענה בעניין זה בדיוק.
הליקויים רבים בהטיה מראש של החוקרים, בהגדרת נושא המחקר, במתודה, ובכלים שהופעלו, מבססים ספק גדול:
1. בנכונות של הדו"ח (מבחינה עובדתית).
2. בנייטראליות של הוועדה.
כל הליקויים שנידונו בהרחבה מרובה לא קבילים בעצמם במשפט פלילי.
מה שמעניין זה לא אם הדו"ח נכון, אלא אם העובדות נכונות. כשהחקירה נראית כמו הפרצוף של החוקרים, לא ניתן לדעת אם העובדות נכונות, וכמה עובדות נכונות הם סיננו מהדו"ח בדי להשחיר את התמונה.
טענת "כולם עושים ככה" נשמעת אולי שאולה מלקסיקון הגנון של חנה, אבל ההגיון שעומד מאחריה דווקא כן מוכר בעולם המשפטי – קוראים לזה משפט נוהג.
חוק שהוא בלתי ניתן לביצוע מלכתחילה, ועקב כך כולם (כל מי שמגיע לסיטואציה רלוונטית, הכוונה) מפירים אותו, הוא לא חוק אלא אות מתה.
"הם התחילו" – זו כמובן לא הטענה.
הטענה האמיתית היא "הם לא מקיימים את הכללים, ומשום שהם מפירים את הכללים באופן שיטתי, גם אנחנו לא יכולים לקיים אותם".
כל הדיון נשען על "אמנה".
אמנה זה הסכם הדדי ששני הצדדים כפופים אליו וחייבים לקיים אותו, בכדי שאפשר יהיה "לשחק" לפיו.
אין שום אפשרות ריאלית או הצדקה לדרוש שצד אחד יהיה כבול לאמנה בעוד הצד השני פטור.
מעבר לכך, צריך להבין שכותבי הדו"ח הם לא אלוהים וגם לא נביאו.
יש להם פרשנות מסויימת, שנשענת על הנחות מסויימות.
אפשר ומותר לחלוק גם על ההנחות וגם על הפרשנות.
הנראטיב פה משחק תפקיד מכריע. לפעמים אפילו לא המחלוקת על עובדות ספציפיות.
למשל:
הטמפרטורה הנמדדת היא 23 מעלות.
אדם אחד שהוא מאוד שמן, יכול לטעון שנורא חם.
אדם אחר, רזה מאוד, יכול לטעון שנורא קר.
בתחום מעלות מסויים, חם או קר זו הערכה יחסית – סובייקטיבית.
בתנאים מסויימים. גם דיני המלחמה השונים מתירים פגיעה "מידתית" באזרחים, במקרה כמובן שהיא "נזק נלווה" ולא מכוונת.
הוויכוח הוא על מה זה "מידתי". במקרה הנדון יש ויכוח גם על מי נחשב "אזרח".
בשום מקום לא כתוב ש"מידתי" זה עין תחת עין ושן תחת שן, לכן ספירת הגופות היא לא רלווטית.
האם ישראל ביצעה פשעי מלחמה (ברמה האסטרטגית, לא ברמת החייל הבודד) ?
אם פגיעה באוכלוסיה אזרחית פלסטינית כמנוף לחץ להפסקת הטרור מעזה נגד אזרחינו נחשב פשע מלחמה, כנראה שכן.
תרשה לי לשאול אותך שאלה נגדית:
האם במצב הנתון ניתן היה לגרום להפסקת הטרור בלי לפגוע באוכלוסיה האזרחית הפלסטינית?
האם מצב שבו אזרחי ישראל הם בני-ערובה בידי ארגוני הטרור הפלסטיניים להשגת מטרות מדיניות הוא מקובל?
אם הטרור הפלסטיני הוא פשע מלחמה בפני עצמו, האם הדרך היחידה המוסרית להגיב לו היא כניעה לסחטנות,או שבמקרה כזה הפעלת מידה מסויימת של טרור נגדי היא כשרה?
אודה לך אם תימנע בתשובתך מהצווחה האולטימטיבית "פשיסט" ותנסה להתייחס עניינית.
אתה מפספס (כנראה בכוונה) את הטיעון. גם אם דו"ח גולדסטון היה מבוסס על אמת לאמיתה (והוא לא), גם אז המעשים המתוארים בו אינם אלא אפס קצה של המעשים שנעשו בידי מדינות שכולן נחשבות, בניגוד לישראל, לחברות מכובדות ולגיטימיות בקהיליה הבינלאומית. הטענה איננה "גם האחרים עושים זאת ולכן לנו מותר", אלא "כל מדינה שהיתה מעורבת במלחמה במאה השנים האחרונות ביצעה מעשים גרועים פי כמה מאלה של ישראל, ואף אחד לא דרש להעמידן לדין". כלומר הנושא הוא השימוש במוסר כפול ביחס לישראל, והטיעון הוא שאלה שדורשים להעמידה לדין אינם באים בידיים נקיות.
אין שום קיום מוסרי לטענותיך אם הן נובעות מתוך גישה צבועה של מוסר כפול. הטענה שנימוקים אלה אינם קבילים במשפט על פשעי מלחמה, רק מוסיפה חטא על פשע, משום שהיא משתמשת בארגומנט של חוק בינלאומי כדי להצדיק עיוות מוסרי וגישה של איפה ואיפה. אם אתה בא בידיים לא נקיות, אל תתפלא שחושדים במניעיך.
למגיב "לעופר"-
הכל שאלה של פרופורציות, מה שקרוי בשפה משפטית "מידתיות".המלחמה ארכה כ-3 שבועות; מבחינת מספר האבדות הצד הישראלי נחל הצלחה מדהימה – תשעת ההרוגים הישראלים מאש פלסטינית שווה למספר האבדות הפלסטיניות הממוצעות בשלוש וחצי שעות (!).
לא מדובר רק בשאלה של מינימום אבדות לכוחותינו אלא גם מקסימום אבידות לצד השני. בעיניך יחס אבידות של 200 ל-1 נראה סביר. אבל אני מניח שאם זה היה 2000 ל-1 או יותר בסופו של דבר היית מסתייג מהמדיניות שהביאה למצב הזה, בייחוד כאשר אחוז האזרחים שנפגעו בצד השני היה משמעותית גבוה יותר.
במלים אחרות, אתה אומר שלהפעיל סוללת תותחים או להק מטוסים בתגובה על כל ירי של צלף זה סביר, אבל אולי גם אתה היית מסתייג מהפעלת גדוד/חטיבה/טייסת שלמה במקרה כזה.האם היית מרגיש מוסרי באותה מידה אילו במקום 1400 פלסטינים היו נהרגים 14,000?
ולתיאוריה שלך על כך שרוב האבדות בצד הפלסטיני היו כתוצאה מהתפוצצצות מוקשים ומלכודות אין מקור מוסמך, אפילו לא דובר צה"ל. אגב, היחס בצד הישראלי היה של הרוג אחד על כל 40 פצועים לעומת הרוג אחד על כל 4 פצועים בצד הפלסטיני, כנראה עקב ההבדל ברמת הטיפול הרפואי.
1. אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של ישראל הוא הייצוא לאיחוד האירופי. לישראל יש הסכמי סחר ושיתוף פעולה כלכלי הדוק עם האיחוד האירופי קודם כל משום שהיא נתפסת באירופה במערב אירופה כדמוקרטיה פרלמנטרית ליבראלית.
רוב שאר המדינות שמזכירים תמיד בהשוואה לישרא, בכל פעם שיוצא איזה דו"ח – נמצאות מעשה כל הזמן במצב של סנקציות כרוניות מצד ארצות הברית והאיחוד האירופי, כי הן לא יכולות להעלות על הדעת קשרים כה הדוקים עמם.
לפיכך ישראל מופלית לטובה וזוכה רק לפרסים על פשעיה.
אמנם מבחינה מעמדית הזיקה של ישראל לאיחוד היא בעייתית, כי היא מיטיבה בעיקר עם שכבות מסוימות (אני מעדיף, למשל, חומות מכס שיגנו על תעשייה מסורתית בפריפריה, מאשר כלכלת ייצוא-ייבוא ו"שווקים פתוחים", המבוססים על הייטק במרכז) –
אבל כדי לאלץ את אותה שכבה לשנות ממדיניות הכיבוש והגזענות יש להבהיר למדינות האיחוד האירופה ש"מרכז" בישראל מקביל ל"ימין קיצוני" באירופה, ו"מדינה יהודית" זה לא כמו "מדינה איטלקית", אלא כמו "מדינה לבנה".
ביטויים כמו "שמירת הרוב היהודי בגליל", או "הגנה על אדמות הלאום בנגב מפני הבדואים" לא נאמרים בלועזית, כי אחרת רק לה פן ודומיו יהיו "ידידי ישראל".
2. אם כבר מדברים על ימין קיצוני באירופה,
כשהיידר נכנס לממשלה באוסטריה תמכתי בכך שישראל החליטה להחזיר את השגריר. לא אמרתי "מי שמדברת", כי בפוליטיקה אין "מי שמדבר/ת". כל מדינה מחויבת במדיניות פנים צודקת ובמדיניות חוץ צודקת, אך אחד לא תלוי בשני. סעודיה מחויבת בשיפור זכויות הנשים בתחומה, ובד בבד גם לא "לנרמל" את הקשרים עם ישראל כל עוד הכיבוש נמשך. ישראל מחויבת בסיום הכיבוש, אך בד בבד לנקוט מהלכים נגד מדינות שבהן הפשיזם מקבל ריהביליטציה, או שמעניקות חופש ביטוי למכחישי שואה (כמו דנמרק) ועוד.
3. כבכל פעם שמדברים על פשעי ישראל, שוב עולה העניין דמוקרטיה-דיקטטורה. לא כל מדינה שאין בה משטר פרלמנטרי רב-מפלגתי היא מדינה מצורעת. אני תומך במשטר בקובה כפי שסלדתי ממשטרו של פינושה בצ’ילה. זה עניין לוויכוח שניהלנו אותו לא פעם בשרשורים אחרים.
אבל גם אם נניח שכל המשטרים החד-מפלגתיים הם משטרים פושעים. מה תעשו מבחינה בינלאומית? תטילו סנקציות על העם, שהוא לדעתכם קורבן הדיקטטורה? תפלשו לשם במחיר של מיליון הרוגים?
התערבות בינלאומית יעילה כשיש קבוצה מגובשת הרומסת קבוצה מגובשת.
כשהוטל חרם כלכלי עולמי על דרום אפריקה נטלו בו חלק דמוקרטיות פרלמנטריות, דיקטטורות סוציאליסטיות, דיקטטורות פרו-מערביות ומשטרים ריאקציוניים ופונדמנטליסטיים.
4. קיים בלבול בין שתי שאלות:
שאלת צדקת המלחמה
ושאלת פשעי המלחמה
דו"ח גלדסטון עסק אך ורק בשאלה השנייה.
וכשאנו עוסקים בשאלה השנייה חשוב לזכור תמיד תקדים אחד חשוב והיסטורי:
הפצצת דרזדן הייתה פשע מלחמה.
אני חוזר: הפצצת דרזדן הייתה פשע מלחמה.
לצנזור – הורדתי את הביטוי "ספיכופט" מהפסקה האחורנה, בהנחה שזה מה שהפריע לך.
התואיל להעלות עכשיו?
לעופר:
מידתיות היא עניין של הערכה, לא משהו שניתן למדידה אובייקטיבית.
היה צריך להפעיל כוח בדיוק במידה שתגרום ליריב להוציא את ירי הרקטות על ישראל מהארסנל המבצעי שלו, ולא יותר מזה. זו הפרשנות שלי למידתיות.
לא באנו לפה לשחק בקקה – זה מה שאתה צריך להבין. כל ההתפלספויות יפות לאנשים שיושבים במקום אחר, שבו הדברים תמיד נשארים במישור התיאורטי.
הבעיה שלנו היא כזו –
לפלסטינים יש מטרה "מדינית" סופית מוצהרת – חיסול הישות הציונית. אין כמעט אף פלסטיני שיכחיש את זה.
המטרה הזו מהווה בשבילנו (רוב כמעט מוחלט של הישראלים היהודים) קאזוס בלי.
נראה לנו מהשענות על נסיון קודם, שהישות הציונית חיונית לקיומנו ולבטחונינו. אולי אנחנו טועים, אבל יש לנו נימוקים כבדי משקל מספיק בכדי להשאר בדעתנו.
הפלסטינים מפעילים טרור נגד אזרחים ישראלים בכדי להשיג את המטרה המדינית שלהם בשלבים.
אי לכך, היענות לדרישות של הפלסטינים (ולו רק לאבני דרך) כשיטה להפסיק את הטרור לא רק שאיננה יעילה, אלא היא מזיקה בשני אופנים:
1. מלמדת אותם שטרור יעיל.
2. מייצרת כל פעם נקודת "התחלה" חדשה, שממנה מופעל שוב טרור בכדי להשיג התקדמות נוספת בתמורה ל"הפסקתו", וחוזר חלילה.
טרור הוציא את ישראל מהרצועה.
אחרי היציאה הרצועה עברה מטמורפוזה לאקס-טריטוריה – בסיס ענק שממנו יוצא עוד טרור במעגלים הולכים ומתרחבים – שדרות, אשקלון, אשדוד, יבנה. אזורים הולכים ומתרחבים מסביב לרצועה הופכים לאיטם ל uninhabutable – בלתי ניתנים לישוב, בגלל טרור הרקטות.
בשלושת השבועות של מלחמת המפרץ גוש דן הפך לאזור רפאים, ומדינת ישראל נכנסה להפסקה בגלל הטילים העיראקיים. "עוטף עזה" ההולך ומתרחב לכיוון המרכז סבל ממכה דומה במשך שנים, לא שבועות בודדים.
אם לנוכח התודעה הפלסטינית אין אופציה מדינית, זה משאיר לנו את האופציה הצבאית.
אין שום דרך צבאית כיום למנוע ירי רקטות לטווח קצר כפי שהוא מתבצע היום מהרצועה, בלי לפגוע באוכלוסיה האזרחית. אם אתה מכיר דרך כזו – אתה מוזמן להציע.
ככל שהחמושים משתמשים יותר בתשתיות האזרחיות שלהם ובאזרחים שלהם כהסוואה, הפגיעה באוכלוסיה האזרחית תהיה קשה יותר.
כשהאמנות מדברות על הבחנה בין מטרות צבאיות ואזרחיות היא קובעת שכל צד יעשה את המקסימום לבצע הפרדה פיסית בולטת בצד של עצמו בין אזרחים ותשתיות אזרחיות לבין לוחמים ותשתיות צבאיות, כאמצעי הגנה, ובכדי לאפשר לצד התוקף להמנע מתקיפת מטרות אזרחיות.
זאת אומרת, אין לתקוע מחסן תחמושת במרתף של מסגד, בית ספר או בית חולים. אין לירות רקטות מחצר של בית מגורים. חמושים ילבשו מדים מזהים, לא יתחזו ל"אזרחים", ולא יסתובבו עם להקות של ילדים כמגן אנושי.
אין לשלוח ילדים בני חמש עשרה לאסוף משגרים, כי אז הפכת אותם לחלק מהמערך הלוחם. (כה ציני שאחר כך הם יופיעו בדו"ח של בצלם בתור "ילדים שלא היו מעורבים בלחימה")
אם צד מסויים לא יכול ריאלית לעמוד בתנאים האלה, אם האסטרטגיה הצבאית שלו (מכורח, אפילו לא מבחירה) בנוייה כולה על עירבוב בין לוחמים ואזרחים בצד שלו, שלא לדבר על תקיפה מכוונת של אזרחים בצד השני, הוא לא יכול *מוסרית* לדרוש הגנה של האמנה לאזרחים שלו.
ואם להכות על ראש המסמר –
החמושים הפלסטינים (כמו גם חיילי צה"ל) אינם פועלים בשליחות אישית. לפי תפיסתם הם משרתים אג’נדה קולקטיבית. פעולותיהם נעשות לטובת השגת יעדי הקולקטיב. ההצלחה של פעולות אלו הן השג לקולקטיב, שממנו אמורים ליהנות הפרטים שמרכיבים את הקולקטיב הזה.
האוכלוסיה האזרחית אף היא תופסת את הלוחמים כמשרתי הקולקטיב, ולכן גם דורשת עבורם מעמד של שבויי מלחמה והגנה של האמנות הבינלאומיות בהתאם. האסירים הבטחוניים הפלסטינים נתפסים על ידי האוכלוסיה הפלסטינית לא כעבריינים, אלא כשליחי ציבור. הלוחמים במותם הם "שהידים". זאת אומרת המוות שלהם אינו "פרטי".
וכאן קורה דבר מעניין – האדם הפרטי הפלסטיני מאמין שהלוחם הפלסטיני עובד בשבילו, מעצם היותו חבר בקולקטיב. לכן הוא נותן לו גיבוי ותמיכה. אבל "ארגוני זכויות אדם" מסרבים בשמו להשלים עם המחיר שאותו פרט פלסטיני משלם עקב חברותו בקולקטיב, ועקב הסכמתו ושיתוף הפעולה שלו עם אסטרטגיות הגרילה והטרור של הארגונים הלוחמים שמשרתים אותו.
זאת אומרת, נוצר כאן יצור מיוחד במינו. יש לו זכויות קולקטיביות להנות מפירותיהם של מעשים שנעשים על ידי שליחי הקולקטיב שאף בעיניו נתפסים ככאלה, אבל אין לו liability על המעשים האלו, ומחיר אסור לגרום לו לשלם.
מותר לי לארח בביתי מפקדה של הזרוע הצבאית של עיז-א-דין אל קסאם, ולאפשר שישתמשו בבית שלי כמוצב, אבל אסור שתיפול שערה משערות ראשם של מי מחמישים בני משפחתי שממשיכים לשהות במוצב הזה, כי אנחנו "אזרחים". ישברו הישראלים את הראש איך להוציא בפינצטה את ניזאר רייאן מבין ארבעים נשיו וילדיו הרכים, ולהביא אותו למשפט. זו לא בעיה שלנו.
לישראל יש "אמצעים טכנולוגיים". יופי נחמה. השאלה היא לא אם יש לה אמצעים טכנולוגיים, אלא אם האמצעים האלו מאפשרים לה או לכל מדינה אחרת לבצע את הבלתי אפשרי.
לישראל יש קומנדו-על. אז מה?
זה אומר שישראל צריכה לשלם בעשרות חיילים הרוגים ופצועים בכדי להגן על אזרחיו של מי שבעצמו ובכוונה תחילה, בכדי להשיג יתרון צבאי, אינו שומר על אף אחד מכללי האמנה שנועדו להגן על אותם אזרחים עצמם?
למנטרה על פיתרון מדיני –
הפלסטינים בחרו בחמאס ברוב קולות בבחירות חופשיות, זה אומר שהארגון הזה על מטרותיו המוצהרות והאסטרטגיות שלו מייצגים את האוכלוסיה הפלסטינית.
אין מה לדבר על פתרונות מדיניים עם ארגון שמטרת העל שלו היא לדחוף את היהודים מחוץ לפלסטין – ובמילה פלסטין הם לא מתכוונים לגדה המערבית.
כשעצם קיומה של ישראל "הציונית" היא הקאזוס בלי של הפלסטינים כקולקטיב, מדינה פלסטינית בגדמ"ע לא רק שלא תפתור כלום, היא רק תגדיל את הבעיה.
הרי גם בגדה יושבים אזרחים פלסטינים.
אם בשום תנאי אסור לנו להשתמש בכלים שבהם השתמשו בעופרת יצוקה ובמלחמת לבנון השניה, ולפלסטינים לעומת זאת מותר לעשות מה שבא להם בלי לשלם מחיר (כל מחיר נחשב לעונש קולקטיבי ולכן לפשע מלחמה ופשע נגד האנושות) – מה תשנה העובדה שתהיה להם מדינה בגבולות 67?
להם יהיה בסיס רחב יותר וחזק יותר לפגוע בנו, ולנו תמשיך להיות אותה מגבלה בדיוק שיש לנו היום, שהיתה לפני פינוי הרצועה, ושאין לה שום קשר ל"כיבוש", כי על אותם דברים בדיוק הוקיעו אותנו בזמן מלחמת לבנון, למרות שהכיבוש הישראלי בלבנון נגמר שנים לפניה.
גם ההרוגים הישראלים לא "משפרים" שום דבר בטענת המידתיות – הרי במלחמת לבנון השניה היו מאה ושבעה עשר חיילים הרוגים. זה סתם למישהו מהצדקנים את הג’ורה? ממש לא.
ככה וככה מקללים אותנו. איזה "רווח" מוסרי יצא לנו *בעיניך* בלבנון-שתיים ממות חיילינו או מסיום הכיבוש ? כלום.נאדה. אפס. גורנישט.
כדאי שתתחילו לבוא עם תשובות מפורטות ורלוונטיות יותר לבעיה, מאשר "יש דברים שאנשים הגונים לא עושים" עופר.
תנסה להתחיל מהדברים שלאנשים הגונים כן מותר לעשות, כשאנשים חסרי רציונליות תוקפים אותם במטרה מוצהרת לסלק אותם מהבית.
בשורה התחתונה אף א"ום אימפוטנט, שוודי הומניסט בעיני עצמו, אמנסטי+ HRW, או תיאורטיקן של מוסר מאנגליה לא יבוא להציל אותך מהתוקף. המקסימום שהם יעשו זה לכתוב לך כמה מילים יפות על המצבה.
בשורה התחתונה, בזירת הקרב, בשעה הגורלית, בדו-קרב בצהרי היום, זה אתה לבדך מול התוקף.
קהל הצופים יסתפק בתרועות או בשריקות בוז כי זה מה שקהל-צופים יודע לעשות.
אם אין אני לי – מי לי.
יש בתגובתך שני אי-דיוקים:
חומות מכס לא יגנו על תעשייה מסורתית, מכיוון שהטלתן תביא אוטומטית להטלת חומות מכס על תוצרת ישראלית מצד מדינות המערב, מה שיפגע באותן תעשיות בדיוק.
ועזוב את דנמרק. הכחשת השואה מותרת בכל מדינות העולם פרט לשלוש: גרמניה, אוסטריה וישראל.
אכן, דו"ח גולדסטון לא עסק בשאלת צדקת המלחמה, כי הוא מראש יצא מהנחה שהמלחמה לא היתה מוצדקת!!! ראה העצומה שחתומה עליה חברת הועדה הגברת צ’ינקין, וגם התבטאויות חוץ-דו"חיות של גולדסטון עצמו. לא היה לי כוח לחפש מקורות על החברה מפקיסטאן, אבל סביר להניח שעמדתה המוקדמת היתה דומה. מה היתה עמדתו של המומחה הצבאי מאירלנד, ומה היתה מידת ההשפעה שלו על התוצאה הסופית למול שלושת האחרים – שאלה מעניינת.
אם הנחת היסוד היא שהמלחמה לא היתה מוצדקת, הרי כל נזק שנבע ממנה למישהו הוא בלתי מוצדק. בלתי מידתי אם תרצה.
ולכן כל הדו"ח הזה מוטה מיסודו.
לגבי הפצצת דרזדן – העילה הרשמית היתה שדרזדן כמו הירושימה היתה מרכז תעשיות נשק. זאת אומרת שהמטרה העיקרית היתה צבאית.
למה הפציצו את נגאסקי זו כבר שאלה יותר טובה. כנראה שהיתה כבר פצצה מוכנה, והיה חבל לבזבז.
מה היה קורה לו היתה פצצה זמינה ולו השתמשו בה בתחילת המלחמה? אם זה היה גורם לכניעה מוקדמת של מדינות הציר, ולחיסכון בחיי רוב האזרחים והחיילים שנהרגו במהלכה, האם זה היה מעשה מוסרי?
בתשיעי לאוגוסט 1945 הופלה הפצצה השניה על נגסאקי. האמריקאים הוכיחו ש They mean business .
ב 14 באוגוסט 1945 היפנים הכריזו על כניעה ללא תנאי.
אם לא היו זורקים את הפצצות, כמה עוד המלחמה היתה נמשכת?
— קישור —
הרעיונות הישנים שלך לא לוקחים בחשבון מיהו האוייב, מה מהניעים האמיתיים שלו, ומה המטרות שלו.
זה חבל כי האוייב לא מסתיר לא את מהותו, לא את מניעיו ולא את מטרתו.
אתה לא יכול "להגיע" להפסקת אש לבד, וגם אם תגיע, המשמעות היחידה שלה תהיה שההתלקחות הבאה ברגע שהיא תקרוס תהיה הרבה יותר גרועה. דחיה לא פותרת שום דבר. במהלכה שני הצדדים מתחזקים באמונתם שאין צורך בפשרות, ומתארגנים לעימות הכוחני הבא.
כל הסדר שדורש את הרצון הטוב של הצד השני (שלום) לא יכול לעבוד אם יש רצון טוב רק בצד אחד.
אבל כל הדיון הזה לא רלוונטי.
משמעותם של "דיני מלחמה" באמנות היא שבהינתן מלחמה אפשר לנהל אותה בצורה "הומנית".
התנאי המקדים הוא שהמעורבים מסכימים לשחק לפי הכללים.
היות וכל מי שמתלונן כאן על הפרת כללי האג וג’נבה לניהול מלחמה, מתחמק מלהסביר איך כן אפשר היה לנהל אותה ולהשיג את המטרה, וממשיך לטעון שהאלטרנטיבה היחידה היא לא להלחם, אפשר להסיק מכך שגם אתם מכירים בכך שלא ניתן לנהל מלחמה בטרור (זאת אומרת, במצב שהיריב מפר את הכללים כאסטרטגיה) בדבקות מלאה בכללי האג וג’נבה, ולהשיג את המטרה.
משמע שגם אתם מכירים בכך שלאמנות הנ"ל אין תוקף במלחמה בטרור.
מ.ש.ל.
אני לוקח את דברי בחזרה.
אני רוצה להודות לכל מי שעזרו לי להבין
שהפצצה מסיבית של אוכלוסיה אזרחית, פגיעה מכוונת בתשתיות חשמל מזון ומים , שימוש בפצצות מצרר וזרחן לבן וכמו כן "נוהל שכן" המפורסם הם כולם פעולות לגיטמיות במלחמה לגיטימית,
במיוחד אהבתי את המשפט "כל האמנות מתירות הרג של אזרחים" כשקראתי אותו הרגשתי הקלה עצומה.
עכשיו אני גם מבין שהרעבה שיטתית של שני מליון אנשים וגם מה שהשמאלנים יפי הנפש קוראים לו "הכיבוש" הם בסך הכל חלק ממלחמתה הצודקת של ישראל על עצם קיומה.
ובנוגע לשאלתו של המגיב האחרון: אין לי ספק שאין שום דרך להפסיק את הטרור הפלסטיני חוץ מאשר להפציץ את עזה כמה שיותר, עכשיו אני גם מבין כמה מופרכים היו הרעיונות הישנים שלי, להגיע להפסקת אש ולהסיר את המצור.
יופי. דיאלקטיקה מעולה. אלא שהפטנט של הקצנת העמדות המנוגדות לשלך יכול לעבוד רק אם העמדה שלך באמת מייצגת את האמת, מה שאין כן במקרה הנדון.
החמאס (הממשלה החוקית בעזה) הוא שפתח באופנסיבה על ישראל לאחר שזו פינתה את רצועת עזה עד הגרגר האחרון. ישראל נהגה באיפוק במשך 7 שנים של מתקפות בלתי פוסקות עליה, להוציא נסיונות כושלים להפסיק את הירי על אוכלוסיה אזרחית בפעולות פחות דרסטיות מאלו של "עופרת יצוקה". גם בשבועות שקדמו לעופרת יצוקה היה זה החמאס, ולא ישראל, שהחליט לא לחדש את הפסקת האש (אותה הפר ממילא כמעט בכל יום). הוא גם התרברב בסגנון "אנחנו מחכים לכם, בואו נראה אתכם נכנסים לעזה" ודברים דומים.
המצור על עזה הוטל בעקבות הירי הפלסטני וחטיפת חייל ישראלי משטח ישראלי בלא שום פרובוקציה. דרך אגב, המצור על בודפשט במלחה"ע השניה (אם להביא רק דוגמא מייצגת) היה נורא פי כמה מאות מן ה"מצור" הצמחוני על עזה, ואת המצור הזה לא ישראל הטילה.
אם ידוע לך על תקדים היסטורי שבו מדינה שהותקפה בידי מדינה אחרת נדרשה "לפתור את הבעיה בדרכי שלום" ונאסר עליה להתגונן, בבקשה, תביא. התקדים היחיד לדרישה מטופשת כזו הוא בתביעה מישראל "לפתור את בעיית ירי הטילים בדרכי שלום", המתכוונות למעשה לכך שישראל והחמאס ינהלו משא ומתן, כאשר לחמאס יש את כל הזמן שבעולם משום שהוא יודע שניתן לו חופש מוחלט להרוג ישראלים כאוות נפשו, בעוד ידיה של ישראל כבולות מאחור, משום שכל תגובה ישראלית תביא מיד להאשמתה בטירפוד המו"מ.
אז כן, כנראה שאין שום דרך להפסיק את הטרור הפלסטיני חוץ מלהפציץ את עזה. עובדה; זה עבד.
למגיב האלמוני – צר לי, אבל אני לא מבין איטלקית, ואין לי כרגע זמן או סבלנות להוריד ולהפעיל תוכנת תרגום.
ליובל – גם לפי המקור שהבאת , כיום רק ל-8 מדינות באירופה יש חוקים האוסרים את הכחשת השואה. ואם ההנחיות של האיחוד מחייבות את כל חברותיו, אז זה כולל גם את דנמרק.
ואם המערב באמת רוצה הוא מסוגל לנקוט סנקציות משמעותיות נגד משטרים לא-דמוקרטיים, שיהיו יעילות פרט למדינות חזקות כמו רוסיה וסין.
ל"פעם לשיישת גלידה" – אני מדבר על בעיות מעשיות מאוד. השמדת ישראל הינה כיום מטרה של חלק ניכר ממדינות ערב (וגם של כמה מהמגיבים באתר התומכים במדינה דו-לאומית). זו לא סיבה לצאת למלחמה מיידית.
ובעיניי התגובה האזרחית לטילים העיראקיים היתה חסרת פרופורציה לחלויטין: מאוצ אלפים נמלטו מגוש דן בגלל שהיו שני הרוגים וכמה עשרות פצועים. אבל צא וחשב מה היה קורה אם היו נהרגים מאות כמו בעזה.
והטרור הינו תוצאה של הכיבוש והמצור, לא להיפך.
— קישור —
תרגם מאיטלקית בעזרת המתורגמן החופשי של גוגל.
כנראה שלא בדיוק "כצעקתה".
דרך אגב, אסף, ההתנסחות שלך דמגוגית :-
"הפצצה מסיבית של אוכלוסיה אזרחית",
קרי – הפצצה מסיבית של כוחות גרילה המסתווים בכוונה תחילה בין אזרחים.
"פגיעה מכוונת בתשתיות חשמל מזון ומים" ,
קרי – פגיעה בתשתיות לחימה, גם אם הן ממוקמות בכוונה תחילה תחת תשתיות אזרחיות
"שימוש בפצצות מצרר וזרחן לבן"
קרי – לא דובר על מצרר בעזה, אבל תמיד טוב להגזים בכדי להעביר את הנקודה.
ה"זרחן הלבן" היה פצצות מיסוך להסתיר את הכוחות שלנו, ולא כדי לפגוע באוכלוסיה.
דרך אגב – יש סיכום סופי ומוסמך של הרוגים מאותו זרחן לבן מפורסם?
"נוהל שכן" המפורסם"
אלטרנטיבה 1 – להוריד את הבית על מי שנמצא בו
אלטרנטיבה 2 – לשלוח "שכן" להזהיר את הנמצאים לצאת
אלטרנטיבה 3 – לסכן את החיילים שלך במוות ופציעה.
תבחר אתה מה יותר סביר והגיוני.
במיוחד אהבתי את המשפט "כל האמנות מתירות הרג של אזרחים"
קרי: אהבתי את המשפט *המלא* – מתירות פגיעה בבלתי מעורבים בתנאי ברור שמדובר בנזק נלווה ולא בפגיעה מכוונת.
"הרעבה שיטתית של שני מליון אנשים"
קרי: יש להניח שאם באמת היתה פה הרעבה שיטתית לאורך שנים (נגיד מאז שנחטף שליט), היו בעזה מליון מוזלמנים (חצי מליון היו כבר מתים מזמן מהרעב) ולא שני מליון אנשים שנראים בריאים לגמרי, במשקל תקין, ומלאי עזוז ורוח קרב.
"הכיבוש" הם בסך הכל חלק ממלחמתה הצודקת של ישראל על עצם קיומה."
קרי – מה לעשות, בשורה התחתונה זו אמת לאמיתה.
עזה מוכיחה- נגמר הכיבוש, נגמרה גזילת האדמות והמשאבים הטבעיים – הסלים הטרור נגד ישראל.
זאת אומרת, נוצר כאן יצור מיוחד במינו. יש לו זכויות קולקטיביות להנות מפירותיהם של מעשים שנעשים על ידי שליחי הקולקטיב שאף בעיניו נתפסים ככאלה, אבל אין לו liability על המעשים האלו, ומחיר אסור לגרום לו לשלם.
מותר לי לארח בביתי מפקדה של הזרוע הצבאית של עיז-א-דין אל קסאם, ולאפשר שישתמשו בבית שלי כמוצב, אבל אסור שתיפול שערה משערות ראשם של מי מחמישים בני משפחתי שממשיכים לשהות במוצב הזה, כי אנחנו "אזרחים". ישברו הישראלים את הראש איך להוציא בפינצטה את ניזאר רייאן מבין ארבעים נשיו וילדיו הרכים, ולהביא אותו למשפט. זו לא בעיה שלנו.
לישראל יש "אמצעים טכנולוגיים". יופי נחמה. השאלה היא לא אם יש לה אמצעים טכנולוגיים, אלא אם האמצעים האלו מאפשרים לה או לכל מדינה אחרת לבצע את הבלתי אפשרי.
לישראל יש קומנדו-על. אז מה?
זה אומר שישראל צריכה לשלם בעשרות חיילים הרוגים ופצועים בכדי להגן על אזרחיו של מי שבעצמו ובכוונה תחילה, בכדי להשיג יתרון צבאי, אינו שומר על אף אחד מכללי האמנה שנועדו להגן על אותם אזרחים עצמם?
למנטרה על פיתרון מדיני –
הפלסטינים בחרו בחמאס ברוב קולות בבחירות חופשיות, זה אומר שהארגון הזה על מטרותיו המוצהרות והאסטרטגיות שלו מייצגים את האוכלוסיה הפלסטינית.
אין מה לדבר על פתרונות מדיניים עם ארגון שמטרת העל שלו היא לדחוף את היהודים מחוץ לפלסטין – ובמילה פלסטין הם לא מתכוונים לגדה המערבית.
כשעצם קיומה של ישראל "הציונית" היא הקאזוס בלי של הפלסטינים כקולקטיב, מדינה פלסטינית בגדמ"ע לא רק שלא תפתור כלום, היא רק תגדיל את הבעיה.
הרי גם בגדה יושבים אזרחים פלסטינים.
אם בשום תנאי אסור לנו להשתמש בכלים שבהם השתמשו בעופרת יצוקה ובמלחמת לבנון השניה, ולפלסטינים לעומת זאת מותר לעשות מה שבא להם בלי לשלם מחיר (כל מחיר נחשב לעונש קולקטיבי ולכן לפשע מלחמה ופשע נגד האנושות) – מה תשנה העובדה שתהיה להם מדינה בגבולות 67?
להם יהיה בסיס רחב יותר וחזק יותר לפגוע בנו, ולנו תמשיך להיות אותה מגבלה בדיוק שיש לנו היום, שהיתה לפני פינוי הרצועה, ושאין לה שום קשר ל"כיבוש", כי על אותם דברים בדיוק הוקיעו אותנו בזמן מלחמת לבנון, למרות שהכיבוש הישראלי בלבנון נגמר שנים לפניה.
גם ההרוגים הישראלים לא "משפרים" שום דבר בטענת המידתיות – הרי במלחמת לבנון השניה היו מאה ושבעה עשר חיילים הרוגים. זה סתם למישהו מהצדקנים את הג’ורה? ממש לא.
ככה וככה מקללים אותנו. איזה "רווח" מוסרי יצא לנו *בעיניך* בלבנון-שתיים ממות חיילינו או מסיום הכיבוש ? כלום.נאדה. אפס. גורנישט.
כדאי שתתחילו לבוא עם תשובות מפורטות ורלוונטיות יותר לבעיה, מאשר "יש דברים שאנשים הגונים לא עושים" עופר.
תנסה להתחיל מהדברים שלאנשים הגונים כן מותר לעשות, כשאנשים חסרי רציונליות תוקפים אותם במטרה מוצהרת לסלק אותם מהבית.
בשורה התחתונה אף א"ום אימפוטנט, שוודי הומניסט בעיני עצמו, אמנסטי+ HRW, או תיאורטיקן של מוסר מאנגליה לא יבוא להציל אותך מהתוקפן. המקסימום שהם יעשו זה לכתוב לך כמה מילים יפות על המצבה.
בשורה התחתונה, בזירת הקרב, בשעה הגורלית, בדו-קרב בצהרי היום, זה אתה לבדך מול התוקפן.
קהל הצופים יסתפק בתרועות או בשריקות בוז כי זה מה שקהל-צופים יודע לעשות.
אם אין אני לי – מי לי.
אסף:
מה הן בעינייך "פעולות לגיטמיות במלחמה לגיטימית"?
גם אני מדבר על בעיות מעשיות מאוד.
הבעיה היא שלך אין פתרונות מעשיים לא מאוד ולא בכלל. האלטרנטיבה שלך לפיתרון הוא קינה או גינוי.
לא התייחסת לשום דבר ממה שכתבתי עניינית, וההתחמקות מלהגיב לכתבה מקוריירה דה-לה-סרה פתטית.
בכוונה לא נתתי את הכיסוי מהעיתונות הישראלית בכדי שלא תבכה על מקורות מוטים או "סלקטיביים".
בבקשה קישור להארץ – לעצלנים.
— קישור —
בכדי לקרוא תא הכתבה מהמקור, צריך בסך הכל להתקין סרגל כלים של גוגל. המתורגמן כבר שם. זה כלי מצויין לתרגום (אמנם קצת "בבל-פישי") חינמי מכל שפה. גם מהשפה הערבית, שזה בונוס שימושי. מתרגם דף אינטרנט שלם מכל שפה לכל שפה, בקליק אחד.
הרצון בעלמא של מישהו להשמיד את ישראל כמובן איננו סיבה לצאת למלחמה מידית, אבל רצון שמגובה בפעולה זה עניין אחר.
חוץ מזה, לקרוא להבלגה של שמונה שנים "מלחמה מיידית" זה מעבר למגוחך.
להבהרה – אין טענה ש"אם לחמאס מותר לעשות פשעי מלחמה גם לישראל מותר" אלא" :-
"פשעי המלחמה שך חמאס אינם מותירים כל ברירה אמיתית אחרת מלבד פגיעה רחבת היקף באוכלוסיה אזרחית".
האמירה שלך על מלחמת המפרץ מטופשת (ואומללה כמו האמירה שברעם כבר התנצל עליה מזמן – על ה"זניחות" של הטילים ללבנון). מאות אלפים במלטו לא בגלל שהיו שני הרוגים. הם נמלטו עוד לפני שהיה אפילו הרוג אחד. זו בדיוק משמעותו של טרור מוצלח.
טרור היה לפני המצור – הזיכרון שלך כנראה מאוד מאוד קצר. וטרור היה גם לפני "הכיבוש" של 67 ולפני הכיבוש של 48.
הטרור הוא אמצעי במאבק.
הוא תוצאה של הרצון להתיש ולהכריע את הצד השני, בעיקר אם האלטרנטיבות הצבאיות האחרות לא קיימות או לא מעשיות, או לא אפקטיביות. לא של שום דבר אחר.
קודם כל אציין שאתייחס אשתמש בשפה גסה ומעליבה כפי שאתה עושה, ועל כך נאמר – הפוסל במומו הוא פוסל.
לעניין מספר ההרוגים הפלסטיניים במלחמה האחרונה בעזה – לפי דובר צה"ל מדובר בלא פחות מ-1150, ודווקא אתה מקבל את הגירסה הפלסטינית של 1400.
ולקרוא ל"סיכולים ממוקדים" כלומר הפצצות מהאוויר והריגת חשודים בטרור ע"י מסתערבים בגדים אזרחיים בשם "הבלגה" זה מגוחך באותה מידה.
לחימה לא-סדירה (מה שאתה מכנה "טרור"9 היתה משני הצדדים עוד משנת 1920, שהרי הסכסוך האמיתי אינו בין ישראל ומדינות ערב אלא בין היהודים שיש להם מדינה ריבונית מ-48 ובין הפלסטינים, שאין להם מדינה כלל וישות עם סממנים של ריבונות החל מ-93.
ונכון שהעיראקים הצליחו ליצור פאניקה לא מוצדקת בישראל ב-1991. אז מה?
מכל מה שנאמר כאן עוד לא הצלחתי להבין את פשר הרישיון הגורף שניתן לחמאס לירות על אוכלוסיה אזרחית ככל שרק ירצה, לעומת האיסור הגורף על ישראל להגיב בכל צעד צבאי כלשהו כגון סיכולים ממוקדים ("רצח ללא משפט"), השבת אש אל מוקדי הירי ("סיכון אוכלוסיה אזרחית ופגיעה בחפים מפשע") או אפילו סנקציות כלכליות ("הרעבה המונית") או הפסקת חשמל ("גרימת מותם חולי סוכרת").
מישהו יכול להגיד מה **כן** מותר לישראל לעשות (אם בכלל מותר לה לעשות משהו)?
"העיראקים הצליחו ליצור פאניקה לא מוצדקת בישראל ב-1991″??
להזכירך, העיראקים גם תקפו את מדינת ישראל הטרייה ב-48, לכן ב-91 זו היתה כבר הפעם השניה.
מישהו אמר קודם "פעם שלישית גלידה"?
אז בא נספור: פעם אחת העיראקים לא קיבלו החלטה של האו"ם ופעלו כדי לחסל את מדינת ישראל, בפעם השניה הם ירו 40 טילי קרקע קרקע על אוכלוסיה אזרחית.
בין לבין הם פיתחו כור אטומי, ואני ספק רב אם הוא היה מיועד למטרות שלום(!).
אז זה נקרא אצלך "רצון בעלמא"….
כדאי להבין באיזה אזור אנחנו נמצאים, ולהבין שמלחמה או פעולה צבאית היא לפעמים כורח המציאות.
מספר ההרוגים הפלסטיני לא רלוונטי – אתה עוסק פה בחשבונאות דם.
יש פה עניין עקרוני שאתה מתחמק מלדון בו –
1. האם יש אפשרות אמיתית להתמודד "בצורה מוסרית" עם יריב שמפר את כללי האמנות כאסטרטגיה.
2. האם מוסרי לדרוש הקרבת חיים ואיכות חיים בצד שלנו, בכדי לשמור על החיים ואיכות החיים של אותו יריב.
מעבר לכך – הסיכסוך האמיתי הוא בין ישראל (הישות הציונית) והעולם הערבי, שהפלסטינים משמשים לו בסך הכל כלי. הרי בעולם הערבי התרחשו מעשי נישול וטבח בקנה מידה גדול לאין שיעור מ"האובדן" הפלסטיני, וזה לא מזיז לאף אחד שערה בגבה.
לראיה – אף מדינה ערבית לא יצאה למלחמה עם מדינה ערבית אחרת בכדי להגן על זכויות המנושלים והמדוכאים והטבוחים. היו מלחמות בין שכנות על טריטוריה ועל זכויות מים במחלוקת. לא על "זכויות אדם" של קבוצה מנושלת ומדוכאת. לא רק שאף מדינה ערבית לא הכריזה מלחמה נגד עיראק של סדאם חוסיין בגין נישול הכורדים או ערביי הביצות השיעים, לא נגד סוריה של חאפס אסד בגין דיכוי חמה והכורדים, ולא נגד סודאן בגין דיכוי הנוצרים בדרום ונישול וטבח הכפריים השחורים בדארפור, כל הנ"ל זכו להגנה של שאר החברות.
רק נגד ישראל יצאו למלחמות פורמליות, כשהתירוץ הוא "שמירה על זכויות הפלסטינים".
והמלחמות היו אמיתיות מאוד. 1948, 1967, ההתשה, 1973.
ההתנכלות מלבנון החל משנות השבעים ועד היום
האינתיפאדה השניה
הטרור מעזה לאחר ההתנתקות
כל אלה היו מזיקים מאוד, לא שוליים ולא "נסבלים".
"הבלגה" היא ביחס ל"מלחמה".
אם הטרור מעזה נראה לך "לא נורא", אז גם החיסולים ושאר ירקות זה "לא נחשב".
אי אפשר להחזיק את המקל משני הקצוות.
הפלסטינים היו יכולים לאחוז בריבונות על חלק מהטריטוריה. הסירוב המתמשך שלהם להתפשר, והנסיונות "לבטל" את "הישות הציונית" בכל מיני דרכים, הם הגורם הישיר לכך שאין להם ריבונות. הגורם המשני הוא שכנראה אין להם יכולת ליישם ריבונות גם בלי קשר אלינו.
הנקודה היא שריבונות על חלק מ"פלסטין" לא מספקת אותם, ה"קאזוס בלי" מבחינתם נשאר.
לכן אמור מעתה – הטרור לא נובע מהכיבוש, אלא הכיבוש נובע מהטרור, שנובע מה"התנגדות" של הפלסטינים לעצם קיומה של "הישות הציונית"…
לא אכנס לויכוח חסר טעם של "מי התחיל", מכיוון שאין לכך תשובה וזה גם לא משנה הרבה את המצב כיום.מי שמתעניין בשאלה מי היה ההרוג הראשון בסכסוך שיחפש בספרים על העלייה הראשונה.
בעיניי לסכסוך הישראלי-ערבי היו 3 שלבים: ראשון עד מאי 48, שני מהקמת המדינה ועד השלום עם מצרים, ומ-1980 לערך עד ימינו. מדינות ערב היו צד משמעותי בסכסוך רק בשלב השני, ועובדה שמאז לא היתה מלחמה כוללת עם אף מדינה ערבית (היו קרב או שניים עם הסורים בלבנון, תקריות גבול פה ושם, וכמה הרוגים מטילים עיראקיים. אבל אם ייסלח לי על הביטוי, כל זה "כסף קטן").
יתכן שבשלב השני מדינות ערב השתמשו בפלסטינים ויתכן שהפלסטינים השתמשו בהן, אבל כל זה במידה רבה כבר מאחורינו. לכן אני מעריך שיהיה הסדר עם סוריה ולבנון הרבה לפני ההסדר עם הפלסטינים, מכיוון שהפלסטינים הם לב הסכסוך.וברגע שישוקמו הפליטים כבר לא היה יותר טרור משמעותי, פרט אולי לקומץ קיצונים כמו שיש היום בין ערביי (ויהודי) ישראל. את אלה אפשר לסבול.
גם אין דבר כזה "מלחמה מוסרית". אפשר לכל היותר לשמור על פרופורמיות, כלומר להימנע מתגובות של הרס שכונה על אלפי תושבים בתגובה לרקטה שפגעה ברמזור בצד שלנו.