לוחמי האבן
מבצע עמוד ענן הצית הפגנות של פלסטינים בשטחים הכבושים. מרבית המפגינים היו צעירים, נוער וסטודנטים, שהביעו את מחאתם, בין השאר גם בזריקת אבנים על כוחות הכיבוש, חיילים ומתנחלים. הנערים הפלסטינים עמדו חשופים מול חיילי צבא הכיבוש המצוידים בחימוש קטלני שעשו בו שימוש. התוצאות בהתאם. מספר נערים הרוגים ומאות פצועים. בשפת הכיבוש הצבאית, הגדירו המפקדים את התנהגות החיילים היורים כ"מאופקת".
בהפגנה נגד הכיבוש ונגד ההתנחלויות, סבסטיה, הגדה המערבית, 8/3/13 (צילום: אקטיבסטילס)
אכן, הכובש הישראלי היה יכול להרוג גם מאה מפגינים, אזי שלושה הרוגים זה "איפוק". הכתבים הצבאיים, שהם בדרך כלל שלוחה של דובר הצבא בעיתונות, אימצו את ההגדרה הזו. על פי הגיון זה כל פעילות צבאית ישראלית היא "איפוק". בעופרת יצוקה נהרגו קרוב לאלפיים פלסטינים, רק בגלל "האיפוק" שהרי יכלו להרוג עשרת אלפים. גם מבצע עמוד ענן היה ביטוי "לאיפוק" הישראלי, במקום מאות פצועים ושתי משפחות שנכחדו, ניתן היה להכפיל את הכל פי עשר.
באחת, לא משנה איזו תוקפנות ישראל תבצע, יהיה מספר הקורבנות גבוה ככל שיהיה, "האיפוק" יהיה בן לוויה קבוע כי תמיד יכול להיות יותר גרוע. זה מזכיר לי שיחה עם גרמני שישב עימי באותו תא ברכבת מפריז לפרנקפורט, שאמר לי באחד הקטעים של השיחה כי צריך לראות תמיד את הצד האופטימי בחיים, לדוגמה, הוא אמר, ראה את הרג היהודים במלחמת העולם השנייה, זה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.
העימותים בין נערי האבנים לבין כוחות הכיבוש הגיעו ביום שישי האחרון (8 בפברואר) גם לרחבת המסגדים בירושלים, ושוטרי הכיבוש פרצו פלשו למסגד הקדוש ומילאו את כל האזור בגז מדמיע, רימוני הלם וכדורי פלסטיק, ופיזרו את המפגינים. היו "רק" פצועים בגלל, איך לא, "איפוק המשטרה".
עימותים אלה בין לוחמי האבנים לבין כוחות הכיבוש העלו את השאלה האם אנו על סִפה של אינתיפאדה שלישית? מפקדי הצבא, שנחשבים בישראל כמומחים לנושא הפלסטיני, מנסים להרגיע את הציבור המודאג בישראל – אין אינתיפאדה בפתח, הפלסטינים עייפים, אין להם אנרגיה. מפקדים אלה כבר הוכיחו בעבר כי דיכוי לא הופך אותם למומחים, עובדה שלא צפו את האינתיפאדה הראשונה, גם לא את השנייה.
האמת היא שהתקוממות עממית קיימת לאורך כל השנים האחרונות, העוצמה משתנה, יש עליות וירידות אבל אין הפסקה מוחלטת. לוחמי האבנים הם היום דוד הפלסטיני הניצב מול גוליית הישראלי. באופן טבעי הסולידריות שלי היא עם דוד הפלסטיני הנאבק להסיר את שלשלאות הכיבוש.
ערפאת ג'ראדאת ז"ל
ערפאת ג'ראדאת, בן 30, נשוי, אב לשניים, אשתו בהריון, סטודנט שנה שלישית במדע המדינה, נעצר על ידי השב"כ בחשד שהשתתף בהפגנה בה נזרקו אבנים לעבר חיילי הכיבוש. הוא הועבר לכלא מגידו, נחקר חמישה ימים ומת. השב"כ העמיד פני תמים ולפי תגובתו הסיבות למותו של ג'ראדאת לא ידועות. ככה, פתאום נפטר בלי להודיע מראש. הפלסטינים טענו כי מת מעינויים. משפחתו הודיעה כי היה בריא.
בניתוח לאחר המוות במכון הפתלוגי הממשלתי באבו כביר נכח גם רופא פלסטיני. התוצאות לא הפתיעו. המחלוקת נותרה על כנה. הרופא הישראלי טען כי אין סימנים לעינויים וסיבת המוות לא ידועה, ואילו הרופא הפלסטיני טען כי נראו על גופו סימני מכות. לכאורה תיקו. רק לכאורה.
הגעתי למסקנה כי ג'ראדאת לא מת אלא נרצח בעינויים על ידי חוקרי השב"כ. את זאת אני מסיק לא מההודעה הפלסטינית אלא דווקא מהודעת השב"כ לפיה ג'ראדאת נבדק חמש פעמים בחמשת ימי החקירות. ההודעה נועדה לטהר את השרץ אולם למרבה האירוניה הייתה כאן הפללה עצמית.
כחבר עמותת רופאים לזכויות אדם יש לי מושג כיצד מתנהלות חקירות השב"כ. מדוע נבדק ג'ראדאת חמש פעמים בחמשת ימי חקירתו? כי אלה הם דפוסי העבודה בחקירות השב"כ. הנחקר עובר עינויים ולאחר מנת עינויים הוא מובא אל רופא היושב סמוך לחדר העינויים, בודק את הנחקר ומודיע לחוקרים אם הנחקר כשר לעמוד במנת עינויים נוספת. רופאים אלה בוגדים במקצועם ושבועתם. ג'ראדאת נחקר והובא אל הרופא או רופאים שהיו במשמרת באותן שעות, בדקו אותו ונתנו אישור בריאות שמשמעותו – האיש כשר למנת עינויים נוספת. בהסתמך על אישור הרופאים הפעילו חוקרי השב"כ עינויים קשים שבמצטבר ג'ראדאת לא יכול היה לעמוד בהם. כך נרצחה חנה סנש שהפכה לסמל, וכך נרצח ג'ראדאת שאף הוא נהפך עתה לסמל. 40 אלף איש, מכל הפלגים הפלסטינים, השתתפו בהלווייתו. ברשעותו, נבזותו וסכלותו, משתתף השב"כ בבניית האתוס הלאומי הפלסטיני.
800 אלף
הניו יורק טיימס פירסם לאחרונה ידיעה לפיה מספר הפלסטינים שנעצרו (ו/או נחקרו ו/או עונו ו/או נשפטו-ג.ס) על ידי כוחות הכיבוש הישראלים ב- 45 שנות הכיבוש, מגיע למספר הפנטסטי של 800 אלף. זו ידיעה שהייתה צריכה לזעזע את אמות הסִפִּים, אבל זה לא קרה. להוציא מספר קטן של פעילי זכויות אדם, הידיעה לא הותירה סימני אי נוחות בחברה הישראלית. נתון זה מעמיד את ישראל בצמרת משטרי הדיכוי בהיסטוריה.
800 אלף, מהווים קרוב לשליש מבני העם הפלסטיני בשטחים הכבושים (הגדה ועזה). אם נוסיף את הפלסטינים שהכובש הישראלי הרג בשנות כיבוש. המספר יגדל בעוד כמה אלפים.
נתונים אלה מאששים את חששותיי, להם נתתי ביטוי לא פעם, כי מתקיים מאמץ עקבי מצד ממשלות ישראל לשבור את רוחו של העם הפלסטיני, לייאש אותו, לטעת בו את ההכרה כי אין לו סיכוי להיות בן חורין, שגורלו נחרץ לחיות ללא זכויות אדם ואזרח. במלים אחרות, עניין לנו במדיניות של השמדת עם לא במובן הפיזי אלא במובן הרוחני נפשי. 45 שנות כיבוש שלא בודדו את ישראל, ובמקביל, השוד הגדול של מפעל ההתנחלויות שבוצע תוך גילויי אדישות מצד הקהילה הבינלאומית שרואה עצמה כידידת ישראל, הזינו את הגזענות הישראלית ונטעו בקרב ישראלים רבים תחושת עליונות שרואה באותה השמדה רוחנית ונפשית מהלך טבעי ומובן מאליו. הפלסטינים נועדו להיות "עם עבדים ומזי רעב" ככתוב בהמנון "האינטרנציונל". בהקשר זה יש חשיבות ראשונה במעלה בחרם בינלאומי על ישראל שיקעקע את הגזענות והאפרטהייד הישראלים. ככל שהכיבוש והדיכוי יימשכו, הנפילה בסופו של דבר תהיה כואבת יותר.
מיסיסיפי בישראל
המציאות של מיסיסיפי בשנות החמישים, של שלטון לבן השורף כנסיות של שחורים, כופה על השחורים תחבורה ציבורית נפרדת, מבצע מעשי לינץ' בשחורים, משתלטת לאיטה על ישראל באיחור של 60 שנים. שלטון הכיבוש נענה לדרישות המתנחלים לאסור על פלסטינים לנסוע בתחבורה הציבורית הישראלית. תקיפות לינץ' של יהודים נגד ערבים נמצאות בעליה. בטבריה הותקף זוג ערבים שבא לפוש בחוף הכינרת על ידי קבוצה של יהודים. הגבר הוכה קשות, ניסו להטביעו באגם, והוא נזקק למספר ניתוחים בפניו. בתל אביב הותקף פועל ניקיון של עיריית תל אביב, ערבי ישראלי, הוכה בכל גופו ונזקק לאשפוז בבית חולים. בירושלים הותקפה פלסטינית ממזרח ירושלים על ידי צעירות יהודיות. תקיפה נוספת בירושלים חוו שתי מורות, יהודיה וערביה, על ידי תלמידי ישיבות. היהודייה ספגה קללות בנוסח "כלבה יהודיה שלא מתביישת ללכת עם ערביה", מכוניתן נופצה והצמיגים נוקבו. אישה ערביה בת 60 הותקפה על ידי צעירים בנצרת עלית. כל זאת התרחש בעשרה ימים. ראש הממשלה לא גינה, כך גם שריו. מזכיר לי את הסרט מיסיסיפי בוערת.
פולארד – לא צדיק הדור
לקראת ביקורו של הנשיא אובמה בישראל מתארגנת עצומה שתובעת מהנשיא לחון את פולארד. 28 שנים הוא יושב בכלא וזה אכן די והותר. אני תומך בדרישה לחון אותו אבל נזהר לא להפוך אותו לקדוש מעונה. ראש עיריית ירושלים ניר ברקת חצה את הגבול בהחלטה להעניק לפולארד את "אות חירות ירושלים". הבה נזכור כי פולארד,שעה ששירת בצבא ארה"ב, גויס כמרגל שמכר את מרכולתו למודיעין הישראלי תמורת תשלומים נאים. שום אידיאולוגיה, לבד מתאוות ממון.
לאחר מעשה, כשהוא יושב בכלא כאסיר עולם, הוא ניסה לשדרג את מעשהו לאחור ולשוות לו מניע אידיאליסטי של סיוע לישראל. בתהליך מדורג הוא גידל זקן, חבש כיפה ונהיה יהודי חוזר בתשובה. מי שרוצה לקנות את התרגיל הזה, שיהיה לו לבריאות. אני מאד סקפטי. גם ממשלת ישראל לא ייחסה לפולארד מניע של סיוע לישראל מטעמים של מוסר, שהרי היא מסרה לארה"ב את כל החומר שפולארד סיפק, במסגרת חרטה על יוזמת הריגול אצל ידידה, ובכך סייעה להרשעתו ועונשו החמור למאסר עולם.
אשר על כן יש מקום לבקש את שחרורו מטעמים הומניטריים וגם מטעמים של נוהג בעולם הנאור לפיו מאסר עולם הא לא עד סוף החיים אלא לתקופה קצובה. דומה שפולארד עומד בקריטריון זה.
ממשלה חדשה
תוך ימים תקום ממשלה חדשה. עוד תהיינה הזדמנויות לכתוב על הממשלה ודרכה. אולם כבר עתה ניתן לומר כי זו לא תהיה ממשלת בשורה. הכיבוש והאפרטהייד יימשכו, הבנייה בהתנחלויות תימשך. השלום לא יפציע. ענני מלחמה נראים באופק. העשירים יוסיפו להתעשר והעניים ימשיכו לחטט בפחי האשפה. הלוואי ואני טועה.

מכשלת הבליינרים והמיליונרים לא תחזיק מעמד – הדבק שמחזיק מתנחבליז עם זומביז – לא חזק דיו.
המכשלה תתפרק אחרי הצגה המיוחדת של "פורים גדול" שלו כיפה סרוגה וכיפת ברזל. ה-Show שמארגנים לאימפרטור אובמיהו ב-NUT BAG [נתב"ג עבורכם] שיבוא לבכורה –ללא כל איפור או תכנית שלום באמתחתו– משל הוא בא לפרמיירה של AIDA של VERDI (בקהיר) לאחר שנאם שם נאום מעורר תקווה גדול… ולא הגשים מאומה מתוכנו. הפעם "ציפי" תככב בהצגה בתפקיד "האשה הנחמדה הממונה על שיחות השלום" ליד הסריסים –שנגזרו כאילו מהצגת "ביגדי המלך החדשים" למתנחבליז — ולסרים הדבוקים לכסאות המכשלה. חיילים, שוטרי משטר, ואנשי ש"ב של "ביבי-טחון" ישבו כמנצחים במסעות העינויים או יצעדו בסך לפני BB King, ומקהלת העבדים הערבים תשיר "התקווה". אובמיהו ימחה כף. איזה כיף. מסך!
והנפילה החלה והיא אכן כואבת.
משרד התיירות של ישראל שבראשו עומד שר ממפלגתו של ליברמן,הודה שהתיירות הנכנסת לישראל במגמת נפילה ,וכי ישראל אינה יעד אטרקטיבי לתיירים.זאת חרף מסעי יחצנות יקרים כולל גיוס דוגמניות בממון רב
לצערי הרב יצא לי ביומיים האחרונים לשהות במיון של איכילוב עקב מחלתה של אשתי.המצב במרכז הרפואי הראשי של תל אביב הנו קטסטרופלי ממש.חולים במצב קל ובינוני נשלחים הביתה מחוסר מיטות,ואפילו חולים קשים מאושפזים במיון במקום במחלקה .
כל זאת תוצאה של ממשלה שלא היה לה אפילו שר בריאות,קיצוצים בתקציבים,והפניית הכסף למתנחלים,חרדים ותחזוקת הכיבוש.
"מיסיסיפי בישראל"??? כמה שנאה לישראל צריך כדי לעשות את ההשוואה המופרכת הזו?!
"אפרטהייד"?! גם כאן נדרשת רמת שנאה גבוהה למדינת ישראל כדי להשתמש במונח של התעמולה הפלשתינאית.
האם מדיניות האפרטהייד יושמה כי השחורים בדרא"פ פוצצו אוטובוסים של לבנים? רצחו ושחטו נשים וילדים בסכינים ובירי מטווח אפס?
במסגרת מאבקם של השחורים היו מעשי כל מעשי האלימות.
אולי כבודו יראה לנו חברה שמשתחררת מכיבוש ללא אלימות ?
אם כך אז אלימות השימור היא לגיטימית כתגובה לאלימות השחרור
אובמה עוד לא נחת, ההסכם הקואליציוני עוד טרם נחתם, והשותפים העתידיים – "אין עתיד"-"אין בית"- ו-"מילכוד ישראל" הזדרזו והודיעו שאחוז החסימה יעלה ל-4%. (הרי כך נהוג גם ב"דמוקרטיה הגדולה" – שבה לכמות ה-$$$ המושקעים יש השפעה גדולה – וגם הלובי הציו-ימני AIPAC משתמש בה,,, ובבריטניה "הגדולה" שבה השקיעה BICOM של החבר 'הסוציאליסט' שימון פרס, המיליארדר הידוע מ"סולתם" פויו זבלדוביץ' ££££££ בבחירת השמרנים). בקיצור: אין במחסום החדש שום צעד גזעני או אנטי-ערבי-שמי. זה מתחיל (כדרכו של בן-גוריון) ב"בלי הקומוניסטים" ועלול לחסום גם את מרצ, ואולי גם איזה רשימה חרדית ו — כמובן בלי להשוות לצורר — גם היטלר לא רצה שלום. והרי ידוע שבלי תמיכת חד"ש יצחק רבין לא היה מצליח לאשרר את הסכמי אוסלו. ואם כך הרי הימין חייב לחסל את מק"י וחד"ש ובאותה מכה גם את השמאל הציוני ואת המפלגות הערביות… ואנו מה אנו לומדים מכך?
תודה גדעון על הטור שלך.
מזעזע לשמוע איך נרצח אסיר פלסטיני בישראל
גדעון
חוקרי השב"כ עינויים קשים שבמצטבר ג'ראדאת לא יכול היה לעמוד בהם. כך נרצחה חנה סנש שהפכה לסמל, וכך נרצח ג'ראדאת
לא נסחפת קצת ?
היום הותקפה משפחה יהודית בדרום תל אביב ע"י אזרח אפריקני.
ילדה בת 8 כמעט נאנסה.
מה תגובתך גדעון?
לא אחדש דבר אם אומר שאחת הדילמות הגדולות של הסוציאליזם, הייתה בכל הדורות:
היכן עובר הגבול בין תמיכת סוציאליסטים במיעוטים מדוכאים לבין מאבקם באויב/ים פוטנציאלים?
היכן עובר הגבול הדק בין תמיכה אנושית במישהו מדוכא לבין ההכרה שאותו המישהו בעצמו הינו נבל מנוול ומצווה מדאורייתא (סוציאליסטית) להלחם בו?
על כן, ככל ותדעך לה ההבנה הסוציאליסטית הבסיסית והפשוטה בקרב חברי התנועה הסוצ' בעולם כולו, כך תתסמס לה תורת האמת בדבר היכולת להתארגן מהבחינה הפועלית ותבלע בינות למאבקי תמיכה במיעוטים מדוכאים (העוינים בכלל הרעיון הסוצ'), או דשדשוש משמים בפרלמנטים ע"פ כללי משחק מעוותי דמוקרטיה (גם במדינות, או תנועות הקוראות לעצמן "סוציאליסטיות"). כלומר חסרה כאן האלפא ביתא המקובלת על כולם. כזו שתאפשר לסוציאליזם העולמי לא לפעול למען מיעוט מדוכא כזה או אחר אלא למען הרוב המדוכא, הלא הוא צבור פועלי העולם.
אסור כמובן להשוות… 800,00 עצורים פלסטינים בעשר שנים – 400,000 מתנחלים "יהודים" בלתי-חוקיים. אלא שהסטטיסטיקה הזאת מעידה על משהו מאוד בלתי חוקי – ויזום בידי ממשלות ישראל. במסמך שהיה "סודי ביותר" [דו"ח על דיוני ממשלת בגין בטבח בסברה ושתילה, לאחר דו"ח ועדת קאהן – שאילץ את שר הביטחון שרון להתפטר], אמר השר גדעון פת ("ליברל בליכוד"): "בשנת 1987 הבעיה אם יהודה ושומרון הם חלק ממדינת ישראל או לאו, לא תהיה קיימת כלל, כי בשנת 1987, תחת ממשלת "הליכוד", יגורו ביהודה ושומרון 100 אלף יהודים, אשר יהיו מיוצגים ע"י 5-6 חברי כנסת ואיש לא יעלה על דעתו, שאפשר יהיה להזיז אותם משם". עברו 26 שנים ומספר הפלסטינים העצורים והמעונים הוכפל, וכך גם מספר הח"כים מההתנחבלויות. הכל לפי התכנית… והיות וזה לא מספיק כדי להעניק לימין ביטחון, הם הודיעו על העלאת אחוז החסימה, מ 2 ל 4%. וזה יעזור? — אולי כדי לקבור את ישראל ליד "קברי האבות" – במערת המכפלה ש"קָנָה אַבְרָהָם בְּכֶסֶף מָלֵא… אַרְבַּע מֵאוֹת שֶׁקֶל כֶּסֶף עֹבֵר לַסֹּחֵר".
התבוננות לא מיוחדת מגלה שאין בסיס ריאלי אמפירי להעתקתם של וויכוחים (או קטרנות), שבתגובות, אשר מקויימים בצילה של אקטואליה פוליטית (כביכול), לרמה של דיון ומחשבה מספירה אידיאולוגית, או בין-אידיאולוגית. ובכל זאת הדבר המוזר חוזר על עצמו שוב ושוב, לא רק בישראל אבל בולט בה מאד.
במילים אחרות לא ברור מה הדחף העיקש לעסוק בטרנספורמציה מלאכותית מתחום קרימינולוגי (בעליל) אל איזה תחום "אידיאולגי" (או שמא משפטי). האם זה גורם לתענוג? הדבר מזכיר דינמיקה מעגלית של התגרדות, ככל שמגרדים זה מגרד יותר…
הסבר מערוץ שונה יכול לנבוע מסוג של "אינרציה" פסיכולוגית שמצליחה בעקשנות (פתטית) להתגבר על כוחות החיכוך (הנפשיים) עם המציאות הקשה רק בכדי להמשיך לנוע באותו הכיוון, וחלילה לא לסטות ממנו אל הלא-נודע המפחיד ששוכן מצידי הדרך שבמשעול שהותווה לנו. האם מדובר במנגנון הגנה או הרס-עצמי? אולי שמעון פייירס הסביר זאת פעם בביקור אצל ישיבת מתנחבלים כשאמר להם שאביו הקפיד לבקש ממנו שבכל מצב תמיד ישאר יהודי.
לוחמי האבן
פעוטה כבת שנתיים נפצעה הערב (חמישי) אנוש ואמה, בת 40, נפצעה בינוני בתאונה שנגרמה בשל יידוי אבנים בכביש 5 ליד צומת גיתי אבישר הסמוך לאריאל. שתי בנות נוספות של האם, בת ארבע ובת שש שהיו גם כן במכונית, נפצעו באורח בינוני. הפעוטה שנפצעה אנוש סובלת מפגיעה רב מערכתית. היא מחוסרת הכרה, מורדמת ומונשמת. הפצועות פונו על ידי צוותים של מגן דוד אדום לבתי החולים בלינסון בפתח תקווה ושיבא בתל השומר.
במשטרה אישרו כי היו זריקות אבנים אל עבר הכביש וכי כוחות הביטחון החלו בסריקות באזור לאיתור המיידים ונערכים לביצוע מעצרים. למקום הגיעו גם צוותים של מחלקת הרווחה של המועצה האזורית שומרון.
צדוק, אתה כהרגלך צודק, אבל תענה לי על שאלה אחת בכנות. האם אתה רוצה לחיות במדינה שמפרידה אדם מאדם על רקע הלאום אליו הוא משתייך? מדינה שמפעילה מדיניות מכוונת של אפליה על רקע גזעני? כאילו הנשמה שנכנסה לאדם ברגע היווצרות החיים שווה פחות אם היא בגוף ערבי מאשר בגוף יהודי? זה לא מגוחך? מה שקורה בשטחים (ובמידה פחותה בישראל) זה בדיוק זה. התקציבים שמופנים ליישוב יהודי הם גדולים אלפי מונים מאלה שמופנים ליישוב שכן ערבי, ורק משום שהוא ערבי. אתה צודק שזה מזעזע מקרה יידוי האבנים. ובפשיעה וטרור צריך להילחם. אין הצדקה לאלימות. אבל האם באמת אנחנו רוצים לחיות במדינה שמפלה נפש מנפש? שניהם בצלמו של אלוהים, אך אחת תעתה ונכנס לגוף של ערבי? לכן תקבל פחות זכויות ?! לא נשמע לך הזוי אפילו יותר מזריקת אבן על מכונית?!
הפתרון הוא הם שם ואנחנו פה ניתוק מהם צריך תמורת ישובים שכנראה ישארו בידינו נצטרך לתת להם שטחים חילופים אבל אני בעד ניתוק מוחלט כמו שעזבנו את עזה והם עדין נדבקים אלינו מים חשמל אוכל רפואה שום דבר להתנתק שאת כל זה יתנו להם האחים מצרים כנ"ל לאחר שנעזוב את השטחים אני רוצה חומה לא רוצה איתם שום קשרים רוצים מדינה תפאדל תקימו מדינה תשברו את הראש לבד הבעיה היא
ולמה אני אומר חומה ושום קשר כי הם יזלגו לכאן הם יעדיפו לעבוד כאן ולחיות כאן כמה שאנחנו "רעים גזענים" הם מעדפים שלטון ישראלי אלפי פלסטנאים רוצים ומחכים וקיבלו תעודת זהות כחולה למה? בשקט בשקט כאשר אתה מדבר איתו בארבע עניים הוא אומר לך את האמת כאן טוב לו יש דמוקרטיה עבודה תנאים סוציאלים רפואה מתקדמת אוניברסיטאות ברמה את כל זה לא יהיה לו ולכן אני אומר רציתם מדינה יאללה קחו תשברו את "הראש" רק אל תבאו אלינו היה לנו "מספיק איתכם" שלום שלום ואל תבאו לנו …….
לפני 1967 היהלנו שלום ?. לפני 1956 היה לנו שלום ?. הרי השקט היחסי ששרר בין 1957 לבין 1965 הושג רק עקב ההרתעה של מבצע סיני ב1956. וכל זאת הודות לנאצר וחוסיין . האם תסמכו על החמס ואבו מאזן המסרב להכיר במדינה יהודית ? וזאת מאחר שהדבר נוגד את תפישת העולם המוסלמית.
דוד
אני יקשה יותר מדוע לא קמה מדינת פלסטין בעת הסכם החלוקה ב47 ויותר מזה מדוע לא קמה פלסטין בשטחי הגדה כאשר שלט שם המלך חוסיין ובעזה היתה חלק ממצרים שני "האסונות"
היו נמנעים "לעם פלסטני" אם היו מקבלים את החלוקה ואם מדינות ערב לא היו יוצאים למלחמה ב67
זכורה לנו קריאתו של נאצר השחצנית אהלן אני מחכה לרבין זו היא תמצית הבעיה הפלסטנאית
[הטימטום חוסר הראיה לעתיד והנסיון למחוק בכל ההיסטוריה הקצרה את מדינת היהודית אז לא
למדו לקח הערבים וגם כיום לא לומדים]ולא להטיל את האשמה על עם ישראל כמו שמטיל אותה
השמאל ………….
ל"צדוק התקווה":
יש מתנחלים — יש פיגועים — ואין עתיד!
אין מתנחלים — אין פיגועים — אין "ברוך אשם" — יש עתיד!
למגיב 800,00 עצורים
אז אולי ארענן את זכרונך הפיגוע הראשון נגד מדינת ישראל היה טבח מעלה עקרבים בנגב ב-17 במרץ 1954, שבו נרצחו 11 נוסעי אוטובוס ישראלים 28 בפברואר 1955 רצח תושב ישראלי בעיר רחובות,שבוצע עי מחבלים מעזה באוקטובר 1966 הניחו מחבלים שחדרו מירדן מטעני חומר נפץ ליד עמודי בתים ברחוב גדרה שבשכונת רוממה בירושלים. לבתים נגרם נזק כבד, וחמישה תושבים נפצעו בפעולות טרור בשמונה השנים 1949-1956נרצחו 340 ישראלים בין השנים 1957-1967 נרצחו 125 ישראלים מדינת ישראל עד 67 לא היתה ישראל של "מתנחלים"כדאי לפני שאתה תוקע סיסמאות לללמוד קצת היסטוריה להראות לך שלא ההתנחליות הביאו לטרור פלסטנאי
את נאום אובמה כותב אחד שהוא "רבע עוף" – חצי יהודי. לאחר ששכנע את הנשיא אובמה להשתחרר מהתמיכה בת ה-30 שנה בחוסני מובראכ המושחת, בנג'מין א. רודס –שהוא כותב נאומי הנשיא אובמה– תומך גם בחימוש האופוזיציה הסונית בסוריה. רודס עושה זאת למרות התנגדות שירותי המודיעין ל"חזית אל-נוסרא" הסונית שהם מגדירים כ"חזית טרוריסטית". רודס עצמו נמנע מלהגיב. הוא הרי רק "מייצג עמדות הנשיא בעניין" ותו לו. . . אחיו הבכור, דויד הוא יו"ר ערוץ CBS והוא עצמו כבר בכיר למרות שבקע מהביצה רק ב-1977. . . אבל בנג'מין כבר כתב את נאום אובמה בקהיר, ב-2009, שבו טען הנשיא ש"מדינות צריכות לשקף את רצון העם". . . ולכן, טוענים מכריו, שהנאום יכלול "תמיכה בלתי-ניתנת לערעור" בישראל. ונשאלת רק השאלה האם גם תמיכת אובמה בכיבוש הציוני הבלתי-חוקי מובטחת.
רופאים שעובדים במערכת מענה אינם רופאים אלה סדיסטים.
ל"צדוק התקווה":
יש מתנחלים — יש פיגועים — ואין עתיד!
אין מתנחלים — אין פיגועים — אין "ברוך אשם" — יש עתיד!
ידידי צדוק, איני זקוק לרענון ההיסטוריה. אני זוכר היטב את טבח מעלה עקרבים בנגב ב-17 במרץ 1954, שבו נרצחו 11 נוסעי אוטובוס ישראלים… היום כולם יודעים שהגירוש הביא למרירות שהתבטאה גם ברצון לנקמה נגד אנשי הצבא, ה"אצל", ה"לחי" ו"ההגנה" שהיו אחראים לנאכבה. אל לנו להתעלם מאחריות רוב האוכלוסיה היהודית שתמכה בגירוש ובהרס מעל 400 הכפרים הפלסטינים. נכון שאח"כ היתה רגיעה יחסית, עד שמסע ההתנחלות, שהחל כשיגאל אלון-פייקוביץ' וסימון פרסקי-שמעון פרס עזרו לאנשי "גוש אמונים" להתנחבל — מחברון עד סבסטיה. זה הצית את האש (שהחלה לדעוך) מחדש!
תגובה ל 800.000 ואני לא מבין למה מחקתם את תגובתי כי אולי התשובה לא מצאה חן בעינכים את הנכבה היה אפשר למנוע אם הערבים היו מקבלים את החלוקה של 47 ואם המופתי חאג אמין אל חוסני שהיה פושע מלחמה נאצי לא היה מסית את מדינות ערב ואת הערבים למלחמה כל זה היה נמנע אילו הערבים היו מקבלים אותנו אז גם כהיום הם לא מקבלים אותנו וחוזרים על שגיאות העבר לא עבר הרבה זמן ושוב ב67 חזרו על השגיאה יצאו למלחמה לתוצאות של הטימטום הזה אתם קוראים כיבוש אני מקווה שלא מתחקו את התגובה הזו
משה ומה בקשר לאנשים מנהגים התומכים במנהיג רוצח
לצדוק: לפני שאת מגיב רצוי שתיצמד לטקסט שכתבתי ולא לדימיונך. הסולידריות שלי היא עם זורקי האבנים הניצבים מול כוחות כיבוש חמושים, צבא ומתנחלים ("כיתות כוננות"). ילדה בת שנתיים לא נכללת בקטגוריה זו.
תגיד את זה לזורקי האבנים המקבלים רוח גבית מכל אותם ארגוני "שלום"
ותודה מיוחדת לעמירה הס שעליה ושכמותה התכונתי לרוח הגבית שמקבלים הפלסטנאים מאנשי "שלום" מאמר המסית פלסטנאים נגד יהודים
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.1982934
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/457/331.html