האירועים האחרונים במצריים ויציאת ההמונים מחדש לרחובות לאחר שהנשיא – שעלה על כסאו רק בחודש יוני השנה – הפך ב22 לנובמבר את עצמו לדיקטטור, הינם ביטוי למחאה שמקורה אמנם בסיבות פנימיות, אך גם מושפעים מאוד ממדיניות אזורית מורכבת.
ביום שבו שידרג מורסי את מעמדו וביטל את זכותם של בתי המשפט לפסול צווים מטעמו נכנסה לתקפה גם הפסקת האש בין ישראל לחמאס, שבה מילא מורסי תפקיד מרכזי. המלחמה בה פתחה ישראל ב-14 בנובמבר תחת הכותרת הנלעגת "עמוד ענן" מהווה חלק מאותה מדינות אזורית, שהיו לה מטרות ישראליות ואמריקניות. מלחמה זו היוותה התערבות ישראלית ראשונה ב"אביב הערבי", שמטרתה: ניסיון להפוך את הנשיא מורסי, המייצג לכאורה את מצריים החדשה, להעתק של מובארק, כלומר לשותף פעיל בסדר האמריקני האזורי.
חרדותיה של ישראל מתהליך "האביב הערבי" הדהדו היטב ב"כנס הרצליה" שהתקיים במרכז הבינתחומי בעיר סמוך לחילופי השלטון בתוניסיה ובמצרים בראשית השנה. הדוברים בכנס על המהפכה במצרים היו תמימי דעים בהערכה, שדמוקרטיה ערבית רק תוביל לתוהו ובוהו וכמובן סכנות לישראל. "בעולם הערבי", הכריז האלוף בדימוס עמוס גלעד, "אין מקום לדמוקרטיה". בועז גנור, מומחה ללוחמה בטרור וביטחון המולדת, אמר "כאשר האנשים הללו (הערבים) מצביעים למה שב'קוקה קולה' מכנים הדבר האמיתי, הדבר האמיתי הוא פונדמנטליזם". שמואל בר, מנהל מכון המחקר למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי, הכריז שארצות הברית "הפכה לסוכן של שינוי מהפכני במזרח התיכון, על חשבון היציבות". את האג'נדה חשף יפה אחד הפאנלים: "יציבות מול דמוקרטיה". ללמדך שיציבות ודמוקרטיה לא הולכים ביחד בעולם הערבי. אגב הסכסוך הישראלי-פלסטיני נדחק לגמרי לפינה והוא זכה לפאנל אחד בלבד בארבעת ימי הכנס.
חרדתם של הדוברים הנ"ל מובנת היטב למי שזוכר מה היא באמת מדינת ישראל. מאז 1948 מתפקדת ישראל כמנגנון צבאי שיש לו מדינה. הצבא ושירותי המודיעין הם עמוד השדרה שסביבו מסתדרים המבנים הממלכתיים השונים, לרבות הכלכלה והחברה. כך נגזר על המדינה הזאת להתקיים. מיום הקמתה נועדה י ישראל לשמש אבן ראשה של הסדר האימפריאליסטי במשרק, מבצר שמירה מרכזי על האינטרסים של האימפריאליזם, ולכן הכוח הצבאי שלה הוא סיבת קיומה היחידה. ככלב שמירה של האימפריאליזם באזור
תפקידיה האסטרטגיים של המדינה בשירותו ברורים ומוגדרים. לכן זועזעה קשות הצמרת הביטחונית של ישראל משינוי השלטון במצרים, וחשה לא רק מאוימת אלא גם פגועה ומושפלת.שינוי השלטון במצרים לא על ידי כת צבאית אלא כתוצאה של פעילות ההמונים, מאיים באופן ברור הן על מעמדה האזורי של ישראל והן על כל הבניין האסטרטגי שלה. האלוף (במילואים) שלמה גזית, לשעבר מפקד אגף המודיעין בצבא, ניסח לפני 20 שנה, תיאור מוסמך וברור של העקרונות השולטים באסטרטגיה זאת. על פי גזית:
"משימתה העיקרית של ישראל לא השתנתה כלל [מאז מלחמת אוקטובר 73] ונשארה בעלת חשיבות עליונה. המיקום הגיאוגרפי של ישראל בתוככי המזרח התיכון הערבי-מוסלמי קבע שגורלה של ישראל הוא להיות השומרת הנאמנה של היציבות של כל המדינות שמסביב לה. [תפקידה] להגן על המשטרים הקיימים: למנוע או לעצור את התהליכים של רדיקליזציה, ולבלום את התפשטותה של הקנאות הדתית הפונדמנטליסטית.
למטרה זו תמנע ישראל שינויים שיתרחשו מעבר לגבולותיה [אשר] ייתפסו כבלתי נסבלים, עד לנקודה שבה [עשויה ישראל] לחוש נאלצת להשתמש בכל כוחה הצבאי למטרת מניעה או עקירה של שינויים אלה" (ידיעות אחרונות 27.4.1992).
אולם ישראל לא הצליחה למנוע את הדחתו של נשיא מצרים חוסני מובראק למרות יחסיה המצוינים עם המערכת הצבאית המצרית, ובעיקר עם צמרת המודיעין הצבאי. יתרה מזו, ארה"ב, לאחר שיחות שניהלה הן עם ההנהגה הצבאית והן עם האחים המוסלמים, הבינה שמובארק איננו יכול להמשיך ולשרת את הסדר האזורי ויש למצוא שיווי משקל חדש, כדי לבלום את תנועת ההמונים שהעמידה בסכנה משטרים אחרים במזרח הערבי המהווים משענת לסדר ולשליטה האמריקנית.
הצעד הראשון לקראת בלימה זו התבטא במה שכונה "אסטרטגיה חדשה" כפי שדיווח "הוול-סטריט ג'ורנל":"לאחר שבועות ארוכים של דיונים, הבית הלבן גיבש אסטרטגיה חדשה להתמודדות עם מהפכות בעולם הערבי. האסטרטגיה החדשה קובעת כי ארה"ב תסייע לבעלי ברית ותיקים, במידה והם מוכנים לבצע רפורמות שלטוניות, ולא תתמוך באופן חד צדדי במפגינים. ארה"ב תתמוך בשלטונות אלה גם במקרים בהם האזרחים דורשים דמוקרטיה מלאה." (הארץ 5.3.2011).
בחירתו של מוחמד מורסי לנשיא בבחירות כלליות ודמוקרטיות צמצמו את פעילות ההמונים אך לא בלמו אותה כליל. בחירות אלה זכו לתמיכתה של ארה"ב, שבו בזמן הידקה את יחסיה עם המערכת הצבאית המצרית. כדי להגדיל את תלותו של הנשיא החדש בתכניות האמריקניות, הבטיחה ארה"ב סיוע למצרים ואף אישרה הלוואה מהבנק העולמי הנשלט על ידה. בנוסף הובטח גם מענק של שני מיליארד דולר משליט קטאר הנתמך ע"י ארה"ב. בינתיים עוכבו הכספים למצרים בנימוקים שונים ומשונים וחסרונם עורר אי שקט במדינה.
בשלב זה נכנס לפעולה כלב השמירה האזורי. לאחר שחיממה את הגבול עם עזה יצאה ישראל להתקפה שתכליתה הייתה למנוע כביכול סבל מהתושבים היהודים הנתונים למטחי טילים מעזה "ולחדש את כושר ההרתעה של ישראל", מנטרה המדוקלמת זה שנים לפני כל מבצע צבאי של ישראל. למעשה ההתקפה הישראלית על גטו עזה הייתה רק הפתיחה למאבק נגד "האביב הערבי", אותו תהליך המתבטא בכניסת ההמונים באזור לזירה הפוליטית, לאחר שנים רבות של פסיביות שהניחה למאבקים הפוליטיים להתרחש מעל ראשיהם.
כניסת ההמונים לזירה הפוליטית וניסיונם לקחת חלק בה ואף לעצב מחדש את השלטון היא סימן מובהק לאפשרות התרחשותה של מהפכה חברתית. אולם הבחירות וההבטחות לחוקה חדשה החזירו את ההמונים לבתיהם והחלישו את היסודות שפתחו במהפכה ואשר דגלו בכינוס אסיפה מכוננת כלל מצרית, ליצירת חוקה דמוקרטית. להחלשת תנועת ההמונים הצטרפו אלמנטים שפתחו במלחמות דת, בעיקר נגד הקופטים המצרים.
כדי להוציא אל הפועל את האסטרטגיה האמריקנית ולהפוך את מוחמד מורסי לחוסני מובארק חדש, הייתה ישראל צריכה לעבור דרך עזה. כתישת עזה באמצעות חיל האוויר הישראלי ותרגיל גיוס המילואים כביכול לצורך פעולה קרקעית, הביאו את החמאס לבקשת עזרה ממנהיג תנועת האם שלה. מורסי כצפוי הטיל את משימת המגעים להפסקת אש על ראש המודיעין ראפת שחאתה, ידיד ישן של המודיעין הישראלי. המגעים נמשכו תוך שישראל גורמת להרס עצום ברצועה וממשיכה לאיים בפלישה קרקעית. ההסכם שהתגבש הבהיר למורסי, כי חלומו "להחזרת מצרים למקומה הראוי כמנהיגת העולם הערבי" קשור ישירות ליחסיו עם ארה"ב ועם כלב השמירה האזורי שלה. מצרים, שערבה להפסקת האש, לקחה על עצמה אחריות כבדה לשיקום הסדר האמריקני באזור. כך נכפת וחושק נשיא מצרים "המהפכנית" ומצא עצמו בתפקיד מי שמקיים דיאלוג עם ישראל ונאלץ ולהיות ערב לביטחונה.
אולם גם תנועת החמאס התחזקה. לא רק בכך שהצליחה להפגין מול העולם כולו עמידות מול העוצמה הישראלית, המשיכה לשגר טילים לשטח ישראל תחת אש תופת עד לרגע שנכנסה הפסקת האש לתוקפה, והוכיחה שיש לה יכולת גם לשגר טילים לתל אביב ולירושלים. תוצאת ה"מבצע" היא שבעיני רוב העולם הערבי, ממשל החמאס מוכר דה – פקטו כממשלת עזה, ואף ישראל מקבלת זאת גם אם אינה מצהירה זאת בגלוי.
כצפוי מבקרים – בעיקר מימין – טוענים כי ישראל נכשלה בטיפולה בחמאס, אך זו רק מראית עין. למעשה נמנעה ישראל מלכתוש את הנהגת החמאס בכוונה תחילה. אילו עשתה זאת, היתה עומדת בפני שתי חלופות פחות נוחות מבחינתה: האחת, שאת מקום ממשל החמאס יקח הג'יהד האיסלמי, שמצרים לא הייתה נחלצת להגנתו; או תסריט אף גרוע מזה לטעמם של הישראלים, חיסול ממשל החמאס היה יכול להביא מחדש את הפת"ח לשלטון בעזה. מצב זה היה הורס את התכנית הישראלית לבדל לחלוטין את עזה מן הגדה המערבית, ומאפשר לאבו מאזן להיחשב לנשיא של כל גטאות פלסטין ולפרטנר אפשרי, בניגוד גמור לתכנית הפיצול הישראלית.
מבחינת ישראל היו למלחמה תוצאות לוואי חיוביות נוספות: אימון המערכת הצבאית ובעיקר בחינת ביצועי מערכת ההגנה "כיפת ברזל" מפני טילים, שאכן הוכיחה שיפור עצום לעומת ביצועיה העלובים בשנה הקודמת. במקביל מפרסמת ישראל את הצלחת הניסוי של מערכת "שרביט הקסמים". כל אלה נועדו לשדר לארה"ב כי ישראל ערוכה ומוכנה לפעולה נגד איראן. הנושא האיראני הוא מהותי לקיומה של ישראל ואין שום סיכוי שישראל תניח לאיראן. כמובן לא מפני שיש תכניות איראניות כלשהן להשתמש בנשק גרעיני נגד ישראל. החשש הוא אחר לגמרי: עם יכולת גרעינית, איראן יכולה בקלות להביס את ישראל בתחרות על תפקיד המעצמה הראשונה במזרח התיכון, והכוח המקומי שבו צריכה ארצות הברית להתחשב. זהו איום אמיתי לעצם קיומה של המדינה הציונית, שהסיבה היחידה לכך שכל מעלליה נסבלים היא היותה בסיס צבאי יעיל המוכן למלא בנאמנות משימות שיוטלו עליו מטעם האימפריאליזם. אם יתברר שאיראן יכולה להיות כלב שמירה יעיל לא פחות עבור המערב, ייתכן מאוד שוושינגטון תחשוב שהוא עדיף על זה הישראלי שהוכיח כבר כי ללא מעצורים גם ינשוך את היד המאכילה אותו, ואפילו יתערב בבחירות הפנימיות לנשיאות בארצות הברית.
הסיכום ברור: מבצע עמוד הענן היה שילוב של אינטרסים ישראלים ואמריקניים; ארה"ב השגיחה על כל מהלכיה של ישראל ותמכה בהם, תוך שיחות יומיות כמעט של אובמה עם הנשיא מורסי, והתקדמות אל עבר היעד האמיתי. נוכחותה של הילארי קלינטון במעמד ההצהרה על הפסקת האש שהתנהלה בהתאם לתכנית האמריקנית, שידרגה לכאורה את מורסי כאושיה המרכזית של האזור. אולם עיקר תפקידה של קלינטון היה להבהיר למורסי את רצונותיה של וושינגטון,כלומר להדק את הקשרים של המשטר החדש עם המשטר הישן .
מורסי עצמו לא איחר לעשות שימוש בתחושת הכוח ובידיעה שארה"ב לצידו. אך הסתיימה המערכה והשתתקו חצוצרות התהילה, הוא הזדרז לשדרג את מעמדו בתוך מצרים ומינה עצמו לדיקטטור שאין ערעור על צוויו, גם לא בפני בתי המשפט השונים.
למרבה השמחה, ההמונים לא נרדמו בשמירה, והם נוהרים שוב אל ככר תחריר כדי להגן על הדמוקרטיה שבה זכו בדין, וכבר מנסים לגזול אותה מהם. הכרזתם של השופטים ועורכי הדין על שביתה כללית העמיקה את המשבר. איחודה הזמני של האופוזיציה וחידוש תנועת ההמונים הביאו למצור על ארמון הנשיאות ואף לדרישה להדחת הנשיא. מורסי נאלץ לוותר על סמכויות החירום שלקח לעצמו, אך המחאה ההמונית נגדו נמשכת. מחאה זו נותנת תקווה כי החורף האסלאמי שמורסי מתכנן, תחת מטריה ישראלית-אמריקנית, יתחלף באביב ערבי אמיתי.
8 נרות – ביבי, קלינטון, ציונות, התערבות-הומאניטרית, הפצת-דמוקרטיה, אביב-ערבי, דומינציה, הסברה.
ושמש 1 – אובמה.
מסעות החנוכיה האימפריאלית – עוקפים את האג – בתנועה מתמדת לסוריה ואירן.
ושמש אחד ואדיר, כוחות הביטחון הישראלים, שהפגישו את המחבלים האלה עם 72 בתולותיהם (כן, כן, אני יודע שדף "חי":))
בפסקה השלישית לגבי "כנס הרצליה" שהתקיים במרכז הבינתחומי, יש לך אולי קישור לגבי מה שנאמר שם?
סוג של מקור מוסמך שיכול לאשר את מה שכתבתה?
נו, העיקר שישראל וארצות הברית יוצאות הצד הרע, לא משנה מה קורה. גם אם מורסי לא היה מתערב בעזה, המפגינים במצרים לא היו מפגינים, כיפת ברזל היתה נכשלת והחמאס היה נהרס – ממש אין צורך לדאוג. בטוח לגמרי שמר אמינוב היה כבר מארגן את העניינים כדי שהרעים ייצאו רעים בדיוק באותה מידה. אין חדש תחת השמש.
אילו אותו אביב ערבי היא קורא לשלום אם ישראל ואילו היו באמת עולים כוחות דמוקרטים במדינות ערב אז היתה תקוה לאזור אבל מה שקורה בפועל שזה לא אביב זו החלפה של דיקטטורה בדיקטטורה דתית קיצונית ששלום ויציבות לא תביא לאזור האומה הערבית לא בנויה לדמוקרטיה אמיתית כי אין לה ולא היו לה יסודות של משטרים דמוקרטים הדבר דורש שניים של חינוך מגיל צעיר מדינות ערב הולכות אחורה
ולא קדימה תראו את מצבה של האישה בעולם הערבי ותבינו שיש להם עוד הרבה מה ללמוד כדאי שהמשטרים שם באמת יהיו דמוקרטים אהבתי את הקטע הבא שלך ואני מצטט ." לאחר שחיממה את הגבול עם עזה יצאה ישראל להתקפה שתכליתה הייתה למנוע כביכול סבל מהתושבים היהודים הנתונים למטחי טילים מעזה "ולחדש את כושר ההרתעה של ישראל", מנטרה המדוקלמת זה שנים לפני כל מבצע צבאי של ישראל. למעשה ההתקפה הישראלית על גטו עזה הייתה רק הפתיחה למאבק נגד "האביב הערבי", איזה מדינה בעולם היתה מוכנה לסבול 12 שנה של רקטות נגד ישובים אזרחים? עזה גטו? אם עזה גטו אז אושביץ היה בית הבראה איך אתה מסוגל להשוות את עזה לגטו הידים לא רעדו לך
מחריד כמה שזה נכון.
האם אתה חושב שההתקפה על עזה הוסכמה עם האמריקאים?
האם זה מבוסס על עדויות ישירות? אשמח להפניות
וכמובן לתפקיד הבוגדני של הציונות והאימפריאליזם שם. ידוע שהציונות הבינלאומית והאימפריאליסטים עומדים מאחורי שני הצדדים הלוחמים בסוריה שהם לא יותר מאשר בובות על חוט, במטרה לסלק את סוריה מחזית ההתנגדות לציונות ולפגוע באיראן כדי שהמדינה הציונית תוכל להמשיך ולשמש כסוכנת הראשית של האימפריאליזם במזרח התיכון נגד ההמונים המהפכניים. חסר גם ניתוח מארקסיסטי-לניניסטי של תפקיד מעמד הפועלים ובעלי בריתו באזור ופתרון המשבר ההיסטורי של הנהגת הפרולטריון ובניית המפלגה המהפכנית שתוליך את ההמונים המדוכאים אל המהפכה הסוציאליסטית הגואלת כמו ברוסיה בהנהגת לנין, טרוצקי וסטאלין ב-1917.
אתה צודק, אבל שכחת להוסיף את זיקני ציון שבחשו בעיסה עם הפרוטוקולים החדשים.
ואת הטורקים ששמים רגליים לאסד ידיד ערביי 48 .
לחולשות המתודולוגיות המארקסיסטיות בניתוח שלו שמבחינת הדוקטרינה המארקסיסטית הוא כמו גבינה שוויצרית חתוכה דק שבה החורים יותר גדולים מהשטח המלא. להשחית מאות מילים מבלי להזכיר את הפרולטריון ואת ההנהגה המהפכנית המתבטאת במפלגת האבנגרד המנהיגה את מעמד הפועלים ובני בריתו אל המהפכה ואל הניצחון? זה כמו לטחון מים ולצפות שתצא מהם אש.
מה זה 'האביב הערבי'? איזה אופי מעמדי יש לו? מיהו המעמד החברתי המעורר ומנהיג את המהפיכה הזאת? כל ניתוח של לנין וטרוצקי על המהפכה הרוסית, הגרמנית, הסינית, הספרדית וכו' מתחיל בשאלה המעמדית.
כמה נוח שמילים לא עולות כסף…
קודם כל, מכיוון ש"הציונות והאימפריאליזם" אינם מתיימרים להיות מארכסיסטים, הרי שאי אפשר לטעון נגדם שהם ממלאים "תפקיד בוגדני". ברור כשמש שזו השמצה לשם השמצה בלבד.
סתירה ברורה היא גם הטענה לפיה "הציונות והאימפריאליזם עומדים מאחורי שני הצדדים הלוחמים בסוריה", שכן מדוע להם לתמוך בבשאר אסד וצבאו, התומכים ונתמכים ע"י איראן? הרי כדי לממש את מטרתה המפורטת בתגובתך – אמורה הציונות לתמוך רק במורדים.
אם יש לכבודו הוכחה לכך שהציונות "עומדת מאחורי" אחד הצדדים בסוריה (לא סתם תמיכה אלא "עמידה מאחורי…" ז.א. בבסיס יוזמת הפעולה) – אתה מוזמן לפרט ולהוכיח. בטוחני שתיכשל כך.
אגב, אתה מצדיק לחלוטין את כותרת המאמר על "נסיון למחוק את האביב הערבי"… זה בדיוק מה שאתה עושה לגבי סוריה.
שיא האירוניה הוא לומר משהו על המונים מדוכאים ואז לדבר על סטאלין כגואל.
על זה נאמר: "איפה אתה חי"? והתשובה: בוודאי שלא בבריה"מ של סטאלין…
עוד גאולה כזו ואבדנו.
שזנח את הקריטריונים המעמדיים והחליף אותם בשיח האופנתי הרווח בשמאל כיום שבינו לבים הגישה המעמדית המונחת בבסיס הניתוח המארקסיסטי אין ולא כלום.
לגבי ההערות שלך: יש לך ספק שהציונות עומדת מאחורי 2 הצדדים הלוחמים בסוריה? ושלציונות הבי"ל ולאימפריאליזם יש אופי בוגדני? אז אתה תמים. אלה דברים כ"כ מובנים מאליהם, כמו אקסיומות שלא זקוקות להוכחה בכלל, כי מאחוריהם כל הניסיון ההיסטורי והדיאלקטיקה המטריאליסטית. הדברים שאתה מעלה שייכים לפורמאליזם הבורגני ולדרישה ל'אמת פורמאלית' השונה מהאמת המעמדית הנקבעת לפי צורכי הפרולטריון והמפלגה המהפכנית שבראשו, כפי שלנין הסביר בחיבורו המונומנטאלי 'מטריאליזם ואמפיריו-קריטיציזם' וטרוצקי בחיבורו 'להגנת המארקסיזם'.
בקיצור, ההערות שלך חורגות ממסגרת הדיון ומשקפות את התודעה הבורגנית הכוזבת שלך.
"יש לך ספק שהציונות עומדת מאחורי 2 הצדדים הלוחמים בסוריה?" – לא רק ספק אלא ביטחון של ממש. משטרו של בשאר אסד לא נתמך ע"י הציונות, נהפוך הוא, ואופיו הריאקציונרי מזמין מהפכה. הרי לך "אקסיומה שלא זקוקות להוכחה בכלל".
אופס, שכחתי, מהפכות אמיתיות יכולות לקרות רק ברוסיה הצארית או במצרים המובארקית, נכון? כאשר זה קורה בסוריה זו בוודאי חתרנות ציונית…. איזו צביעות! ותעטוף אותה כמה שאתה רוצה ב"דיאלקטיקה המטריאליסטית" ו"פורמאליזם הבורגני", זה לא יעזור. נ.ב. גם "'מטריאליזם ואמפיריו-קריטיציזם" לא ממש מסתיר את הערווה הזו. בשורה התחתונה אין לך שמץ של הוכחה ל""אקסיומה"" המגוכחת שלך.
לא ברור לי אם הכותב רציני או מדבר בציניות. חשבתי שגם באתר הזה יש הרבה כותבים ומגיבים שהפסיקו להתפעל מסטאלין. אז אודה לכותב אם יבהיר את כוונותיו. בתודה מראש
הכל כאן בציניות
כן, אבל אני שאלתי את "חסרה פה התייחסות מהפכנית…" ואשמח לקבל תשובה ממנו
החבר סטאלין יחד עם החברים לנין וטרוצקי הנהיג את מהפכת אוקטובר הסוציאליסטית הגדולה שמאירה כמגדלור זוהר את דרכה של האנושות המתקדמת אל הסוציאליזם והקומוניזם.
כשמדברים על 'האביב הערבי' חייבים לנתח את המהפכה הזאת באופן מארקסיסטי-מעמדי: מי הם המעמדות השונים הפועלים במהפכה הזאת. מי שטוען שהוא מארקסיסט חייב להתייחס לתפקידו המנהיג של מעמד הפועלים במהפכה ולבעלי בריתו, כפי שלנין כתב ב-1905 בחיבורו הגאוני 'שתי טקטיקות של הסוציאל-דמוקרטיה במהפכה הדמוקרטית'. דברים דומים אפשר למצוא אצל סטאלין וטרוצקי.
אין בניתוח של אמינוב הטוען שהוא 'מארקסיסט' ו'טרוצקיסט' שום דבר על אופייה המעמדי של המהפכה בעולם הערבי ואיך היא צריכה להתקדם מהשלב של 'פברואר' לשלב של 'אוקטובר'.
"מעולם לא היית רציני יותר", אם כך – תנחומי.
הדבר היחיד שהחבר סטאלין עשה הוא לגרום את הנזק הגדול ביותר שרגם אדם לרעיון הקומוניטסי. אם זה "מגדלור זוהר" אז אני ג'ורג' אורוול. האנושות המתקדמת התרחקה מהקומוניזים רק בגלל מנהיגים כמו סטאלין וחסידים שוטים שכמוך.
ואם כתבת את הכל בציניות – אנא הפסק להיות "אובר חוכם"
הדמוניזציה שעושה הכותב לישראל מזכירה את הפרוטוקולים של זקני ציון, שלא לדבר על אי הדיוק הגס באמירה לפיה ישראל מתנגדת לאביב הערבי.
האביב הערבי אינו הומוגני, והוא מפר את מאזן הכוחות פעם לכיוון אחד ופעם לכיוון אחר: פעם בניגוד לאינטרסים "מערבים" ופעם בניגוד לאינטרסים "אנטי מערבים".
אי אפשר לומר שישראל מתנגדת לאביב הערבי בסוריה למשל, אבל הפלא ופלא: הרבה מהכותבים ב"גדה" כן מתנגדים לו. ובזה מתגלית האמירה "ישראל מתנגדת לאביב הערבי" בכל מערומי הדמוניזציה שלה, שכן האביב הערבי טוב לישראל במקרים מסויימים ורע לה במקרים אחרים,
אבל אם אפשר להכפיש את ישראל – אז למה לא?
ל"מעולם לא הייתי רציני יותר"
נגיד שזה עכשיו יותר ברור. אבל לנין מת מוקדם וסטאלין וטרוצקי נעשו אויבים בנפש וסטאלין אפילו רצח את טרוצקי. אז באיזו דרך צריך עכשיו המרקסיסט ללכת? באילו כלים הוא יבחן את המהפכה בעולם הערבי?
למעמד המזרחיות והערביות בישראל קרה משהו בעקבות הקיץ החם של 2011. כי הקיץ הזה היה בהשראת אותו "אביב ערבי" שעדיין מלבלב!
http://abumidian.wordpress.com/hebrew/maamarim/arab-identity/